03-02-18

ROOD, GEEL EN GROEN ... HET IS BIJNA CARNAVAL EN DAN MOGEN WE AL EENS HEEL GEK DOEN ! ! !

Met nog 2 weekjes voor de boeg begon afgelopen week wel een beetje raar. Maandagmorgen was juf Lutgarde nergens te bespeuren op de speelplaats. En jammer genoeg zal ze niet meer aanwezig zijn tot aan de krokusvakantie. Ze mist de kleuters en haar klas en kijkt er naar uit om na de krokusvakantie opnieuw aan de slag te gaan. En de kleuters missen haar ook hebben we al gehoord! De kleuters werden op deze dag opgevangen door juf Manuella.

Dinsdag werkten we nog een laatste dagje rond poëzie. Eerst las juf Jannicke de vele sms'jes nog voor die de mama's en papa's hadden teruggestuurd tijdens ons thema 'Post'. Vooral de grappige tekeningetjes in de berichten vonden de kleuters leuk. Met de letterstempels stempelden de kleuters zelf een gek lettergedicht. 

Vanaf woensdag ving juf Kristien de klas op. De kleuters hadden een kennismakingsdagje met haar en de klas. Ze mochten vrij spelen en ook de juf ging mee op ontdekking in de klas.

Donderdag werd ons nieuwe thema 'Carnaval' gestart. De juf had een grote doos meegebracht met een verrassing in. De doos werd geopend en wat zat er in? Allerlei maskers en hoedjes. De kleuters keken goed en al snel pikten ze er allemaal een hoedje of masker uit. Zo werden ze plots een aap, een varken, een cowboy ...

De kleuters maakten ook een schilderwerkje van carnaval. Eerst mochten ze vrij schilderen op een blad en daarna kleurden ze een clown om erop te plakken. Nog een slinger erbij en het werkje was klaar. 

Op vrijdag lagen er allerlei gekke ronde dingetjes in de onthaalhoek. De juf blies er tegen en opeens vlogen er slingertjes uit. De kleuters wilden dit ook eens proberen en dat lukte hen allemaal heel goed. Daarna mochten ze hiermee nog vrij spelen in de klas. Er werd ook carnavalsmuziek opgezet zodat iedereen de polonaise kon dansen.

De verhaaltjes rond carnaval vonden de kleuters ook heel leuk. Zo ging Anna zich verkleden als clown. Tito speelde zijn neus kwijt en ging ernaar op zoek. Hij kwam allemaal verschillende neuzen tegen: een vierkante neus, een driehoekige neus ... Maar gelukkig vond hij op het einde zijn echte neus terug.

Kaartjes en veel brieven. Ze blijven maar komen. Niet te geloven hoe de mensen ons verwennen. Gisteren heeft juf Lutgarde de 417 kaartjes van afgelopen week gelezen, bekeken en indien nodig beantwoord. Momenteel hebben we dus 1889 kaartjes in onze brievenbus van 't Nederwijsje gekregen. 

Een hele speciale 'dank u wel' aan alle afdelingen van het Sint-Franciscusziekenhuis van Heusden-Zolder, 112, politie en brandweer van Leuven, Aarschot, heel Vlaams-Brabant en alle omliggende hulpdiensten en ziekenhuizen die blijkbaar om ter meest kaartjes geschreven hebben. Een hele dikke pluim voor de kinderafdeling van het Sint-Franciscusziekenhuis, want deze begeleiders, verpleegkundigen en kinderen maakten zomaar eventjes 24 supermooie Olafjes. Bedankt! Ze krijgen een mooi plekje in de klas. De juffen zullen met lekkere snoepjes trakteren!

Onder dit bericht kunnen jullie ook de nieuwe kalender van februari vinden.

UCXU1683.JPG

Afgelopen week kon je al eens een aapje, clown, piraat of prinses bespeuren in de klas. En gek doen hoorde er natuurlijk ook wel bij. We zijn benieuwd of jullie de kleuters herkennen met hun vermomming op op de foto's:

https://photos.app.goo.gl/V875E69WNbERzkGY2

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

21:15 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Een spoedig herstel aan onze allerliefste juf Lutgarde en hopelijk tot gauw.
We missen u XXX

Gepost door: Wendy | 04-02-18

Juf Lutgarde... lachen is het beste medicijn.

Gauw beter worden is het enige dat telt
blijf lachen en vertrouw erop
dat je spoedig weer herstelt!

Gepost door: Ella-Noor en Kirsten | 09-02-18

De commentaren zijn gesloten.