05-07-16

MET STOFDOEK, STOFZUIGER, EMMER EN SOP ... ZIT DE GROTE SCHOONMAAK ER HELEMAAL OP ! ! !

Ook al is de vakantie al 5 dagen bezig, toch zijn de juffen nog niet in vakantie-modus geraakt. Want maandag en dinsdag vertoefden ze, hoe kan het ook anders, in hun klasje. Niet om te spelen ... Nee nee, het was poetsen geblazen. Na een jaartje spelen in de klas had alles een grondige poetsbeurt nodig. Dus werd er 2 dagen op rij stof geveegd, kasten leeggemaakt, spulletjes gesorteerd, speelgoedkisten uitgewassen ... Alle hoekjes werden leeggemaakt en tafels en stoelen werden afgewassen. Nu is ons klasje vakantieklaar om eind augustus weer mooi in te richten voor het nieuwe schooljaar.

Tijdens de eerste poetsdag kregen we ook nog een verrassingsbezoekje van Ella-Noor en haar mama. Zij hadden nog een speciale verrassing bij voor de juffen die flink aan het poetsen waren. Juf Lutgarde kreeg een cadeaubon om haar verzameling bakspulletjes uit te breiden en juf Jannicke kan nu een keertje extra gaan shoppen. Daarnaast kregen ze een superspeciale versie van het gezelschapsspel 'Wie is het?' De mama van Ella-Noor had alle prentjes vervangen door de foto's van alle kleuters die afgelopen jaar in onze klas zaten. Dit unieke spel gaan we zeker een keertje in de klas spelen komend schooljaar. Een dikke 'dank u wel' voor deze originele verrassingen!

Zoals jullie in het vorige themabericht konden lezen, hebben we het afscheid van meester Jan niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Dit gebeuren hebben we ook op de website van 'Het Belang van Hoeselt' laten zetten zoals jullie op deze link kunnen zien:

http://www.hbvl.be/cnt/dmf20160703_02368350/basisschool-t...

Grote schoonmaak.JPG

Een primeur ... Foto's van een lege, opgeruimde klas en ons originele gezelschapsspel die jullie hier kunnen bekijken:

https://picasaweb.google.com/106130594068934930912/630386...

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

19:17 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-07-16

ONZE BOEKENTAS WORDT OPZIJ GEZET ... NU IS HET TIJD VOOR VAKANTIEPRET ! ! !

Versje - Einde schooljaar.jpg

Juf Lutgarde, juf Jannicke en Olaf de Giraf zijn een beetje moe en zijn nu echt aan vakantie toe! We wensen jullie allemaal een welverdiende vakantie toe met hopelijk beter weer dan nu. Geniet van de komende 2 maandjes vakantie! 

Met dank aan juf Jannicke, onze webmaster, voor de ontelbare uren die zij investeerde in de klaswebsite! Bedankt lieve ouders en kleuters voor de fijne samenwerking een heel schooljaar lang! Bedankt dat we jullie juffen mochten zijn. Op donderdag 1 september 2016 zien we elkaar weer op de speelplaats! Tot dan!

Dikke knuffels van juf Lutgarde, juf Jannicke en Olaf de Giraf! -xxx-

Vakantie 3.jpg

13:08 Gepost door Juf Lutgarde in Allerlei | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10 MAANDEN SCHOOL EN NU IS HET VOORBIJ ... DE VAKANTIE GAAT BEGINNEN EN IEDEREEN IS BLIJ!

We hebben met z’n allen afgeteld naar de laatste schooldag. Voor de grote schoonmaak samen met de kleuters was er dit jaar geen tijd, dus dat zullen de juffen tijdens de vakantie nog moeten doen. We hebben wel een beetje met water kunnen spelen. Het slechte weer zorgde dus voor weinig waterpret.

Maandag werd er nog een werkje gemaakt. Voor de werkjesbundel had de juf een mooi voorblad gemaakt met een vlinder er op. Die mochten de kleuters kleuren om zo een mooi voorblad te maken. We bundelden alle werkjes van het 3de trimester. We deelden de liedjes- en versjesmappen uit en we namen afscheid van de oudste kleuters van onze klas. Zij schuiven na de zomervakantie namelijk allemaal door naar de 2de kleuterklas bij juf Manuella. De 5-jarigen hadden woensdag hun diploma-uitreiking, want zij gaan naar het 1ste leerjaar. Ook van de leerlingen van het 6de leerjaar werd afscheid genomen. Zij zetten de stap naar de 'grote' school.

De mama van Endy kwam dinsdag samen met Ariane nog lekkere suikerbonen uitdelen. Een pracht van een baby waar ook opa en oma heel fier op zijn. Alleen was Endy er niet helemaal gerust in. Het was zijn zusje en daar mocht niemand aankomen. De leuke doosjes met suikerbonen werden uitgedeeld zodat er thuis lekker gesmuld kon worden. Nogmaals proficiat beste ouders en grote broer!

Dinsdag rond 10.40u begonnen alle kleuter- en kinderbuikjes te grommen. Kwam dat misschien door de ijsman die naar school was gekomen? Bij het zien van de auto kwam het water de kleuters al in de mond. Alle kapoenen kregen een potje met een bolletje vanilleijs en discobolletjes. Ook de leerlingen en leerkrachten mochten aanschuiven voor een ijsje. De vele plakmondjes en plakhandjes en de lege potjes waren het bewijs dat het hen enorm gesmaakt had. 

De middagmama's werden ook in de bloemetjes gezet voor hun inzet en hulp gedurende het afgelopen jaar. Dankzij hen konden de kleuters en leerlingen 's middags fijn in school blijven eten. 

De kleuters schilderden nog een vlinder en de juf bakte vlinderkoekjes en stak er een reuzegrote ballon bij. Zo kon iedereen vrolijk de vakantie in vliegen!

Meester Jan sleet ook zijn laatste dagen in ‘t Nederwijsje. Hij wordt volgend schooljaar aangesteld als schoolhoofd in Munsterbilzen. Na 26 jaar als collega en 4 jaren als schoolhoofd moesten wij met pijn in het hart afscheid nemen van een toffe man. We hebben samen kunnen discussiëren, samen werken, mekaar plagen, ook al eens boos worden, maar toch altijd door één deur kunnen gaan als waardige collega’s. Meester Jan was degene met het hart op de juiste plaats voor de collega’s, de kinderen en de ouders. We hebben dan op de valreep nog een klein afscheidsfeestje in elkaar gestoken. De kinderen maakten allemaal een mooie tekening en de juf bundelde die in een herinneringsmap. De leerkrachten maakten een lied, kaderde dit in en schreven er een boodschap bij voor meester Jan. Op de allerlaatste schooldag om half 12 werd er een grote erehaag gemaakt met alle kleuters en leerlingen op de speelplaats. Eerst passeerden de leerlingen van het 6de leerjaar om dan plaats te maken voor meester Jan. De leerkrachten zongen hun afscheidslied en overhandigden de cadeautjes. Vooral de rugzak met handige festivalattributen kwam goed van pas voor meester Jan. Meester Jan, bedankt voor alles! We gaan u missen in 't Nederwijsje!

En dan was het zo ver ... Na 10 fijne maanden in de klas kwam op donderdag de laatste schooldag er aan. Iedereen kwam daarom extra goedgezind naar school. De juffen keken stiekem toch wel een beetje uit naar de vakantie. Want met 19 kapoenen in de klas kan het wel eens druk zijn en kwamen de juffen soms wel eens handen te kort. Maar we zijn ook wel wat bedroefd omdat we onze kapoenen gaan missen. Het klinkt misschien raar, maar het is echt waar. Het werd nog een laatste fijne speeldag in school. De verjaardag van juf Lutgarde werd uitgebreid gevierd met allerlei lekkers. 

Het zit er op ... De voorbije 10 maanden zijn voorbij gevlogen. Wat hebben we veel plezier gehad en leuke dingen gedaan met de kapoenen. Lekkere dingen gemaakt, fijne uitstapjes gemaakt, ons gaan uitleven tijdens het sporten in de Kimpel ... Bij deze een hele dikke 'dank u wel' aan alle kleuters en hun ouders voor de mooie tekeningen en kaartjes, de lekkere pralines en chocolaatjes, de vele mooie verrassingen en attenties waar de juffen wel even van moesten blozen. Bedankt van juf Jannicke en juf Lutgarde!

De allerlaatste grappige uitspraken van dit schooljaar:

 • Een kleuter kwam zeggen:"Juf, ik word groot onder de vakantie!" Deze kleuter mag na de vakantie naar de volgende kleuterklas.
 • Meester Jan vertrekt als schoolhoofd en daarom vroeg een kleuter:"Komt er ene nieuwe meester Jan dan?"
 • Een kleuter vroeg:"Waarom komt er een nieuwe meester en geen mevrouw meester?"

Onder dit bericht kunnen jullie het bericht en de foto's van juf Lutgarde haar verjaardag vinden, dus scrol zeker even door naar beneden!

Einde schooljaar.JPG

Net als ons is ook ons fototoestel aan vakantie toe. Ook die gaat nu zijn batterijen opladen voor het nieuwe schooljaar. Maar eerst kunnen jullie hier nog genieten van de allerlaatste foto's van dit schooljaar:

https://picasaweb.google.com/106130594068934930912/630284...

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

12:22 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-07-16

HIEP HIEP HOERA ... JUF LUTGARDE IS 58 JAAR ! ! !

Juf Lutgarde.jpg

Op donderdag 30 juni ging de laatste schooldag gepaard met nog iets speciaals, het vieren van de verjaardag van juf Lutgarde. Omdat zij altijd verjaart op de eerste dag van de zomervakantie, vierden we haar verjaardag een dagje eerder. En dit keer mocht dus niet een kleuter, maar de juf zelf op de tafel gaan staan. En dat vonden de kleuters natuurlijk een grappig zicht. De kleuters zongen uitbundig en maakten een groot vuurwerk voor hun jarige juf. Alle kleuters gaven de juf een dikke verjaardagszoen. Dit jaar hadden de kapoenen zelf mogen kiezen wat ze wilden als traktatie. En dus werden het vanillepuddinkjes met bruine vlekken, chips en fruitdrankjes.

De foto's van juf Lutgarde haar verjaardag in de klas kan je hier zien:

https://picasaweb.google.com/106130594068934930912/630282...

Drie dikke kussen van juf Jannicke, Olaf de Giraf en alle vriendjes van de klas

23:12 Gepost door Juf Lutgarde in Jarigen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-06-16

SPRINGKASTELEN, SPORTDAG EN EEN VERJAARDAGSFEEST ... HET IS EEN LEUKE WEEK GEWEEST!

Het was afgelopen week weer een 'duivelse' week. We supporterden voor de Rode Duivels en leerden scanderen voor de Belgen.

Juf Cindy, onze middagmama, had echte Rode Duivel-smarties en chocolaatjes op de kop kunnen tikken en dus werd het supporteren van de kleuters door haar beloond. Bedankt Cindy, uitzonderingen bevestigen de regels!

Dinsdag stond onze speeldag op het programma. Maar het weer was wat te wisselvallig om alle springkastelen buiten te zetten. Dus onze eetzaal stond proppensvol met 3 springkastelen en allerlei leuke spellen, bouwblokken, een sjoelbak en nog veel meer. Buiten stond ook een springkasteel en daar konden de kleuters ook nog fietsen en steppen. De hele dag ravotten en springen deed de kleuters honger krijgen. Bij deze een dikke 'dank u wel' aan alle ouders en grootouders voor de overheerlijke wafels, cakejes, gateaus ... We maakten een heus gebakbuffet met keuze in overvloed. De ganse week nog hebben de kleuters hun buikje vol kunnen eten.

En dan onze langverwachte sportdag, natuurlijk in het teken van de Rode Duivels en het EK. Alle kleuters zagen er op hun paasbest uit ... Of ja, op hun duivelsbest! De Belgische driekleur was overal te zien in de kleren en op de gezichtjes van de kleuters. Eerst trok juf Lutgarde een spurtje aan met alle kleuters van de Neder en Werm. Enkele rondjes maken, dan samen dansen om ons op te warmen en dan stond alles klaar om te beginnen. Ter plaatse verzon juf Lutgarde nog een België-kreet en dan konden we beginnen met allerlei leuke activiteiten. Voetballen, basketballen, stoffen ballen over een hobbelige weg overbrengen, spelen met ballonnen en een parachute. Rollen met een reuzegrote bal. De kleuters en de juffen hebben zich kunnen uitleven tijdens deze sportdag. Moe maar voldaan konden we in de namiddag recuperen van een sportieve voormiddag.

Dan begonnen we met ons thema 'water'. Het warme weer zorgde voor veel spelplezier. De eendjes werden uit de kelder gehaald en de watertobbe werd gevuld. Om beurt konden de kleuters eendjes vissen zoals in een echte kermiskraam. Een beurtrol was dus nodig. Ook het lieve watereendje kwam uit de kast. Even over het kopje wrijven en het eendje begon te kwaken en water te spuiten. De kleuters beleefden hier echt veel plezier aan. Omdat het echt puffen werd in de klas kocht de juf nog een grote pot met waterballonnen en werd er menig uurtje met deze ballonnen gespeeld. Nog enkele werkjes uit Dopido maken en dan werd het laatste weekend ingezet voor de grote vakantie.

Reeds enige tijd misten we allerlei spulletjes uit ons keukentje: de fruitjes, de groenten, ons peper- en zoutvatje, een ovenwant ... Het leek wel of de spulletjes pootjes hadden gekregen. Totdat speurneus juf Lutgarde te weten kwam dat sommige kleuters de spulletjes deden verdwijnen in de wasmachine van ons keukentje. Regelmatig staken ze enkele dingen door het gat van de lade waardoor alles achter de wastrommel kwam te zitten en zo dus op magische wijze verdween. Na het nodige geschud met de wasmachine kwam alles weer te voorschijn, zelfs dingen die we al misten van vorig schooljaar. Eind goed, al goed dus!

Nog enkele grappige uitspraken van onze kapoenen:

 • Een kleuter had Mieneke Poes mee naar huis mogen nemen en zei de dag nadien:"Juf, die was wel aan het snurkelen deze nacht!"
 • Een kleuter had een losse veter en zei:"Juf, mijne beter is los."
 • Een kleuter was nog een beetje moe en zei:"Juf, ik heb slaap in mijn ogen."
 • Het onweer was de kleuters niet ontgaan en 1 kleuter vertelde:"Juf, er was overweer bij ons thuis."
 • Een kleuter vertelde:"De wind bloesde onze trampoline weg."

Springkastelen.JPG

Een verjaardag vieren, springen en fietsen tijdens onze speeldag, sporten op onze sportdag, met water spelen ... Ja ja, de kleuters hebben het allemaal gedaan afgelopen week. Iedere dag was er wel iets anders leuks te beleven. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie nog 4 filmpjes zien van onze sportdag en een grappig heksenliedje:

https://picasaweb.google.com/106130594068934930912/630012...

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

16:34 Gepost door Juf Lutgarde in Feest, Thema's, Uitstapjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

HIEP HIEP HOERA ... ENORA WORDT 3 JAAR ! ! !

Enora.jpg

Enora heeft er lang op moeten wachten, op haar verjaardagsfeestje in de klas. Normaalgezien zouden we het de 13de juni gevierd hebben. Maar jammer genoeg was ze toen ziek waardoor we haar feestje een weekje hebben moeten uitstellen. Maar van uitstel komt geen afstel, dus op maandag 20 juni stond het feestvarkentje klaar om te feesten, want eigenlijk wordt ze pas 3 jaar op 29 juli! Eerst gingen we eens in haar verjaardagskoffertje kijken. Ze had haar knuffeldoekje, een speelgoedpaardje en een glitterboekje meegebracht om aan iedereen eens te laten zien. Uit de verjaardagsemmer koos ze een autootje om thuis mee te spelen. De jarige werd op de tafel gezet en we zongen en dansten voor haar. Na het vuurwerk kreeg ze van iedereen een dikke kus en knuffel. Als traktatie had de jarige iets lekkers bij. Mama en papa hadden gezorgd voor 2 lekkere appelcakes en lekker appelsap. Een dikke 'dank u wel' aan de mama en papa van Enora voor de heerlijke traktatie! Als bedankje kleurden de kleuters een mooie verjaardagstekening voor onze jarige.

De foto's van Enora haar verjaardag in de klas kan je hier zien:

https://picasaweb.google.com/106130594068934930912/630012...

Drie dikke kussen van juf Lutgarde, juf Jannicke, Olaf de Giraf en alle vriendjes van de klas

16:04 Gepost door Juf Lutgarde in Jarigen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-06-16

8 JARIGEN VIEREN IN DE KLAS ... WAT EEN FEEST, HET IS EEN LEUKE VERJAARDAGSWEEK GEWEEST ! ! !

8 jarigen vieren op 1 week! Dus feesten, lekker eten en drinken en veel kleurwerkjes maken stond op nummer 1 afgelopen week.

De hele week stond een beetje in het teken van de Rode Duivels. Helaas verloren ze hun 1ste wedstrijd, maar dat kon de pret niet drukken. De juf had enkele afspraken gemaakt met de kleuters. Ze zou haar auto en de klas versieren en de kleuters mochten duivels verkleed naar school komen totdat de Rode Duivels uit de selectie liggen. Hopelijk kunnen we dus nog lang van zwart, geel en rood in de klas genieten. De kleuters waren ook mooi aangekleed in het thema met voetbalkledij, sjaals, een zonnebril, een ketting, oorbellen, bloemenkransen, schmink, nagellak, een pruik, linten en strikken, toeters, een drietand ... Bedankt lieve ouders, jullie hebben echt jullie best gedaan!

Om de kleuters wat te vermaken, had de juf speciaal een zeepbellenmachientje gekocht. Hier hebben we al veel plezier aan beleefd en konden de kleuters zich uitleven met de ballen en de bellen.

De rode cowboyhoeden deden de sfeer nog een beetje stijgen. We hebben genoten van de voorbije week en hopelijk kunnen we nog lang supporteren voor de Rode Duivels.

Ter afwisseling werden er ook nog een heleboel ballonnen opgeblazen. Eerst speelden de kleuters ermee in de klas en daarna buiten onder het afdak. De wind zorgde ervoor dat de kleuters telkens achter de ballonnen aan konden rennen.

Als afsluiter maakten we nog enkele werkjes uit Dopdio. We stempelden een ballenbad met de verfdotters. De mooie ballen waren rood, blauw en groen. We zochten 2 dezelfde ballen en kleefden die op. We schilderden  met een spons het water in de zwemvijver voor de vissen en we dansten om de spieren los te gooien.

Nog enkele grappige uitspraken:

 • De juf verdeelde een ganse korf fruit onder de kleuters en zei dat fruit heel gezond is. Daarop zei een kleuter:"Mijn mama kookt ook gezond, want anders wordt mijn papa veel te dik." Ja ja, de waarheid komt uit een kindermond.
 • Een kleuter zei:"Juf, ik wil niet meer jarig zijn, want ik heb genoeg gegeten." Deze kleuter bleef maar cake eten en had haar buikje vol.
 • Een kleuter vroeg:"Juf, hebt gij vlegers aan uw auto?" Dit bleken dus de Rode Duivelsvlagjes te zijn.
 • De juf heeft natuurlijk ook enkele voetbaltoeters in de klas. Iemand zei:"Juf, pak die lawaaikes nog eens."

Onder dit bericht kunnen jullie de foto's en berichten bekijken van onze 8 jarige feestvarkens die we afgelopen week gevierd hebben in de klas.

Verjaardagsweek.JPG

Het is van maandag tot vrijdag een heuse feestweek geweest. Maar de klas kleurde toch wel opvallend rood, geel en zwart zoals jullie op de foto's kunnen zien. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie een filmpje bekijken van het spelen met de ballonnen op de speelplaats:

https://picasaweb.google.com/106130594068934930912/629783...

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

14:52 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |