03-12-16

SINTERKLAAS KAPOENTJE, GOOI WAT IN MIJN SCHOENTJE ...

Het aftellen naar het feest van de Sint kon nu beginnen. Eerst werden de knutselwerkjes nog mooi afgewerkt door de juffen, want we hadden vernomen dat de Sint 's nachts eens een kijkje zou komen nemen naar onze knutselwerkjes. De schoenen werden op de vloer gekleefd, alles kreeg een likje vernis, een mooie ster als versiering en natuurlijk ook nog de veters om de schoen te binden. De korfjes werden vast gemaakt zodat de Sint er iets lekkers in kon leggen.

Omdat het een zeer drukke periode was en de knutselwerkjes veel tijd in beslag namen om te maken en af te werken, zocht de juf voor een keertje haar toevlucht tot simpele mijters en pietenmutsen. De kleuters mochten ze vrij versieren met de glitterstickers. Eenvoudig maar mooi.

De speelbak met de speelgoedboekjes en scharen was dit jaar niet zo’n groot succes, want vele kleuters wisten nog steeds niet wat te kiezen uit het grote aanbod speelgoed.

Op dinsdag leerden de kleuters over 'een schoentje zetten' en wat ze zoal bij hun schoen kunnen zetten voor de Sint, Piet en het paard. De vele suikertjes, de wortels, de suikerbiet, het brood, de tekeningen, het water en de fruitsapjes mochten niet ontbreken. Fier konden de kleuters op het einde van de dag hun schoentje zetten en dan was het afwachten. Zouden Sint en Piet ook wel echt in de klas komen kijken 's nachts? ‘s Morgens vonden de kleuters letterkoekjes, chocoladen centjes en guimauves in hun Sintknutsel. Het kommetje water was leeg, bijna alle suikerklontjes waren op en er had iemand in een wortel gebeten. Maar wat was dat op de tafels? Schoorsteenpiet was blijkbaar met Puberpiet op ronde geweest. Eerst hadden ze buiten wat gespeeld en dan vlug door de schoorsteen naar binnen gekomen naar alle klasjes. Zwarte Piet liet zijn vuile handen na op de tafels en Puberpiet had zijn eerste vuile voetstappen ook op onze tafels gezet bij het leren om een echte Piet te worden. De kleuters vonden dit eerst heel erg, maar toen de juf voorstelde om de klas samen mooi te poetsen, werd dit een superleuke activiteit. Er lag ook een geschenkje klaar voor Olaf. Sint had een mooie badjas en broek voor Olaf gebracht die hij ook als pyjama kan dragen .

De laatste werkjes uit Dopido werden gemaakt, want de volgende over Kerstmis ligt alweer klaar. We deden een activiteit met de woordkaartjes: een lage en hoge toren, de voorkant en de achterkant, een open en gesloten zak. Met de achterkant van de kaartjes kunnen de kleuters puzzel nr. 3 maken. We stempelden ook nog een hoge blokkentoren met verschillende kleuren verf en echte blokken en juf Wendy werkte de overgebleven werkjes nog even af. Het wortel van het paard kreeg een oranje kleurtje doordat de kleuters zelf rode en gele verf mengden totdat er oranje verscheen.

Zoals jullie weten, zijn de juffen verzot op hun klasmascotte Olaf de Giraf. Olaf heeft ook vele vrienden. Helaas zijn die, net zoals de echte Olaf, een zeldzaamheid aan ‘t worden. Maar de laatste weken hebben we in Nederland toch enkele echte Bono de beertjes op de kop kunnen tikken en hopen we de komende weken nog enkele belangrijke deals af te ronden. Maar dat is nieuws voor volgende keer.

En dan dé grote dag op vrijdag. Sint zou op bezoek komen in de school. Maar omdat er geen water op de Neder is kon hij niet met de stoomboot komen. Gelukkig was Sara, de mama van Enora, net onderweg met haar VW-busje en was zij zo lief om Sint en Piet even een lift te geven tot op het kerkplein. Een hele dikke 'dank u wel' hiervoor! Daarna ging het richting zaal Nederheem. Iedereen had een dansje ingeoefend voor de Sint. Sint was blij weer even op de Neder te zijn en Piet had ons ook allemaal goed in ‘t oog gehouden. De kinderen waren allemaal flink geweest en daarom kregen ze een grote zak met lekkers. Voor zijn vertrek kwam de Sint nog even langs in de klas en konden we het Sintlied uit Dopido nog zingen en kregen we een grote zak met iets leuks voor de klas. Voorzichtig werd de grote zak en de pakjes opengemaakt. Joepie ... Poetsgerief! Onze kleuters doen niets liever dan borstelen, stof vegen, dweilen ... Dus nu geen geruzie meer om het oude versleten poetsgerief. De juf zal nog zorgen voor enkele kleine emmertjes en nieuwe poetsdoeken. Dat onze kleuters ook graag in de keuken speelden en pizza’s en taarten maken wist wel iedereen. Maar dat er ook een verrassing voor de keuken bij was konden de kleuters bijna niet geloven. Vanaf nu kunnen ze ook broodjes maken met sla, tomaat, komkommer, ui, ei ... Dank u wel Sinterklaas en Zwarte Piet! Maar vergeet onze lieve juffen niet.

Grappige uitspraken:

  • Olaf had een mooie badjas gekregen van de Sint. Er ontstond meteen een geanimeerde discussie over hoe dat ding wel heette. Was het een 'japana' (pyjama) of was het nu een 'pizjemia' (pyjama) waarop een andere kleuter zei:"Nee, dat is een piwaar!"
  • Ook werd er aardig gediscussieerd over het al dan niet dragen van een pyjama of nachtkleed. Echt hilarisch op sommige momenten.
  • In het boek van de Spiekpietjes moest Spiekpietje van de Sint enkele fietsen blauw schilderen, maar hij had 1 klein foutje gemaakt en de 'zetel' van de fiets rood geschilderd. Ja, zo'n rode zadel is ook wel mooi.

Sinterklaas 2.JPG

De zwarte hand- en vuile voetafdrukken hebben heel wat indruk gemaakt op de kleuters. Gelukkig wilden alle kleuters maar al te graag helpen met het afvegen van de tafels zoals jullie op de foto's kunnen zien. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie 4 filmpjes bekijken:

https://goo.gl/photos/6pdGUTQCSSkgMAHPA

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

19:17 Gepost door Juf Lutgarde in Feest, Thema's | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

26-11-16

SINT EN PIET ZIJN IN HET LAND ... OH, DAT WORDT WEER HEEL PLEZANT ! ! !

Het leukste en spannendste thema van het jaar is weer van start gegaan. De klas is weer helemaal ingekleed en versierd voor Sint en Piet. De brief van iedere kleuter werd vorige vrijdag al gekleurd en gepost én is dus onderweg naar de Sint. Postbodepiet heeft beloofd om alle kleuters ook een briefje terug te sturen.

Maandag stond er in de inkomhal bij meester Jos een schoorsteen. Op de gang hing er een brief van Zwarte Piet met de vraag om te helpen met het maken van de pakjes en eventueel te oefenen om pakjes door de schoorsteen te gooien. In onze klas konden we dadelijk met de opdracht beginnen. De ouders hadden thuis al samen met de kleuters pakjes gemaakt en in onze klas stond er ook een oefenschoorsteen. Wat een succes! Onze kleuters deden hun uiterste best om alle pakjes in de schoorsteen te gooien net zoals de Zwarte Pieten op de pietenschool moeten doen.

We begonnen ook alvast met het oefenen van enkele dansjes en Sinterklaasliedjes zoals het Sinterklaasliedje op de Dopido-cd (liedje nr. 3). 

Sinds afgelopen maandag zit er ook een verstekeling in de klas. Spiekpiet komt naar jaarlijkse traditie een oogje in ‘t zeil houden . Weet je waaraan je een Spiekpiet herkent? Aan de witte loopschoenen om snel te kunnen zijn en aan de gsm die hij altijd in zijn rechterhand heeft om vlug naar de Sint te kunnen bellen als hij iets 'speciaals' ziet. Iedere dag verstopt Spiekpiet zich op een andere plaats in de klas en moeten de kleuters op zoek gaan. Kijken mag, maar aankomen niet, dat zijn de Spiekpietenregels. De juffen hebben ondertussen ook weer diep in de buidel getast om alle nieuwe Spiekpietboeken te kopen zodat hun boekenreeks compleet blijft. Maar het zijn ook superleuke boeken. Spiekpiet heeft ook voor alle kleuters een lijstje gemaakt met dingen die ze goed moeten doen. Beleefd zijn, bordje leeg eten, opruimen ... Mama en papa kunnen de kruisjes zetten en Spiekpiet zal tijdens het weekend eens komen kijken, want ... Wie zoet is, krijgt lekkers!

De kleuters konden deze week ook vrij tekenen en kleuren voor Sinterklaas en stickers kleven en versieren. Ook onze Dopido puilt uit van de werkjes. Dus geen tijd te verliezen. Zowel fijne motoriek als wiskundige initiatie onder de vorm van meten, kleven, taal ... kwamen deze week volop aan bod. Eerst tekenden de kleuters de juiste weg tussen de Sint, Piet en de speelgoedjes. Daarna kleefden ze een weg in de juiste lengte op het Sintwerkblad. Dat was even puzzelen en meten. Best een moeilijke opdracht waar de juf een beetje bij moest helpen. Ook de zak voor het vele speelgoed moest afgewerkt worden. De juf bond 4 stiften bij elkaar en zo konden de kleuters de structuur van de zak tekenen.

Onze kappershoek heeft momenteel plaats moeten maken voor een Sinthoekje. Enkele lees- en kleurboekjes, stiften en 2 dikke agenda’s waar de kleuters iets in mogen schrijven of tekenen voor de Sint. Maar het leukste van alles zijn de 2 echte brilletjes met vensterglas die de kleuters daar mogen opzetten. Ons Sinthoekje zit telkens vol en de kleuters vinden dit zo plezant dat we al een beurtrol hebben gemaakt zodat iedereen het brilletje kan opzetten om in het Sintboek te kunnen schrijven. 

De juffen hebben dit jaar lang nagedacht over een knutselwerkje. Uiteindelijk heeft onze knutselpapa weer de handen uit de mouwen moeten steken voor het zagen van een schoen, het boren van de vetergaten en een plankje op maat om de vloer van te maken. De kleuters hebben dus veel moeten schilderen en stempelen.  De schoenen schilderden de kleuters in het blauw of rood en de vloer werd een echte Sintvloer in wit en zwarte tegels. Dit weekend zal onze knutselpapa alles in elkaar zetten en zijn de juffen nog enkele uren zoet met het vernissen en afwerken van de schoen. Dinsdag mogen de kleuters bij juf Jannicke dit schoentje klaar zetten voor de Sint en hopelijk ligt er woensdag ook iets in. Misschien zijn de juffen ook flink geweest en mogen die ook eens een keertje hun schoen zetten of niet? Zij hebben alvast post gekregen van de Sint en dat vinden ze ook fijn.

We hebben ook een berg speelgoedboekjes waar de kleuters in kunnen kijken en speelgoed kiezen. Maandag leren we hier ook nog over en gaan de kleuters aan de slag met de scharen.

Omdat het deze week ook voorleesweek is, kwam juf Lutgarde dinsdag weer naar school. Ze verraste de leerlingen van het 1ste leerjaar door daar het Spiekpietenverhaal te gaan vertellen. De kinderen hebben er echt van genoten en waren heel blij met de kleine beloning van de Sint. Terwijl juf Lutgarde in de klas van juf Kris ging voorlezen, kwam juf Kris naar onze klas om het nieuwe verhaal van de Spiekpietjes 'SOS stoomboot' te vertellen. Meester Jos kwam op zijn beurt in ons klasje ook een mooi verhaaltje vertellen. 

Woensdag gingen we dan weer sporten in de Kimpel. Hier konden de kleuters nog eens goed de beentjes losgooien en oefenen zoals de echte Pieten met klimmen, kruipen, springen ... De kleuters deden erg hun best om ook een beetje Klimpiet, Pakjespiet, Dakpiet ... te zijn.

Omdat de kleuters zo goed geoefend hadden stond er ‘s anderendaags alvast veel lekkers op de kast bij het Sinttafereel. Maar eerst moeten de kleuters hier nog heel flink over leren alvorens ze mogen proeven van de chocolade, de mandarijnen, de letterkoekjes, de chocoladen centen ...

Donderdag gingen we met het busje naar de bib in Hoeselt. De kijk- en vertelboeken over fruit, herfst en grootouders hebben we ingeruild voor enkele mooie Sintboeken en een DVD. Het was een korte maar toch leerrijke trip.

Om zich helemaal in het thema van Sint en Piet te kunnen inleven, heeft de juf ook voor Sint- en Pietenkleren gezorgd, een staf, witte handschoenen, mijter, het echte grote boek ... De hele dag door trippelen er nu hulpsinten en veel hulppieten door de klas. Zij houden een oogje in ‘t zeil, want dat is echt nodig. Chocoladepiet en de Hoofdpiet zijn al chocolade komen proeven in de klas en dit zonder iets te vragen. Oei oei ... Juf Lutgarde nam daarom snel de Sintgsm ter hand om Sinterklaas in te lichten over het stiekem snoepen van de Pieten.

Grappige uitspraken van de week:

  • Een kleuter zei:"Juf, met die bril kunt ge echt zien in de Sinthoek!"
  • Een kleuter vroeg:"Juf, wanneer mag ik de smijter opzetten?"
  • Een kleuter zei:"Juf, die ene Piet is weer weg." Toen de juf vroeg welke Piet dat was, zei de kleuter:"Die kleine met zijn witte sloefen."

Onder dit bericht kunnen jullie de nieuwe kalender voor december vinden. Scrol dus zeker even verder om de nieuwe kalender te zien.

Sinterklaas 1.JPG

Onze klas is momenteel een heus Sintspeelparadijs met een echt Sinthoekje, echte verkleedkleren, speelgoedboekjes en veel lekkers op de kast. Zoals jullie op de foto's kunnen zien beleven onze hulpsinten en hulppieten veel plezier in onze klas. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie een filmpje zien van het liedje dat we aan het leren zijn voor Sinterklaas:

https://goo.gl/photos/hjooj92ug6U2w8Ks9

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

16:38 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's, Uitstapjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

KALENDER DECEMBER 2016

De laatste dagen van november zijn bezig en donderdag begint de maand december. Dan zijn het nog 3,5 weekjes te gaan tot aan de kerstvakantie, maar er staan nog allerlei leuke dingen gepland. Het Spiekpietje in de klas houdt een oogje in het zeil, want hij moet de Sint op de hoogte houden als hij onze school een bezoekje zal brengen op vrijdag 2 december. Op dinsdag 6 december is de Sint jarig en een dagje later houden we een speeldagje in de klas met speelgoed dat de kleuters van de Sint hebben gekregen. Op woensdagnamiddag 14 december mogen de ouders op de kleuterstoeltjes komen zitten voor het oudercontact. Tijdens de laatste week voor de kerstvakantie gaan we de vakantie feestelijk inzetten met een leuk kerstfeestje in de klas op donderdag 22 december.

04 December.jpg

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

14:38 Gepost door Juf Lutgarde in Kalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-11-16

LIEVE HEMEL, WAT EEN DRUKTE. WAT EEN LEVEN IN DE ZAAL ! ! !

Zo begonnen we ons grootouderfeest in de zaal. Maar eerst moest er deze week nog heel hard gewerkt worden door alle kleuters.

Omdat ons klasje ook versierd moest worden in het thema 'Grootouders' maakte de juf kopies van de grootouderfoto’s uit de kleuterboekjes en kleefde die nog op een mooi hartje. Zo kon onze wasdraad weer vol gehangen worden. Alle kapoenen herkenden onmiddellijk hun oma en opa en poseerden dan ook trots met hun hartje.

De kleuters kleurden een tekening van een oma en een opa. Ze konden nog vrij kleuren en tekenen. Met de stempelstiften stempelden ze een kleurrijke kader rond oma en opa. De grote tekening met ballonnen en cadeautjes mochten de kleuters schilderen. 

Na weken van stilzwijgen en geheimpjes hebben, mogen we nu eindelijk vertellen en tonen wat de kleuters voor hun lieve grootouders knutselden. Het werd een klein, maar fijn geschenkje. De kleuters maakten met de juffen een 'kleuterpaspoort'. Eerst een mooie foto opplakken, naam, voornaam en geboortedatum schrijven en dan konden de kleuters aan hun taak beginnen. We maakten een vingerafdruk, we gaven een kusje en de juf knipte een klein haartje af. Hopelijk hebben de kleuters dit goed kunnen verzwijgen, anders krijgt de juf slechte punten. Alle kaartjes nog lamineren en uitknippen en de paspoortjes waren klaar. De kleuters maakten ook een kaartje met een hele lieve wens voor alle grootouders. Ze mochten zelf een kleine tekening maken aan de voorkant en ook dat klusje was geklaard. Daarna werd alles in een mooie witte briefomslag gestoken, maar dat vonden de kleuters toch wat saai. Dus ... toen moest er in zeven haasten nog iets leuks bedacht worden. De juf kopieerde een 'I love you-vogeltje' en de kleuters maakten met hun wijsvinger nog enkele leuke hartjes. Prachtig. Dat hebben onze kleuters heel erg goed gedaan. En hopelijk zijn alle grootouders ook blij met dit persoonlijke geschenkje van hun kleinkind. 

De juf had deze week de wip ook in de klas gezet zodat de kleuters zich een beetje konden afreageren tijdens deze drukke dagen.

Tijdens ieder vrij moment werden de liedjes en dansjes geoefend voor het grootouderfeest. De juf had uitzonderlijk een heel mooi lied en dansje van een beroepsartiest mogen lenen. De kleuters waren dan ook heel blij met dit gloednieuwe dansje en de juf natuurlijk ook. Het vliegerlied hadden we al vaker in de klas geoefend als tussendoortje.

Op donderdagvoormiddag oefenden we voor het eerst op het podium. Dit was zeer hectisch ... Er moesten nog vlug stippen gekleefd worden om alles in goede banen te leiden en de kleuters stonden opeens hoog boven de grond. Vanaf 12.45u begon de zaal stilaan vol te lopen met grootouders. De zaal zat afgeladen vol en de kleuters stonden te popelen om hun grootouders te verrassen met liedjes en dansjes. De kleuters waren verbaasd door de vele grootouders. Meester Jos was presentator van dienst en speelde gitaar, juf Noëlla speelde accordeon en gelukkig kregen we op het laatste nippertje ook wat technische hulp van haar vriend. De kleuters genoten van hun optreden en ook de grootouders waren zichtbaar tevreden met een feest speciaal voor hen. Het oudercomité heeft weer eens bewezen dat ze het hart op de juiste plaats hebben en werkten zich uit de naad om alles tip top te verzorgen en de grootouders te bedienen. De koffie en de wafels hebben gesmaakt. De kleuters werden ook niet vergeten, want zij kregen lekkere koeken om te eten. Een dikke welgemeende 'dank u wel'. Ook bedankt aan de vele grootouders om naar ons grootouderfeest te komen!

Ook een hele dikke merci aan Wim Van Mele, papa van Sander. Hij was onze persoonlijke fotograaf op het grootouderfeest om alles mooi op beeld te zetten. Prachtig gedaan, een welverdiende pluim! Op deze link kunnen jullie alle foto's van het grootouderfeest bekijken:

https://www.flickr.com/photos/wimvanmele/sets/72157675169...

De laatste dag van de week begonnen we dan met het thema 'Sinterklaas'. Eerst was er de waarneming rond een brief voor de Sint en daarna maakten we samen nog één grote brief voor de klas. De kleuters hadden thuis ook een brief mogen maken en dus trokken we samen met alle kleuters naar de brievenbus aan de kerk om de brief te posten. Hopelijk kon postbodepiet nog al die brieven in zijn postzak krijgen en nu maar afwachten of de Sint ons een briefje terug zal sturen. We schilderden ons eerste werkblad in de Sinterklaasdopido. Lekkere mandarijnen met oranje verf. De komende 2,5 weken gaan we dus verder met dit leuke thema. En denk er aan ... Wie zoet is krijgt lekkers!

Ook nog een dikke proficiat aan de ouders van Esved. Hier werd een zoontje geboren met de naam Yasar. Bedankt voor de mooie en lekkere doopsuiker. Nu is Esved grote zus en is het gezinnetje compleet.

Op donderdag 10 november organiseerde ons oudercomité een heus prinsen- en prinsessenfeest voor alle kleuters en leerlingen. Er kwamen veel verklede kinderen hun beste dansmoves tonen en zich uitleven op de muziek. Ook hiervan heeft Wim Van Mele mooie foto's gemaakt die jullie op deze link kunnen bekijken:

https://www.flickr.com/photos/wimvanmele/albums/721576763...

Grappige uitspraken:

  • De juf knipte een klein haartje af voor het kleuterpaspoortje. Daarop zei een kleuter:"Misschien mag dat niet van mijn mama." "Oei! Hoe moeten we dat oplossen?" zei de juf. Waarop de kleuter pienter antwoordde:"Plak het er maar terug aan met uwe sterke lijm."
  • Een kleuter zei:"Mijn oma en opa komen ook, want die gaan kijken of de juf ook nog kan dansen, want gij zijt ook oma he!"

Grootouderfeest.jpg

Eindelijk ... De kleuters en juffen hebben op hun tanden moeten bijten om niet te verklappen wat we gingen knutselen voor onze oma's en opa's. Maar nu kunnen we laten zien hoe hard de kleuters eraan gewerkt hebben. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie nog een filmpje bekijken van onze vrolijke vriendjes in de klas:

https://goo.gl/photos/AzG9LnVWUSksqqXy5

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

14:45 Gepost door Juf Lutgarde in Feest, Thema's | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

11-11-16

DE HERFSTVAKANTIE IS VOORBIJ EN WE HEBBEN ER 2 NIEUWE VRIENDJES BIJ!

Het weekje herfstvakantie heeft iedereen deugd gedaan en zo kon iedereen op maandag 7 november uitgerust naar school komen. Voor Tiana Meuwissen en Maxime Bronckaers was het een spannende dag, want zij mochten voor de allereerste keer met hun nieuwe boekentas de speelplaats op wandelen. De eerste kennismaking viel meteen goed mee. Zo veel hoekjes en zo veel speelgoed om te verkennen en mee te spelen. Eerst even goed rondkijken en dan al dadelijk meespelen. Het was een drukte van jewelste, maar het werd een leuke dag voor beide kapoenen. We wensen hen dan ook nog veel plezier toe in onze klas samen met alle vriendjes en de juffen.

Instappers november 1.JPG

Dinsdag hebben de kleuters extra veel moeten lachen. Juf Alda was naar school gekomen om nog enkele groepsfoto's met alle kleuters, met alle kleuters en leerlingen en alle kleuters van onze klas te maken. Deze kunnen jullie binnenkort op onze schoolkalender bewonderen.

Bij juf Jannicke konden de kleuters dinsdag een mooie tekening maken voor oma en opa. Iedere kleuter kreeg een blad met een mooie hartjeskader errond waarin de kleuters naar hartelust mochten tekenen. 

Op donderdag gingen de juf en de kleuters eindelijk volop aan de slag voor het grootouderfeest van volgende week. Want dan worden alle oma's en opa's in de bloemetjes gezet met liedjes, dansjes en een cadeautje natuurlijk. Aangezien sommige kleuters wel 4 of 5 cadeautjes moesten maken, was er geen tijd te verliezen. Er werd druk geknutseld, gekleurd en getekend. Die foto's komen pas volgend weekend op onze klaswebsite, anders is het geen verrassing meer voor de grootouders. Dus mama's en papa's, volgende week komen ook jullie te weten waarmee de kleuters druk bezig geweest zijn afgelopen week. 

Nog even groot nieuws melden. Juf Lutgarde en juf Jannicke hebben de voorbije dagen voor het eerst in 7 jaren 2 mailberichten gekregen van L J Vis. Dit is Leendert Jan Vis, de geestelijke vader van Olaf de Giraf. Hij feliciteerde ons voor ons enthousiasme en harde, mooie werk. Hij had enkel woorden van lof voor de juffen en hun extra inzet. Hij is zelf ook nog in het bezit van 1 echte Olaf de Giraf en wil die graag houden omdat ze uniek aan ‘t worden zijn. Hij beloofde ons wel op zoek te gaan, na zijn verhuis binnenkort, naar nog enkele leuke spulletjes voor ons. Zulke mails maken de extra uren werk voor de klaswebsite, iedere week opnieuw, nog plezanter. Dank u wel mijnheer Leendert Jan Vis!

Onder dit bericht kunnen jullie het bericht en de foto's bekijken van Olaf zijn verjaardagsfeest. Afgelopen woensdag werd hij 7 jaar en dat werd natuurlijk uitgebreid gevierd in de klas. 

Nog enkele grappige uitspraken:

  • Een kleuter was druk in de weer in het kappershoekje en kwam trots vertellen dat ze thuis ook een 'dimadeem' heeft. 
  • 2 kleuters waren druk aan het tekenen. Toen de tekening klaar was, vroeg de juf wat ze getekend hadden waarop 1 kleuter zei:"Das een koezie om in te zitten." Blijkbaar zit deze kleuter graag in een jacuzzi met veel bubbeltjes.

Grootouders 1.JPG

Wat zijn de kleuters en Olaf blij, want ze hebben er 2 nieuwe vriendinnetjes bij. Ze voelden zich meteen thuis in de klas zoals jullie op de foto's kunnen zien. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie een filmpje zien van onze kleuters die allemaal vrolijke vrienden van elkaar zijn:

https://goo.gl/photos/2s3Urfb7H8g4Uxhj9

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

23:49 Gepost door Juf Lutgarde in Kleuters, Thema's | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

HIEP HIEP HOERA ... OLAF IS 7 JAAR ! ! !

Kaartje.jpg

Eindelijk was het woensdag zover! Olaf was die dag jarig en daar waren de nodige voorbereidingen bij komen kijken. Omdat juf Lutgarde ook op dinsdagvoormiddag een beetje kwam helpen in de klas moest er op maandagavond voor alle meesters, juffen, middagmama’s en onze kleuters speculazen en koekjes gebakken worden om te trakteren voor Olafs verjaardag. Alles in de 'kleuren van Olaf', bruin en geel volgens de kleuters. Eerst waren de speculazen aan de beurt. Met dank aan juf Noëlla voor het lekkere recept. Dan de koekjes met de Olaf-print, een bloemetje en Bono de beer. De uren tikten maar door en uiteindelijk stopte het bakken om 01.15 u om dan nog de afwas te doen en op te ruimen. Maar de juf doet alles met veel liefde voor haar kleuters en haar klasmascotte.

Op woensdag vierden we het grote verjaardagsfeest van Olaf en werd hij al 7 jaar. Dus al 7 jaar lang werkt onze webmaster, juf Jannicke, zich ieder weekend uren en uren uit de naad om toch maar een mooie klaswebsite voor de ouders en kleuters klaar te maken. Hiervoor een hele dikke 'dank u wel' van ons allemaal. En dan moest Olaf de verjaardagskroon opzetten en werden er 7 kaarsjes aangestoken. Samen zingen en dansen was plezant. Alleen jammer dat juf Lutgarde al meer dan een week bijna geen stem meer heeft, dus zongen we met z’n allen stilletjes 'Lang zal hij leven'. De kleuters en de juffen en zelfs meester Jos hadden een mooi verjaardagskaartje gekleurd en er een leuke boodschap voor Olaf opgeschreven. Dikke 'dank u wel' hiervoor. De klas is mooi versierd hiermee. Olaf werd uitvoerig gevierd en kreeg zijn lievelingscadeautjes die hij moest delen met alle kleuters. Speculaasjes, rozijntjes, mini-snoepjes én er was een speciaal geschenkje bij. Juf Jannicke had namelijk als verrassing 2 Olaf-stempels op maat laten maken en een dikke duim met 'goed zo!'. Supermooi. De kleuters zijn er ook erg blij mee.

Dit jaar stond er geen taart op het menu, maar echte giraffenpudding, speculaasjes, water en fruitsap. De kleuters smulden met de lach op hun gezichtjes en Olaf zag dat het goed was zo! In Olafs verjaardagskoffer zat zijn geboortekaartje, Bono de Beer, Jaap Schaap, een kleine Olaf en een nieuwe agenda voor het komende jaar. Daarna deelde Olaf nog aan iedereen koekjes uit als bedankje voor het fijne verjaardagsfeest.

Ook een dikke 'dank u wel' voor al de mooie extra kaartjes en tekeningen die Olaf kreeg en voor de mooie giraf van Ella-Noor en haar mama die we bij deze nog eens extra willen bedanken voor de sponsering van bakingrediënten en bakgerief.

Olaf jarig.JPG

Kaartjes, een mini-kroontje, lekkere pudding en koekjes ... Een fijn en gezellig verjaardagsfeestje voor Olaf en zijn vriendjes zoals jullie op de foto's kunnen zien:

https://goo.gl/photos/Wc91Z71pinScMuJK9

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

17:36 Gepost door Juf Lutgarde in Jarigen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

01-11-16

KALENDER NOVEMBER 2016

De herfstvakantie is al enkele dagen bezig, maar de kalender van november kan niet wachten. We kunnen eerst genieten van een weekje vakantie alvorens een nieuwe periode van 7 weken school tegemoet te gaan. Na de vakantie komen er 3 nieuwe kapoenen bij in de klas. 2 dagen later is het feest, want onze allerliefste Olaf mag dan al 7 kaarsjes uitblazen en dat gaan we natuurlijk uitgebreid vieren. Op donderdag 10 november worden alle prinsen en prinsessen verwacht op onze kinderfuif die van start gaat om 18.30u. Voor 1 keertje mogen de kleuters dan wat langer opblijven, want de dag nadien kunnen we genieten van een dagje vrij wegens Wapenstilstand. Een extra rustdagje om dan weer vollebak te knutselen en oefenen voor ons grootouderfeest op donderdag 17 november. Een weekje later staat er vanalles te gebeuren. Op woensdag gaan we dan weer richting de Kimpel om daar een voormiddagje te sporten. Op donderdag gaan we onze boeken terugbrengen naar de bibliotheek en gaan we er nieuwe ontlenen. Op vrijdag 25 november vliegen de pizza's de deur uit tijdens onze pizzaverkoop. 

03 November.jpg

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

09:00 Gepost door Juf Lutgarde in Kalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |