02-12-17

'T IS FEEST VANDAAG ... WE VIERDEN ONZE 120 000STE WEBSITEBEZOEKER MAAR AL TE GRAAG!

Nooit verwacht en nooit gedacht. We hebben de kaap van de 120000ste bezoeker overschreden. Wat ooit door juf Jannicke begon als 'af en toe' wat foto’s posten voor de ouders werd na enkele weken al een echte hype en nu onmisbaar voor de kleuters, de ouders en de andere klaswebsitebezoekers. Juf Lutgarde dacht:“Als we ooit de 5000 bezoekers halen, ga ik op pensioen". Sommigen lachten ermee en zeiden:"Dat is echt wel hoog gegrepen, doe daar maar een paar duizenden van af." En kijk nu! De juf is er nog en de teller is flink aan ‘t doortikken. Deze pluim is dan ook speciaal voor juf Jannicke. Olaf hebben we ook beloond met een paar leuke basketsloefkes zoals de Spiekpieten dragen. En Leendert Jan Vis, de geestelijke vader van Olaf, heeft voor ons binnenkort ook nog een verrassing in petto. Spannend!

Op dit moment zijn de speelgoedboekjes onmisbaar in onze klas. De kleuters kiezen elke dag welke dingen ze willen bestellen. Nu is er ook een fijne aanleiding om te leren knippen. De gekke scharen, kartelschaar, bekjesschaar ... werden ook uit de kast gehaald en de kleuters verdrongen mekaar bijna aan de knipbak. Daarna mochten de kleuters wat ze wilden bestellen aan de Sint opkleven. De afspraak werd gemaakt dat ze slechts 1 blad vol mochten kleven. Sommige kleuters hadden wel 20 speelgoedprentjes uitgeknipt of uitgescheurd.

Een andere groep kleuters begon aan de pietenkroon voor het Sinterklaasfeest. Eerst een Sint en enkele Pieten kleven en daarna mooi versieren met gekleurde bollen. Een grote pluim werd gekleurd en de juffen werkten de kronen verder af met een echte pluim.

Ook de Postpiet was ons en onze tekeningen die we gepost hebben aan de kerk niet vergeten. We kregen in ons klasje een mooie brief van de Sint en als bedankje een reuzeposter om bij te vertellen, te tellen, te vergelijken ... Hopelijk hebben de kleuters thuis ook al iets van de Postpiet gekregen. Dank u wel Sinterklaas!

Eindelijk! Daar kwam ons themakoffertje weer uit de kast. Deze keer was het koffertje omgetoverd tot de stoomboot van de Sint. De juf vertelde leuke verhalen bij de 2 tekeningen en dan ging het koffertje open en konden de kleuters in het ruim van het schip kijken. Sinterklaas, zijn paard, Pietemie, Zeurpiet, Grapjespiet ... en vele pakjes, snoepjes en leuke dingen zorgden voor een fijn en boeiend verteluurtje.

Omdat de kleuters echte Pieten willen worden later is het belangrijk dat er in de 1ste kleuterklas de basis gelegd wordt voor al hun kunnen en kennen. De juf haalde de schoorsteenmat uit de turnzaal en er ontstond een heus klim- en klauterpietenparcours. Een geweldige ervaring en de kleuters zijn de hele dag druk bezig geweest met klimmen, pakjes in de schoorsteen gooien en pakjes schikken in de speelbak. Dit is nu eens al spelend leren en genieten, want de pakjes moesten ook door het gat van de schoorsteen passen.

De verhalenboeken van de Spiekpieten zijn ook een groot succes. De kleuters gaan helemaal op in het verhaal en het leuke van alles is dat Spiekpiet altijd vanaf een nieuw plekje meekijkt. Spiekpiet ging zich vandaag aankleden, we vertelden wat de Spiekpieten het ganse jaar door doen en er liggen nog enkele boekjes te wachten.

Dan eindelijk het langverwachte moment op vrijdag 1 december. De kleuters hadden hun pietenkroon opgezet en hadden een plekje gezocht in de zaal. Alle kleuters en leerlingen zaten in de zaal te zingen in afwachting van de komst van Sinterklaas en zijn Pieten. Opeens zagen we een flikkerlamp en hoorden we een helikopter landen. Iedereen liep naar buiten. Sint en Piet waren net op het dak geland. Gelukkig waren er mensen bezig met herstellingswerken aan het dak zodat er onmiddellijk een ladder beschikbaar was om Sint en Piet naar beneden te helpen. In de zaal mochten de kleuters zingen en dansen voor de Sint en zijn Piet. Ja, helaas, er was maar één Piet. Snoepjespiet had namelijk zoveel snoepjes gegeten dat hij te dik geworden was en in een schoorsteen was blijven steken. De andere Pieten waren ondertussen op weg naar Snoepjespiet om hem te bevrijden. Iedereen kreeg een grote zak snoep en de juf een jutten zak met verrassingen voor de klas. Samen met de hele klas hadden we al meermaals besproken wat we nog graag in de klas wilden hebben. Telkens kwamen we uit bij echt werkgerief voor de timmerbanken en een echte haardroger. Sinterklaas heeft dit heel goed begrepen en de kleuters waren zo uitbundig bij het zien van al die leuke dingen. Ze hebben er ook de hele dag mee gespeeld. Super! Sinterklaas en zijn Piet kwamen ook nog even een bezoekje brengen aan de kleuters in de klas en het knutselwerkje controleren. Jaja, het was met vakmanschap gemaakt dus mochten de kleuters het ‘s avonds voor het naar huis gaan op de tafels zetten. De kleuters brachten wortelen, tekeningen en zelfs een flesje Kriek mee. Want van al dat klimmen op de daken krijgen het paard en Zwarte Piet wel honger en dorst natuurlijk. Hopelijk ligt er maandag ook iets lekkers in.

De mama van Lowie had op deze speciale dag voor iedereen lekkere speculaasjes gebakken en de mama van Jelle had in één van de schoorsteenpakjes ook een verrassing verstopt. Dank uw wel lieve mensen!

Grappige uitspraken:

  • Een kleuter zei:"Juf, ik ben bang van Zwarte Piet, want die is zwart en zijn ogen niet. Maar mijn mama zegt dat die anders niet kan zien."
  • Een kleuter zei:"Nu wil ik ook eens Sint zijn, maar zonder toverstok."
  • Een kleuter merkte op:"Juf, kindjes mogen toch niet op de dakken klimmen anders vallen ze er van af." Gelukkig dat dat maar om te spelen is he.
  • Een kleuter zong:"Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is het roet."

Op dinsdag vierden we feest, want Aelynn werd toen 3 jaar. Neem een kijkje onder dit bericht om het verslagje en de foto's ervan te bekijken.

Onder Aelynns verjaardag hebben we ook de nieuwe kalender van december gepost. Dus even doorscrollen naar beneden voor deze kalender!

Sinterklaas.JPG

Sinterklaas en Zwarte Piet op het dak ... Dat zie je ook niet alle dagen. Maar wij hebben het wel gezien in school. Gelukkig geraakten ze snel naar beneden om naar de dansjes en liedjes te komen kijken van de kleuters en leerlingen. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie nog 3 filmpjes bekijken van ons dansje voor de Sint en het spelen in de klas:

https://photos.app.goo.gl/pPxUpIYw7bz6Oxvv2

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

02:35 Gepost door Juf Lutgarde in Feest, Thema's | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Dikke proficiat met zoveel klaswebsitebezoekers, blijf maar tot de 250.000ste bezoeker:-)
Iets om trots op te zijn. Het Sinterklaasfeest was blijkbaar ook een belevenis.
Jullie doen dat GEWELDIG. De kleuters leren enorm veel bij en vinden het ook heel fijn in de Olafklas!
Hopelijk ligt er ook wat in de juffen hun schoentje voor al dat harde werken.

Gepost door: Jeaninne en Paul | 02-12-17

Super, geweldig, iets om fier op te zijn.
Jullie zijn een fantastisch team.
Naar school gaan kan dus ook heel fijn en tegelijkertijd speels en leerrijk zijn.
Nog steeds verwonderd wat die kleuters allemaal leren bij jullie.
Proficiat.

Gepost door: Evy | 02-12-17

De commentaren zijn gesloten.