12-05-18

WE ROEPEN LUID EN MET EEN LACH ... HET IS BIJNA MOEDERDAG ! ! !

De kortste week van dit schooljaar is voorbij. Maandag en dinsdag kwamen we naar school en vanaf woensdag konden we al genieten van een extra lang verlengd weekend. Gelukkig hebben we alle moederdagcadeautjes op tijd klaar gekregen. Maar ... dat is pas voor zondag hé. Kom dan zeker een kijkje nemen op de klaswebsite, want je kapoen gaat je dan dubbel en dik verwennen. 

Omdat de moederdagcadeautjes al klaar waren, konden we nog andere fijne werkjes doen. Zo konden de kleuters een mooi portret van mama schilderen. Op een ander blaadje moesten de kleuters 2 dezelfde voorwerpen met elkaar verbinden en kleuren. De Doremini werd er ook bij gehaald zodat de kleuters het schild van de kever bruin konden stempelen. Alle speelhoeken werden goed benut en de kleuters speelden een spel waarbij ze voorzichtig lekkere taartjes en gebakjes op een wiebelige taartstandaard moesten zetten. Heel voorzichtig, want anders viel het om. Omdat het buiten veel te warm was, had de juf de waterspuitjes weer bij om de kleuters regelmatig een frisse douche te geven.

De mama's hadden huiswerk gekregen om thuis te maken. Aan de hand van de ingevulde bladeren en de leuke foto's en prenten kwamen we meer te weten over mama's werk, lievelingseten en lievelingskleur. Frietjes en spaghetti blijken het nummer 1 gerecht te zijn bij de meeste mama's en roze en paars vinden ze wel een mooie kleur. Dat we een grote variatie aan mama's hebben, bleek wel uit de beroepen. Zo gaat het van boekhoudster tot kapster en buschauffeur.

We kregen maandagmorgen ook speciaal bezoek in de klas van pap. Dit is de opa van Lena Hnatuszok. Hij had voor de musical in Werm voor juf Jannicke boomstronken op maat gezaagd. Maar de afgelopen dagen werden ze in ons klasje gebruikt als zitblokken. Er zijn zelfs 2 stronken met voetjes en een duo-boomstronk. Super! Zeker toen de kleuters merkten dat er ook een holletje in was. Sommigen hadden zelfs het muisje er in zien zitten. Aangezien de juf geen kaas bij had, legden we er ‘s middags een chocolaatje bij en het muisje heeft het opgegeten, want de deuren waren op slot dus meester Steven kon niet binnen. Dikke 'dank u wel' pap! Dit is nu het leukste hoekje van de klas.

Nog ander groot nieuws. Op zondag 24 juni, tussen 13 en 15 uur, is er weer Den Hoeselèr Run. Vorig jaar hadden juf Lutgarde en juf Jannicke, samen met Olaf de Giraf en enkele ouders en kleuters, als ludieke actie mee gedaan om onze Olafklas te promoten. Aangezien dit echt wel leuk was en omdat er al enkele ouders info zijn komen vragen, gaan we dit schooljaar weer meedoen. Vanaf volgende week gaat de juf iedere dag enkele meters proberen te lopen met de kleuters en zo stilaan opbouwen totdat we de 400 meter kunnen lopen. Jullie kunnen thuis ook al oefenen en de juffen maken weer voor alle kleuters die mee gaan lopen een tekening van Olaf op een witte t-shirt die ze achteraf mogen bewaren als aandenken. We lopen niet mee om eerste te zijn, maar zullen weer allemaal samen helemaal achteraan in groep meelopen mét Olaf. Alle mama’s en papa’s, baby’s in de kinderwagens en alle kleuters natuurlijk. Iedereen is welkom en na de loopronde is er ook nog fantastische animatie voorzien. Verdere informatie volgt nog, maar jullie kunnen deze dag alvast vrijhouden voor dit leuke evenement.

Ondertussen merken we ook dat we richting de 125.000ste klaswebsitebezoeker gaan. Dit zou een mooi verjaardagscadeau zijn voor juf Lutgarde die op 1 juli 60 jaar wordt.

Boomstronken pap.JPG

Je ziet het niet alle dagen, boomstronken in een klas. Maar wat vinden de kleuters het geweldig. Jammer genoeg hebben we wel nog geen foto kunnen maken van het muisje dat er in woont. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie nog een filmpje bekijken van de zoektocht naar het muisje:

https://photos.app.goo.gl/7Vg4rxuTbmyIWZEl2  

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

12:03 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Post een commentaar