14-05-17

MET EEN KUSJE EN EEN LACH ZEGGEN WE ... LIEVE MAMA, FIJNE MOEDERDAG ! ! !

Wat hebben de kleuters lang uitgekeken naar deze dag ... Moederdag vandaag! 3 weken geleden zijn we stilaan begonnen met het knutselen van de cadeautjes. De kleuters hebben al die tijd stiekem moeten doen en niets mogen verklappen over het cadeautje. Vandaag krijgen de mama's hun verrassing en mag alles verklapt en getoond worden. En dus daarom ook de foto's zodat jullie kunnen zien hoe hard en flink de kleuters gewerkt en geknutseld hebben aan de moederdagcadeautjes en het versje. Ze zijn er dan ook bijzonder trots op.

Een tijdje geleden kregen we van de mama van Julie en Genaux handkloppers en daar wilden de juffen wel een leuk cadeautje mee maken voor moederdag. De knutselpapa ging aan de slag met hout en maakte vierkanten bakjes. Deze mochten de kleuters wit stempelen met een verfdabber. Daarna werd er een groene handafdruk gemaakt en dit werd afgewerkt met bloemetjes, steentjes, een bloempotje van ribbelkarton en een strikje. Aan de andere kant werden vlindertjes gemaakt van vingerafdrukken. In de houten houder werd een plastieken fles verstopt zodat het cadeautje voor meerdere dingen gebruikt kan worden. Mama kan dit gebruiken als vaasje om bloemetjes in te zetten of als houder om keukengerief in te zetten. De kleuters hebben ook hard gewerkt aan het hart met het versje er op. Aan de ene kant stempelden ze rode hartjes. Aan de andere kant werd het hart eerst nat gemaakt om daarna snippers zijdepapier er op te leggen. 

We wensen alle mama's vandaag een fijne moederdag toe en veel plezier met het cadeautje!

Moederdagcadeautje.JPG

De foto's die we lang geheim moesten houden, kunnen jullie hier nu eindelijk bekijken. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie een filmpje zien van het oefenen van ons moederdagversje: 

https://goo.gl/photos/eRAQ1P2amSFWjDwz8  

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

01:11 Gepost door Juf Lutgarde in Feest, Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-05-17

HIEP HIEP HOERA ... BENT IS 4 JAAR ! ! !

Kaartje.jpg

Door alle drukte was juf Lutgarde bijna vergeten dat Bent vrijdag jarig was. Op de valreep werd het verjaardagskoffertje nog opgehaald voor zijn verjaardagsfeestje in de klas. Vrijdag kwam Bent apetrots naar school met een coole T-shirt aan. Hij had zo uitgekeken om zijn verjaardag te vieren. Eerst de Olaf-verjaardagskroon opzetten om op de tafel te gaan staan voor de verjaardagsliedjes, dansjes en het grote vuurwerk. Daarna werd hij overladen met kusjes en knuffeltjes van alle vriendjes van de klas. In het verjaardagskoffertje zaten auto's van Blaze, een speelgoedgeweer en een DVD van Blaze. De kleuters hebben natuurlijk naar een filmpje van de DVD mogen kijken. Als traktatie hadden zijn mama en papa lekkere koeken gemaakt met een speciale Blaze-tekening er op. Voor de leerkrachten waren er lekkere wafels. Een dikke 'dank u wel' aan de mama en papa voor de heerlijke traktatie! Als bedankje kleurden de kleuters een mooie verjaardagstekening voor de jarige. 

De foto's van Bent zijn verjaardag in de klas kan je hier zien:

https://goo.gl/photos/u4EXhrQL1dnPnqY28

Drie dikke kussen van juf Lutgarde, juf Jannicke, Olaf de Giraf en alle vriendjes van de klas

16:15 Gepost door Juf Lutgarde in Jarigen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-05-17

ONS SCHOOLFEEST KOMT ER AAN EN IEDEREEN HEEFT ZIJN BEST GEDAAN!

Oefenen voor ons dansje van het schoolfeest, kleren passen, stressen ... Ja, een schoolfeest in zo’n drukke periode is niet niks. Iedere dag oefenen we ons dansje, want er komt heel wat bij kijken. Het podium op stappen, naar het juiste plekje gaan, de bewegingen doen ... Maar de kleuters hebben enorm goed hun best gedaan en hopelijk zullen ze zondag niet te erg schrikken van de grote mensenmassa rond het podium.

Moederdag nadert ook met rasse schreden en we hebben een supertof geschenkje bedacht. Hier was net iets meer werk aan dan de juffen dachten. Dus een tandje bijsteken en dat komt ook in orde. We begonnen ook al met het versieren van een groot hart en nu moeten we ook nog het moederdagversje inoefenen. Werk genoeg voor de boeg. Natuurlijk kunnen we pas op moederdag zelf de foto's tonen van onze knutselende kleuters.

Meimaand is ook Mariamaand. We leerden over Maria, Mariabeeldjes en de juf had jaren geleden ook nog enkele flessen bronwater gekregen. De kleuters konden hun vingertjes nat maken om een kruisje te maken en ze namen die taak heel serieus. Daarna kleurden ze ook nog een Mariaprent. Er werd vrij getekend en gekleurd en de eenvoudige werkjes uit Dopido werden ook al gemaakt.

Om moederdag wat extra onder de aandacht te brengen, wou de juf een mama-poster maken. Maar dat vonden de kleuters geen goed idee. Kwestie dat de kleuters ook al inspraak krijgen he. Dus werd het een mama- en papa-poster. Mooi om te zien dat sommige kleuters aan de foto’s gaan voelen of een kusje gaan geven.

Dat we al ver in de toekomst moeten plannen, werd voor de kleuters ook al vlug duidelijk. Want ze mochten een bakker kleuren voor vaderdag samen met juf Wendy. Maar we verklappen nog niet wat we er mee gaan doen. Ons verkeersproject komt er ook nog tussen en er komen ook nog instappers bij binnenkort dus een beetje vooruit werken is nu nodig.

Voor en na de uren maakten we ook nog de spelletjes klaar voor het schoolfeest en zorgen we dat er zondag een mooi winkeltje is met leuke spullen. De week werd afgesloten met een eerste repetitie op het podium. Want dansen in de zaal en dansen op het podium is toch niet hetzelfde. Het regende een klein beetje, maar dat kon ons niet deren. Nu maar hopen dat het zondag wel mooi weer wordt zodat het een gezellig en zonnig schoolfeest gaat worden. Iedereen is alvast welkom!

Enkele grappige uitspraken:

  • De juf vertelde dat de kleuters nog enkele dagen moesten wachten tot het schoolfeest was waarop een kleuter zei:"Dat is pas overstraks he juf."
  • De juf had een plastieken Mariabeeldje met water in. Eén van de kleuters kwam vragen of de 'flesmaria' voor een kruisje was of om uit te drinken.
  • De juf had tekeningen waarop een boom stond met een kapelletje met Maria er in. Daarop zei een kleuter:"Wie woont er in het vogelhuis?" Waarop een andere kleuter zei:"Neen, dat is een Mariahuis, die heeft geen vogels."
  • Bij de waarneming over de foto's van de mama's kwamen er wel enkele verrassende antwoorden. De juf vroeg:"Welk werk doet mama? Of waar werkt je mama?" De ene kleuter antwoordde:"Mijn mama schminkt haar altijd en dat duurt heel lang. Dat is ook werken he." Een andere kleuter zei:"Mijn mama gaat altijd op de zetel liggen met een kussen onder haar hoofd om TV te kijken en die van mij die werkt alleen maar soms, want die heeft al veel geld."

Maria.JPG

Ook nu weer hebben we vakkundig de foto's van de moederdagcadeautjes weggetoverd. Die krijgen jullie pas te zien op zondag 14 mei als het moederdag is. Maar geen nood, genoeg andere foto's om te bekijken:

https://goo.gl/photos/oGvBCS1pn61o6aoN7

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

08:47 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

HIEP HIEP HOERA ... JASPER IS 4 JAAR ! ! !

Kaartje.jpg

Op zaterdag 29 mei was er iemand extra goedgezind ... Want Jasper werd die dag 4 jaar. Zijn Olaf-verjaardagskroon had hij mee naar huis gekregen zodat hij thuis zijn verjaardag kon vieren. Enkele dagen later, op dinsdag, werd zijn feestje gevierd in de klas. Eerst werd zijn verjaardagskoffertje geopend en hieruit haalde hij 2 stoere raceauto's. Jasper mocht daarna met zijn kroon in het midden van de tafel gaan staan. Alle kleuters zongen en dansten voor het feestvarken en riepen luid 'hieperdepiep hoera'. De vele kusjes en knuffels mochten zeker niet ontbreken. De juf haalde de verjaardagsemmer erbij en na lang twijfelen koos hij een zeepbellenblazer. Als traktatie had zijn mama lekkere cupcakejes gemaakt. Een dikke 'dank u wel' aan de mama en papa voor de heerlijke traktatie! Als bedankje kleurden de kleuters een mooie verjaardagstekening voor de jarige.

De foto's van Jasper zijn verjaardag in de klas kan je hier zien:

https://goo.gl/photos/ETYqfDWJpqjvD8Rs8

Drie dikke kussen van juf Lutgarde, juf Jannicke, Olaf de Giraf en alle vriendjes van de klas

07:55 Gepost door Juf Lutgarde in Jarigen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-04-17

WE WERKTEN ONS DEZE WEEK UIT DE NAAD EN MOESTEN OOK NOG OEFENEN VOOR HET SCHOOLFEEST OP DE JUISTE MAAT

Druk, druk, druk ... De man met het hamertje staat klaar, maar we moeten 'volle gas' geven om alles in orde te krijgen. De lekkere chocolaatjes en paaseitjes die we weer van de ouders van Maxime kregen, deden wonderen. Ook bij meester Steven, want we mochten met hem delen. En de kleuters krijgen ze als beloning na een goede dansbeurt of als de boterhammendozen ‘s middags leeg zijn. 

Ons thema 'Lente' werd ingezet met lentebloemen. De ouders van Ferre, Maxime en Enora zorgden voor mooie bloemen en lekkere geuren in de klas. De hele klas fleurde op. Vergelijken, tellen, kleuren oefenen, nieuwe woordenschat aanleren ... Het kon allemaal met de overvolle grote en kleine vazen. Omdat we zoveel tegelijk moeten doen, is een goede planning heel belangrijk. Daarom begonnen we deze week al aan de geschenkjes voor moederdag. Maar deze foto’s bewaren we nog even, anders is het geen verrassing meer. Tijdens de schaarse vrije momenten hebben de juffen de kleding voor het schoolfeest al aangepast en het dansje volledig op punt gesteld met een extra leuke 'special guest'.

Dinsdag was er feest in de klas. En dit keer was er geen kleuter jarig, maar juf Jannicke. Zij werd op maandag 24 april 32 jaar en dat moest gevierd worden. Net zoals de kleuters bracht zij ook een verjaardagskoffertje mee gevuld met een kaarsje, een knuffeltje en een looptruitje. Daarna werd de juf verrast met mooie tekeningen, leuke kaartjes, een bosje tulpen en een doosje lekkere pralines. Wat werd de juf verwend door de kapoenen! Dat verdiende een beloning. Juf Lutgarde had tijdens het weekend haar bakkunsten gebruikt om voor alle kleuters koekenmannetjes en vlinderkoekjes te maken. De collega's en middagmama's werden ook niet vergeten en konden smullen van heerlijke chocomousse en panna cotta. Bedankt aan iedereen voor de leuke verrassingen!

We kregen deze week ook enkele uurtjes hulp van Fenne en Niels. Zij konden jammer genoeg niet mee gaan zwemmen, maar ze hebben wel flink met de kleuters in de klas gespeeld en gewerkt. Bedankt, dat hebben jullie goed gedaan. 

Ook juf Nele kwam ons ter hulp schieten en maakte al een werkje uit Dopido, want ook die werkjes moeten allemaal gemaakt worden. We komen handen en uren te kort om alles klaar te krijgen. Juf Wendy maakte met de kleuters ook nog enkele werkjes zoals prentjes kleuren, prenten herkennen en linken aan de grote praatplaat. Zo komt er stilaan schot in de zaak.

Ook juf Kris moeten we bedanken, want zij tekende voor onze klas een grote tractor op een karton. De juf schilderde en verniste hem zodat we al iets klaar hebben voor ons schoolfeest.

Vrijdag oefenden we eerst ons dansje voor het schoolfeest en daarna mochten de kleuters nog oefenen voor het loopfietsenbrevet. In de namiddag mochten ze nog een uurtje vrij fietsen. Jullie kunnen thuis ook al een beetje oefenen voor het brevet: rijden met de loopfiets, snelheid maken en evenwicht kunnen houden met de voeten omhoog.

Enkele grappige uitspraken van afgelopen week:

  • De kleuters mochten op het sportplein fietsen en een kleuter vroeg:"Mogen we tot aan de frituur fietsen?" De juf antwoordde verontwaardigd:"Neen, we gaan niet de straat op, maar naar het sportplein." Daarop zei die kleuter:"Ja, maar juf, daar staat toch ook een frituur aan het gras." Dit bleek dus de containerklas te zijn, maar misschien kunnen we daar inderdaad een frituur in beginnen.
  • Eén van de kleuters had een kleine loopfiets bij waarop een andere kleuter zei:"Kijk, juf, die heeft een kleuterfiets bij." Tja, wat dachten jullie ... Wij hebben alleen maar grote kinderen in onze klas.
  • Een kleuter zei:"Kijk, ik heb een fiets met echte wielen." De kleuter bedoelde hiermee dat hij geen steunwielen meer had.
  • Een kleuter zei:"Juf, ik heb zo iets op mijn fiets om op te ruimen." Helaas kon de juf daar geen zinnig antwoord op geven totdat ze tijdens het fietsen zag dat de kleuter voortdurend met de fietsbel aan 't bellen was en zong:"Hop hop hop, we ruimen alles op." Wat grappig, een fietsbel linken aan de opruimbel.

Onder dit bericht kunnen jullie nog het bericht en de foto's van Senne zijn verjaardag in de klas bekijken en de nieuwe kalender van de maand mei.

Lentebloemen.JPG

Wat rook het heerlijk in de klas de afgelopen dagen. De lentebloemen zijn volop in de bloei en verspreiden een heerlijke geur. Jammer dat we die niet op foto kunnen vastleggen, maar al de rest kunnen jullie hier wel bekijken. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie 2 filmpjes bekijken van het fietsen op de speelplaats:

https://goo.gl/photos/3ssy74fv8sC1rz8Z9

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

18:13 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

HIEP HIEP HOERA ... SENNE IS 4 JAAR ! ! !

Kaartje.jpg

Op donderdag vierden we de verjaardag van Senne. Hij was al een hele tijd aan 't aftellen, want hij werd eindelijk 4 jaar. Met een gevuld verjaardagskoffertje kwam hij naar school. Nieuwsgierig gingen we eens kijken wat er in zat en trots liet hij een auto, een tractor en een computerspelletje zien. De Olaf-verjaardagskroon stond al een tijdje klaar op de kast en nu mocht ze eindelijk op het hoofd van Senne staan. Zoals een echte vent klom hij stoer op de tafel en genoot hij zichtbaar van de verjaardagsliedjes. Daarna werd hij bedolven onder de kussen en knuffels van iedereen. Uit de verjaardagsemmer koos hij een zeepbellenblazer. Als traktatie hadden zijn mama en papa een prachtige zandkasteelcake meegebracht met 4 kaarsjes er op. Een dikke 'dank u wel' aan de mama en papa van Senne voor de heerlijke traktatie! Als bedankje kleurden de kleuters een mooie verjaardagstekening voor de jarige.

De foto's van Senne zijn verjaardag in de klas kan je hier zien:

https://goo.gl/photos/ytGF4NGruEhXG1Xy5

Drie dikke kussen van juf Lutgarde, juf Jannicke, Olaf de Giraf en alle vriendjes van de klas

15:39 Gepost door Juf Lutgarde in Jarigen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

KALENDER MEI 2017

Maandag begint de voorlaatste maand van dit schooljaar. Het wordt een leuke maand met enkele extra vrije dagen. En we beginnen mei meteen met een vrije dag. Even uitrusten om de dagen nadien nog goed te oefenen voor ons schoolfeest dat zal doorgaan op zondag 7 mei. Een weekje later worden de mama's in de bloemetjes gezet op moederdag op zondag 14 mei. Ook de schoolfotograaf komt langs in onze school om op donderdag 18 mei mooie foto's te maken van alle kleuters en leerlingen. In de week van 21 mei lijkt het wel vakantie, want dan komen we enkel 's maandags en 's dinsdags naar school. Vanaf woensdag 23 mei mogen we thuis blijven dankzij een facultatieve verlofdag, O.H. Hemelvaart en de brugdag. Een extra verlengd weekendje zodat onze kleuters de instappertjes uitgerust kunnen verwelkomen. Op dinsdag 30 mei gaan we naar Ter Kommen naar de voorstelling 'Klaproos' kijken. Tussendoor gaan we ook nog een beetje feesten, want Bent en Endy doen er komende maand een jaartje bij.

09 Mei.jpg

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

13:36 Gepost door Juf Lutgarde in Kalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |