24-02-18

WAT IS DE JUF TOCH BLIJ OM WEER IN DE KLAS TE ZIJN EN OOK HAAR KAPOENEN VINDEN DAT REUZEFIJN ! ! !

De eerste schoolweek na de krokusvakantie zit er op. Op maandag 19 februari kwam Celia Blokken voor het eerst naar school. Oei, wat een drukte op de speelplaats. De enkele traantjes waren vlug opgedroogd en na een weekje voelt ze zich al helemaal thuis in de klas. Welkom Celia, we gaan er nog een fijn schooljaar van maken!

Instapper 19 februari.JPG

Ons thema 'Post en communicatie' leverde ons uiteindelijk 1896 kaartjes, brieven en postpakketten op. Een absoluut record! Volgend jaar proberen we toch voor de 2000 te gaan. Een hele dikke 'dank u wel' aan alle mensen die ons zo gesteund hebben tijdens de actie, want zonder jullie konden wij ons record niet verpulveren. Ook al een dikke merci aan Jos, Davy en Elke van de Anjo. Want zij nodigen ons en onze kleuters uit in frituur-restaurant Anjo om dit te vieren op donderdag 8 maart. 

Dat de juffen bezeten zijn van Olaf de Giraf is al lang duidelijk. Maar nu zijn we ook op zoek naar al zijn vrienden in mini-versie. We hebben er al een 8-tal. Een hele klus. Juf Jannicke heeft een 'echte Jaap Schaap' gevonden voor onze collectie en toevallig konden we ook nog een extra agenda op de kop tikken. Opa Josy, opa van Enora Dossler, is ook op bezoek geweest in ons klasje. Vorig jaar heeft hij voor Olaf een mooie stoel en tafel gemaakt. Daarna nog een sjieke bank voor papa en mama Olaf en nu heeft de juf hem gevraagd om een speciale stoel met tafel te maken voor de midi-Olafjes. Vrijdagmiddag is hij al komen meten en binnenkort gaat hij er aan beginnen. Wat worden onze juffen, kleuters en Olafjes toch verwend. Al een dikke merci opa Josy!

Er moest ook nog in de Doremini’s gewerkt worden. De kleuters kleurden het kleed van de prinses paars, ze kleurden de heks, zochten dezelfde tekeningen op de kroontjes en de schilden van de ridders, ze stempelden confetti .... en werkten het boekje verder uit. Een hele klus, want de volgende Doremini ligt al klaar.

Deze week kregen we ook een leuke verrassing geleverd. Doorheen het jaar verzamelen we constant batterijen. Dus bij deze een warme oproep aan iedereen om batterijen aan de school te doneren. Voor deze batterijen krijgen we punten, afhankelijk van het gewicht. De punten hebben we omgezet in leuk spelmateriaal voor onze speelplaats. Iedereen zal hier fijn mee kunnen spelen. 

Dinsdag kregen we uitleg over ons vastenproject 'Een verjaardag voor iedereen'. Mark Breemans kwam uitleg geven over 't Kietelt, een organisatie die kansarme kinderen een verjaardagsdoos bezorgt waarmee ze hun verjaardag thuis en in de school kunnen vieren. 

Om de 14 dagen, op dinsdagnamiddag, steekt juf Lutgarde de handen uit de mouwen om een leuke activiteit te voorzien voor het 1ste en 2de leerjaar. Deze leerlingen vinden dit echt  plezant, maar ze wilden ook nog eens met een foto op de klaswebsite staan. Bij deze is dit gebeurd.

Aangezien we deze week leerden over de kleuren hadden de ouders hun best gedaan en iedereen had donderdag wel iets roods aan en vrijdag iets blauws. Op deze manier is het fijn om de kleuren aan te leren. We gingen op zoek in de klas naar rode en blauwe voorwerpen. De juf vertelde het verhaaltje van Roodkapje en de wolf in de versie van 'Wat is rood?'. Daarna luisterden de kleuters naar het verhaal over het blauwe paard. Zeer leerrijk en grappig bovendien. Juiste kleuren herkennen, vergelijken, benoemen. Het kwam allemaal aan bod. Bij thema rood had de juf ook nog lekkere chocoladen hartjes in een rood papiertje. De chocolade aten we op en het snoeppapiertje was zo mooi dat we het opkleefden en er bij tekenden. We prikten ook nog een rood hartje uit. Een moeilijke en gevaarlijke klus, maar dit is al het hartje voor onze Bednetpoes en de actie van volgende week.

Het liedje 'Alle kleuren van de regenboog', verhaaltjes over de regenboog ... Oh zo mooi. Daarom kleurden de kleuters samen met juf Wendy ook een regenboog. Op de kinderafdeling van het Sint-Franciscusziekenhuis te Heusden–Zolder maakten ze voor ons thema post zo mooie Olafjes dat de juf hier ook iets leuks mee wilde doen. Dus hun Olafjes dansen aan de regenboog.

We zongen ook nog het lied 'Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent' en we probeerden het lied 'Waar zijn die handjes' van Yves Segers na te doen, want dit wordt ons dansje voor het schoolfeest. Bekijk het gerust al eens op YouTube en laat je kleuter maar fijn meedansen en meezingen.

Celia bracht dinsdag een leuk cadeautje mee voor de klas. Onze werkbankjes in de klas zijn heel populair en ook de vouwmeters worden dan veel gebruikt. Jammer genoeg sneuvelt er af en toe al eens eentje waardoor we het nog moesten doen met 2 meters. Daarom had Celia wel 10 nieuwe Coopmans- vouwmeters bij voor onze werkbanken. Een dikke 'dank u wel' mama en papa van Celia!

Grappige uitspraken van afgelopen week:

  • De juf is terug in de klas en een kleuter vroeg:"Juf, is uw rug nu weg?" Ja, de rugpijn is bijna verdwenen.
  • Een kleuter zei:"Toen ik bloeit aan mijn vinger, was dat ook rood."
  • Een kleuter zei enthousiast:"Juf, ik lust graag frikkidellen met chepcup."

Woensdag vierden we Jelle zijn verjaardag in de klas met lekkere vers gebakken gehaktballen. Vandaar dus ook de volle fruitdoosjes. Neem zeker een kijkje onder dit bericht om de foto's ervan te bekijken.

Kleuren 1.JPG

Onze instapper heeft zich al goed geamuseerd in de klas en ook de kleuters kwamen donderdag en vrijdag kleurrijk naar school zoals jullie op de foto's kunnen zien. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie een filmpje bekijken van de kleuters in de klas:

https://photos.app.goo.gl/sek1GFuonoG6UqwS2  

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

17:46 Gepost door Juf Lutgarde in Kleuters, Thema's | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

OH, WAT ZIJN WE BLIJ ... JELLE IS JARIG EN DAT VIEREN WIJ ! ! !

Verjaardag.jpg

Woensdag 21 februari, onze eerste jarige van 2018. Jelle had er zo naar uitgekeken. Hij had al vaak geteld op onze kalender hoe dikwijs hij nog moest slapen tot aan zijn 3de verjaardag. Eindelijk kreeg hij het koffertje mee naar huis. 's Morgensvroeg werd er al een grote schotel met verse gehaktballen in de klas gezet, voorzien van mayonaise, ketchup en mooie servetten. De Olaf-verjaardagskroon werd opgezet voordat hij op de tafel werd gezet. We zongen en dansten voor onze jarige en daar hoorden ook een dikke kus en een knuffel bij. In het verjaardagskoffertje zat een baby'tje en autootjes. Zou Jelle misschien nog graag een baby'tje erbij willen? Uit de verjaardagsemmer koos hij, hoe kon het ook anders, een autootje. Daarna kon het smulfestijn beginnen. De juf sneed de gehaktballen in stukjes, beetje mayonaise of ketchup erbij en met de panda-prikkertjes konden de kleuters lekker smullen. De juf denkt dat er nog nooit zoveel gegeten is in onze klas, maar de gehaktballen waren dan ook echt overheerlijk! Een dikke 'dank u wel' voor de lekkere traktatie! Als bedankje kleurden de kleuters een mooie verjaardagstekening voor onze jarige. 

De foto's van Jelle zijn verjaardag in de klas kan je hier zien:

https://photos.app.goo.gl/C16sDU9Q9Vx58MEM2

Drie dikke kussen van juf Lutgarde, juf Jannicke, Olaf de Giraf en alle vriendjes van de klas

16:46 Gepost door Juf Lutgarde in Jarigen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-02-18

HAPPY VALENTINE ! ! !

14 februari vandaag ... Valentijn! Aangezien deze dag tijdens de krokusvakantie valt, hebben juf Lutgarde en juf Jannicke zich bezig gehouden met een kleine verrassing voor vandaag. Hebben jullie de envelop al geopend? 

Dus veel liefs op Valentijn van jullie kapoentje klein! Geniet ervan!

P1420189.JPG

P1420188.JPG

09:00 Gepost door Juf Lutgarde in Allerlei | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

10-02-18

DE KROKUSVAKANTIE GAAT VAN START, DAT IS WEL HEEL APART ZO ZONDER JUF LUTGARDE !

Maandag 5 februari was een normale schooldag, maar niet voor Jesse. Dit was de eerste schooldag voor hem. Met een mooie boekentas was hij klaar om naar ons klasje te komen. Nadat hij wist welk herkenningstekentje hij heeft en waar zijn plekje is op de gang, ging hij op verkenning in de klas. We wensen hem veel plezier toe in onze klas samen met alle vriendjes en de juffen!

P1150081.JPG

Maandagmorgen lagen er ballonnen in de kring. Eerst mochten de kleuters er vrij mee spelen en daarna mochten ze zelf een ballon proberen op te blazen. Dat bleek toch niet zo gemakkelijk te zijn. Soms vlogen de ballonnen weg en ze maakten ook gekke geluidjes. De oren deden er zelfs pijn van. Na de speeltijd mochten de kleuters iets geks doen. De kleuters gingen stempelen. Nee, niet met stempels, maar met de ballonnen. 

Dinsdag had juf Jannicke allerlei gekke spullen bij. Een grote bril, een gekke hoed, een rode neus, reuzegrote schoenen ... Van wie zouden die spullen zijn? Even later was juf Jannicke verdwenen, maar zat er plots een gekke clown in de klas. Wat vonden de kleuters dat grappig! Iedereen wilde ook wel eens zelf een clowntje worden. Vooral de grote bril vonden ze grappig, want die schoof telkens van hun neus. Aangezien we geleerd hadden hoe een clown er uitziet, zou het werkje ook geen probleem vormen. De kleuters kregen een leeg clownsgezicht en moesten het hoedje, de ogen, neus en mond op de juiste plaats plakken. Om de dag af te sluiten, speelde de juf Tik Tak over carnaval.

Op woensdag stond er een doos in de kring die geluid maakte. Al snel ontdekten de kleuters dat er allerlei muziekinstrumentjes in zaten. Eerst mochten de kleuters ermee experimenteren en daarna speelden ze het spelletje 'dirigent'. De juf was de dirigent. Als ze Mieneke poes liet zien, mochten ze heel veel muziek maken. Als ze Mieneke poes niet zagen, moesten de instrumentjes stil blijven. Daarna mochten de kleuters ook zelf eens dirigent spelen. 

Donderdag had de juf schmink meegebracht. Opeens waren alle kleuters weg, maar liepen er wel tijgers, poezen en konijntjes rond in de klas.

Ook de Doremini's werden erbij gehaald om in te werken. Zo moesten de kleuters op zoek gaan naar voorwerpen op een grote prent en deze verbinden met de kleine prentjes. Ze moesten ook aanduiden welke attributen bij een ridder horen.

Op vrijdag was er iets heel geks aan de hand. Geen kleuters te bespeuren in de kring. Maar nu zaten er prinsesjes, een brandweerman, Zorro, een dino, Marshall van Paw Patrol, Bumba en nog andere gekke figuren in onze klas. De mama's en papa's hadden flink hun best gedaan om hun kapoen stoer, lief of schattig te verkleden op deze dag. 's Namiddags vierden we carnaval in de zaal met de nodige muziek en lekkere chips. Zo kon iedereen al dansend en feestend de krokusvakantie inzetten.

Onze Olaf-collectie is ondertussen ook weer een beetje groter geworden. Toevallig was juf Jannicke op internet Jaap Schaap en Olaf tegengekomen in sleutelhangerformaat. Zonder dat juf Lutgarde het wist, werden de diertjes opgestuurd vanuit Nederland. Weer enkele vriendjes rijker van Leendert Jan Vis.

Tijdens de voorbije weken heeft juf Lutgarde veel aan de klas, de kleuters en Olaf de Giraf gedacht. Hopelijk kan ze er nu weer voor enkele maanden tegenaan gaan. Ze werd ook erg verwend door vele sms'jes, mails, kaartjes van ouders, kleuters en de collega's. Een dikke 'dank u wel' aan Ella-Noor en haar mama Kirsten voor de mooie verrassing die op een morgen geleverd werd. De wensballon en het kaartje hebben een mooie plaats in de woonkamer gekregen. 

Ondanks alles is het moeilijk om stil te zitten voor juf Lutgarde. Ze heeft al enkele leuke ideetjes gezocht voor een verrassing binnenkort en voor Pasen en Vaderdag werden ook al ideeën verzameld. Het idee voor het schoolfeest is uitgewerkt en de kledij besproken. 

We wensen iedereen een fijne krokusvakantie toe en zien jullie graag allemaal terug op maandag 19 februari!

FQVK9940.JPG

Het is een knotsgekke week geweest met als hoogtepunt het carnavalsfeest op vrijdag. Wat was het leuk om alle kleuters verkleed te zien rondlopen in school. Terwijl jullie hier de foto's kunnen bekijken lassen we een weekje rust in voor ons fototoestel:

https://photos.app.goo.gl/Ak3RPavt1t8UvLea2

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

18:29 Gepost door Juf Lutgarde in Feest, Kleuters, Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-02-18

ROOD, GEEL EN GROEN ... HET IS BIJNA CARNAVAL EN DAN MOGEN WE AL EENS HEEL GEK DOEN ! ! !

Met nog 2 weekjes voor de boeg begon afgelopen week wel een beetje raar. Maandagmorgen was juf Lutgarde nergens te bespeuren op de speelplaats. En jammer genoeg zal ze niet meer aanwezig zijn tot aan de krokusvakantie. Ze mist de kleuters en haar klas en kijkt er naar uit om na de krokusvakantie opnieuw aan de slag te gaan. En de kleuters missen haar ook hebben we al gehoord! De kleuters werden op deze dag opgevangen door juf Manuella.

Dinsdag werkten we nog een laatste dagje rond poëzie. Eerst las juf Jannicke de vele sms'jes nog voor die de mama's en papa's hadden teruggestuurd tijdens ons thema 'Post'. Vooral de grappige tekeningetjes in de berichten vonden de kleuters leuk. Met de letterstempels stempelden de kleuters zelf een gek lettergedicht. 

Vanaf woensdag ving juf Kristien de klas op. De kleuters hadden een kennismakingsdagje met haar en de klas. Ze mochten vrij spelen en ook de juf ging mee op ontdekking in de klas.

Donderdag werd ons nieuwe thema 'Carnaval' gestart. De juf had een grote doos meegebracht met een verrassing in. De doos werd geopend en wat zat er in? Allerlei maskers en hoedjes. De kleuters keken goed en al snel pikten ze er allemaal een hoedje of masker uit. Zo werden ze plots een aap, een varken, een cowboy ...

De kleuters maakten ook een schilderwerkje van carnaval. Eerst mochten ze vrij schilderen op een blad en daarna kleurden ze een clown om erop te plakken. Nog een slinger erbij en het werkje was klaar. 

Op vrijdag lagen er allerlei gekke ronde dingetjes in de onthaalhoek. De juf blies er tegen en opeens vlogen er slingertjes uit. De kleuters wilden dit ook eens proberen en dat lukte hen allemaal heel goed. Daarna mochten ze hiermee nog vrij spelen in de klas. Er werd ook carnavalsmuziek opgezet zodat iedereen de polonaise kon dansen.

De verhaaltjes rond carnaval vonden de kleuters ook heel leuk. Zo ging Anna zich verkleden als clown. Tito speelde zijn neus kwijt en ging ernaar op zoek. Hij kwam allemaal verschillende neuzen tegen: een vierkante neus, een driehoekige neus ... Maar gelukkig vond hij op het einde zijn echte neus terug.

Kaartjes en veel brieven. Ze blijven maar komen. Niet te geloven hoe de mensen ons verwennen. Gisteren heeft juf Lutgarde de 417 kaartjes van afgelopen week gelezen, bekeken en indien nodig beantwoord. Momenteel hebben we dus 1889 kaartjes in onze brievenbus van 't Nederwijsje gekregen. 

Een hele speciale 'dank u wel' aan alle afdelingen van het Sint-Franciscusziekenhuis van Heusden-Zolder, 112, politie en brandweer van Leuven, Aarschot, heel Vlaams-Brabant en alle omliggende hulpdiensten en ziekenhuizen die blijkbaar om ter meest kaartjes geschreven hebben. Een hele dikke pluim voor de kinderafdeling van het Sint-Franciscusziekenhuis, want deze begeleiders, verpleegkundigen en kinderen maakten zomaar eventjes 24 supermooie Olafjes. Bedankt! Ze krijgen een mooi plekje in de klas. De juffen zullen met lekkere snoepjes trakteren!

Onder dit bericht kunnen jullie ook de nieuwe kalender van februari vinden.

UCXU1683.JPG

Afgelopen week kon je al eens een aapje, clown, piraat of prinses bespeuren in de klas. En gek doen hoorde er natuurlijk ook wel bij. We zijn benieuwd of jullie de kleuters herkennen met hun vermomming op op de foto's:

https://photos.app.goo.gl/V875E69WNbERzkGY2

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

21:15 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

KALENDER FEBRUARI 2018

Februari is ondertussen al 3 dagen bezig, dus dat wordt tijd om hier de kalender van deze maand te posten. Met nog een weekje school te gaan tot aan de krokusvakantie gaan we er nog een knotsgekke week van maken. Op vrijdag mag iedereen met zijn gekste, coolste of grappigste verkleedkleren naar school komen, want 's namiddags gaan we carnaval vieren in school. Al dansend en swingend zetten we zo de krokusvakantie in. Na een weekje vakantie gaan we onze 2 jarigen van februari vieren, want Jelle en Simon worden binnenkort een jaartje ouder. Op maandag 26 en dinsdag 27 februari houden we van 18.30 tot 20u een voorverkoop van kaarten voor ons schoolfeest.

06 Februari.jpg

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

18:43 Gepost door Juf Lutgarde in Kalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |