10-03-18

OOGJES TOE EN SLAAP MAAR ZACHT, LEKKER DOOR ... DE HELE NACHT ! ! !

Onze week begon al met een leuke verrassing. Enora had een mooi, splinternieuw bankje bij voor de midi-Olafjes. Want alle Olafjes hebben een plekje nodig op onze kast. Echt handwerk en vakmanschap. Super gedaan opa Josy! Wat zouden we doen als we jou niet hadden. Alle kleuters en juffen zijn superblij. Een hele dikke merci en een eervolle vermelding op onze klaswebsite.

Bij het thema 'slapen gaan' hoort ook een slaapplekje. Voor een echt bed hebben we helaas geen plaats in de klas. Daarom werd ons doktershoekje omgetoverd tot een knus slaaphoekje met een echt dekbed, dekbedovertrek, kussens en kussenslopen. De juf kocht op de rommelmarkt nog een mooi Winnie de Pooh dekentje. We konden rusten met de poezenoortjes van Billi de Bednetpoes of met de slaapmutsen van Marie. Er waren zelfs enkele 'sjareltjes' die in het dekbed gekropen waren. Dat was pas gezellig. Spelend leren noemen we dat dan maar.

De knuffels mochten maandag voor 1 keertje mee naar school komen. Eerst mochten de kleuters er mee gaan turnen en daarna gingen we erover leren in de klas. De meeste knuffels hadden ook een naam of waren bekenden uit series zoals Bumba, Paw Patrol ... We vergeleken de knuffels ook met de kleuters. Waar zijn de handjes, de voetjes? Toon eens de benen en de oren. Superfijn om een dagje de knuffels in de klas te hebben.

Aan ons thema koppelden we ook de actie van Billi de Bednetpoes. Jammer dat de juf niet voor alle kleuters een poes kan kopen. Dan maar een ideetje uitwerken voor een kartonnen poes. Met een stuk spons werd één zijde blauw geschilderd of beter gezegd geveegd en de andere kant mochten de kleuters kleuren. Uit de reuzegrote voorraadkelder haalde de juf nog wat zachte rode hartjes en de juffen konden daarna beginnen met de afwerking. Veel werk, maar de Billi’s zijn oh zo mooi. Hopelijk hebben de mama’s of de papa’s een wasdraad in de speelkamer of slaapkamer van de kleuter gehangen zodat alles er mooi kan ophangen.

De kleuters maakten ook nog een ander werkje waarbij ze een lappendekentje maakten door gekleurde stukjes glanspapier op het dekentje te plakken. We sloten de dag af met een toververhaal. Eerst moest de juf een toverspreuk zeggen en daarna kwamen er geluidjes uit het boek terwijl de juf het verhaal aan het vertellen was. Zo hoorden de kleuters een kraan druppen, de wind waaien en het muisje snurken. Verbaasde blikken alom bij het horen van de geluiden uit het boek. 

De eerste gevulde potjes met centjes voor ons vastenproject ‘t Kietelt zijn ook al binnen. Dank u wel beste ouders. Alle beetjes helpen. De lege potjes mogen daarna thuis blijven om mee te spelen.

Na de slaaphoek en de knuffels mochten de kleuters ook hun pantoffels meebrengen om over te leren en in de klas aan te doen. We vergeleken en keken hoe de pantoffels eruit zagen: met sterretjes of konijntjes of giraffen ... Deze activiteit was vooral gericht op de vaardigheid om zelf te leren hoe de pantoffeltjes aan en uit moesten. Open en dicht. Met velcro, met een ritssluiting of zonder 'opendoeners' zoals iemand het noemde.

De ouders van Jelle hadden voor de juffen en voor de Anjo een doos heerlijke Merciekes bij. Dank u wel hoor. Omdat in de klas alles onder het motto 'samen spelen, samen delen' moet gebeuren, had de juf beslist dat we de chocolaatjes ook zouden delen. Maar potverdorie ... Meester Steven kwam weer stiekem in onze kast snuffelen en nam zelfs 2 chocolaatjes mee. Maar nu kunnen we het ook bewijzen, want de juf nam vlug het fototoestel om onze chocoladedief te fotograferen en alle kleuters hebben hun boze vinger laten zien. Dus opgepast meester Steven!

En dan donderdag ... de langverwachte dag. Alle kleuters mochten met Olaf en de juffen naar frituur-restaurant Anjo gaan, want ze werden er door Jos, Davy en Elke getrakteerd. Dit is een jaarlijkse traditie geworden naar aanleiding van ons thema 'Post en communicatie'. Sommige kleuters hadden een mooie tekening gemaakt en iedereen had honger. De juffen hadden ook een presentje voorzien voor het Anjo-team, want dit is telkens een hele belevenis voor de kleuters. De tafels waren mooi gedekt met een leuke placemat en kleurige servetten. De kleuters zongen een liedje. Davy bakte voor iedereen frietjes, hamburgers, kipnuggets en kipfingers. Bent en Matthis waren de garçons van dienst. Elke zorgde ondertussen voor de drankjes. Alle kleuters hebben flink gegeten en gedronken, de juffen werden er ook in de watten gelegd. Sommige kleuters aten hun bordje helemaal leeg en kregen zelfs nog extra frietjes op. Bij deze aan Davy, Elke en Jos nogmaals een hele dikke 'dank u wel' voor al de moeite die jullie gedaan hebben voor alle kleuters en de juffen en bovendien was alles gratis en bijzonder lekker!!! Ondertussen heeft de juf de krokodil op de placemat getekend en aan de hand van de dieren een grappig verhaal verzonnen.

De week werd afgesloten met de Nationale Pyjamadag van Bednet. Alle juffen en de meester, maar ook alle leerlingen en kleuters mochten in pyjama naar school komen. Een kleurrijke en gezellige bedoening. De kleuters vonden het best wel leuk om te doen en showden met veel trots hun mooie pyjama in de klas. Nu werd het spelen in de slaaphoek nog veel echter. De juf had ook nog mooie tattoos van de Bednetactie. Dus de kleuters die dit wilden, mochten een tattoo uitkiezen en juf Wendy en juf Lutgarde zorgde ervoor dat deze een mooi plekje op de arm van de kleuters kregen. Er waren nog enkele Bednettekeningen om vrij te kleuren en de fijne motoriek en de schrijfmotoriek werd geoefend door een poes mooi na te tekenen op de stippen. De oudste kleuters hadden dit heel flink gedaan en toen wilden de allerjongsten dit ook wel doen. Best wel moeilijk, maar het proberen waard.

De week werd afgesloten met een koffiestop en een rommelmarkt ten voordele van ‘t Kriebelt. Dit was echt een fijne afsluiter van de Bednetweek en ons project ‘t Kriebelt. Alle dagen hebben we ook nog eens ons dansje voor het schoolfeest geoefend.

Grappige uitspraken van afgelopen week:

  • Een kleuter zei:"Juf, dat zijn geen pantoffels hoor, dat zijn sloefen."
  • Een kleuter zei:"Juf, ik heb een pyjama zonder benen." Ja, dat was inderdaad een mooi slaapkleedje.
  • Een kleuter kon onverwachts goed rijmen en zei:"Juf, ik vind u lief en meester Steven is een chocoladedief."

Anjo.JPG

Onze klas leek wel een grote slaapkamer de afgelopen week. De ene keer waren de knuffels in de klas, de andere keer trippelden de kleuters rond met pantoffeltjes of pyjama aan door de klas. Ook benieuwd hoe de leerkrachten in pyjama er uitzien? Zeker eens kijken naar deze foto's. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie nog 2 filmpjes bekijken van de kleuters met pyjama in de klas:

https://photos.app.goo.gl/8bhqKbbPzKypPHm43

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

17:07 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's, Uitstapjes | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Super, fantastisch.
Een dikke proficiat aan Jos, Davy en Elke, jullie hebben vele kinderhartjes gestolen met dit geweldige restaurantbezoek en niet te vergeten de juffen. Het spreekwoord zegt: "één uit duizend", wel de uitzonderingen bevestigen de regels want het zijn er "twee uit de duizenden!!!"

Gepost door: Elle | 10-03-18

De commentaren zijn gesloten.