05-05-18

TIJDENS DE MAAND MEI MAKEN WE ALLE MAMA'S BLIJ!

Het is een kort weekje geweest, want maandag en dinsdag konden we genieten van een facultatieve verlofdag en een feestdag. Zo ging onze week eigenlijk pas van start op woensdag met ons themakoffertje. Deze keer zaten er allerlei spulletjes in voor moederdag. Parfum, nagellak, een armbandje en nog veel meer. De kleuters vinden het altijd fijn als de juf het koffertje gebruikt om eerst een verhaal mee te vertellen en dan te snuffelen in alle vakjes. Daarom noemen we het ook ons 'geheime koffertje'.

De kleuters waren deze week ook druk in de weer met het vrij kleuren van mooie prenten voor moederdag. Opvallend hoe graag en veel de kleuters dit jaar kleuren en tekenen. Dat zullen jullie ook gaan zien aan de bundel met werkjes op het einde van het 3de trimester.

Over mama’s valt veel te leren. Na de foto’s en de handtas had de juf ook een toiletzak met allerlei spulletjes meegebracht. De kleuters waren heel leergierig. Ze herkenden ook vele dingen zoals ogenschmink (mascara), lippenstift, een spiegel waarin je 'grote kleuters' kan zien, parfum, kam en borstel ... en gel. Enkele jongens wilden wel piekjes in de haren al was de juf er niet zo handig in. Maar we hebben goed gelachen en ons al spelend en lerend geamuseerd.

Aangezien ons turnuur donderdag wegviel en er nog 3 kleuters van juf Manuella in onze klas zaten (Maxime, Sander en Eslem), was dit het ideale moment om te oefenen met de loopfietsen. Oefening baart kunst en dat was duidelijk te merken. De juf leerde de kleuters ook hoe ze met de zitplanken moeten rijden. Hopelijk kunnen de kleuters thuis ook nog wat oefenen zodat ze binnenkort hun loopfietsenbrevet kunnen halen. Onze 3 kapoenen waren echt blij nog eens een dagje in de 1ste kleuterklas te mogen werken en spelen.

Vrijdag brachten de kleuters voorwerpen van mama’s beroep en hobby mee naar school. Zo had de ene loopschoenen bij en de ander nagellak of een computermuis. Ze poseerden dan ook fier op de foto met die spulletjes al wisten sommige kleuters niet wat ze bij hadden en was het invulbriefje ook grote hulp voor de juf. We leerden dan ook vele nieuwe dingen kennen en nieuwe woorden.

De Doremini’s werden ook uit gewerkt. De juf vertelde het verhaaltje en maakte enkele werkblaadjes. Juf Wendy kleurde dan weer de vlinders met de kleuters.

Deze week verscheen ook een artikel in de krant over een jongetje dat in Duitsland een kankerbehandeling ondergaat. Dat is een reden om iets extra’s te doen in de klas. De kleuters kleurden een mooie prent en de juf maakte er een album van. Enkele mooie wenskaarten en hopelijk zal de postbode alles vlug afleveren bij Kenric.

Omdat ons turnuurtje op donderdagvoormiddag was weggevallen, kwam juf Kristien vrijdagnamiddag dat turnuurtje inhalen, alhoewel ... De kleuters mochten bij haar een uurtje vrij spelen in de speeltuin met dit mooie weer.

Deze week hebben jullie ook nog een 'mama-foto' van Greetje te goed, de mama van Lowie. Helaas was zijn kleuterboekje verdwenen, maar heeft de mama extra haar best gedaan om een nieuw boekje te maken. Bedankt! Lowie was er apetrots op en zeker op de foto van Willem.

Afgelopen week is de juf ook nog eens opnieuw gestart met de controle van de boterhammendozen. De kleuters kunnen ‘s middags dan een druivensuikertje verdienen. En het helpt ook nog. Iedereen had 's middags flink gegeten in de eetzaal.

Onder dit bericht kunnen jullie de nieuwe kalender van mei vinden.

Grappige uitspraken van de week:

  • Een kleuter vroeg:"Juf, gaan we leren fietslopen?"
  • In de toiletzak zaten er ook ontschminkwatjes waarop een kleuter zei:"Mijn mama heeft dat ook om de verf van haar gezicht af te doen."
  • De juf had parfum bij en een kleuter vroeg of hij ook zoiets krijgt om naar mama te rieken.

Moederdagkoffertje.JPG

Een kort weekje, maar dat wil niet zeggen dat we niks gedaan hebben in de klas. We leerden over de spulletjes in de toiletzak en kwamen meer te weten over de hobby's en het werk van de mama's zoals jullie op de foto's kunnen zien:

https://photos.app.goo.gl/ZX9uquNMapkOHvyI2

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

01:12 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.