21-04-18

LEVE DE LENTE, LEVE DE ZON ! ! !

De paasvakantie is voorbij gevlogen. De paashaas had dit jaar ook aan de juffen gedacht. Ze kregen chocolade en geschilderde eitjes, zelfs een hele mand vol. Maar de vakantie werd ook benut om het speelgoedhok een grondige opruimbeurt te geven en om een afvalbak in elkaar te timmeren met dank aan onze klusjespapa, Caroline en Jurgen voor de paletten. Nu kunnen we de vuilzakken netjes opbergen in school.

Het 3de trimester is ondertussen alweer van start gegaan. En onze bende kleuters werd nog een laatste keer uitgebreid met 1 nieuw vriendinnetje. Lena Van Eeckhout kwam sinds maandag ook naar de Olaf-klas. Ze voelde zich vanaf dag 1 al helemaal thuis en ging alle hoekjes verkennen. Welkom Lena, we gaan er nog een fijn schooljaar van maken!

Instapper april.JPG

Onze kappershoek kon ook nog wat nieuw materiaal gebruiken. De juf kocht daarom kleurrijke elastiekjes en speldjes zodat onze kappers in spe weer kunnen spelen en mooie kapsels kunnen maken.

Onze kast werd helemaal versierd voor het thema 'lente'. Er waren onze vertelboekjes, chocoladen vlindertjes, harkjes, bloempotjes en nog veel meer. Bedankt ook aan de ouders en grootouders van de 2 Lena’s, Celia, Alexia, Jelle en Marie die voor mooie tulpen, narcissen, blauwe druifjes, roosjes en andere mooie bloemen gezorgd hebben. Onze klas is ineens veel 'fleuriger'. We leerden over de kleuren en de vormen van de bloemen, de blaadjes en de stengel. We konden bloemen vergelijken en tellen.

We kregen ook nog bezoek in onze klas. Julian kwam samen met oma en mama trots zijn kleine zusje voorstellen. Nina is een lieve en rustige baby. Ze heeft dus haar eerste onthaalmoment in de kleuterklas al meegemaakt. De kleuters hadden bij de geboorte al een slabbetje gekleurd en een knuffeltje meegegeven. Een hele dikke 'dank u wel' voor de lekkere suikerbonen en binnen enkele jaartjes kan ze in het klasje komen spelen.

Onze Doremini had ook als thema 'lente' dus moesten we dringend aan de slag om de vele werkjes te maken. Eerst gingen we de lentediertjes verbinden met hun schaduw. We zochten de diertjes die in de rondjes of cirkeltjes stonden op in de grote tekening en deze moesten we ook met elkaar verbinden. Identificeren, fijne motoriek, schrijven, juist benoemen, woordenschat ... We leerden ook de kleuren van de rups en de bolletjes moesten de kleuters dan ook juist kleuren. We kleurden een mooie vlinder en de juf zorgde voor de glitters op de vleugels. De kleuters kleurden een tekening van de lente en met de stempelstiften werden mooie roze bloesems op de boom gestempeld. 

Er was deze keer ook een kriebeldierendomino in ons boekje. De juf maakte tijdens de vakantie mooie opbergdozen. We speelden eerst het spel in de klas en nu kunnen de kleuters dit thuis ook spelen.

Ook in de andere klassen zitten er nog kleuters die onze juffen niet vergeten zijn en ons kwamen verrassen met mooie tekeningen. Jesse, Hannah en Ferre hebben dat heel mooi gedaan. Dikke knuffel.

Op dinsdagnamiddag kwam Mark Breemans van vzw 't Kietelt op bezoek in onze school. Uit handen van meester Jos kreeg hij een cheque van 400 euro dat ingezameld werd door alle kleuters en leerlingen met behulp van de spaarpotjes, rommelmarkt en koffiestop. Hiermee kunnen 10 kinderen hun verjaardag vieren met een verjaardagsdoos.

Op maandag en dinsdag hebben de kleuters ook nog even in de speeltuin mogen spelen op het einde van de dag. De andere dagen was het te warm en dan blijft de juf liever in de klas om voor te lezen of een spelletje te doen. Natuurlijk had juf Lutgarde de waterspuit en het watereendje meegebracht. De waterballonnen staan ook al klaar voor een volgende keer.

We sloten de week af met een half uurtje relaxatie door Conny Knaepen. De kleuters hebben er echt van genoten en vonden het een superleuke activiteit. Dikke 'dank u wel' hiervoor.

Enora heeft ook enkele keren voor paashaas gespeeld en kwam chocoladen eitjes brengen om uit te delen in de klas. Mmm, lekker!

Vrijdag vierden we ook de 4de verjaardag van Tiana. Het bericht en de foto's hiervan kan je onder dit bericht vinden dus zeker even verderscrollen naar beneden.

Lente.JPG

We hebben het 3de en laatste trimester zonnig ingezet dus beter weer voor ons thema 'lente' konden we ons niet wensen. Zoals jullie op de foto's kunnen zien ziet onze klas er meteen heel wat kleurrijker uit met al die mooie bloemen. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie nog een filmpje bekijken van het relaxatiemoment:

https://photos.app.goo.gl/wp56mKEWY2GT71ps1

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

11:14 Gepost door Juf Lutgarde in Kleuters, Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.