19-06-16

HIEP HIEP HOERA ... FERRE WORDT 3 JAAR ! ! !

Ferre.jpg

Ferre was de 2de jarige die we donderdag vierden in de klas. Hij mag eigenlijk pas 3 kaarsjes uitblazen op 10 augustus. Zo fier als een gieter kwam hij naar school, want hij had echt wel zin in zijn verjaardagsfeestje samen met de vriendjes van de klas. Hij toonde eerst zijn spulletjes die hij in de verjaardagskoffer had gestoken en daarna mocht hij een mooi cadeautje kiezen uit de verjaardagsemmer. Eindelijk was het moment daar dat hij op de tafel mocht gaan staan, samen met Julie. Hij genoot er zichtbaar van en de Olaf-verjaardagskroon deed hem nog meer glunderen. De kleuters zongen zo luid ze konden en dansten vrolijk mee. Er werd een groot vuurwerk gemaakt en daarna werden er kusjes en knuffeltjes uitgewisseld. Als traktatie had de jarige iets lekkers bij. Mama en papa hadden gezorgd voor heerlijke cakejes. Een dikke 'dank u wel' aan de mama en papa van Ferre voor de heerlijke traktatie! Als bedankje kleurden de kleuters een mooie verjaardagstekening voor onze jarige.

De foto's van Ferre zijn verjaardag in de klas kan je hier zien:

https://picasaweb.google.com/106130594068934930912/629785...

Drie dikke kussen van juf Lutgarde, juf Jannicke, Olaf de Giraf en alle vriendjes van de klas

13:57 Gepost door Juf Lutgarde in Jarigen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

HIEP HIEP HOERA ... ELISE WORDT 4 JAAR ! ! !

Elise.jpg

Elise werd samen met Esved op vrijdag gevierd. Zij wordt eigenlijk 4 jaar op 21 augustus. Deze flinke meid had al de hele week uitgekeken naar deze speciale dag. Nadat de voorwerpen uit haar verjaardagskoffertje getoond werden aan iedereen, werd de verjaardagsemmer leeggemaakt zodat ze een leuk cadeautje kon kiezen om mee naar huis te nemen. Daarna mocht ze samen met Esved op de grote tafel gaan staan. De Olaf-verjaardagskroon werd erbij gehaald en paste haar perfect. Het ene na het andere verjaardagsliedje werd gezongen en de 'hieperdepiepjes' mochten ook niet ontbreken. Alle vriendjes van de klas kwamen de jarige nog een dikke kus en knuffel geven. Als traktatie had de jarige iets lekkers bij. Mama had gezorgd voor grappige dierenwafeltjes en lekkere mini-cakejes. Een dikke 'dank u wel' aan de mama van Elise voor de heerlijke traktatie! Als bedankje kleurden de kleuters een mooie verjaardagstekening voor onze jarige.

De foto's van Elise haar verjaardag in de klas kan je hier zien: 

https://picasaweb.google.com/106130594068934930912/629785...

Drie dikke kussen van juf Lutgarde, juf Jannicke, Olaf de Giraf en alle vriendjes van de klas

13:48 Gepost door Juf Lutgarde in Jarigen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

HIEP HIEP HOERA ... ESVED WORDT 4 JAAR ! ! !

Esved.jpg

Esved werd samen met Elise op vrijdag gevierd. Zij wordt eigenlijk 4 jaar op 23 augustus. Deze flinke meid had al de hele week uitgekeken naar deze speciale dag. Nadat de voorwerpen uit haar verjaardagskoffertje getoond werden aan iedereen, werd de verjaardagsemmer leeggemaakt zodat ze een leuk cadeautje kon kiezen om mee naar huis te nemen. Daarna mocht ze samen met Elise op de grote tafel gaan staan. De Olaf-verjaardagskroon werd erbij gehaald en paste haar perfect. Het ene na het andere verjaardagsliedje werd gezongen en de 'hieperdepiepjes' mochten ook niet ontbreken. Alle vriendjes van de klas kwamen de jarige nog een dikke kus en knuffel geven. Als traktatie had de jarige iets lekkers bij. Mama en papa hadden gezorgd voor superlekkere, maar ook supermooie cakepops. Een dikke 'dank u wel' aan de mama en papa van Esved voor de heerlijke traktatie! Als bedankje kleurden de kleuters een mooie verjaardagstekening voor onze jarige.

De foto's van Esved haar verjaardag in de klas kan je hier zien:

https://picasaweb.google.com/106130594068934930912/629785...

Drie dikke kussen van juf Lutgarde, juf Jannicke, Olaf de Giraf en alle vriendjes van de klas

13:41 Gepost door Juf Lutgarde in Jarigen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-06-16

LIEVE PAPA'S ... FIJNE VADERDAG VANDAAG ! ! !

Leve onze papa en hij mag er wezen, leve onze papa en hij mag er zijn!

12 juni is wellicht een geluksdag voor alle papa’s met vele geschenkjes en knutselwerkjes. Er werd ontzettend hard gewerkt door alle kleuters. De kleuters kleurden enkele weken geleden al een snoephuisje. De juf was een hele avond zoet om ze in elkaar te kleven. De chocoladesnoepjes zijn helaas verdwenen in de buikjes van de kleuters en meester Steven, maar de juf heeft er lekkere snoephartjes in gestoken. Laat ze smaken papa ...  en misschien 'eerlijk' delen!

De juf heeft de afgelopen jaren van Cindy, de mama van Jitte en Fenne Knaepen, mooie schroefdozen gekregen. Eindelijk hadden we er genoeg om mee te knutselen. Het werd een spaarpot waarbij de kleuters eerst afdrukken van de centjes en euro’s moesten maken. Niet simpel hoor. Om het geheel af te werken, zorgden de mama’s al voor de eerste spaarcenten. De kleuters vonden het geweldig om 'zoveel' centen in de spaarpot te mogen steken.

Het versje werd in allerijl nog ingeoefend, de kleuters kleurden nog de bijbehorende pictogrammen en stempelden samen met juf Wendy hun naam. Door de drukte en de stress zijn we soms wel vergeten om foto’s te maken. Gelukkig denken de kleuters er vaak wel aan en vragen dan om foto’s te maken.

Gelukkig was het thema van onze Dopdio 'Superhelden', want zeg nu zelf ... Onze papa’s zijn toch echte superhelden hé! We gebruikten dus die werkblaadjes om een knappe deurhanger te maken en onze wenskaart. Zo zie je maar dat onze papa wel heel erg in de watten gelegd wordt dit jaar.

Lieve papa’s ... Ook juf Lutgarde en juf Jannicke wensen jullie een hele fijne vaderdag met veel geschenkjes en knutselwerkjes. Tot slot een dikke knuffel van Olaf de Giraf.

Vaderdag cadeau.JPG

De foto's die we lang geheim moesten houden, kunnen jullie hier nu eindelijk bekijken. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie 2 filmpjes zien van het oefenen van ons vaderdagversje:

https://picasaweb.google.com/106130594068934930912/629466...

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

10:00 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-06-16

PAPA'S MOGEN IN DE SPOTLIGHTS STAAN WANT VADERDAG KOMT ER STILAAN AAN!

Na een zeer geslaagde musical was het de hoogste tijd om verder te werken aan de knutselwerkjes voor vaderdag. Omdat juf Lutgarde een hele tijd geleden een grote chocoladen haas had gekregen van de ouders van Enora stond er 'chocoladesnoepjes maken' op haar werkrooster. Chocolade smelten, gepofte rijst bijdoen en snoepjes maken. De juf vulde er kleine zakjes mee en zette alles klaar voor vaderdag. Helaas werd het de voorbije dagen heel warm en betwijfelde de juf het of de snoepjes heelhuids bij de papa’s zouden komen. Vandaar dat de kleuters ze zelf opgegeten hebben in de klas. Ze waren overheerlijk en de juf heeft een andere verrassing in het huisje gestoken voor iedere papa.

Dan volgde de waarneming over de foto’s van de papa’s in de kleuterboekjes. De kleuters gaven er leuke commentaren bij. Ook het ingevulde papa-blad was een schot in de roos. Aan de hand van de tekeningen konden de kleuters veel over papa vertellen. De voorwerpen van papa’s werk of hobby waren ook een groot succes. Er zijn veel sportieve papa’s, maar ook veel hobbyisten. Blijkbaar zijn voetbal en koken de nummer één bij de papa’s.

Bij deze willen we wel een extra item wijden aan de lieve papa van Jessy Berx. Hij baat een kippenslachterij en winkel uit in ‘t Paneel. Hij had voor alle kleuters iets tofs bedacht. Jessy kreeg een ganse schotel gehaktballen mee naar school om over te leren, maar ook om op te eten. Er was zelfs mayonaise en ketchup voorzien en de nodige servetten. Eerst dacht de juf:"Amai, wie zou dat allemaal gaan opeten?” Maar eens de kleuters begonnen te eten, hielden ze ook niet meer op. Dat had de juf nog nooit gezien. In een mum van tijd was de hele schotel leeg. Onvoorstelbaar! Wat waren dat lekkere gehaktballen. Een hele dikke 'dank u wel' aan de mama en papa van Jessy! Superleuk idee om als voorwerp mee te geven van papa's werk.

We maakten ook enkele papa-werkjes zoals de stoppelbaard van papa stempelen, werkgerief inkleuren en papa’s gereedschappen schilderen. Ondertussen moest de juf ook nog alle cadeautjes afwerken en inpakken voor vaderdag, een hele klus. We leerden ook een versje en de juf vertelde het verhaal 'Ik vind je lief papa' met de daarbij behorende beer. De kleuters herkenden het verhaaltje en wilden dan ook nog eens het verhaal van 'Ik vind je lief mama' horen.

Naar aanleiding van de musical hadden de kleuters ook allemaal een leeuw mogen kleuren voor de teken- en kleurwedstrijd. De resultaten waren heel mooi. Vandaar dat het moeilijk was om een winnaar te kiezen. Daarom heeft de juf de naamkaartjes van alle kleuters in een kom gedaan en de onschuldige hand van juf Kris heeft er het kaartje van Ayman uit genomen. Hij kreeg dus de België-voetbal mee naar huis. Maar om iedereen een beetje te belonen, heeft de juf haar klasje ook nog eens mooi versierd om het Rode Duivelsgevoel te stimuleren en een beetje te supporteren met alle kleuters. 

Om de week af te sluiten, gingen we nog even krijten op het sportplein en mochten de vaderdaggeschenkjes mee naar huis.

Nog een dikke 'dank u wel' aan de ouders van Jasper. We kregen van hen nog enkele mooie materialen voor onze kleuterklas. Een poppenbedje, een buggy, een kinderstoel, een spel, blokken en een aanvulling voor ons treinstel. Lieve mensen, heel erg bedankt! De kleuters zullen er fijn mee kunnen spelen in onze klas.

Rode Duivels.JPG

Wie dacht hier al foto's te kunnen zien van ons vaderdaggeschenkje, heeft het mis. Die houden we natuurlijk tot vaderdag. Kom dan zeker een kijkje nemen en het nieuwe bericht lezen en de foto's bekijken. De voorwerpen van papa's werk en hobby hebben we wel op foto gezet. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie nog een filmpje bekijken van de kleuters die aan het smullen zijn van de gehaktballen:

https://picasaweb.google.com/106130594068934930912/629465...

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

17:29 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-06-16

ONZE MUSICAL 'DE TOVENAAR VAN OZ', DE LEEUWTJES SHAKEN ER OP LOS !

Vorige week stond helemaal in het teken van onze musical 'De tovenaar van Oz'.

Een drukte van jewelste. Nog een laatste pasbeurt van de kledij. Kijken of de broeken juist waren ingekort, de dansjes nog een beetje bijschaven. Omdat we onze leeuwtjes onmogelijk zonder staart het podium op konden laten gaan, gingen de juffen zelf aan de slag met stof, garen en een naaimachine om nog 20 leeuwenstaarten te maken. Kortom, een stresserende week voor de kleuters, maar ook voor de juffen.

Gelukkig kon de week wel ontspannen beginnen met het vieren van onze 2 jarige kapoenen Endy en Jesse. Hierover kunnen jullie meer lezen en de foto's bekijken onder dit bericht.

Dinsdag gingen we dan een eerste keer oefenen in Ter Kommen. Het was een heel geregel met het vervoer. Wie moest er met het busje mee vanuit school en wie niet? Om dan op het laatste moment vast te stellen dat sommige ouders zelfs niet meer wisten wat er afgesproken was. Uiteindelijk kwam iedereen ter plekke aan en kon het oefenen beginnen. De grote zaal, het grote podium en het veranderen van het opstappen bracht de kleuters wat in de war. Gelukkig konden we ons dansje enkele keren oefenen om de kleuters hieraan te laten wennen. Nog even picknicken en dan naar school. 's Namiddags schilderden de kleuters een heldenmasker uit Dopido en mochten ze nog een halfuurtje ravotten op het sportplein.

Woensdag bleven we een dagje in de klas. Zo konden de kleuters het gebouw helemaal grijs stempelen met een spons. We begonnen ook aan ons versje voor vaderdag, want die feestdag komt ook stilaan dichterbij. Verder verklappen we hier niets over.

Donderdag werden alle dansjes van alle kleuters en leerlingen geoefend in Ter Kommen. Zo konden we naar sommige dansjes van de andere klassen kijken. Het geheel zat goed in elkaar. Het vele oefenen, voorbereiden, stressen begon zijn vruchten af te werpen.

Vrijdagvoormiddag werden nog eens even de puntjes op de i gezet met een generale repetitie en konden we tussendoor wat spelen in het jeugdhuis. De juf had enkele kisten met speelgoed, de steekparels en boekjes met kleurplaten meegenomen waarmee de kleuters zich tussendoor konden bezighouden. 

Vrijdagavond ... De eerste voorstelling van onze musical voor de vele ouders, grootouders, vrienden en sympathisanten. En bijna liep het mis toen bleek dat er 2 kleuters meer kwamen opdagen dan ingeschreven waren. In zeven haasten moest juf Jannicke nog even voor 18 uur naar de Neder sjezen om extra bloezen, broeken en de leeuwenkappen te halen. Pfff ... Net op tijd was alles klaar. Bij deze een hele dikke 'dank u wel' aan juf Alda om voor ons de mooie leeuwenkledij in orde te maken. Voor een volle zaal dansen was voor sommige kleuters echt schrikken en de kleuters hadden het te druk met alles grondig te bekijken, maar de juffen bleven duchtig verder dansen. De leeuwenkontjes schudden heen en weer en de klauwtjes klauwden er op los. Zaterdag waren er nog 2 voorstellingen en de kleuters kregen er meer en meer plezier in. De juffen zijn dan ook terecht supertrots op hun flinke leeuwenkapoenen die hun beste beentje/klauwtje hebben voorgezet tijdens de musical. 

Bij deze een dikke 'dank u wel' aan ALLE ouders en grootouders voor hun inzet (het brengen en halen naar en van Ter Kommen, het komen ophalen tijdens de musical). Bedankt juf Wendy en juf Jannicke, een dikke merci aan juf Alda, onze schminkmama’s, Evie en Rudy, mama Wendy bedankt om planten mee te brengen, juf Els om het geheel uit te werken en in goede banen te leiden. Iedereen bedankt voor de geslaagde musical. Uitgeput maar voldaan zijn we de hele week thuis gekomen. Nu zetten we de eindspurt in met Vaderdag, daarna een ganse week jarigen vieren, thema 'water' en 'grote schoonmaak' en dan lonkt voor iedereen de grote vakantie.

Nog enkele grappige uitspraken:

  • Een kleuter vroeg:"Juf, mogen we de schmink straks mee naar huis nemen?" Natuurlijk mocht dat, want die geschminkte leeuwengezichtjes gingen ongewassen naar huis. 
  • Een andere kleuter vroeg:"Juf, moeten wij in het donker dansen? Want dan ziet niemand ons toch!" Alleen in de zaal was het donker, maar dat begrepen sommige kleuters niet zo goed. 
  • Voor een voorstelling vroeg een kleuter:"Juf, mag ik op mijn mama roepen in de zaal, want dan ziet ze mij."

Neem zeker een kijkje onder dit bericht om de foto's van Endy en Jesse hun verjaardag in de klas te bekijken.

Musical.JPG

Het zit er op, onze musical. Maandenlang zijn we er mee bezig geweest, maar het eindresultaat mocht ook wel gezien worden. Onze leeuwtjes zagen er stuk voor stuk stoer en schattig uit zoals jullie op de foto's kunnen zien. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie nog een filmpje zien waarop we ons dansje aan het oefenen zijn in de turnzaal:

https://picasaweb.google.com/106130594068934930912/629291...

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

05:39 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's, Uitstapjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-06-16

HIEP HIEP HOERA ... JESSE IS 3 JAAR ! ! !

Jesse.jpg

We begonnen onze drukke musicalweek met het vieren van 2 jarigen en Jesse was de eerste ervan. Jesse mocht op woensdag 1 juni 3 kaarsjes uitblazen, maar door de drukte van de musical vierden we zijn verjaardag enkele dagen vroeger op maandag. Wat was hij blij toen hij zijn eigen Olaf-verjaardagskroon kreeg. Hij mocht op de tafel gaan staan en ondertussen werden er enkele verjaardagsliedjes gezongen met een groot vuurwerk erbij. Daarna kreeg hij van alle vriendjes van de klas nog een dikke kus en knuffel. Het verjaardagskoffertje werd geopend om eens naar zijn spulletjes te kijken. Hij had een dinosaurus, een Bumba om te verstoppen en een ambulance meegebracht van thuis. Na lang zoeken in de verjaardagsemmer haalde hij een tennissetje er uit. Als traktatie had de jarige iets lekkers bij. Mama en papa hadden gezorgd voor een zelfgebakken cake en kleine cakejes. Iedereen kreeg ook een flesje water van Jesse. Een dikke 'dank u wel' aan de mama en papa van Jesse voor de heerlijke traktatie! Als bedankje kleurden de kleuters een mooie verjaardagstekening voor onze jarige.

De foto's van Jesse zijn verjaardag in de klas kan je hier zien:

https://picasaweb.google.com/106130594068934930912/629278...

Drie dikke kussen van juf Lutgarde, juf Jannicke, Olaf de Giraf en alle vriendjes van de klas

22:58 Gepost door Juf Lutgarde in Jarigen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |