03-03-18

KLEUREN EN KWASTEN MET ROOD, BLAUW, GROEN EN GEEL ... EEN REGENBOOG MET KLEUREN OH ZO VEEL !

Maandag was onze gele dag. Wat fijn dat de ouders en de kleuters zo goed hun best deden om iedere dag een andere kleur te geven. Grappig dat één van de kleuters zei:"Juf, ik heb een banaan bij, want mijn mama heeft geen geel”. Iedereen mocht weer in de klas een voorwerp zoeken met een gele kleur om over te leren. We stempelden gele sterren om de klas te versieren en om de link met thema 'slapen gaan' te maken.

In de plaats van Broederlijk Delen steunen we dit jaar het project ‘t Kietelt. We maakten in de klas een mooi spaarpotje waarin jullie de komende dagen en weken veel centjes kunnen steken voor het goede doel 'Een verjaardag voor elk kind'.

Dinsdag mochten de kleuters op onze laatste kleurrijke dag in het groen naar school komen. We gingen op zoek naar groene voorwerpen in de klas. Wat waren het er veel! Daarna kreeg de kikker een groen kleurtje met de groene verf. 

Naar aanleiding van de jeugdboekenmaand kregen we ook enkele nieuwe boeken voor de kleuterklassen in verband met techniek en verkeer. Helaas is het nu veel te druk om er mee te werken. Dus dat plannen we wel op een later tijdstip.

Momentje voor een complimentje! Op donderdag 1 maart zorgden de juffen van de Olafklas weer voor een gepast presentje voor de collega’s, kleuters en ouders, buren, vrienden, kennissen ... Tijdens het voorbije weekend werd er dus een heuse bakkerij uit de grond gestampt ten huize van juf Lutgarde. Het deeg werd in grote porties gemaakt, de ovens werden aangezet en we maakten honderden snorren met de slogan 'Hier zit alles SNOR'. Alles netjes verpakken in plastieken doosjes en zakjes, een kort tekstje en eindelijk konden de rietjes met de snorren uit de kast gehaald worden. De juffen hebben altijd wel vele ideeën en honderden koekjesvormen waarbij ze iets leuks kunnen verzinnen voor elke gelegenheid. Bij deze dus aan iedereen een dik compliment voor de persoon zoals je bent! Ook een dikke 'dank u wel' voor de vele complimentjes die we kregen van ouders en collega's.

De kleuters kleurden ook nog een reuzesnor, werkten in hun Doremini, speelden met de sorteerdieren en sorteervoertuigen, speelden in de keuken en de kappershoek. De magneten en de klei, de auto’s en de duplo waren ook geliefd deze week. Dagelijks dansten de kleuters ook in de klas. We gaan dit jaar een leuk, maar eenvoudig dansje doen voor ons schoolfeest. De kleuters vinden het plezant en dat is het voornaamste.

Onze chocoladedief is ook weer op bezoek geweest in de klas. Meester Steven probeert altijd ongezien koekjes of lekkers uit de kast van de juf te nemen. Door het te koude weer mochten de kleuters in de klas blijven om tijdens de speeltijden naar een filmpje kijken. En ja, daar was hij weer. Stilletjes kwam hij de klas binnen, graaide uit de kast iets lekkers en verdween. Maar de kleuters hadden het deze keer gezien en zouden de volgende keer boos kijken naar de meester en hun boze vinger laten zien. Hoe grappig was dat. Bij deze meester Steven hoopt de juf dat het gesmaakt heeft.

Vanaf vrijdag schakelden we over naar het thema 'slapen gaan'. We maakten een leuk slaaphoekje en gaan ook komende week iedere dag iets rond het thema doen. De juf heeft haar Bednetpoes Billi al meegenomen naar de klas. Billi is de beste vriend van alle zieke kindjes en de juffen vinden dit een waardevol project waar ze al enkele jaren wat extra inspanningen voor doen. Onze Billi heeft een kersenpitten hartje dat je kan opwarmen zodat de knuffel nog veel leuker wordt om mee te spelen. Je kan hier op hun website informatie over vinden. De juf knutselde ook al een Bednetpoes uit karton zodat de kleuters weten wat ze volgende week mogen doen, want Billi is heel populair in de klas.

We sloten de week af met wat extra leerlingen van het 2de leerjaar. Niet om te leren ... Neen, voor 1 keertje mochten ze in alle hoeken komen spelen, helpen opruimen en daarna nog een kort filmpje bekijken. Wat waren deze jongens en meisjes blij om nog eens in de 1ste kleuterklas te zijn.

Ook nog een dikke 'dank u wel' aan de mama en papa van Jelle voor de vele spulletjes die we al van jullie hebben gekregen. De juffen gaan dit zeker nog gebruiken. De mama en papa van Marie verdienen ook een bedankje, want van hen kregen we coole slaapmutsen van de Efteling om mee te spelen in de klas.

Grappige uitspraken van afgelopen week:

  • We leerden over de kleur geel. Daarop zei een kleuter:"Ik vind geel niet mooi, want soms zijn er vieze plekken op." De juf begreep er niets van tot bij het eetmoment. Die kleuter had een banaan bij met bruine plekken. 
  • Met dit koude weer drinken de kleuters heel weinig. De juf zei:"Drink maar allemaal veel, dat is goed voor jullie buikje". Hierop zei een kleuter:"Dan wordt onze buik zo dik als die van mijn papa!" De juf vroeg:"Drinkt die dan zoveel water?" "Neen, bier" was het antwoord. 
  • Een kleuter vroeg:"Juf, waarom heeft die poes 2 ogen?" De Bednetpoes heeft 2 verschillende ogen en dat viel de kleuters onmiddellijk op.

Op woensdag 28 februari werd Simon 3 jaar. Dat hebben we natuurlijk uitgebreid gevierd in de klas. Het bericht en de foto's ervan kunnen jullie hieronder bekijken.

Onder het bericht van Simon zijn verjaardag kunnen jullie ook de nieuwe kalender van maart nemen. Dus scrol zeker maar even naar beneden!

Complimentendag.JPG

Dat we een gele en groene dag gehad hebben in de klas, zullen jullie duidelijk kunnen zien aan de gele en groene foto's. Ook van thema 'Slapen gaan' hebben we foto's gemaakt, maar niet van slapende kleuters hoor. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie nog een filmpje bekijken:

https://photos.app.goo.gl/vwb9SkQHVOtAmUc63

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

20:30 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Lekkere en leuke complimentjes. Bedankt super juffen!!!
Jullie zijn de "kers" op de taart voor de school.

Gepost door: Sonja | 06-03-18

Post een commentaar