03-03-18

OH, WAT ZIJN WE BLIJ ... SIMON IS JARIG EN DAT VIEREN WIJ ! ! !

Verjaardag.jpg

Op woensdag 28 februari vierden we feest in de klas. Want Simon mocht al 3 vingers in de lucht steken om te tellen. De juf zette zijn Olaf-verjaardagskroon op zijn hoofd waarmee hij bovenop de tafel mocht gaan staan. Een beetje verlegen stond hij op de tafel. Maar toen iedereen begon te zingen, verscheen er een grote glimlach op zijn gezicht. Nog 3 keer 'hieperdepiep hoera' roepen en nog een groot vuurwerk erbij en daarna werd hij overladen met kusjes en knuffels van alle vriendjes van de klas. Wat genoot hij ervan! Daarna leerden we over zijn lievelingsspulletjes die in het verjaardagskoffertje zaten en koos hij een stickerboekje uit onze verjaardagsemmer. Als traktatie had de jarige iets lekkers bij. Mama en papa hadden voor lekkere cakejes met stukjes chocolade gezorgd. Een dikke 'dank u wel' hiervoor! Als bedankje kleurden de kleuters een mooie verjaardagstekening voor onze jarige. 

De foto's van Simon zijn verjaardag in de klas kan je hier zien:

https://photos.app.goo.gl/QxgfmvA6a7FEvpHM2

Drie dikke kussen van juf Lutgarde, juf Jannicke, Olaf de Giraf en alle vriendjes van de klas

17:35 Gepost door Juf Lutgarde in Jarigen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-02-18

OH, WAT ZIJN WE BLIJ ... JELLE IS JARIG EN DAT VIEREN WIJ ! ! !

Verjaardag.jpg

Woensdag 21 februari, onze eerste jarige van 2018. Jelle had er zo naar uitgekeken. Hij had al vaak geteld op onze kalender hoe dikwijs hij nog moest slapen tot aan zijn 3de verjaardag. Eindelijk kreeg hij het koffertje mee naar huis. 's Morgensvroeg werd er al een grote schotel met verse gehaktballen in de klas gezet, voorzien van mayonaise, ketchup en mooie servetten. De Olaf-verjaardagskroon werd opgezet voordat hij op de tafel werd gezet. We zongen en dansten voor onze jarige en daar hoorden ook een dikke kus en een knuffel bij. In het verjaardagskoffertje zat een baby'tje en autootjes. Zou Jelle misschien nog graag een baby'tje erbij willen? Uit de verjaardagsemmer koos hij, hoe kon het ook anders, een autootje. Daarna kon het smulfestijn beginnen. De juf sneed de gehaktballen in stukjes, beetje mayonaise of ketchup erbij en met de panda-prikkertjes konden de kleuters lekker smullen. De juf denkt dat er nog nooit zoveel gegeten is in onze klas, maar de gehaktballen waren dan ook echt overheerlijk! Een dikke 'dank u wel' voor de lekkere traktatie! Als bedankje kleurden de kleuters een mooie verjaardagstekening voor onze jarige. 

De foto's van Jelle zijn verjaardag in de klas kan je hier zien:

https://photos.app.goo.gl/C16sDU9Q9Vx58MEM2

Drie dikke kussen van juf Lutgarde, juf Jannicke, Olaf de Giraf en alle vriendjes van de klas

16:46 Gepost door Juf Lutgarde in Jarigen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-12-17

OH, WAT ZIJN WE BLIJ ... AELYNN IS JARIG EN DAT VIEREN WIJ ! ! !

Verjaardag.jpg

Op dinsdag 28 november kwam Aelynn mooi uitgedost naar school in haar leuke Kaatje-kleedje. Haar nageltjes waren kleurrijk gelakt, want ze wou er op haar paasbest uitzien om haar 3de verjaardag te vieren in de klas. De juf zette de Olaf-verjaardagskroon op haar hoofd en zo mocht ze op de tafel gaan staan. De kleuters zongen verjaardagsliedjes en dansten er vrolijk bij. Ze maakten een groot vuurwerk en riepen luid 'hieperdepiep hoera'. Daarna werd Aelynn overstelpt met kusjes en knuffels van iedereen. Ze had ook haar lievelingsspulletjes bij en toonde trots haar knuffeldoek, een poppetje, een dvd van Rapunzel en een mooi prinsessenkroontje. Uit de verjaardagsemmer koos ze een giraffenpotlood en ring om mee naar huis te nemen. Als traktatie had de jarige iets lekkers bij. Mama en papa hadden voor lekkere donuts en cake gezorgd. Een dikke 'dank u wel' hiervoor! Als bedankje kleurden de kleuters een mooie verjaardagstekening voor onze jarige. 

De foto's van Aelynn haar verjaardag in de klas kan je hier zien:

https://photos.app.goo.gl/5YMNWJC7wccpEBfg1

Drie dikke kussen van juf Lutgarde, juf Jannicke, Olaf de Giraf en alle vriendjes van de klas

01:07 Gepost door Juf Lutgarde in Jarigen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-11-17

OH, WAT ZIJN WE BLIJ ... OLAF IS JARIG EN DAT VIEREN WIJ ! ! !

Verjaardag.jpg

De leukste dag van de week was afgelopen week toch wel op donderdag 9 november. De verjaardag van Olaf de Giraf. Ondertussen is hij al 8 jaar geworden en hebben we bijna 120.000 trouwe bezoekers en veel lovende commentaren. Bij deze een dikke 'dank u wel' aan onze webmaster, juf Jannicke, want zij spendeert de meeste tijd aan de klaswebsite en met succes! 

Omdat we Olaf zijn verjaardag zeker niet onopgemerkt voorbij zouden laten gaan, gingen de juffen natuurlijk weer aan het bakken. Met een nieuw recept en nieuwe Olaf-koekjesvormen gingen ze aan de slag met kilo’s deeg.  Eerst de ingrediënten afwegen en goed kneden. Laten rusten en dan kon het grote werk beginnen. De twee bakovens werden aangezet en de juffen begonnen deeg uit te rollen, giraffen uit te steken en met chocoladekorrels en een hartje te versieren. Daarna werden er ook nog achtjes uitgestoken. De hele klus nam een hele lange dag in beslag. Ook het versieren en verpakken was fijn om te doen. 

Woensdagnamiddag had de juf al een volledige Olaf-tafel in de klas versierd met Olaf en zijn verjaardagskroon, een aantal van zijn vrienden, de koekjes, enkele toeters van Jelle, het verjaardagskoffertje ... Op donderdag kon het verjaardagsfeestje van Olaf eindelijk beginnen. Ook de papa van Maxime zorgde voor een mooie verrassing namelijk een lieve giraf. Super, bedankt! De kleuters brachten ook de wenskaartjes van Olaf mee, ze zongen en ze dansten. Iedereen genoot van Olaf zijn feest. Ook de middagjuffen, de juffen en de meester zorgden voor een leuk kaartje. Juf Kris kwam even op bezoek met haar kinderen in onze klas omdat ze ook nog steeds verzot zijn op Olaf. Olaf kreeg ook een cadeautje. Een mooi vertelboek met sprookjes die we dit schooljaar zeker allemaal zullen vertellen. In de verjaardagskoffer zaten nog enkele leuke Olaf-spullen om over te leren. Maar de grootste aandacht ging vooral naar de grappige koekjes. De kleuters hebben zowel voormiddag als namiddag hun buikje meer dan vol gegeten. Hopelijk kunnen we nog vaak onze Olaf vieren op de Neder, want hij staat toch al jaren symbool voor de 1ste kleuterklas.

De foto's van Olaf zijn verjaardag in de klas kan je hier zien. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie nog een filmpje bekijken waarop er gezongen wordt voor Olaf:

https://photos.app.goo.gl/K5rPG8QLGK48xepc2

Drie dikke kussen van juf Lutgarde, juf Jannicke en alle vriendjes van de klas

12:30 Gepost door Juf Lutgarde in Jarigen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

29-10-17

OH, WAT ZIJN WE BLIJ ... LENA IS JARIG EN DAT VIEREN WIJ ! ! !

Verjaardag.jpg

Het allereerste feestvarkentje van dit schooljaar was Lena. En woensdag mocht zij al 3 kaarsjes uitblazen. In haar allermooiste feestkleren kwam ze zo fier als een pauw naar school. Het verjaardagskoffertje was jammer genoeg de dag voordien in school blijven staan. Maar geen probleem, dat konden we de volgende dag ook nog doen. Uit de vele cadeautjes uit de verjaardagsemmer koos ze een waterpistooltje en mooie ring. Hoog tijd om de Olaf-verjaardagskroon op Lena haar hoofd te zetten en haar daarna op de tafel te zetten. De kleuters zongen uit volle borst en haalden hun beste dansmoves naar boven. Verlegen lachend genoot ze van dit moment. Een dikke knuffel en kus van iedereen hoorde er ook bij. Als traktatie had de jarige iets lekkers bij. Mama en papa hadden voor lekkere cakejes gezorgd. Een dikke 'dank u wel' hiervoor! Als bedankje kleurden de kleuters een mooie verjaardagstekening voor onze jarige. 

De foto's van Lena haar verjaardag in de klas kan je hier zien:

https://photos.app.goo.gl/Btlq0PmGSuv52UOM2

Drie dikke kussen van juf Lutgarde, juf Jannicke, Olaf de Giraf en alle vriendjes van de klas

19:39 Gepost door Juf Lutgarde in Jarigen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

OH, WAT ZIJN WE BLIJ ... ALEXIA IS JARIG EN DAT VIEREN WIJ ! ! !

Verjaardag.jpg

Donderdag was het Alexia die gevierd moest worden. In haar mooie nieuwe kleedje stond ze te pronken in de klas. Eerst even ronddraaien en dan feesten maar! De mooie Olaf-verjaardagskroon werd op haar hoofd gezet en zo mocht ze op de tafel gaan staan, al vond ze dat wel een beetje raar. Iedereen begon luidkeels te zingen. Enkele danspasjes erbij en wat vuurwerk en nog eens goed luid 'hieperdepiep hoera' roepen. En dan kon het knuffelen en kussen beginnen. Haar verjaardagskoffertje werd erbij gehaald en uit de verjaardagsemmer koos ze ook 2 leuke cadeautjes. Ze genoot zichtbaar van de aandacht. Als traktatie had de jarige iets lekkers bij. Mama en papa hadden voor mooie roze cakejes gezorgd. Een dikke 'dank u wel' hiervoor! Als bedankje kleurden de kleuters een mooie verjaardagstekening voor onze jarige. 

De foto's van Alexia haar verjaardag in de klas kan je hier zien:

https://photos.app.goo.gl/aVCOh9diJqA24iv12

Drie dikke kussen van juf Lutgarde, juf Jannicke, Olaf de Giraf en alle vriendjes van de klas

15:10 Gepost door Juf Lutgarde in Jarigen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

OH, WAT ZIJN WE BLIJ ... HANNE IS JARIG EN DAT VIEREN WIJ ! ! !

Verjaardag.jpg

De derde jarige op rij was Hanne. Ook voor haar verjaardagsfeestje in de klas hebben we enkele dagen moeten foetelen, want eigenlijk is Hanne, net als Alexia, jarig op 31 oktober. Vrijdag kwam onze jarige met een lekkere cake aangedragen en een goed gevuld verjaardagskoffertje. Haar mooie verjaardagskleedje moest eerst door iedereen eens goed bekeken worden. Nadat de Olaf-verjaardagskroon erbij werd genomen, mocht ze boven op de tafel gaan staan en dat vond ze wel stoer hoor. Iedereen begon te zingen en dansen en dat was een moment om van te genieten. Zoveel kusjes en knuffels heeft ze wellicht nog nooit gehad. Ze vierde een uitbundige verjaardag. We leerden over haar spulletjes in het verjaardagskoffertje en uit de verjaardagsemmer koos ze een ring en grappige emoticon-stressbal. Ze was zo door het dolle heen met haar verjaardagskroon dat ze bijna sneuvelde. Hopelijk is ze nog intact voor het verjaardagsfeestje thuis. Als traktatie had de jarige iets lekkers bij. Mama en papa hadden voor lekkere cake gezorgd. Een dikke 'dank u wel' hiervoor! Als bedankje kleurden de kleuters een mooie verjaardagstekening voor onze jarige. 

De foto's van Hanne haar verjaardag in de klas kan je hier zien:

https://photos.app.goo.gl/xrjeGD6IVkFtHdDJ2

Drie dikke kussen van juf Lutgarde, juf Jannicke, Olaf de Giraf en alle vriendjes van de klas

13:43 Gepost door Juf Lutgarde in Jarigen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende