01-07-17

DE LAATSTE DAGEN SAMEN WAREN EEN FEEST ... HET IS EEN SUPERLEUK SCHOOLJAAR GEWEEST !

Na veel oefenen, puffen en zweten, heeft heel Hoeselt het geweten. De Hoeselèr Run kwam er aan en wij lieten niet zomaar begaan. 't Nederwijsje was paraat en maakte enkele podiumplaatsen soldaat. Ook de kleuters deden mee en dat stelde Olaf de Giraf tevree!

De eerste editie van de Hoeselèr Run stond al een tijdje gepland. De juffen vonden het een leuk idee om ook eens de 400 meter mee te lopen. Iedere dag werden er ‘s morgens 2 rondjes op het sportplein gelopen en ‘s middags zelfs 3 rondjes. Ja, de juffen moesten ook in vorm zijn. Als verrassing hadden ze voor de kleuters en zichzelf een witte T-shirt gekocht en tekenden ze er een Olaf op. Omdat we op voorhand wisten dat we niet konden winnen, vertrokken we als laatste met ons groepje. Maxime en haar papa, Senne met zijn mama en papa, Bent en Jasper en de juffen natuurlijk met hun Olaf de Giraf. De toeschouwers vonden dit fantastisch. Zo hebben we wat reclame kunnen maken voor onze school. We kregen vele complimenten en we zullen zeker volgend jaar weer meedoen met onze klas. Een dikke proficiat aan iedereen! We hebben allemaal de 400 meter uit gelopen en een welgemeende dank u wel aan de vele Nederwijs-supporters. Ook bedankt aan de ouders van Senne, Jasper, Bent en Maxime dat hun kleuter mocht meelopen met de Kidsrun.

De hele week was er feest in de school. Eerst vierden we Enora op maandag. Dinsdag was het de beurt aan Marie Prein. Woensdag was Ferre het feestvarken en donderdag werd Lowie in de bloemetjes gezet.

Woensdag waren we welkom op de diploma-uitreiking van de 5-jarige kleuters. De kleuters kwamen stijlvol naar de zaal, zongen enkele mooie liedjes en mochten hun diploma ondertekenen. Aan al deze flinke kleuters, een dikke proficiat en veel succes op het eerste leerjaar. Juf Jannicke was de laatste keer dit schooljaar in de klas en trakteerde daarom als afscheid ook nog alle kleuters op een lekker ijsje. De snoeten vol ijs waren het bewijs dat het lekker was. Al vonden ze het jammer dat ze de juf niet meer zouden zien. Maar we hebben ook goed nieuws. Na de grote vakantie zullen juf Lutgarde en juf Jannicke weer samen in de 1ste kleuterklas staan.

Naar jaarlijkse gewoonte kregen we op donderdag een leuk bezoekje in school. De ijsman, of beter gezegd de ijsvrouw, had de weg naar de Neder weer gevonden om aan iedereen een ijsje te geven. Er was keuze uit vanille-, chocolade- en aardbeienijs. Onze kleuters kregen een potje met een bolletje vanilleijs en discobolletjes. Ook de leerlingen en leerkrachten mochten aanschuiven voor een ijsje. Daarna gingen we nog een laatste keer krijten op het sportplein. 

En dan was het zo ver ... Na 10 fijne maanden in de klas kwam op vrijdag de laatste schooldag er aan. Iedereen kwam daarom extra goedgezind naar school. De juffen keken stiekem toch wel een beetje uit naar de vakantie. Het werd nog een laatste fijne speeldag in school. De verjaardag van juf Lutgarde werd uitgebreid gevierd met allerlei lekkers. De juffen werden overladen met kaartjes, tekeningen, knutselwerkjes, een leuke tas, zeepjes, allerlei leuke hebbedingetjes, chocolaatjes en pralines, bloemen, kaarsen, rozen, Olaf-kaartjes, snoepmandjes, leuke versjes en gedichtjes en een prachtige Olaf-schort met bijpassende pannenlappen en ovenwanten. Deze zal juf Lutgarde zeker vaak gebruiken als ze weer eens de hobbybakker of hobbykok gaat uithangen. Bij deze een hele dikke 'dank u wel' aan alle kleuters en ouders voor de leuke attenties waar de juffen toch wel even van moesten blozen!

Lieve ouders, namens juf Lutgarde en onze webmaster juf Jannicke een hele dikke 'dank u wel' voor de fijne samenwerking, de goede communicatie, de bereidwilligheid om altijd paraat te staan voor de juffen en de kleuters en bedankt voor alle geschenken en leuke dingen. We wensen iedereen een deugddoende vakantie en we zien mekaar terug op 1 september mét een leuke hoed op! Ga dus zeker tijdens de zomermaanden op zoek naar iets origineels of maak zelf een leuke hoed om het nieuwe schooljaar fantastisch in te zetten.

We willen Endy, Enora, Jasper, Marie, Ferre, Senne, Bent en Jesse ook veel succes wensen bij juf Manuella in de volgende kleuterklas. We zullen jullie toch ook een beetje missen in de klas. Meester Jos, bedankt om alles in goede banen te leiden en ons te ondersteunen. Lieve collega’s, we zijn een goed team en maken van ‘t Nederwijsje een prachtschool. Bedankt voor de fijne samenwerking!

Neem zeker een kijkje onder dit bericht om de verjaardagsberichten en -foto's van juf Lutgarde, Enora, Marie, Ferre en Lowie te bekijken.

Einde schooljaar.JPG

Het schooljaar zit er op. De juffen gaan hun batterijen weer opladen voor het nieuwe schooljaar. Ook ons fototoestel is toe aan een beetje rust en gaat zich even opladen. Hier zijn de laatste foto's en op het einde van de fotoreeks kunnen jullie 3 filmpjes bekijken van de Kidsrun en het liedje 'Vrolijke vrienden':

https://goo.gl/photos/6L5UsxGiyssPrMb79

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

22:10 Gepost door Juf Lutgarde in Feest, Thema's | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

26-06-17

DE ZON ZORGDE VOOR EEN WARM GEVOEL EN HET WATER HIELD ONS LEKKER KOEL

Afgelopen week zijn we met het nieuwe thema 'Water' gestart. Dit gebeurde op het juiste moment. Het was bloedheet en elke verfrissing was welkom. Maandag leerden we eerst over water. Welke kleur heeft dat eigenlijk? Was dat nu wit of blauw? Want in de vertelboekjes is water altijd blauw volgens de kleuters. Eén slimmerik zei:"Neen, dat is vensterkleur!” Inderdaad, het water is kleurloos dus zonder kleur, doorschijnend, doorzichtig. Het was moeilijk uit te leggen, want we hebben ook geen stiften en kleurtjes met die kleur. We maakten ook enkele lekkere fruitdrankjes met water en caloriearme en suikerarme siroopjes. De juf had dit zelfs in verschillende kleuren. Groen zoals de snottebellen van de heks, rood voor wie verliefd is, oranje zoals een appelsien,  roze van K3 en paars van de druiven. Geel was van de ananas en de citroen. Liters hebben de kleuters ervan gedronken. Ondertussen kwamen de begrippen vol, halfvol en leeg aan bod. We leerden meten: 1 glaasje siroop en 7 glaasjes water. We konden de kleuren nog eens herkennen en benoemen en linken aan fruitsoorten of gekende dingen.

We gingen ook al van start met het kleuren van de voorbladen van ons laatste werkalbum van het 3de trimester. Uit Dopido werd het allerlaatste werkje gemaakt. De woordkaartjes en de puzzel van Roodkapje, want dit kon er vorige week niet meer bij.

Dinsdag werd er getoverd in de klas. Juf Jannicke schudde haar beste toverkunsten uit haar mouw waardoor het water niet meer doorzichtig was, maar wel rood, geel of groen. De kleuters keken vol verbazing toe hoe ieder bekertje water een andere kleur kreeg. De schoenen mochten ook uit zodat de kleuters op de frisse vloer in de klas konden stappen om zo een beetje afkoeling te krijgen. De boekjes 'Ik kan al een kindje tekenen' werden een laatste keer uit de kast gehaald. Hierin mochten de kleuters een kindje tekenen zodat we op het einde van de 3de kleuterklas de evolutie kunnen zien van de tekenkunsten van jullie kleuter. We sloten de warme dag af in de schaduw van het afdak door met water en waterballonnen te spelen. Lekker verfrissend!

Woensdag was het veel te warm om te gaan picknicken zoals we oorspronkelijk gepland hadden. Maar niet getreurd, genoeg andere leuke dingen om te doen. Eerst gingen we gezellig wat gek doen in de klas met het watereendje. De kleuters zijn er dol op. Even over het kopje aaien en oeps ... daar komt een straaltje water aan als verfrissing. Uren hebben we hier de afgelopen weken mee gespeeld. Daarna gingen we samen picknicken onder het afdak. De zeepbellenmachine werd aangezet, de kleuters konden eendjes vissen en de waterballonnen werden weer gevuld. Na de speeltijd oefenden we met juf Hilde en alle kleuters en leerlingen voor de KidsRun. Tot slot dansten we nog samen om alle spieren even los te gooien. 

Donderdag was het feest in onze school. Voor 1 keer leek onze school niet op een school, maar eerder op een heus springkastelenparadijs. In de zaal stonden 2 grote springkastelen, een voetbalspel, het spel 'Vier op een rij' en een sjoelbak. Buiten stonden er ook nog 2 springkastelen. We konden weer genieten van tropische temperaturen, maar dat hield de kleuters niet tegen om zich uit te leven. We hadden ook een waterhoekje voorzien waar de kleuters met de waterpistolen konden spelen, met natte sponsen op elkaar konden gooien of de palen poetsen. De ijzeren tobbe met de eendjes stond ook klaar en ook het zeepbellenmachinetje (met dank aan de ouders van Senne voor het zeepbellensop). De juf ging bellen blazen en probeerde haar nieuwe blauwe waterspuit met veel succes. Sommige kleuters waren behoorlijk nat, maar na een fietstochtje in de zon was alles weer droog. Een super leuke, maar ook zeer vermoeiende dag voor iedereen. De kleuters hadden ook nog hun loopfietsen en fietsen bij. Dus ogen en oren te kort om alles te kunnen volgen. Daarom gingen de juffen om beurten bij een activiteit meespelen en toezicht houden. Omdat iedereen flink gegeten had, kregen ze een fruitwaterijsje als traktatie en gelukkig waren er voor 's namiddags ook nog ijsjes en enkele cakejes over.

Onder dit bericht kunnen jullie het verjaardagsbericht en de foto's van Marie Jehaes haar verjaardag in de klas bekijken.

Nog enkele grappige uitspraken:

- De juf maakte een groen drankje. De kleuters linkten dit meteen aan het heksenlied. Vandaar dat ze het      de naam gaven van 'snottebellendrankje', maar dit vonden ze wel het lekkerst.

- Een kleuter vroeg:"Juf, wanneer komen de springstelen?"

- Een kleuter zei:"Juf, die blauwe waterspruit vind ik de mooiste."

Water.JPG

We hebben afgelopen week op allerlei manieren verfrissing gezocht met de kleuters. Blote voeten in de klas, een waterspuitend eendje, frisse waterdrankjes, spelen met water ... We krijgen het al opnieuw warm bij het zien van de vele foto's. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie 6 filmpjes bekijken van onder andere de waterspelletjes, een dansje en ons gekke eendje:

https://goo.gl/photos/nY2JJjuB6jjusWKZ9

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

01:35 Gepost door Juf Lutgarde in Feest, Thema's | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11-06-17

PAPA, PAPA, LUISTER EVEN ... IK WIL JE GRAAG EEN KUSJE GEVEN!

Ook nu weer hebben de kleuters lang uitgekeken naar deze dag ... Vaderdag vandaag! Een tijdje geleden zijn we al begonnen met het knutselen van de cadeautjes, want tussendoor moesten we ook nog tijd maken voor ons verkeersproject, kwamen er enkele instappertjes bij en waren er meerdere vrije dagen. Het was dus zeker nodig om tijdig aan alles te beginnen. Vandaag hebben de papa's hun verrassing gekregen en kunnen we dus eindelijk de foto's laten zien waarop de kleuters flink aan het werken en knutselen zijn aan de cadeautjes. 

Allereerst leerden we een leuk versje voor vaderdag. De wenskaart werd met hartjes versierd, een mooie tekening erbij en ook de briefomslag kreeg het nodige versierwerk. We maakten een knotsgek vaderdagcadeautje. Een gemoedsmeter waarbij papa de rondelle op de juiste plaats op de magneetstrook moet zetten. Is papa een beetje boos? Of misschien is hij wel bang? Of misschien blij of verdrietig? De kleuters kunnen gerust helpen met een woordje uitleg. Aan de achterkant hebben we thema 'verkeer' verwerkt met een mooie auto met echte 'veggelen' (velgen) zoals een kleuter dat noemde. Dit is een plekje om papa's sleutels op te hangen. Zo kwamen er veel technieken aan bod om het cadeautje te maken: de plankjes werden gestempeld en geschilderd, witte strepen gestempeld met een blokje, de meter, de sleutel en de auto werden gekleurd, de hartjes op de kaart werden gemaakt met vingerafdrukken en er werd getekend. Een hele boterham aan werk voor onze kapoenen! Maar het resultaat mag er zeker zijn! Hopelijk krijgt dit een mooi plekje in huis. 

Vaderdagcadeautje.JPG

We hebben ze lang verborgen moeten houden, maar nu kunnen we de foto's laten zien van het knutselen aan het vaderdagcadeautje. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie een filmpje bekijken van het oefenen van het vaderdagversje:

https://goo.gl/photos/nb6yDH1EvMXM8oZ59

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

16:42 Gepost door Juf Lutgarde in Feest, Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-06-17

WELKOM AAN DE LAATSTE INSTAPPERS VAN DIT JAAR, NOG ENKELE WEKEN EN WE ZIJN KLAAR ... TOCH VOOR DIT SCHOOLJAAR!

De laatste instapdatum van dit schooljaar zit er op. Op maandag 29 mei mochten de laatste instappertjes van dit schooljaar naar school komen. Voor Hanne, Alexia en Aelynn een spannend moment om naar onze Olaf-klas te komen. Lena zien we binnenkort ook alle dagen op de Neder. Soms vloeiden er nog wat traantjes, maar het is altijd even wennen in het begin. Momenteel zitten er 17 kapoenen in de klas die de komende 4 weken nog fijn kunnen spelen en werken in de klas. Welkom nieuwe vriendjes!

Instappers mei.JPG

Enora had voor ons klasje een mooie en handige zakdoekendoos meegebracht. De doos kreeg meteen een plaatsje op de kast waar iedereen gemakkelijk aan kan om een zakdoek te nemen. 

Op dinsdag gingen we samen met alle kleuters naar het cultureel centrum Ter Kommen om naar de voorstelling 'Klaproos' te gaan kijken. De busrit met de grote bus vonden de kleuters geweldig. En ook de grote zaal en de voorstelling met veel muziek, geluiden en grapjes konden de juffen en de kleuters wel bekoren. Vooral de kippenhandpop Kokeliko vonden de kleuters grappig. Nadien mochten de kleuters op geluidenwandeling gaan en geluiden maken met dierenspeeltjes, belletjes en een grote gong waar iedereen eens mocht op slaan. Nadien mochten de kleuters nog even krijten op het sportplein om te bekomen van alle drukte van het vervoer en de warmte.

Een overdrukke week: instappers, toneel, verkeersproject, 2 jarigen, nog een voorstelling, alles afwerken voor vaderdag ... De kleuters mochten alle dagen fietsen op de speelplaats, want ze moesten goed oefenen voor hun loopfietsbrevet en enkele andere proefjes. Tussen 2 rijen dopjes fietsen, slalommen ... Alle kleuters hebben dit flink gedaan. 

Tussen de voorstellingen, verjaardagen vieren en het fietsen door maakten we ook nog enkele werkjes in de klas. De kleuters schilderden een fluovestje geel, plakten een memo-spel met voertuigen op, kleurden vrij een tekening van een fiets en werkten met de nieuwe verfpennen.

Als klap op de vuurpijl kwam er een 'echte' politieman op bezoek in school. Hij vertelde over zijn uniform, sloeg juf Manuella in de boeien en toonde nadien zijn politiewagen. Het zwaailicht en de sirene maakten natuurlijk het meeste indruk op alle kleuters. Voor het laatste half uurtje haalde de juf de waterpomp en de waterballonnen boven. De eerste keer dat de kleuters met water konden spelen. Een plezant moment en een leuke verfrissing na een warme dag. De kleuters konden ook nog met water spelen bij juf Nele en de andere kleuters.

Als afsluiter van ons verkeersproject was er 's voormiddags een voorstelling van de groep 'Levende muziek' over verkeer. Een geweldig optreden! Zowel de kleuters als de juffen hebben er echt van genoten. We leerden allerlei dingen over het verkeer, konden luisteren, meezingen en dansen met de verkeersliedjes en lachen met de vele grapjes. Vooral het verkeerslicht van kleur doen veranderen door te toveren zorgde voor vele verbaasde en verwonderde gezichtjes. Prachtig om te zien! Dit was echt het hoogtepunt van het hele project. Goed gedaan, Wouter en Wim! Jullie hopen we zeker nog eens terug te zien in onze school. We zullen het boek en de CD met de verkeersliedjes nog wel vaker gebruiken, want de kleuters geraakten maar niet uitgepraat over het kleine mannetje met echte mensenvoeten en de verkeerslichten die al toverend van kleur veranderden. Een superleuke voorstelling!

's Namiddags was er de diploma-uitreiking. Meester Jos leidde de uitreiking en deelde officieel de loopfiets- en voetgangersbrevetten uit. Iedereen kon daarna smullen van chips en fruitsap. Met ons feestlied van het Nederwijsje en het liedje 'De wielen van de bus' zorgden we zelf ook voor de muzikale noot. 

Nu even genieten van het extra lange Pinksterweekend tot en met dinsdag 6 juni en dan gaan we nog enkele weekjes knallen tot aan de zomervakantie. 

Neem zeker een kijkje onder dit bericht, want daar kunnen jullie de maandkalender van juni vinden en de verjaardagsberichten met foto's van Endy en Jesse. 

Diploma-uitreiking verkeer.JPG

Niet schrikken, maar op de foto's zullen jullie een juf in handboeien zien. Gelukkig heeft ze geen misdaad begaan, maar was het gewoon even een demonstratie van de handboeien. Anders gaan de mama's en papa's nog denken dat we stoute juffen in school hebben. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie 14 filmpjes bekijken: 2 filmpjes van het fietsen, 2 filmpjes van de eerste voorstelling en 10 filmpjes van de laatste voorstelling rond verkeer:

https://goo.gl/photos/G1gxX81KpyCPXFrCA

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

21:57 Gepost door Juf Lutgarde in Feest, Kleuters, Thema's, Uitstapjes | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-05-17

MET EEN KUSJE EN EEN LACH ZEGGEN WE ... LIEVE MAMA, FIJNE MOEDERDAG ! ! !

Wat hebben de kleuters lang uitgekeken naar deze dag ... Moederdag vandaag! 3 weken geleden zijn we stilaan begonnen met het knutselen van de cadeautjes. De kleuters hebben al die tijd stiekem moeten doen en niets mogen verklappen over het cadeautje. Vandaag krijgen de mama's hun verrassing en mag alles verklapt en getoond worden. En dus daarom ook de foto's zodat jullie kunnen zien hoe hard en flink de kleuters gewerkt en geknutseld hebben aan de moederdagcadeautjes en het versje. Ze zijn er dan ook bijzonder trots op.

Een tijdje geleden kregen we van de mama van Julie en Genaux handkloppers en daar wilden de juffen wel een leuk cadeautje mee maken voor moederdag. De knutselpapa ging aan de slag met hout en maakte vierkanten bakjes. Deze mochten de kleuters wit stempelen met een verfdabber. Daarna werd er een groene handafdruk gemaakt en dit werd afgewerkt met bloemetjes, steentjes, een bloempotje van ribbelkarton en een strikje. Aan de andere kant werden vlindertjes gemaakt van vingerafdrukken. In de houten houder werd een plastieken fles verstopt zodat het cadeautje voor meerdere dingen gebruikt kan worden. Mama kan dit gebruiken als vaasje om bloemetjes in te zetten of als houder om keukengerief in te zetten. De kleuters hebben ook hard gewerkt aan het hart met het versje er op. Aan de ene kant stempelden ze rode hartjes. Aan de andere kant werd het hart eerst nat gemaakt om daarna snippers zijdepapier er op te leggen. 

We wensen alle mama's vandaag een fijne moederdag toe en veel plezier met het cadeautje!

Moederdagcadeautje.JPG

De foto's die we lang geheim moesten houden, kunnen jullie hier nu eindelijk bekijken. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie een filmpje zien van het oefenen van ons moederdagversje: 

https://goo.gl/photos/eRAQ1P2amSFWjDwz8  

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

01:11 Gepost door Juf Lutgarde in Feest, Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-02-17

THEMA 'CARNAVAL' IS KLAAR EN NU IS DE VAKANTIE DAAR! GENIET ER VAN ...

Maandag mochten de kleuters hun fietsje mee naar school brengen. Er waren ook enkele kleuters die een fietshelm bij hadden. Dikke proficiat en de juf kon hier meteen ook een waarneming over geven die door alle kleuters aandachtig gevolgd werd. Bij juf Nele tijdens de bewegingsopvoeding mochten de kleuters fietsen om zo te oefenen om hun verkeersdiploma te behalen. We leerden ook nog over de carnavalshoedjes in alle kleuren, vormen en maten. De kleuters konden ze passen en naar hartelust mee spelen.

De grappige clown had heel veel ballen om te jongleren en na te tekenen. Maar aangezien we van de mama van Julie veel ronde stickertjes gekregen hadden die net de grootte van de ballen hadden, verkozen de kleuters om het werkje met stickers te maken. Zo zie je maar dat zelfs de kleuters al inspraak in een activiteit hebben en de juf vond dit ook wel een leuk idee. Dikke 'dank u wel'aan de mama van Julie voor alle materialen die we steeds krijgen.

Er werd ook nog een clown gekleurd, want de kleuters waren gefascineerd door het verhaal 'Anna viert carnaval' waarin Anna zich als clown verkleed had. Er werden ook veel slingers en confetti getekend. Bij het werkje van de hoeden moest er goed naar de vorm gekeken worden van de verschillende hoedjes om zo de hoedjes op de juiste plaats te plakken. 

Ook onze 'raket-schudbussen' moesten nog afgewerkt worden met sterren en een propeller. De kleuters waren super gemotiveerd om dit te doen, maar natuurlijk vergt dit ook de nodige tijd. Door het slechte weer en een beetje tijdsgebrek heeft de juf daarom in de draagtassen ook nog een stokmaskertje en een prinsessen- of piratenkroon gestoken om thuis in mekaar te knutselen. Van de peter van Senne hadden we bij het thema post nog heel veel rolletjes met gekleurde slingers gekregen en die hebben we ook onder de kleuters verdeeld om thuis mee te spelen.

In de draagtas zit ook nog een leuke '1 maart-verrassing' voor complimentendag. De juf heeft de voorbije weken voor alle leerkrachten, kleuters, vrienden en buren geknutseld. Maar je mag dit niet voortijdig openen. Dus nog even wachten tot 1 maart. De reacties horen we achteraf wel.

Dinsdag deden we een waarneming over ballonnen. Maar telkens de juf de ballon had opgeblazen, ging de ballon zomaar vliegen. Zelfs tot tegen het hoge plafond in de klas tot verbazing van alle kleuters. De juf kon de ballon ook laten zingen waardoor sommige kleuters dachten dat er een muisje of baby in de ballon zat. Daarna konden de kleuters vrij spelen met de ballonnen. 

Ons Dopido-werkje van vorige week van de blauwe aarde moesten we nog afwerken met groene strepen. Een eenvoudige klus voor onze flinke kleuters. Een astronaut met confetti beplakken en nog slinger-haren geven was wel een hele klus, maar wel met een heel mooi resultaat.

Op donderdagnamiddag waren de kleuters van juf Noëlla ook welkom. Zij konden zich nog eens uitleven in alle hoeken van de klas. Het was enorm druk, maar iedereen was ontzettend flink geweest. Zelfs de belhameltjes waren zo flink aan ‘t spelen en werken dat de juf nog enkele kleuters extra kon begeleiden.

Op de allerlaatste dag voor de vakantie was er iets geks aan de hand. Geen kleuters te bespeuren, maar wel prinsesjes, Spidermans, Bumba, een indiaantje en nog veel meer. Iedere kleuter was mooi verkleed en daar moesten dus zeker foto's van gemaakt worden. Ook de juffen en meester hadden hun mooiste verkleedkleren uit de kast gehaald. De juf leerde nog over de verkleedkleren en over kinderschmink. Sommigen hebben zich in het schminkhoekje volledig kunnen uitleven voor één keertje. Grappig hoor, alhoewel de meesten goed wisten hoe het moest. Want de uitleg was:"Mijn mama doet dat ook zo!" In de klas werd er fijn gespeeld en gedanst. Namiddag was er nog een traktatie met chips en een carnavalsbal op de speelplaats waar meester Steven toch wel de hoofdvogel afschoot door zich te verkleden als BA van The A-team. 

We hebben dus een leerrijke en drukke week achter de rug. Geniet nu allen van een weekje vakantie en dan vliegen we er weer in met Broederlijk Delen en Pasen na de krokusvakantie.

Onze knutselpapa zal de nieuwe loopfietsen nog in elkaar steken zodat ze maandag klaar zijn voor gebruik. En dan moet hij aan onze paasknutsels beginnen.

Grappige uitspraken van afgelopen week:

  • Een kleuter zei:"Juf, ik heb geen fietshemmel, want ik rijd zonder wielen." Hoe grappig! Deze kleuter had geen fietshelm bij en een loopfiets, dus geen fiets met steunwielen.
  • Een andere kleuter zei:"Juf, ik heb ook een benenfiets bij." Dit bleek dus ook een loopfiets te zijn.
  • De juf vertelde een boekje over dieren die zich verkleed hadden. Opeens riep een kleuter:"Dat is een pingping!" De pinguïn had ook wel een gek pak aan.

Kom zeker ook een kijkje nemen op 1 maart. Dan posten we de nieuwe kalender van maart op onze klaswebsite.

Carnaval.JPG

Wat een gekke bende zat er afgelopen vrijdag in de klas. Herkennen jullie onze gekke verklede kleuters? Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie 4 filmpjes zien van spelen met ballonnen, dansen in de klas en carnaval op de speelplaats:

https://goo.gl/photos/ek7PseXWuGqPQuqX9

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

21:13 Gepost door Juf Lutgarde in Feest, Kleuters | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-12-16

WIJ VIEREN KERSTMIS MET ZIJN ALLEN BIJ DE BOOM MET VELE BALLEN ! ! !

Kerstmis naderde met rasse schreden. Het was een drukte van jewelste. Kerstknutselwerkjes, nieuwjaarsbrieven, werkjes en helaas veel zieke kleuters ...

Maar om een beetje te ontspannen, ging de juf toch weer zoals ieder jaar kerstkoekjes bakken voor de kleuters, vrienden, buren ... Ja, eens uit de startblokken geschoten met bakken is de juf wel uren zoet. Dus onder de kerstboom in de klas lagen er voor alle kleuters kerstkoekjes. Hopelijk hebben de sneeuwmannen, kerstbomen, engeltjes en rendieren gesmaakt.

Onze briefomslagen met de nieuwjaarsbrief en het voorblad van de werkjes van het 1ste trimester moesten de kleuters ook nog afwerken door er vele sterren rond te stempelen. Ze vonden dit erg leuk om te doen en de resultaten waren erg mooi. En ... er waren enkele kleuters die ook de sterretjes voor de zieke kleuters gestempeld hebben. Echt lief gedaan!

Tussendoor moest er nog veel afgewerkt worden en mochten de kleuters op de computer naar een kerstverhaaltje kijken. Met een doosje lekkere rozijntjes was dit een leuke ontspanning.

Het kerstverhaal werd nog eens verteld en de boekjes 'Ik kan al een kindje tekenen' werden voor de eerste keer dit schooljaar gebruikt. Iedere kleuter mocht een kindje tekenen in hun boekje en op het einde van de 2de en 3de trimester doen we dat nog een keertje om zo een evolutie te kunnen zien in het tekenen. 

Om ons voor te bereiden op het kerstfeest leerden we over een kerstmanpak, de gekke kersthoeden van de juffen en de kleuters, de kerstmutsen, de stoere kerstkwajongenspet van de juf en de grappige rendier- en sterrendiadeempjes.

Het werd een week van stressen en ongeziene overuren. We leerden en oefenden ook nog in de kerk voor de kersthappening en kwamen bekaf terug in school. De extra liedjes en dansjes waren nog een last minute extra opdracht. Op woensdag ging onze kersthappening door in de kerk met tientallen ouders en grootouders. Alle klassen zongen een liedje en als afsluiting werd er gedanst op 'We wish you a merry Christmas' en 'Jingle Bells'. Daarna kon iedereen genieten van een bekertje lekkere warme chocomelk. Een dikke 'dank u wel' aan het oudercomité voor hun helpende handen op onze kersthappening. De kersthappening was een succes en alle kleuters en leerlingen hebben dat heel goed gedaan!

In de klas konden de kleuters de laatste dagen voor de kerstvakantie nog kersttekeningen kleuren, spelen met de dopjes, de auto’s en luisteren naar enkele kerstverhalen.

Hoogtepunt van de week was ons kerstfeestje op donderdag met engeltjespasta met rode saus, cola, limonade, fruitsap, water en lekkere kerstkoekjes. De rode mondjes zijn het bewijs dat het hen allemaal gesmaakt heeft. De kleuters waren zichtbaar ook blij dat ze konden uitpuffen na een overdrukke eerste trimester.

Alle draagtassen met de liedjesmap, de werkjes en de nieuwjaarsbrief en het kerststukje mochten mee naar huis. Hopelijk veel kijkplezier in de werkalbums. Nu kunnen jullie zien hoe goed de kleuters hun best gedaan hebben tijdens de 1ste trimester.

Ook de juffen werden uitvoerig bedankt met kerst- en nieuwjaarskaartjes, flessen wijn, pralines, Merciekes, chocoladesnoepjes, kerststukjes ... De juffen kregen zelfs eitjes om weer te bakken tijdens de kerstvakantie. Aan alle ouders een hele dikke 'dank u wel'! We hebben met veel liefde en plezier voor alle kleuters gezorgd en met hen gewerkt en gespeeld in onze klas.

Helaas moeten we ook afscheid nemen van Hannah, Jonathan en Aleyna. Zij schuiven door naar de 2de kleuterklas bij juf Manuella, want er zijn nog heel wat nieuwe kleuters ingeschreven voor de komende trimesters. De mama en papa van Aleyna hadden voor alle kleuters en juffen nog een lekkere afscheidsverrassing gemaakt, namelijk een Olaf-cakestokje. Mooi gedaan en echt lekker! Dikke 'dank u wel' voor deze lekkere traktatie!

Ook Enora verraste de juffen met lekkere cakejes die ze samen met haar mama had gebakken. Een dikke 'dank u wel' voor de lekkere cakejes!

Het huis van juf Lutgarde is al enkele weekjes ondergedompeld in een mooi kerstsfeertje en er zijn al vele kleuters een kijkje komen nemen naar de verlichte rendieren, pinguïns en ijsberen. Ook Ella-Noor kwam samen met haar mama even een bezoekje brengen om de kerstverlichting te bewonderen. Iedereen kan nog steeds komen kijken tot en met 6 januari.

Nu gaan we eerst even uitblazen en genieten van een welverdiende kerstvakantie. Na de vakantie verwelkomen we Marie Prein in ons klasje.

Grappige uitspraken:

  • Een kleuter zei:"Juf, wij hebben thuis zo geen bakje voor Jezus, want wij krijgen geen baby meer."
  • De juf vroeg:"Wie weet hoe het rendier van de kerstman heet?" "Zoals een auto" zei een kleuter. "Neen" zei de juf, maar de kleuter bleef volhouden van wel. De juf noemde allerlei merken en dan blijkt Renault juist te zijn. "Neen, het is Rudolf" verbeterde de juf. 
  • Ook de arrenslee is niet uit te spreken door de kleuters. Enkele gegeven antwoorden waren: een aa-slee, een apeslee en "Och ja, zo iets voor in de sneeuw te rijden he".

Kerstmis 2.JPG

De juffen en de kleuters waren toch echt wel aan vakantie toe. Maar ook ons fototoestel maakte de afgelopen weken overuren om alle leuke activiteiten en knutselmomenten op foto vast te leggen zoals jullie op deze foto's kunnen zien: Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie 3 filmpjes bekijken van de liedjes en dansjes van de kersthappening:

https://goo.gl/photos/12xN2tPqjwL4YKkK7

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

10:30 Gepost door Juf Lutgarde in Feest, Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |