24-03-18

VELE EITJES IN DE KLAS, HET LEEK ALSOF HET AL PASEN WAS ! ! !

Op maandagmorgen stond er een grote mand gevuld met chocoladen eitjes in de klas. Maar er waren nog meerdere lekkere dingen te zien. Grote chocoladen eieren in bruin en wit, guimauves van Pasen in alle kleuren, schaapjes, vlindertjes en haasjes met een mooie wikkel. Deze chocolade diende niet alleen om naar te kijken, maar ook om van te proeven. Wat was dat heerlijk. Het werd niet alleen een leerrijke waarneming, maar vooral een lekkere waarneming!

De kleuters mochten allemaal een aardappel meebrengen naar school. Wat zouden de kleuters daarmee gaan doen? Ze stempelden met verf en een aardappel mooie paaseieren. De juf kerfde eerst figuren in de aardappel, een beetje verf op het stempelkussen en de kleuters konden beginnen. We prikten een vork in de aardappel zodat de kleuters hun handen niet te vuil zouden maken. Zeker heel leuk om thuis ook eens te proberen.

Voor de zieke en afwezige collega’s stempelden we ook nog wat kuikentjes en kleurden we de bloemen en de kippen. De ontvangers waren er erg blij mee.

Voor de nieuwelingen in de klas was het muizenhokje ongekend. Maar hier zit ook een verhaal aan vast. De grote zus van Ella, Amelie, heeft dit ooit aan de juf gegeven als paasgeschenk met een chocoladen haasje erin. Die chocolade is al lang opgegeten en daarna werd er een muizenhuisje van gemaakt. Papa, mama, broertje, zusje en baby-muis wonen er in. De juf vertelt soms leuke verhalen met dit huisje en als de muizen slapen, moeten we ook heel stilletjes zijn ... 

Alle hens aan dek voor de paasknutsels. De Dottie-kippen waren al allemaal wit gestempeld, nu moest er nog een handje op gedrukt worden voor de vleugels. Wat was dat gek ... De juf schilderde de kleuters hun hand helemaal bruin, maar gelukkig waste de juf het daarna er ook weer af. Daarna de eierhouder nog groen stempelen met een grote dotter. Het gras stempelden de kleuters door een vork in lichtgroene verf te drukken. Onze knutselpapa heeft alles in elkaar gelijmd en geschroefd dus kan de juf maandag nog de volledige afwerking doen. De kleuters vinden het mooi en hopelijk de paashaas ook. We rekenen er toch op dat we ook wel wat eitjes zullen krijgen. Tenminste als we flink geweest zijn.

Woensdag zijn we gaan sporten in de Kimpel. De kleuters kijken hier telkens naar uit. Spelen met de vele ballen, voetballen, basketballen ... Klimmen op de rekken, over smalle balken lopen, slingeren aan de touwen. Hier kunnen de kleuters zich echt uitleven op de vele parcours. Het oefenen van motorische vaardigheden, het sociale aspect, het genieten ... Het was weer een fijne sportdag.

Afgelopen dagen ontdekten we ook dat er enkele 'krakjes' in de eitjes van Dottie gekomen zijn. De kleuters kijken nu echt uit naar de kuikentjes die hopelijk binnenkort geboren worden. Dat wordt spannend!

Tussendoor kleurden de kleuters ook nog hun paasboom. Degenen die wilden, mochten een paastekening op de stippellijn natekenen. Erg moeilijk. We moesten letten op de juiste pengreep, fijne motoriek en juiste kleuren proberen te kiezen. Er waren ook meerdere tekeningen voor de kleuters die graag kleurden. Samen met juf Wendy schilderden de kleuters een reuzegroot paasei en we maakten het voorblad voor ons album met werkjes van het 2de trimester.

De kamishibai werd voorzien van het prentenverhaal 'Piep, het is Pasen'. Nu hebben de kleuters eindelijk het huis van de paashaas kunnen zien en ze zagen hoeveel werk de paashaas heeft met het schilderen van de eieren. Een mooi verhaal dat we zeker nog eens opnieuw vertellen.

Als afsluiter van de week maakten we eiersla. De kleuters hadden vele eitjes en toastjes meegebracht. Eerst moesten al die eitjes gepeld worden. Daarna alles door de roerzeef, een beetje kaboutergras erbij, wat paashaaskruiden en mayonaise. De juf maakte met de spuitzak mooie bloemetjes uit eiersla op de toastjes en smullen maar. Iedereen heeft zijn buikje vol gegeten al was er ook al iemand die niet kon wachten totdat de eiersla klaar was en al vlug het eitje op at.

We hebben ook nog goed nieuws te melden. Julian is grote broer geworden van Nina. Een hele dikke proficiat aan mama Liesbeth en papa Victor. Geniet van jullie gezinnetje en tot binnenkort eens in ons klasje.

We willen alle ouders nog even bedanken voor hun inzet en medewerking voor ons schoolfeest. Fijn dat we telkens op jullie konden rekenen om jullie kleuter tijdig naar school te brengen. We kijken dan ook enorm tevreden en trots terug op een geslaagd schoolfeest. De kleuters hebben stuk voor stuk hun beste dansmoves laten zien. Dankzij de mama van Celia, Hanne en Lowie kregen we enkele leuke foto's en filmpjes doorgestuurd. Ook de papa van Ella haalde zijn fotografietalent naar boven om onze kleuters en het dansje mooi op beeld vast te leggen. Op deze link kunnen jullie een selectie van de foto's en de gekregen filmpjes bekijken:

https://photos.app.goo.gl/2loM08sHltvi5pC23

Chocoladen eieren.JPG

Als de buikjes van de kleuters deze week wat dikker lijken, zullen de juffen zeker niet vreemd opkijken. Want wat hebben ze veel mogen smullen. We begonnen de week met allerlei paaslekkers en eindigden de week wat gezonder met zelfgemaakte eiersla. Dat heeft gesmaakt zoals jullie op de foto's kunnen zien. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie 2 filmpjes bekijken van in de klas:

https://photos.app.goo.gl/vjns17CkGfN3gbHk2

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

20:06 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-03-18

WAAR ZIJN DIE HANDJES, IK WIL ZE ZIEN ... JA, DIE HANDJES IN DE LUCHT EN OOK JE VINGERS ALLE 10 ! ! !

Afgelopen week hadden we vele handen nodig. We oefenden voor het eerst op het grote podium in de zaal én we gingen aan de slag rond het thema 'Pasen'. Het was dus ontzettend druk zowel in de klas als in de zaal.

We begonnen ons thema met het leren over kippeneieren. Waar komen ze vandaan? Wie legt er eieren? Vele vragen, dus moesten er ook vele antwoorden komen. Er zijn bruine en witte eieren en die komen van de kippen. De juf leerde de kleuters hoe ze eitjes konden koken en hoe ze eitjes konden bakken. Maar oh ... de juf was zo druk bezig dat ze bijna de eierschalen mee gebakken had. We bakten een spiegelei en roereieren. Dat smaakte. De paashaas had ook mooie geschilderde eitjes aan de juf gegeven. Ieder eitje had één kleur. Zo konden we de kleuren oefenen en proeven. Gelukkig had de paashaas bij Jelle Berx heel veel eitjes gebracht en die waren ook nog zoveel mooier met de gekleurde streepjes. Een hele dikke 'dank u wel' aan de ouders van Jelle. De kleuters hebben al van de lekkere eitjes mogen proeven en er zijn er nog wat over om maandag van te smullen.

Ook een dikke merci aan de opa van Lena voor de paasspulletjes. Sommige hebben een plekje op de kast gekregen en de rest werd eerlijk verdeeld. Deze week kwamen er ook nog centjes binnen voor ‘t Kietelt. Marie en Jesse mochten hun spaarpotje in de grote glazen pot leegmaken. Als deze pot vol is, bezorgen we hem weer voor dit project. Toevallig zag de juf een advertentie voor een gezonde wedstrijd. Dus we wagen een poging om met Olaf en zijn groentjes een prijsje in de wacht te slepen. Afwachten dus.

En dan handen uit de mouwen en aan de paasknutsels beginnen. De knutselpapa van de juffen heeft voor iedere kleuter een mooie kip Dottie uitgezaagd en een eierplankje. Dus nog heel wat werk komende week zodat hij in het weekend alles kan afwerken voor de kleuters zodat de paashaas eitjes kan brengen. Alle kleuters mochten Dottie wit stempelen. Een hele klus, want beide kanten moesten wit zijn. De juf werkte de randjes af. Hopelijk heeft de paashaas een oogje in ‘t zeil gehouden, want iedereen heeft mooi en flink gewerkt. De randjes van de eierplankjes heeft de juf al groen geverfd. Nu is het weer de beurt aan de kleuters om ze verder af te werken met gras en een bloemetje erbij.

Onze speelbak is een enorme eierbak geworden met eierkartons. De hele dag worden hier wiskundige begrippen geoefend. Een vol, halfvol of leeg doosje. Tellen hoeveel eitjes er in 1 doosje passen. Evenveel eitjes zoeken als de andere kleuters. De speelbak heeft nu veel succes evenals ons slaaphoekje dat de kleuters nog even wilden behouden voor het geval dat de paashaas moe is en bij ons wil komen slapen of uitrusten. En denk er aan. De paashaas woont bij boer Jan en zijn kippen op de boerderij in Brussel.

Afgelopen week heeft juf Jannicke een artikeltje over ons restaurantbezoekje op de website van 'Het Belang van Hoeselt' gezet. Vandaag (vrijdag) stond het artikel zelfs in de Goednieuwskrant van Het Belang van Limburg. Ja ja, we zetten de Neder stilaan op de wereldkaart. Het artikel met de bijhorende foto's kan je hier bekijken:

http://www.hbvl.be/cnt/dmf20180310_03401792/kleuters-t-ne...  

Dinsdag, woensdag en donderdag hebben we nog enige tijd doorgebracht in de zaal om ons dansje op het podium te oefenen. Woensdag hielden we een generale repetitie en de juf zag dat het goed was.

De hele week zat er een witte kip met eitjes in de klas. De kleuters stelden zich toch vele vragen. Maar de juf wachtte tot vrijdag om het verhaal van Dottie en haar eieren te vertellen. De kleuters vonden dit zo’n mooi verhaal. Het was muisstil in de klas. Ze herkenden ook de andere dieren uit het verhaal. Hoe tof was dat. Iedereen wou de mand met Dottie en haar eieren wel eens vasthouden zodat ze alles van dichtbij konden zien. Ook Dotties vriendje Cezar was er en danste er lustig op los tot hilariteit van alle kleuters die spontaan meededen. Maar oei ... toen de juf de kip een beetje te hard vast nam, begon die spontaan te kakelen. De juf verschoot er zelf van, want dit had ze de afgelopen jaren nooit gezien. Is dit een toverkip?

We leerden ook nog over paastakken en een paasboom. Zo’n kale takken is niet mooi en daarom werden ze met mooie gele eitjes versierd. De kleuters probeerden de paasboom mooi in te kleuren net zoals degene die op de kast staat en het lukte hen ook nog heel goed. We zongen het liedje van de paashaas en zijn vele gekleurde eitjes. Op deze link kan je het liedje beluisteren op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=KrGXouDPbYQ

Vrijdagnamiddag ging onze eerste opvoering van ons schoolfeest door in de zaal. De kleuters vonden dit ook heel spannend, want ze wisten niet hoeveel mensen er in de zaal zouden gaan zitten. De jongens in hun jeansbroek, blauw t-shirt en stoere witte das. De meisjes met hun kleurrijkste kleedje en een mooie bloem er op en de haren met witte spelden, diadeems en strikjes. De kleuters stapten het podium op, namen hun plaatsje in en zetten hun beste dansbeentje voor. En of ze goed gedanst hebben! Het applaus van het publiek was dan ook zeer verdiend voor de flinke kapoenen. Ze hebben hun 2 dansjes prima gedaan en verdienden daarom een klein snoepje achteraf. 

Grappige uitspraken van afgelopen week: 

  • De juf bakte enkele eitjes en vroeg hoe zo'n eitje heet. Iemand wist het onmiddellijk en zei:"Een panei" Ja, dat roerei lag inderdaad in de pan.
  • De kleuters mochten van de geschilderde eitjes proeven. Een kleuter zei:"Ik wil alleen een wit ei en die gele bal niet."
  • De juf vergat door de drukte bijna haar blauwe T-shirt aan te doen voor het schoolfeest. Dus deed ze dat nog vlug in de klas. Een kleuter riep:"Juf, ik zie uw pinkinasi!" Wat zou die kleuter gezien hebben denken jullie?

Dottie.JPG

Kippen horen niet in een kleuterklas, maar voor Dottie maken de juffen ieder jaar een uitzondering. Ze voelt zich helemaal thuis op onze versierde kast zoals jullie op de foto's kunnen zien:

https://photos.app.goo.gl/mg28pKLeWfgcqutg2

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

20:51 Gepost door Juf Lutgarde in Feest, Thema's | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

10-03-18

OOGJES TOE EN SLAAP MAAR ZACHT, LEKKER DOOR ... DE HELE NACHT ! ! !

Onze week begon al met een leuke verrassing. Enora had een mooi, splinternieuw bankje bij voor de midi-Olafjes. Want alle Olafjes hebben een plekje nodig op onze kast. Echt handwerk en vakmanschap. Super gedaan opa Josy! Wat zouden we doen als we jou niet hadden. Alle kleuters en juffen zijn superblij. Een hele dikke merci en een eervolle vermelding op onze klaswebsite.

Bij het thema 'slapen gaan' hoort ook een slaapplekje. Voor een echt bed hebben we helaas geen plaats in de klas. Daarom werd ons doktershoekje omgetoverd tot een knus slaaphoekje met een echt dekbed, dekbedovertrek, kussens en kussenslopen. De juf kocht op de rommelmarkt nog een mooi Winnie de Pooh dekentje. We konden rusten met de poezenoortjes van Billi de Bednetpoes of met de slaapmutsen van Marie. Er waren zelfs enkele 'sjareltjes' die in het dekbed gekropen waren. Dat was pas gezellig. Spelend leren noemen we dat dan maar.

De knuffels mochten maandag voor 1 keertje mee naar school komen. Eerst mochten de kleuters er mee gaan turnen en daarna gingen we erover leren in de klas. De meeste knuffels hadden ook een naam of waren bekenden uit series zoals Bumba, Paw Patrol ... We vergeleken de knuffels ook met de kleuters. Waar zijn de handjes, de voetjes? Toon eens de benen en de oren. Superfijn om een dagje de knuffels in de klas te hebben.

Aan ons thema koppelden we ook de actie van Billi de Bednetpoes. Jammer dat de juf niet voor alle kleuters een poes kan kopen. Dan maar een ideetje uitwerken voor een kartonnen poes. Met een stuk spons werd één zijde blauw geschilderd of beter gezegd geveegd en de andere kant mochten de kleuters kleuren. Uit de reuzegrote voorraadkelder haalde de juf nog wat zachte rode hartjes en de juffen konden daarna beginnen met de afwerking. Veel werk, maar de Billi’s zijn oh zo mooi. Hopelijk hebben de mama’s of de papa’s een wasdraad in de speelkamer of slaapkamer van de kleuter gehangen zodat alles er mooi kan ophangen.

De kleuters maakten ook nog een ander werkje waarbij ze een lappendekentje maakten door gekleurde stukjes glanspapier op het dekentje te plakken. We sloten de dag af met een toververhaal. Eerst moest de juf een toverspreuk zeggen en daarna kwamen er geluidjes uit het boek terwijl de juf het verhaal aan het vertellen was. Zo hoorden de kleuters een kraan druppen, de wind waaien en het muisje snurken. Verbaasde blikken alom bij het horen van de geluiden uit het boek. 

De eerste gevulde potjes met centjes voor ons vastenproject ‘t Kietelt zijn ook al binnen. Dank u wel beste ouders. Alle beetjes helpen. De lege potjes mogen daarna thuis blijven om mee te spelen.

Na de slaaphoek en de knuffels mochten de kleuters ook hun pantoffels meebrengen om over te leren en in de klas aan te doen. We vergeleken en keken hoe de pantoffels eruit zagen: met sterretjes of konijntjes of giraffen ... Deze activiteit was vooral gericht op de vaardigheid om zelf te leren hoe de pantoffeltjes aan en uit moesten. Open en dicht. Met velcro, met een ritssluiting of zonder 'opendoeners' zoals iemand het noemde.

De ouders van Jelle hadden voor de juffen en voor de Anjo een doos heerlijke Merciekes bij. Dank u wel hoor. Omdat in de klas alles onder het motto 'samen spelen, samen delen' moet gebeuren, had de juf beslist dat we de chocolaatjes ook zouden delen. Maar potverdorie ... Meester Steven kwam weer stiekem in onze kast snuffelen en nam zelfs 2 chocolaatjes mee. Maar nu kunnen we het ook bewijzen, want de juf nam vlug het fototoestel om onze chocoladedief te fotograferen en alle kleuters hebben hun boze vinger laten zien. Dus opgepast meester Steven!

En dan donderdag ... de langverwachte dag. Alle kleuters mochten met Olaf en de juffen naar frituur-restaurant Anjo gaan, want ze werden er door Jos, Davy en Elke getrakteerd. Dit is een jaarlijkse traditie geworden naar aanleiding van ons thema 'Post en communicatie'. Sommige kleuters hadden een mooie tekening gemaakt en iedereen had honger. De juffen hadden ook een presentje voorzien voor het Anjo-team, want dit is telkens een hele belevenis voor de kleuters. De tafels waren mooi gedekt met een leuke placemat en kleurige servetten. De kleuters zongen een liedje. Davy bakte voor iedereen frietjes, hamburgers, kipnuggets en kipfingers. Bent en Matthis waren de garçons van dienst. Elke zorgde ondertussen voor de drankjes. Alle kleuters hebben flink gegeten en gedronken, de juffen werden er ook in de watten gelegd. Sommige kleuters aten hun bordje helemaal leeg en kregen zelfs nog extra frietjes op. Bij deze aan Davy, Elke en Jos nogmaals een hele dikke 'dank u wel' voor al de moeite die jullie gedaan hebben voor alle kleuters en de juffen en bovendien was alles gratis en bijzonder lekker!!! Ondertussen heeft de juf de krokodil op de placemat getekend en aan de hand van de dieren een grappig verhaal verzonnen.

De week werd afgesloten met de Nationale Pyjamadag van Bednet. Alle juffen en de meester, maar ook alle leerlingen en kleuters mochten in pyjama naar school komen. Een kleurrijke en gezellige bedoening. De kleuters vonden het best wel leuk om te doen en showden met veel trots hun mooie pyjama in de klas. Nu werd het spelen in de slaaphoek nog veel echter. De juf had ook nog mooie tattoos van de Bednetactie. Dus de kleuters die dit wilden, mochten een tattoo uitkiezen en juf Wendy en juf Lutgarde zorgde ervoor dat deze een mooi plekje op de arm van de kleuters kregen. Er waren nog enkele Bednettekeningen om vrij te kleuren en de fijne motoriek en de schrijfmotoriek werd geoefend door een poes mooi na te tekenen op de stippen. De oudste kleuters hadden dit heel flink gedaan en toen wilden de allerjongsten dit ook wel doen. Best wel moeilijk, maar het proberen waard.

De week werd afgesloten met een koffiestop en een rommelmarkt ten voordele van ‘t Kriebelt. Dit was echt een fijne afsluiter van de Bednetweek en ons project ‘t Kriebelt. Alle dagen hebben we ook nog eens ons dansje voor het schoolfeest geoefend.

Grappige uitspraken van afgelopen week:

  • Een kleuter zei:"Juf, dat zijn geen pantoffels hoor, dat zijn sloefen."
  • Een kleuter zei:"Juf, ik heb een pyjama zonder benen." Ja, dat was inderdaad een mooi slaapkleedje.
  • Een kleuter kon onverwachts goed rijmen en zei:"Juf, ik vind u lief en meester Steven is een chocoladedief."

Anjo.JPG

Onze klas leek wel een grote slaapkamer de afgelopen week. De ene keer waren de knuffels in de klas, de andere keer trippelden de kleuters rond met pantoffeltjes of pyjama aan door de klas. Ook benieuwd hoe de leerkrachten in pyjama er uitzien? Zeker eens kijken naar deze foto's. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie nog 2 filmpjes bekijken van de kleuters met pyjama in de klas:

https://photos.app.goo.gl/8bhqKbbPzKypPHm43

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

17:07 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's, Uitstapjes | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

03-03-18

KLEUREN EN KWASTEN MET ROOD, BLAUW, GROEN EN GEEL ... EEN REGENBOOG MET KLEUREN OH ZO VEEL !

Maandag was onze gele dag. Wat fijn dat de ouders en de kleuters zo goed hun best deden om iedere dag een andere kleur te geven. Grappig dat één van de kleuters zei:"Juf, ik heb een banaan bij, want mijn mama heeft geen geel”. Iedereen mocht weer in de klas een voorwerp zoeken met een gele kleur om over te leren. We stempelden gele sterren om de klas te versieren en om de link met thema 'slapen gaan' te maken.

In de plaats van Broederlijk Delen steunen we dit jaar het project ‘t Kietelt. We maakten in de klas een mooi spaarpotje waarin jullie de komende dagen en weken veel centjes kunnen steken voor het goede doel 'Een verjaardag voor elk kind'.

Dinsdag mochten de kleuters op onze laatste kleurrijke dag in het groen naar school komen. We gingen op zoek naar groene voorwerpen in de klas. Wat waren het er veel! Daarna kreeg de kikker een groen kleurtje met de groene verf. 

Naar aanleiding van de jeugdboekenmaand kregen we ook enkele nieuwe boeken voor de kleuterklassen in verband met techniek en verkeer. Helaas is het nu veel te druk om er mee te werken. Dus dat plannen we wel op een later tijdstip.

Momentje voor een complimentje! Op donderdag 1 maart zorgden de juffen van de Olafklas weer voor een gepast presentje voor de collega’s, kleuters en ouders, buren, vrienden, kennissen ... Tijdens het voorbije weekend werd er dus een heuse bakkerij uit de grond gestampt ten huize van juf Lutgarde. Het deeg werd in grote porties gemaakt, de ovens werden aangezet en we maakten honderden snorren met de slogan 'Hier zit alles SNOR'. Alles netjes verpakken in plastieken doosjes en zakjes, een kort tekstje en eindelijk konden de rietjes met de snorren uit de kast gehaald worden. De juffen hebben altijd wel vele ideeën en honderden koekjesvormen waarbij ze iets leuks kunnen verzinnen voor elke gelegenheid. Bij deze dus aan iedereen een dik compliment voor de persoon zoals je bent! Ook een dikke 'dank u wel' voor de vele complimentjes die we kregen van ouders en collega's.

De kleuters kleurden ook nog een reuzesnor, werkten in hun Doremini, speelden met de sorteerdieren en sorteervoertuigen, speelden in de keuken en de kappershoek. De magneten en de klei, de auto’s en de duplo waren ook geliefd deze week. Dagelijks dansten de kleuters ook in de klas. We gaan dit jaar een leuk, maar eenvoudig dansje doen voor ons schoolfeest. De kleuters vinden het plezant en dat is het voornaamste.

Onze chocoladedief is ook weer op bezoek geweest in de klas. Meester Steven probeert altijd ongezien koekjes of lekkers uit de kast van de juf te nemen. Door het te koude weer mochten de kleuters in de klas blijven om tijdens de speeltijden naar een filmpje kijken. En ja, daar was hij weer. Stilletjes kwam hij de klas binnen, graaide uit de kast iets lekkers en verdween. Maar de kleuters hadden het deze keer gezien en zouden de volgende keer boos kijken naar de meester en hun boze vinger laten zien. Hoe grappig was dat. Bij deze meester Steven hoopt de juf dat het gesmaakt heeft.

Vanaf vrijdag schakelden we over naar het thema 'slapen gaan'. We maakten een leuk slaaphoekje en gaan ook komende week iedere dag iets rond het thema doen. De juf heeft haar Bednetpoes Billi al meegenomen naar de klas. Billi is de beste vriend van alle zieke kindjes en de juffen vinden dit een waardevol project waar ze al enkele jaren wat extra inspanningen voor doen. Onze Billi heeft een kersenpitten hartje dat je kan opwarmen zodat de knuffel nog veel leuker wordt om mee te spelen. Je kan hier op hun website informatie over vinden. De juf knutselde ook al een Bednetpoes uit karton zodat de kleuters weten wat ze volgende week mogen doen, want Billi is heel populair in de klas.

We sloten de week af met wat extra leerlingen van het 2de leerjaar. Niet om te leren ... Neen, voor 1 keertje mochten ze in alle hoeken komen spelen, helpen opruimen en daarna nog een kort filmpje bekijken. Wat waren deze jongens en meisjes blij om nog eens in de 1ste kleuterklas te zijn.

Ook nog een dikke 'dank u wel' aan de mama en papa van Jelle voor de vele spulletjes die we al van jullie hebben gekregen. De juffen gaan dit zeker nog gebruiken. De mama en papa van Marie verdienen ook een bedankje, want van hen kregen we coole slaapmutsen van de Efteling om mee te spelen in de klas.

Grappige uitspraken van afgelopen week:

  • We leerden over de kleur geel. Daarop zei een kleuter:"Ik vind geel niet mooi, want soms zijn er vieze plekken op." De juf begreep er niets van tot bij het eetmoment. Die kleuter had een banaan bij met bruine plekken. 
  • Met dit koude weer drinken de kleuters heel weinig. De juf zei:"Drink maar allemaal veel, dat is goed voor jullie buikje". Hierop zei een kleuter:"Dan wordt onze buik zo dik als die van mijn papa!" De juf vroeg:"Drinkt die dan zoveel water?" "Neen, bier" was het antwoord. 
  • Een kleuter vroeg:"Juf, waarom heeft die poes 2 ogen?" De Bednetpoes heeft 2 verschillende ogen en dat viel de kleuters onmiddellijk op.

Op woensdag 28 februari werd Simon 3 jaar. Dat hebben we natuurlijk uitgebreid gevierd in de klas. Het bericht en de foto's ervan kunnen jullie hieronder bekijken.

Onder het bericht van Simon zijn verjaardag kunnen jullie ook de nieuwe kalender van maart nemen. Dus scrol zeker maar even naar beneden!

Complimentendag.JPG

Dat we een gele en groene dag gehad hebben in de klas, zullen jullie duidelijk kunnen zien aan de gele en groene foto's. Ook van thema 'Slapen gaan' hebben we foto's gemaakt, maar niet van slapende kleuters hoor. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie nog een filmpje bekijken:

https://photos.app.goo.gl/vwb9SkQHVOtAmUc63

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

20:30 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

OH, WAT ZIJN WE BLIJ ... SIMON IS JARIG EN DAT VIEREN WIJ ! ! !

Verjaardag.jpg

Op woensdag 28 februari vierden we feest in de klas. Want Simon mocht al 3 vingers in de lucht steken om te tellen. De juf zette zijn Olaf-verjaardagskroon op zijn hoofd waarmee hij bovenop de tafel mocht gaan staan. Een beetje verlegen stond hij op de tafel. Maar toen iedereen begon te zingen, verscheen er een grote glimlach op zijn gezicht. Nog 3 keer 'hieperdepiep hoera' roepen en nog een groot vuurwerk erbij en daarna werd hij overladen met kusjes en knuffels van alle vriendjes van de klas. Wat genoot hij ervan! Daarna leerden we over zijn lievelingsspulletjes die in het verjaardagskoffertje zaten en koos hij een stickerboekje uit onze verjaardagsemmer. Als traktatie had de jarige iets lekkers bij. Mama en papa hadden voor lekkere cakejes met stukjes chocolade gezorgd. Een dikke 'dank u wel' hiervoor! Als bedankje kleurden de kleuters een mooie verjaardagstekening voor onze jarige. 

De foto's van Simon zijn verjaardag in de klas kan je hier zien:

https://photos.app.goo.gl/QxgfmvA6a7FEvpHM2

Drie dikke kussen van juf Lutgarde, juf Jannicke, Olaf de Giraf en alle vriendjes van de klas

17:35 Gepost door Juf Lutgarde in Jarigen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

KALENDER MAART 2018

De 3de maand van 2018 wordt een druk maandje met veel op het programma. We hebben de nieuwe maand ingezet met een verrassing omdat het op 1 maart Complimentendag was. Vandaag, zaterdag 3 maart, hebben we een openklasdag gehouden voor de kleuters die volgend schooljaar zullen instappen. Volgende week kunnen we allemaal genieten van een extra half dagje vrij wegens onze facultatieve verlofdag op woensdag 7 maart. Een dagje later mogen de kleuters hun benen onder tafel schuiven in de Anjo voor een lekkere traktatie. Op vrijdag 9 maart is er de Nationale Pyjamadag van Bednet waarbij de kleuters die dag in pyjama naar school mogen komen. De ouders en grootouders zijn op deze dag van 15u tot 16u welkom om een kopje koffie te komen drinken tijdens onze koffiestop ten voordele van ons vastenproject voor organisatie 't Kietelt. Hieraan is ook een rommelmarkt gekoppeld waarbij de leerlingen allerlei bruikbare spulletjes mogen verkopen ten voordele van 't Kietelt. Een weekje later is het allemaal schoolfeest wat de klok slaat. Op woensdag 14 maart houden we een generale repetitie zodat we helemaal klaar zijn voor onze voorstellingen op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart. Na een weekendje dansen op ons schoolfeest gaan we lopen, klimmen en springen in de Kimpel op woensdag 21 maart. Tijdens de laatste week voor de paasvakantie gaan we naar een toneelvoorstelling kijken op dinsdag 27 maart. Op vrijdag 30 maart gaan we op schoolreis naar KinderRijck om een hele dag te spelen en ravotten om daarna de paasvakantie te starten. 

07 Maart.jpg

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

16:16 Gepost door Juf Lutgarde in Kalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |