28-04-18

MAARTSE BUIEN EN APRILSE GRILLEN KOMEN ALS ZE WILLEN !

Deze week schoten we in een razend tempo uit de startblokken, want door de vele vrije dagen moesten we een tandje bijsteken om alles op tijd klaar te krijgen voor moederdag binnenkort. Dit lijkt nog veraf nu, maar de extra activiteiten tussendoor zoals het vertelfestival, medisch onderzoek ... moeten we incalculeren. Onze wenskaart en knutselwerkjes zijn dan ook al bijna klaar. Helaas kunnen we hier nu nog geen foto’s van publiceren anders is dit geen verrassing meer voor de mama’s.

Dinsdag gingen we met de kleuters naar het vertelfestival in Alden Biesen. Juf Lutgarde had haar vrije dag opgeofferd om voormiddag mee te gaan waarvoor een dikke 'dank u wel'! Ook bedankt aan alle ouders en grootouders voor het vervoer, heen en terug. Het was ook een hele ervaring voor de kleuters. Het was een leuke en boeiende voormiddag met het verhaal over een toverboom en de dieren van de jungle. En het mag ook wel gezegd worden dat de kleuters van de Neder een dikke pluim verdienen want ze zijn allemaal heel flink geweest alhoewel het eigenlijk wat te lang duurde voor de allerkleinsten.

Tijdens het godsdienstig moment vertelde de juf het verhaal van het verloren schaap. De kleuters luisterden heel aandachtig. Toen de aandacht bij enkele kleuters wat verzwakte, hoorde boer Jan net het schaapje heel luid blaten en plots schoot iedereen wakker. De kleuters bedachten allerlei plekjes waar het schaapje kon zitten, sommigen waren zelfs bedroefd. Maar eind goed, al goed. Boer Jan vond het schaapje terug in de vijver en vierde samen met de 99 andere schapen een groot feest. De juf had ook een open hekje met een schaapje en een mama schaap. De kleuters bleven maar doorvragen over het verhaal en ze wilden ook graag een 'verloren' schaapje. Vandaar dat de juf voor iedere kleuter een schaapje gemaakt had.

We leerden over onze mama’s. De kleuters begrepen toch niet goed dat de juf al die namen kende. Iedereen kon met zijn kleuterboekje uitvoerig vertellen over zijn of haar mama. Maar het vertelboekje van Lowie was spoorloos. We gaan dit volgende week zeker oplossen zodat hij ook over zijn mama kan vertellen. Toen de juf vroeg:"Wat doet mama? Waar gaat mama werken?" kwamen er de gekste antwoorden. De ene is kapper, de andere gsmt altijd, er is een mama die veel naar de winkel gaat, iemand die voor de baby zorgt en zelfs iemand die 'van alleen' geld krijgt uit de muur.

Mama’s handtas kwam ook aan de beurt. Daar wisten de kleuters veel over te vertellen. Sommige handtassen zijn heel zwaar of er zit veel rommel of snoepjes in, de mooiste is de blauwe of die met een 'flosh' eraan. De handtas van de juf vonden de kleuters wel wat klein, maar er zaten ook snoepjes in én parfum.

Tussendoor konden de kleuters vrij kleuren, sjablonen natekenen, in alle hoeken spelen en met juf Wendy werkten ze in de Doremini. De kleuters moesten het juiste aantal stippen in de juiste kleuren stempelen op een lieveheersbeestje. Juf Lutgarde bekommerde zich om de moederdagknutsels en zo vloog de week voorbij.

Ella-Noor kwam nog een leuke girafspaarpot afgeven om bij Olaf te zetten. Bedankt Ella-Noor!

Grappige uitspraken van de week:

  • Een kleuter zei:"Juf, ik heb een bloes zonder ammeren (armen) en ik heb een broek zonder broek (korte broek)."
  • De juf vertelde het verhaal over 'Anna en de lente' waarin mama-schaap met 2 lammetjes te zien was. Toen de juf vroeg waar papa-schaap was, riep een kleuter:"Die is werken!"
  • Een kleuter zei:"We zijn ook naar het 'kasteelhuis' geweest waar Sinterklaas komt". Het vertelfestival ging inderdaad door in het kasteel van Alden Biesen.

Binnenkort stopt Skynet met de blogservice waarop deze klaswebsite werd gemaakt en staat. We hebben informatie gekregen hoe we kunnen overschakelen naar een ander platform. Juf Jannicke gaat zich hiermee bezig houden om dit mogelijk te maken. Hopelijk lukt het ons om over te schakelen. We houden jullie zeker op de hoogte.

Het bericht en de foto's van juf Jannicke haar verjaardag in de klas kan je onder dit bericht bekijken.

Mama's.JPG

Voor de mama's die hoopten al een glimp te kunnen opvangen van hun moederdagcadeau ... Jammer, maar helaas! Maar niet getreurd, we hebben voldoende foto's van jullie kleuter die fijn aan het spelen of werken is in de klas. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie nog een filmpje bekijken van een stukje van de voorstelling op het vertelfestival:

https://photos.app.goo.gl/x2swnwX5Ts7IT00Y2

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

18:16 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's, Uitstapjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.