01-04-18

WIE HAD DAT GEDACHT ... DE PAASHAAS HEEFT ONS AL VEEL EITJES GEBRACHT ! !

Naar jaarlijkse traditie staken de juffen de handen weer uit de mouwen. Aangezien we leerden over Dottie en haar kuikens en over de paashaas waren de koekjesvormen al vlug gekozen. Bloem, suiker, eieren en boter werden vakkundig gekneed tot een lekker deeg. Met dank aan de ouders van Sanne, onze eiersponsors. We maakten eerst onze Dotties en daarna haar piepkleine kuikens. De paashaasjes werden gebakken en leuk versierd, alhoewel ... De paashaas-uitsteekvorm is al zodanig versleten dat de juf ondertussen al een 10-tal nieuwe vormen heeft besteld en ondertussen gekregen, maar die zullen voor volgend jaar zijn. Hopelijk hebben de koekjes gesmaakt en hebben de kleuters ook eerlijk gedeeld met mama, papa, broer of zus.

Onze Dottie had een hele week zitten broeden op haar eieren. De juffen en de kleuters waren erg bedroefd toen er 'krakjes' in kwamen, want iedereen dacht dat de eieren 'stuk' gegaan waren. Maar maandag was het feest in de klas. Opeens waren al de eieren verdwenen en zaten er schattige kuikentjes rond Dottie. De kleuters waren dolblij en wilden de kuikens toch eens dicht bij zich hebben. De juf had ook nog het vertelboek van Dottie en haar kuikens. Wegens het mooie weer zijn we dit boek dan ook buiten, op het sportplein, gaan vertellen. Daarna konden de kleuters nog eventjes spelen.

Cezar, onze zingende en dansende kip, was ook weer van de partij. Iedereen danste mee. Maar oh wee ... Opeens ... Plof en daar lag ze doodstil op de grond. Niemand zei iets. De kleuters waren helemaal de kluts kwijt. Toen de juf ze voorzichtig opraapte, begon ze weer vrolijk te dansen. Gelukkig maar.

Onze paasknutsels waren net op tijd klaar. Want de kleuters en de juffen hadden de paashaas al voorbij zien komen. ‘t Is te zeggen, de kleuters zagen regelmatig de oren van de paashaas. Hij hield nauwlettend alle kinderen en leerkrachten in ‘t oog. Was iedereen wel flink geweest? De juf kon dit regelmatig controleren door naar de paashaas te telefoneren met haar speciale paashazengsm en soms moest ze toch de wenkbrauwen fronsen. Dinsdag werden de knutselwerkjes klaargezet op de tafels. Zou de paashaas op woensdag geweest zijn? Sapperdeflapjes ... Wat was dat? Overal modderpoten van de paashaas op de tafels. Dit trok de grootste aandacht van de kleuters. Ze geraakten maar niet uitgepraat over die modderpoten. Hoe kon dat nu? De juf moest dan vertellen dat de paashaas langs het veldwegje achter de school gekomen was. Aangezien hij het zo druk heeft, koos hij voor de kortste weg naar school, maar vergat in zijn 'haast' zijn poten op de mat af te vegen. Pas daarna zagen ze de geschilderde en chocoladen eieren. De kleuters waren zo onder de indruk. Een mooi paasmoment in de klas. Alvorens verder te kunnen werken, moesten de kleuters eerst de tafels schoonmaken maar dat vonden ze geen enkel probleem. Een supergeslaagde dag in de klas en de Dotties waren ook knap gemaakt door onze knutselpapa en mooi geschilderd en gestempeld door de kleuters. Van teamwork gesproken!

De juf maakte de werkalbums van het 2de trimester. Zo kunnen jullie zien hoe hard jullie kapoen weer gewerkt heeft in de klas samen met de juffen. In de farde zitten leuke liedjes, versjes en receptjes. Dus jullie kunnen onder de paasvakantie ook aan de slag. De kleuters konden nog vrij kleuren, ze speelden in alle hoeken, er was een extra taalaanbod, we snoepten regelmatig van de paaseitjes.

Op dinsdag stond er een uitstap gepland voor onze kleuters. Het was al meteen een hele belevenis voor de kleuters om in een grote bus te mogen zitten. Die bracht ons naar cultureel centrum Ter Kommen. Daar namen we plaats op de mooie rode zetels. Er stond een prachtig autootje te wachten op het podium. De voorstelling 'Broemm!' begon en gaandeweg ontdekten we dat het autootje echt leefde! De auto reed alleen rond, blies bellen uit de tankdop, liet bloemen uit het dak groeien en kon de deuren laten flapperen. Dit is echt de mooiste voorstelling die we ooit hebben gezien. De kleuters hebben van de eerste tot de laatste seconde met open mond toegekeken en genoten van die gekke auto. 

We zongen ons paashazenlied wel honderd keer. De kleuters hadden zo graag de paashaasoren op, want dan konden ze ook met het paashazenmandje gevuld met eitjes rondstappen. Ze zongen uit volle borst en genoten echt van dit lied. We kleurden deze week ook een mooie tekening voor Nina, het zusje van Julian. Een klein knuffeltje van de school erbij en hopelijk zien we mekaar na de paasvakantie in de klas.

De juffen werden afgelopen week nogal verwend. Ze kregen mooie tekeningen van Maxime. Super gedaan! Lena wist ook dat de juffen echte snoepers zijn en verraste hen met een prachtig ei. Bedankt! Alexia had ook een zak met allerlei leuke chocoladen paasfiguren bij en ze zijn super lekker. Het schilderij met de paashaas dat ze maakte kunnen we ieder jaar opnieuw gebruiken in ons thema. Merciekes, wat worden de juffen in de watten gelegd!

We sloten de week en ook het 2de trimester af met onze schoolreis naar Kinderrijck. Iedereen was op tijd present. Alle remmen mochten los. De kleuters konden naar hartelust spelen op de vele springkastelen, het ballenbad, het klimparcours, de fietsen en de glijbanen. Dat was dikke pret. Ook de draaimolen en de andere attracties werden gebruikt. In de voormiddag kregen de kleuters een zelfgekozen drankje en een wafel. Er waren liters water gratis ter beschikking. ‘s Middags gingen de beentjes onder de tafel voor een 2de drankje, frietjes, hamburgers, bitterballen, kaaskroketten of kipnuggets. Wat sausjes erbij en smullen maar. Namiddag konden de kleuters nog verder spelen totdat de mama's en papa's hen kwamen ophalen. Zo kon iedereen moe, maar tevreden naar huis gaan.

Tot slot hebben we nog heuglijk nieuws te melden. Op maandag 26 maart werd er na een zware bevalling een mooi bokje geboren bij Hannah, Marjolein, mama Claudia en papa Yannick. Ze waren op zoek naar een mooie naam voor de boreling. Juf Lutgarde en juf Jannicke werden op de hoogte gebracht van de beslissing om het bokje de naam Olafje te geven. Dit is super.! Bij deze worden de juffen onverwachts 'meter' van een extra Olafje. We komen zeker met onze klas eens op bezoek om ons Olafje te bewonderen en te trakteren. Bedankt lieve ouders, Hannah en Marjolein! Dit is voor ons en de kleuters echt een leuke verrassing. Dus op de Neder zal er altijd een Olaf zijn dankzij jullie. En onze Olaf is ook blij met een vriend er bij!!!!

Onder dit bericht kunnen jullie de nieuwe maandkalender van april vinden, dus zeker even verderscrollen!

Paashaas.JPG

Het zit er op ... We sloten het 2de trimester af met leuke dingen: een voorstelling, Dotties kuikens, een bezoekje van de paashaas aan de klas en KinderRijck. Dottie gaat nu wat rusten bij boer Jan in Brussel en ook de paashaas zal na vandaag kunnen genieten van zijn welverdiende rust. En de kleuters? Die waren blijkbaar nog lang niet moe zoals jullie op de foto's kunnen zien. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie 8 filmpjes bekijken waaronder filmpjes van de toneelvoorstelling en de vuile poten van de paashaas:

 https://photos.app.goo.gl/WcIA2EDaIDjGCqgm2

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

11:44 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's, Uitstapjes | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Vrolijk Pasen en een welgemeende proficiat voor de mooie en spannende klaswebsite.
De kleuters zijn bofkonten met jullie.
Geniet even van de vakantie en dan kijken we weer uit naar de volgende aflevering van de klaswebsite

Proficiat met jullie aanwinst, een echt "Olafje". Wat lief van die mensen om hun bokje Olafje te noemen.
En het is nog een schoneke ook!

Gepost door: Anja | 01-04-18

De commentaren zijn gesloten.