24-03-18

VELE EITJES IN DE KLAS, HET LEEK ALSOF HET AL PASEN WAS ! ! !

Op maandagmorgen stond er een grote mand gevuld met chocoladen eitjes in de klas. Maar er waren nog meerdere lekkere dingen te zien. Grote chocoladen eieren in bruin en wit, guimauves van Pasen in alle kleuren, schaapjes, vlindertjes en haasjes met een mooie wikkel. Deze chocolade diende niet alleen om naar te kijken, maar ook om van te proeven. Wat was dat heerlijk. Het werd niet alleen een leerrijke waarneming, maar vooral een lekkere waarneming!

De kleuters mochten allemaal een aardappel meebrengen naar school. Wat zouden de kleuters daarmee gaan doen? Ze stempelden met verf en een aardappel mooie paaseieren. De juf kerfde eerst figuren in de aardappel, een beetje verf op het stempelkussen en de kleuters konden beginnen. We prikten een vork in de aardappel zodat de kleuters hun handen niet te vuil zouden maken. Zeker heel leuk om thuis ook eens te proberen.

Voor de zieke en afwezige collega’s stempelden we ook nog wat kuikentjes en kleurden we de bloemen en de kippen. De ontvangers waren er erg blij mee.

Voor de nieuwelingen in de klas was het muizenhokje ongekend. Maar hier zit ook een verhaal aan vast. De grote zus van Ella, Amelie, heeft dit ooit aan de juf gegeven als paasgeschenk met een chocoladen haasje erin. Die chocolade is al lang opgegeten en daarna werd er een muizenhuisje van gemaakt. Papa, mama, broertje, zusje en baby-muis wonen er in. De juf vertelt soms leuke verhalen met dit huisje en als de muizen slapen, moeten we ook heel stilletjes zijn ... 

Alle hens aan dek voor de paasknutsels. De Dottie-kippen waren al allemaal wit gestempeld, nu moest er nog een handje op gedrukt worden voor de vleugels. Wat was dat gek ... De juf schilderde de kleuters hun hand helemaal bruin, maar gelukkig waste de juf het daarna er ook weer af. Daarna de eierhouder nog groen stempelen met een grote dotter. Het gras stempelden de kleuters door een vork in lichtgroene verf te drukken. Onze knutselpapa heeft alles in elkaar gelijmd en geschroefd dus kan de juf maandag nog de volledige afwerking doen. De kleuters vinden het mooi en hopelijk de paashaas ook. We rekenen er toch op dat we ook wel wat eitjes zullen krijgen. Tenminste als we flink geweest zijn.

Woensdag zijn we gaan sporten in de Kimpel. De kleuters kijken hier telkens naar uit. Spelen met de vele ballen, voetballen, basketballen ... Klimmen op de rekken, over smalle balken lopen, slingeren aan de touwen. Hier kunnen de kleuters zich echt uitleven op de vele parcours. Het oefenen van motorische vaardigheden, het sociale aspect, het genieten ... Het was weer een fijne sportdag.

Afgelopen dagen ontdekten we ook dat er enkele 'krakjes' in de eitjes van Dottie gekomen zijn. De kleuters kijken nu echt uit naar de kuikentjes die hopelijk binnenkort geboren worden. Dat wordt spannend!

Tussendoor kleurden de kleuters ook nog hun paasboom. Degenen die wilden, mochten een paastekening op de stippellijn natekenen. Erg moeilijk. We moesten letten op de juiste pengreep, fijne motoriek en juiste kleuren proberen te kiezen. Er waren ook meerdere tekeningen voor de kleuters die graag kleurden. Samen met juf Wendy schilderden de kleuters een reuzegroot paasei en we maakten het voorblad voor ons album met werkjes van het 2de trimester.

De kamishibai werd voorzien van het prentenverhaal 'Piep, het is Pasen'. Nu hebben de kleuters eindelijk het huis van de paashaas kunnen zien en ze zagen hoeveel werk de paashaas heeft met het schilderen van de eieren. Een mooi verhaal dat we zeker nog eens opnieuw vertellen.

Als afsluiter van de week maakten we eiersla. De kleuters hadden vele eitjes en toastjes meegebracht. Eerst moesten al die eitjes gepeld worden. Daarna alles door de roerzeef, een beetje kaboutergras erbij, wat paashaaskruiden en mayonaise. De juf maakte met de spuitzak mooie bloemetjes uit eiersla op de toastjes en smullen maar. Iedereen heeft zijn buikje vol gegeten al was er ook al iemand die niet kon wachten totdat de eiersla klaar was en al vlug het eitje op at.

We hebben ook nog goed nieuws te melden. Julian is grote broer geworden van Nina. Een hele dikke proficiat aan mama Liesbeth en papa Victor. Geniet van jullie gezinnetje en tot binnenkort eens in ons klasje.

We willen alle ouders nog even bedanken voor hun inzet en medewerking voor ons schoolfeest. Fijn dat we telkens op jullie konden rekenen om jullie kleuter tijdig naar school te brengen. We kijken dan ook enorm tevreden en trots terug op een geslaagd schoolfeest. De kleuters hebben stuk voor stuk hun beste dansmoves laten zien. Dankzij de mama van Celia, Hanne en Lowie kregen we enkele leuke foto's en filmpjes doorgestuurd. Ook de papa van Ella haalde zijn fotografietalent naar boven om onze kleuters en het dansje mooi op beeld vast te leggen. Op deze link kunnen jullie een selectie van de foto's en de gekregen filmpjes bekijken:

https://photos.app.goo.gl/2loM08sHltvi5pC23

Chocoladen eieren.JPG

Als de buikjes van de kleuters deze week wat dikker lijken, zullen de juffen zeker niet vreemd opkijken. Want wat hebben ze veel mogen smullen. We begonnen de week met allerlei paaslekkers en eindigden de week wat gezonder met zelfgemaakte eiersla. Dat heeft gesmaakt zoals jullie op de foto's kunnen zien. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie 2 filmpjes bekijken van in de klas:

https://photos.app.goo.gl/vjns17CkGfN3gbHk2

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

20:06 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.