25-06-16

HIEP HIEP HOERA ... ENORA WORDT 3 JAAR ! ! !

Enora.jpg

Enora heeft er lang op moeten wachten, op haar verjaardagsfeestje in de klas. Normaalgezien zouden we het de 13de juni gevierd hebben. Maar jammer genoeg was ze toen ziek waardoor we haar feestje een weekje hebben moeten uitstellen. Maar van uitstel komt geen afstel, dus op maandag 20 juni stond het feestvarkentje klaar om te feesten, want eigenlijk wordt ze pas 3 jaar op 29 juli! Eerst gingen we eens in haar verjaardagskoffertje kijken. Ze had haar knuffeldoekje, een speelgoedpaardje en een glitterboekje meegebracht om aan iedereen eens te laten zien. Uit de verjaardagsemmer koos ze een autootje om thuis mee te spelen. De jarige werd op de tafel gezet en we zongen en dansten voor haar. Na het vuurwerk kreeg ze van iedereen een dikke kus en knuffel. Als traktatie had de jarige iets lekkers bij. Mama en papa hadden gezorgd voor 2 lekkere appelcakes en lekker appelsap. Een dikke 'dank u wel' aan de mama en papa van Enora voor de heerlijke traktatie! Als bedankje kleurden de kleuters een mooie verjaardagstekening voor onze jarige.

De foto's van Enora haar verjaardag in de klas kan je hier zien:

https://picasaweb.google.com/106130594068934930912/630012...

Drie dikke kussen van juf Lutgarde, juf Jannicke, Olaf de Giraf en alle vriendjes van de klas

16:04 Gepost door Juf Lutgarde in Jarigen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-06-16

8 JARIGEN VIEREN IN DE KLAS ... WAT EEN FEEST, HET IS EEN LEUKE VERJAARDAGSWEEK GEWEEST ! ! !

8 jarigen vieren op 1 week! Dus feesten, lekker eten en drinken en veel kleurwerkjes maken stond op nummer 1 afgelopen week.

De hele week stond een beetje in het teken van de Rode Duivels. Helaas verloren ze hun 1ste wedstrijd, maar dat kon de pret niet drukken. De juf had enkele afspraken gemaakt met de kleuters. Ze zou haar auto en de klas versieren en de kleuters mochten duivels verkleed naar school komen totdat de Rode Duivels uit de selectie liggen. Hopelijk kunnen we dus nog lang van zwart, geel en rood in de klas genieten. De kleuters waren ook mooi aangekleed in het thema met voetbalkledij, sjaals, een zonnebril, een ketting, oorbellen, bloemenkransen, schmink, nagellak, een pruik, linten en strikken, toeters, een drietand ... Bedankt lieve ouders, jullie hebben echt jullie best gedaan!

Om de kleuters wat te vermaken, had de juf speciaal een zeepbellenmachientje gekocht. Hier hebben we al veel plezier aan beleefd en konden de kleuters zich uitleven met de ballen en de bellen.

De rode cowboyhoeden deden de sfeer nog een beetje stijgen. We hebben genoten van de voorbije week en hopelijk kunnen we nog lang supporteren voor de Rode Duivels.

Ter afwisseling werden er ook nog een heleboel ballonnen opgeblazen. Eerst speelden de kleuters ermee in de klas en daarna buiten onder het afdak. De wind zorgde ervoor dat de kleuters telkens achter de ballonnen aan konden rennen.

Als afsluiter maakten we nog enkele werkjes uit Dopdio. We stempelden een ballenbad met de verfdotters. De mooie ballen waren rood, blauw en groen. We zochten 2 dezelfde ballen en kleefden die op. We schilderden  met een spons het water in de zwemvijver voor de vissen en we dansten om de spieren los te gooien.

Nog enkele grappige uitspraken:

  • De juf verdeelde een ganse korf fruit onder de kleuters en zei dat fruit heel gezond is. Daarop zei een kleuter:"Mijn mama kookt ook gezond, want anders wordt mijn papa veel te dik." Ja ja, de waarheid komt uit een kindermond.
  • Een kleuter zei:"Juf, ik wil niet meer jarig zijn, want ik heb genoeg gegeten." Deze kleuter bleef maar cake eten en had haar buikje vol.
  • Een kleuter vroeg:"Juf, hebt gij vlegers aan uw auto?" Dit bleken dus de Rode Duivelsvlagjes te zijn.
  • De juf heeft natuurlijk ook enkele voetbaltoeters in de klas. Iemand zei:"Juf, pak die lawaaikes nog eens."

Onder dit bericht kunnen jullie de foto's en berichten bekijken van onze 8 jarige feestvarkens die we afgelopen week gevierd hebben in de klas.

Verjaardagsweek.JPG

Het is van maandag tot vrijdag een heuse feestweek geweest. Maar de klas kleurde toch wel opvallend rood, geel en zwart zoals jullie op de foto's kunnen zien. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie een filmpje bekijken van het spelen met de ballonnen op de speelplaats:

https://picasaweb.google.com/106130594068934930912/629783...

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

14:52 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

HIEP HIEP HOERA ... MARIE WORDT 3 JAAR ! ! !

Marie.jpg

Er moest iemand de spits afbijten van onze verjaardagsweek en dat mocht Marie zijn. Zij mag in het begin van de zomervakantie, op 8 juli, 3 kaarsjes uitblazen. Maar in de klas vierden we haar verjaardag nu al. Ze kwam kleurrijk gekleed naar school en had veel zin in haar feestje. Eerst gingen we eens kijken wat ze in haar verjaardagskoffertje had gestoken. De verjaardagsemmer zat vol cadeautjes, maar al snel wist Marie wat ze graag mee naar huis wilde nemen. Onze jarige kapoen mocht op de tafel gaan staan en kon zo genieten van de vele liedjes die we voor haar zongen. De 'hieperdepiepjes' en het vuurwerk sloten het zingen af zodat de kusjes en knuffeltjes gegeven konden worden aan Marie. Als traktatie had de jarige iets lekkers bij. Mama en papa had gezorgd voor lekkere cakejes met chocoladebolletjes er in. Lekker hoor! Een dikke 'dank u wel' aan de mama en papa van Marie voor de heerlijke traktatie! Als bedankje kleurden de kleuters een mooie verjaardagstekening voor onze jarige.

De foto's van Marie haar verjaardag in de klas kan je hier zien: 

https://picasaweb.google.com/106130594068934930912/629785...

Drie dikke kussen van juf Lutgarde, juf Jannicke, Olaf de Giraf en alle vriendjes van de klas

14:49 Gepost door Juf Lutgarde in Jarigen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

HIEP HIEP HOERA ... ELLA-NOOR WORDT 4 JAAR ! ! !

Ella-Noor.jpg

Ella-Noor was het 1ste feestvarken van dienst dinsdag. Op 30 juli wordt ze 4 jaar en daarom vierden we haar verjaardag nu al in de klas. En wat had ze er zin in! Het vieren kon niet snel genoeg beginnen voor haar. Ze toonde de spulletjes uit haar verjaardagskoffertje één voor één aan iedereen. De verjaardagsemmer werd leeggemaakt en na lang zoeken had onze jarige een leuk cadeautje gevonden om mee naar huis te nemen. De kleuters maakten daarna een grote kring rond de tafel waarop Ella-Noor samen met Ayman stond. De mooie Olaf-verjaardagskroon maakte het helemaal af. De kleuters zongen luid 'Lang zullen ze leven' en 'Oh, wat zijn we heden blij' en maakten een groot vuurwerk voor de jarigen. Alle vriendjes van de klas gaven de jarige een dikke kus en knuffel. Als traktatie had de jarige iets lekkers bij. Mama had gezorgd voor mooie lieveheersbeestcakejes die even lekker waren als dat ze er uit zagen. Een dikke 'dank u wel' aan de mama van Ella-Noor voor de heerlijke traktatie! Als bedankje kleurden de kleuters een mooie verjaardagstekening voor onze jarige.

De foto's van Ella-Noor haar verjaardag in de klas kan je hier zien: 

https://picasaweb.google.com/106130594068934930912/629785...

Drie dikke kussen van juf Lutgarde, juf Jannicke, Olaf de Giraf en alle vriendjes van de klas

14:40 Gepost door Juf Lutgarde in Jarigen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

HIEP HIEP HOERA ... AYMAN WORDT 4 JAAR ! ! !

Ayman.jpg

Ayman was het 2de feestvarken van dienst. Op 2 augustus wordt hij 4 jaar en daarom vierden we zijn verjaardag nu al in de klas. En wat had hij er zin in! Het vieren kon niet snel genoeg beginnen voor hem. Hij toonde de spulletjes uit zijn verjaardagskoffertje één voor één aan iedereen. De verjaardagsemmer werd leeggemaakt en na lang zoeken had onze jarige een leuk cadeautje gevonden om mee naar huis te nemen. De kleuters maakten daarna een grote kring rond de tafel waarop Ayman samen met Ella-Noor stond. De mooie Olaf-verjaardagskroon maakte het helemaal af. De kleuters zongen luid 'Lang zullen ze leven' en 'Oh, wat zijn we heden blij' en maakten een groot vuurwerk voor de jarigen. Alle vriendjes van de klas gaven de jarige een dikke kus en knuffel. Als traktatie had de jarige iets lekkers bij. Mama en papa hadden gezorgd voor piratenkoekjes en fruitsapjes. Een dikke 'dank u wel' aan de mama en papa van Ayman voor de heerlijke traktatie! Als bedankje kleurden de kleuters een mooie verjaardagstekening voor onze jarige.

De foto's van Ayman zijn verjaardag in de klas kan je hier zien: 

https://picasaweb.google.com/106130594068934930912/629785...

Drie dikke kussen van juf Lutgarde, juf Jannicke, Olaf de Giraf en alle vriendjes van de klas

14:33 Gepost door Juf Lutgarde in Jarigen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

HIEP HIEP HOERA ... ANIL WORDT 4 JAAR ! ! !

Anil.jpg

Op woensdag vierden we de verjaardag van Anil. Anil is eigenlijk pas jarig op 9 augustus en dan wordt hij 4 jaar. Maar zijn feestje in de klas werd al een beetje vroeger gevierd. Hij had er alvast veel zin in en kwam goedgezind de klas binnen. Het verjaardagskoffertje werd erbij gehaald om te zien wat hij van thuis had meegebracht. De juf zette de verjaardagsemmer in de kring en al snel had hij een cadeautje gevonden om mee naar huis te nemen. De jarige van dienst werd op de tafel gezet en hij kreeg zijn mooie Olaf-verjaardagskroon op zijn hoofd gezet. De kleuters zongen en dansten en maakten veel plezier. Na het vuurwerk kreeg Anil veel kusjes en knuffeltjes van iedereen. Als traktatie had de jarige iets lekkers bij. Mama en papa hadden gezorgd voor een gezonde traktatie. Anil had een grote fruitmand bij met bananen, appels, peren, kiwi's en druiven. Een dikke 'dank u wel' aan de mama en papa van Anil voor de heerlijke traktatie! Als bedankje kleurden de kleuters een mooie verjaardagstekening voor onze jarige.

De foto's van Anil zijn verjaardag in de klas kan je hier zien: 

https://picasaweb.google.com/106130594068934930912/629785...

Drie dikke kussen van juf Lutgarde, juf Jannicke, Olaf de Giraf en alle vriendjes van de klas

14:19 Gepost door Juf Lutgarde in Jarigen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

HIEP HIEP HOERA ... JULIE WORDT 4 JAAR ! ! !

Julie.jpg

Julie was de 1ste jarige die we donderdag vierden in de klas. Zij mag eigenlijk pas 4 kaarsjes uitblazen op 15 augustus. Zo fier als een gieter kwam ze naar school, want ze had echt wel zin in haar verjaardagsfeestje samen met de vriendjes van de klas. Ze toonde eerst haar spulletjes die ze in de verjaardagskoffer had gestoken en daarna mocht ze een mooi cadeautje kiezen uit de verjaardagsemmer. Eindelijk was het moment daar dat ze op de tafel mocht gaan staan, samen met Ferre. Ze genoot er zichtbaar van en de Olaf-verjaardagskroon deed haar nog meer glunderen. De kleuters zongen zo luid ze konden en dansten vrolijk mee. Er werd een groot vuurwerk gemaakt en daarna werden er kusjes en knuffeltjes uitgewisseld. Als traktatie had de jarige iets lekkers bij. Mama en papa hadden gezorgd voor een gezonde traktatie: gezonde stokjes met komkommer, kaas, salami, druifjes en een stukje worst. Een dikke 'dank u wel' aan de mama en papa van Julie voor de heerlijke traktatie! Als bedankje kleurden de kleuters een mooie verjaardagstekening voor onze jarige.

De foto's van Julie haar verjaardag in de klas kan je hier zien: 

https://picasaweb.google.com/106130594068934930912/629785...

Drie dikke kussen van juf Lutgarde, juf Jannicke, Olaf de Giraf en alle vriendjes van de klas

14:04 Gepost door Juf Lutgarde in Jarigen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |