03-11-09

ONZE KLAS

Dit is onze klas. Hier spenderen we dagelijks enkele uurtjes met spelen, leren, knutselen, tekenen, zingen, springen en nog zoveel meer ...   Ons vervelen? Nee, dat doen we hier zeker niet!

Klas 

's Morgens gaan we eerst allemaal in de onthaalhoek zitten. Hier hangen we de kaartjes op van de aanwezigheidskalender en de juiste tekening bij de weerkalender. Ook voor de verhaaltjes en de poppenkast zitten we hier gezellig samen. 

Onthaalhoek

In de keuken is er altijd leven in de brouwerij. Hier kunnen we 'mama' of 'papa' spelen, ons verkleden of strijken, koken, afwassen of spelen. Een beetje oefenen voor later is altijd handig, niet? 

Keuken

De knuffelmatras is het rustige hoekje van de klas. Hier spelen we met de knuffels en poppen. Ook de doktersspulletjes gebruiken we vaak om zieke knuffels of kinderen terug op te lappen. Maar als we een beetje slaap hebben, mogen we hier ook altijd onze oogjes dicht doen.

Knuffelmatras

Een staartje hier, een krulspeld daar ... Als een echte kapper/kapster spelen we hier met de krulspelden, borstels, kammen ...

Kappershoek

En wat denk je dat we in de speelbak doen? Spelen natuurlijk! Regelmatig wordt de inhoud ervan veranderd (vb. noten, kurken, maïs, knopen ...) zodat we telkens met nieuwe dingen kunnen spelen en experimenteren.

Speelbak

Klikkerdeklik! De computer vinden we ook heel fijn. We spelen er allerlei leerrijke spelletjes op, maar op tijd en stond mogen we ook eens naar een DVD of een verhaaltje kijken.

Computerhoek

Boekjes, boekjes, boekjes! In de boekenhoek liggen er iedere week boekjes die de juf al eens verteld heeft of boekjes die met het thema te maken hebben. Ook onze kleuterboekjes liggen hier zodat we er altijd in kunnen kijken.

Boekenhoek

Weet je waar onze jasjes hangen? Op de gang hebben we allemaal ons eigen plekje met ons herkenningstekeningetje om onze jas op te hangen en onze boekentas weg te stoppen. En als onze buikjes knorren, kunnen we hier rustig onze boterhammen en koeken opeten.

Gang

Aan de beschilderde vensters van de school kan je zien waar onze klas ligt. Nijntje kijkt iedere dag toe hoe wij op de speelplaats spelen.

Venster 1

Venster 2

Ziezo, zo ziet onze klas er dus uit. Jullie kunnen het zien: hoekjes genoeg om in te spelen en in te leren!

Groetjes van juf Lutgarde

17:27 Gepost door Juf Lutgarde in Onze klas & hoekjes | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |