04-06-17

WELKOM AAN DE LAATSTE INSTAPPERS VAN DIT JAAR, NOG ENKELE WEKEN EN WE ZIJN KLAAR ... TOCH VOOR DIT SCHOOLJAAR!

De laatste instapdatum van dit schooljaar zit er op. Op maandag 29 mei mochten de laatste instappertjes van dit schooljaar naar school komen. Voor Hanne, Alexia en Aelynn een spannend moment om naar onze Olaf-klas te komen. Lena zien we binnenkort ook alle dagen op de Neder. Soms vloeiden er nog wat traantjes, maar het is altijd even wennen in het begin. Momenteel zitten er 17 kapoenen in de klas die de komende 4 weken nog fijn kunnen spelen en werken in de klas. Welkom nieuwe vriendjes!

Instappers mei.JPG

Enora had voor ons klasje een mooie en handige zakdoekendoos meegebracht. De doos kreeg meteen een plaatsje op de kast waar iedereen gemakkelijk aan kan om een zakdoek te nemen. 

Op dinsdag gingen we samen met alle kleuters naar het cultureel centrum Ter Kommen om naar de voorstelling 'Klaproos' te gaan kijken. De busrit met de grote bus vonden de kleuters geweldig. En ook de grote zaal en de voorstelling met veel muziek, geluiden en grapjes konden de juffen en de kleuters wel bekoren. Vooral de kippenhandpop Kokeliko vonden de kleuters grappig. Nadien mochten de kleuters op geluidenwandeling gaan en geluiden maken met dierenspeeltjes, belletjes en een grote gong waar iedereen eens mocht op slaan. Nadien mochten de kleuters nog even krijten op het sportplein om te bekomen van alle drukte van het vervoer en de warmte.

Een overdrukke week: instappers, toneel, verkeersproject, 2 jarigen, nog een voorstelling, alles afwerken voor vaderdag ... De kleuters mochten alle dagen fietsen op de speelplaats, want ze moesten goed oefenen voor hun loopfietsbrevet en enkele andere proefjes. Tussen 2 rijen dopjes fietsen, slalommen ... Alle kleuters hebben dit flink gedaan. 

Tussen de voorstellingen, verjaardagen vieren en het fietsen door maakten we ook nog enkele werkjes in de klas. De kleuters schilderden een fluovestje geel, plakten een memo-spel met voertuigen op, kleurden vrij een tekening van een fiets en werkten met de nieuwe verfpennen.

Als klap op de vuurpijl kwam er een 'echte' politieman op bezoek in school. Hij vertelde over zijn uniform, sloeg juf Manuella in de boeien en toonde nadien zijn politiewagen. Het zwaailicht en de sirene maakten natuurlijk het meeste indruk op alle kleuters. Voor het laatste half uurtje haalde de juf de waterpomp en de waterballonnen boven. De eerste keer dat de kleuters met water konden spelen. Een plezant moment en een leuke verfrissing na een warme dag. De kleuters konden ook nog met water spelen bij juf Nele en de andere kleuters.

Als afsluiter van ons verkeersproject was er 's voormiddags een voorstelling van de groep 'Levende muziek' over verkeer. Een geweldig optreden! Zowel de kleuters als de juffen hebben er echt van genoten. We leerden allerlei dingen over het verkeer, konden luisteren, meezingen en dansen met de verkeersliedjes en lachen met de vele grapjes. Vooral het verkeerslicht van kleur doen veranderen door te toveren zorgde voor vele verbaasde en verwonderde gezichtjes. Prachtig om te zien! Dit was echt het hoogtepunt van het hele project. Goed gedaan, Wouter en Wim! Jullie hopen we zeker nog eens terug te zien in onze school. We zullen het boek en de CD met de verkeersliedjes nog wel vaker gebruiken, want de kleuters geraakten maar niet uitgepraat over het kleine mannetje met echte mensenvoeten en de verkeerslichten die al toverend van kleur veranderden. Een superleuke voorstelling!

's Namiddags was er de diploma-uitreiking. Meester Jos leidde de uitreiking en deelde officieel de loopfiets- en voetgangersbrevetten uit. Iedereen kon daarna smullen van chips en fruitsap. Met ons feestlied van het Nederwijsje en het liedje 'De wielen van de bus' zorgden we zelf ook voor de muzikale noot. 

Nu even genieten van het extra lange Pinksterweekend tot en met dinsdag 6 juni en dan gaan we nog enkele weekjes knallen tot aan de zomervakantie. 

Neem zeker een kijkje onder dit bericht, want daar kunnen jullie de maandkalender van juni vinden en de verjaardagsberichten met foto's van Endy en Jesse. 

Diploma-uitreiking verkeer.JPG

Niet schrikken, maar op de foto's zullen jullie een juf in handboeien zien. Gelukkig heeft ze geen misdaad begaan, maar was het gewoon even een demonstratie van de handboeien. Anders gaan de mama's en papa's nog denken dat we stoute juffen in school hebben. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie 14 filmpjes bekijken: 2 filmpjes van het fietsen, 2 filmpjes van de eerste voorstelling en 10 filmpjes van de laatste voorstelling rond verkeer:

https://goo.gl/photos/G1gxX81KpyCPXFrCA

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

21:57 Gepost door Juf Lutgarde in Feest, Kleuters, Thema's, Uitstapjes | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

KALENDER JUNI 2017

Hier is hij dan ... Onze allerlaatste kalender van dit schooljaar. Donderdag hebben we de laatste maand voor de zomervakantie ingezet en het belooft vooral een feestelijke maand te worden. Donderdag hebben we Jesse zijn verjaardag al gevierd. Vrijdag konden de kleuters genieten van een voorstelling rond verkeer en 's namiddags was er de diploma-uitreiking van de brevetten. We gaan nog 6 jarige kapoenen vieren de komende weken. Zij worden eind juni allemaal gevierd omdat sommige kleuters pas in juli of augustus jarig zijn. Maandag 5 en dinsdag 6 juni mogen we thuis blijven dankzij Pinkstermaandag en een facultatieve verlofdag. Zo is iedereen uitgerust om op zondag 11 juni's hun papa in de bloemetjes te zetten omdat het vaderdag is. We gaan ook een laatste keer sporten in de Kimpel op woensdag 14 juni waarbij alles uitgewerkt zal worden in een bepaald thema. De laatste 2 weken van juni worden meteen de drukste, maar ook de leukste weken. Op donderdag 22 juni organiseren we een heuse speeldag met springkastelen en spelletjes. De dagen nadien beginnen we met het vieren van alle jarigen. Ook voor de oudste kleuters gaat er nog iets spannends gebeuren, want zij krijgen hun kleuterdiploma op donderdag 29 juni. Op 30 juni komt de zomervakantie stilaan in zicht. Dan vieren we de verjaardag van juf Lutgarde (die eigenlijk jarig is op 1 juli) en tellen we samen af naar de zomervakantie. We nemen afscheid van elkaar en om 12u luidt de schoolbel de zomervakantie in.

10 Juni.jpg

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

18:58 Gepost door Juf Lutgarde in Kalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

HIEP HIEP HOERA ... ENDY IS 4 JAAR ! ! !

Kaartje.jpg

Twee jarigen afgelopen week waarvan Endy de eerste was op dinsdag 30 mei. Hij werd 4 jaar en dat gingen we vieren. Zijn geduld werd die dag wel op de proef gesteld, want 's voormiddags gingen we naar Ter Kommen voor een voorstelling. 's Namiddags was het dan eindelijk zo ver. Wat had hij er naar uitgekeken! De juf haalde zijn Olaf-verjaardagskroon er bij. We gingen eerst eens kijken welke spulletjes hij van thuis had meegebracht in het verjaardagskoffertje. Endy blijkt gek te zijn van auto's, want hij had 2 speelgoedauto's meegebracht en een DVD van Cars. Dus natuurlijk was het niet gek toen hij uit de verjaardagsemmer een sjieke vrachtwagen koos als cadeautje. Wat vond hij het fijn toen hij op de tafel mocht gaan staan. De kleuters zongen en dansten en riepen luid 'Hieperdepiep Hoera'. Na het vuurwerk mocht hij nog veel kusjes en knuffeltjes in ontvangst nemen van alle vriendjes van de klas. Als traktatie had zijn mamie lekkere wafels gebakken. Een dikke 'dank u wel' aan mamie voor deze heerlijke traktatie! Als bedankje kleurden de kleuters een mooie verjaardagstekening voor de jarige. 

De foto's van Endy zijn verjaardag in de klas kan je hier zien:

https://goo.gl/photos/pHbTtTHcaoE5a1YL9

Drie dikke kussen van juf Lutgarde, juf Jannicke, Olaf de Giraf en alle vriendjes van de klas

18:57 Gepost door Juf Lutgarde in Jarigen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

HIEP HIEP HOERA ... JESSE IS 4 JAAR ! ! !

Kaartje.jpg

Jesse was de 2de jarige van dienst afgelopen week. Op donderdag 1 juni gingen we zijn 4de verjaardag vieren in de klas. Het verjaardagskoffertje werd erbij gehaald om te zien wat Jesse van thuis had meegebracht. Hij haalde er 2 autootjes en een kraan uit die hij trots aan iedereen liet zien. Daarna werd hij op de tafel gezet en mocht hij zijn Olaf-verjaardagskroon opzetten. Wat vond hij het gek om op de tafel te staan. Er werden verjaardagsliedjes gezongen en gedanst. De kusjes en knuffeltjes van de vriendjes mochten zeker niet ontbreken. Uit de verjaardagsemmer koos Jesse een jojo en een waterpistooltje. Als traktatie hadden zijn mama en papa een lekkere cake meegegeven. Een dikke 'dank u wel' aan de mama en papa voor deze heerlijke traktatie! Als bedankje kleurden de kleuters een mooie verjaardagstekening voor de jarige. 

De foto's van Jesse zijn verjaardag in de klas kan je hier zien:

https://goo.gl/photos/xWMqwcywpNCL6npW7

Drie dikke kussen van juf Lutgarde, juf Jannicke, Olaf de Giraf en alle vriendjes van de klas

18:57 Gepost door Juf Lutgarde in Jarigen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-05-17

WE ZIJN DRUK IN DE WEER MET THEMA 'VERKEER'!

Voor juf Lutgarde was dit een uitzonderlijke korte week met maar 1 werkdag. Daarom werd er dubbel zo hard gewerkt. De kast werd versierd met een verkeersthema, een zebrapad, een auto, kindjes die wilden oversteken en nog veel meer leuke verkeersspullen. De collectie fluo-vesten werden aan de wasdraad opgehangen. Daarna volgde een verkeerslesje op de Neder. De kleuters leerden veilig oversteken over het zebrapad. Maar we schrokken ook heel erg omdat we maar enkele auto’s zagen passeren die traag reden terwijl er zo veel kleuters liepen. De meesten raasden aan hoge snelheid voorbij. Ondertussen zongen we het lied van Bassie en Adriaan 'Kijk links kijk rechts en nog een keer', ook te vinden op Youtube. We hadden ook een beetje geluk. Meester Benny was met zijn moto in de school, dus daar profiteerden we ook even van om een waarneming te doen.

Tijdens de turnles vormden juf Nele en juf Lutgarde een verkeersteam, want vanaf deze week moeten de kleuters testen afleggen om hun loopfietsbrevet te behalen. Hiervoor worden er 4 vaardigheden getest: links en rechts kijken, geluiden lokaliseren, evenwicht bewaren en een loopfietsenparcours afleggen. Juf Nele deed het loopfietsenparcours. Met krijtlijnen, een mat en kegels werd een parcours gemaakt waar er verschillende vaardigheden werden getest. Zo moesten de kleuters onder andere slalommen, over een mat rijden en kunnen stoppen. Juf Lutgarde deed de evenwichtstesten. Onze banken deden hiervoor uitstekend dienst en de krijtlijnen deden dienst als weg. De rondjes dienden om in te springen. Dit vonden de juffen en de kleuters een hele leuke en leerrijke voormiddag. En zo hadden de kleuters al 2 testen afgelegd voor hun brevet.

Eindelijk ... Vorig jaar wilde onze nieuwe klei maar niet aankomen in de school. Bij de nieuwe bestelling zaten er wel 2 pakken witte en 2 pakken rode klei. De kleuters waren er echt blij mee en speelden dan ook de hele dag met de klei. De dag werd afgesloten met het kijken naar de klaswebsite en nog enkele fundels, want het was echt te warm om in de speeltuin te spelen.

Thema 'Verkeer' zonder fietsen zou maar een beetje raar zijn. Dus daarom gingen we er eerst over leren. De juf haalde er een loopfiets en driewieler bij. En blijkbaar wisten de kleuters er al veel over. Zo werd er over het zadel, het stuur en de trappers verteld. Daarna gingen we vergelijken om zo de verschillen te zien tussen beide fietsen. Het was de kleuters opgevallen dat de fietsen een beetje vuil waren. Geen probleem ... Met emmertjes water en sponsjes werd er een heuse fietsencarwash getoverd op de speelplaats. Er werd à volonté geveegd, gepoetst en gewreven. Nog even vakkundig afdrogen en de fietsen blonken weer als nieuw dankzij onze poetsertjes!

's Namiddags werd de voorlaatste proef gedaan voor het loopfietsbrevet. De juf tekende een lijn van 4m lang. De kleuters moesten op deze lijn stappen en als ze het belletje hoorden, moesten ze naar links of naar rechts kijken om zo te kunnen zien welke prent de juf vast had. Dit vonden de kleuters een fijn spelletje en weer kon er een proef afgevinkt worden op het loopfietsbrevet. 

Grappige uitspraken:

 • We leerden dat een fiets met 3 wielen een driewieler is. Toen de kleuters de loopfiets met 2 wielen zagen, zei een kleuter:"En dat is een tweewieler he juf."
 • Ferre is superfier op het filmpje van zijn huwelijksaanzoek en vroeg juf Lutgarde:"Juf, mag ik nog eens met u trouwen? Dan breng ik weer bloemen mee."
 • Toen de juf vertelde over het loopfietsenbrevet zei een kleuter:"Mijn mama en papa krijgen dat niet, want die kunnen niet op zo'n loopfiets rijden."

Verkeer.JPG

De week is nog maar net begonnen of het zit er al op voor deze week. Een extra kort weekje, maar we hebben toch al veel leuke activiteiten gedaan voor ons verkeersproject. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie 7 filmpjes bekijken over de proefjes van het loopfietsenbrevet en onze fietsencarwash:

https://goo.gl/photos/85JGcqnF74yKLS379

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

00:38 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-05-17

VADERDAG, VERKEER, DOPIDO, DE BAKKER ... DE JUFFEN LAGEN ER VAN WAKKER !

De mama van Julie en Genaux had weer leuke dingen bij voor de klas. Posters, tafellakens die we voor alles en nog wat kunnen gebruiken en een reuzenappel voor het keukentje. De kleuters wisten al dadelijk wat ze ermee gingen doen. De appel legden ze in de keuken om appeltaart van te maken en het tafellaken werd een dekentje en verstopplekje.

Groot was de verrassing op maandagmorgen toen Ferre de speelplaats op kwam gewandeld met een grote bos meiklokjes of Lelietjes-van-dalen. Super! De hele klas rook lekker. Maar Ferre had de bloemetjes niet zomaar bij. Hij vroeg of de juf met hem wilde trouwen. Eerst verschoot de juf en zei toen lachend:"Maar dan moet je op één knie gaan zitten om dat te vragen”. Spontaan deed Ferre dit ook. Dit moest nog eens over gedaan worden voor een filmpje. Dit is het eerste echte huwelijksaanzoek voor de juf in haar hele carrière. Ook van Bent kregen de juffen meiklokjes om op de kast te zetten. Bedankt!

Daarna leerden we over onze papa’s. De kleuterboekjes zijn daarbij superhandig. Iedereen wist wel iets te vertellen over papa. De ene werkt veel, de andere drinkt veel 'bierkes', er zijn supporters van Genk, Anderlecht en Standaard. Sommige papa's kunnen koken, maar niet strijken en poetsen. Sommige liggen altijd in de zetel of maaien het gras. Zo zie je maar, de juffen krijgen leuke verhalen te horen.

We zijn ook al heel druk bezig geweest met het knutselwerkje voor vaderdag. De juffen bedachten iets leuks voor papa met een vleugje van het thema verkeer. Onze knutselpapa moest de opdrachten van zagen en schuren uitvoeren. Dit weekend zal hij weer de handen uit de mouwen moeten steken om alles in elkaar te zetten. En dan beginnen we met de afwerking. Het gaat een knotsgek geschenkje worden.

Aangezien er ook veel handige papa's zijn, haalde de juf het gereedschap van papa erbij om over te leren. De kleuters wisten meteen waarvoor een zaag, schroevendraaier, meter ... dient, want hun papa's hebben dat ook. Omdat het echte gereedschap toch een beetje te gevaarlijk is om mee te spelen, werd het speelgoedgereedschap erbij gehaald. We gingen benoemen en vergelijken en daarna konden de kleuters aan de slag aan de werkbankjes. 

Na lang wachten was het zonnetje afgelopen week van de partij met tropische temperaturen tot gevolg. Na een druk dagje leren over papa, knutselen voor vaderdag en werken in Dopido dinsdag hadden de kleuters wel een speelmoment in de speeltuin verdiend. De kleuters speelden in het zand en op de speeltuin en genoten er zichtbaar van, want dat was al lang geleden dat ze dat nog eens hadden kunnen doen in school. 

Omdat papa’s ook graag taarten lusten, werden er nog enkele werkjes uit Dopido gemaakt. De kleuters schilderen een taart in alle kleuren van de regenboog. Ze schilderden een oven en kleefden er de ingrediënten in om brood te bakken, op de tekening van de bakkerij werden de taarten en snoepjes geteld en werd het juiste aantal bolletjes gekleurd. Bijna een all-in activiteit. Eerst de bakkerswinkel bespreken, juiste woordenschat gebruiken, kleuren, tellen, verhaal verzinnen bij de prent, wiskunde 1-1 relatie en nog veel meer. Met juf Nele kleurden ze nog een mooie kleurplaat speciaal voor papa met veel werkgerief.

Dan volgde nog een waarneming over de geschenkjes voor papa. Een moersleutel, een ringsleutel, een elektriciteitstang, een flesje overheerlijke parfum, bodymelk, een spaarpot om te sparen voor een leuke vakantie en een grote zak met colasnoepjes. Hier mochten de kleuters toch wel eentje van proeven als ze flink alle boterhammen opgegeten hadden. Zelfs meester Jos kreeg er eentje, want hij had blijkbaar ook flink gegeten.

We hebben ook al nieuwe materialen mogen bestellen voor komend schooljaar. Hierbij was een mooi bloemenbord met magneetbolletjes. De kleuters kunnen fijne motoriek oefenen, handigheid, inzicht oefenen, kleuren oefenen en de juiste bolletjes in de juiste bloemen doen via een smal wegje. Dit spel is een goede aanwinst voor de klas, maar er staat nog veel meer klaar voor binnenkort.

Nog enkele grappige uitspraken:

 • Een kleuter zei:"Hé juf, gij zijt vandaag ook zonder benen naar school!" Ja, met het warme weer droeg de juf een kleedje.
 • Een kleuter zei:"Juf, ik heb een fiets met een fiets zien rijden." Ingewikkeld, maar na een lang gesprek bleek de kleuter voor het eerst een tandem gezien te hebben. 
 • De kleuters zagen een man op de speelplaats lopen met een blauw hemd aan. "Dat is de politie!" zei iemand waarop een andere kleuter zei:"Ik weet dat al. Als die in een politiehuis woont en een hond heeft, is die echt hoor."

Papa's in kleuterboekjes.JPG

Ook nu weer hebben de juffen vakkundig alle foto's die iets te maken hebben met het vaderdagcadeautje verstopt, want dat moet nog even geheim blijven tot 11 juni. En de geur van die meiklokjes ... Tja, die moeten jullie er maar bij denken als jullie naar de foto's kijken. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie het romantische aanzoek van onze kapoen Ferre bekijken:

https://goo.gl/photos/WfJGnnWyT2J29qHr9

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

13:39 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-05-17

OPZIJ, OPZIJ, OPZIJ ... HET SCHOOLFEEST IS VOORBIJ ! ! !

Vorige week zondag hebben alle kleuters van ons klasje hun best gedaan om het dansje 'Lekker op de trekker' mooi uit te voeren. Er ging heel wat oefening en aanpassen van de kleding aan vooraf. De meisjes werden knappe boerinnetjes en de jongens werden stoere boeren met een ruige stoppelbaard. Sebastiaan had speciaal van bij zijn thuis zijn coole tractor meegebracht om enkele rondjes op het podium te rijden. De kleuters vonden het leuk om het dansje te dansen en we kregen vele positieve reacties. Het was een druk en vermoeiend weekend, maar zeker de moeite waard. Bedankt aan de ouders die ons foto’s en filmpjes bezorgd hebben, want de juffen moesten ook dansen als boertje en boerin. 

Tijdens de spellen op het schoolfeest waren de kleuters verzot geworden op de race-auto’s die met touwtjes aan stokken bevestigd waren. Vandaar dat er in de klas een startlijn op de mat gekleefd werd waardoor de kleuters al spelend snelheid en fijne motoriek konden oefenen. 

Tijdens de meimaand-Mariamaand keerde de juf even terug in de tijd met de kleuters. De kleuters hadden dit nog nooit gezien. Er werden rozenkransen, in de volksmond paternosters, en kruisjes uit een oude kast gehaald. De kleuters waren ook helemaal in de ban van het gewijd water en daarom had de juf voor de kleuters ook een flesje voorzien voor thuis.

We deden een waarneming over de handtassen van mama. Ja, de meeste mama’s hebben meerdere handtassen en de kleuters konden er fijn mee spelen. Er werden allerlei attributen klaargelegd en de kleuters moesten zelf zoeken wat er wel en niet in de handtas mocht. Voor sommigen een moeilijke opdracht. De voorwerpen van mama’s werk en mama’s hobby waren zo boeiend dat bijna alle kleuters bij de activiteit betrokken waren. Ze konden dan ook leuke dingen over hun mama vertellen. Aan de hand van het mama-blad kwamen we te weten wat de mama's hun beroep is en wat ze graag eten. Blijkbaar toch veel mama's die graag spaghetti en frietjes eten. Bedankt mama’s om de materialen mee te geven en het mama-blad in te vullen.

Dinsdagnamiddag trokken we samen met de kleuters en juf Wendy naar de veldkapel. De 2 koeien die we onderweg tegenkwamen, boeiden de kleuters enorm en ze vroegen zich dan ook meteen af waar de overige koeien waren. Volgens de kleuters lagen die nog te slapen in de stal van boer Jan. Bij het Mariabeeldje zongen we liedjes voor Maria en de kleuters plukten heel veel bloemetjes voor haar. 

De kleuters konden vrij tekenen voor moederdag, ze mochten ook een kleurplaat kleuren samen met juf Wendy en ze gingen nog een gsm, handtas en een bos sleutels verfdotten. Ondertussen lag er een Dopido met als thema 'De bakker' waar we helaas eigenlijk geen tijd voor hebben. Maar de juf heeft toch al enkele werkjes ingepast voor moederdag, want mama’s lusten ook graag taart en broodjes. Dus gingen de kleuters aan de slag met broden sorteren en kleven. Een zeer leerrijk en mooi werkje.

We vertelden nog enkele mama-verhaaltjes en vrijdag was het weer te mooi om binnen te zitten. De juf ging het Dopido-verhaal vertellen op de bankjes op het sportplein. Daarna mochten de kleuters iets voor mama tekenen met krijt: een taart, een auto, een handtas ...

Grappige uitspraken van de week:

 • Een kleuter zei:"Juf, mijn mama heeft ook een zak os." Die handtas zal zeker wel mooi zijn.
 • Een kleuter keek naar de paternosters en zei:"Juf, wat gaan we doen met die paterbollen?"
 • Een kleuter zei:"Juf, wij hebben thuis ook een kruisje met Mariawater gemaakt en voor u gebeden." Wat lief!
 • De juf liet een prent zien van een mama die een kindje aan het wassen is met een washandje. Toen de juf vroeg wat de mama aan het toen was, zei een kleuter:"Die is dat kindje aan het wassen met een handwasje."
 • Aan de veldkapel vertelde de juf dat Maria achter glas zit omdat ze het anders koud zou krijgen. Hierop zei een kleuter:"Dan moet ze haar jas maar dicht doen."

Onder dit bericht kunnen jullie de foto's vinden van de moederdagcadeautjes en het verjaardagsfeestje van Bent in de klas.

Mama's handtas.JPG

Onder dit bericht kunnen jullie de foto's zien van wat de kleuters de afgelopen weken gedaan hebben om het moederdagcadeautje te maken. Maar ook afgelopen week hebben we leuke activiteiten gedaan zoals jullie op de foto's kunnen zien. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie 5 filmpjes bekijken van het schoolfeest en het spelen in de klas:

https://goo.gl/photos/qvtNPJBTgY9LRsac8

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

02:05 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's, Uitstapjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |