19-11-17

ZONDAG 19 NOVEMBER IS HET GROOTOUDERDAG, MAAR WIJ VIERDEN HET FEEST AL OP DONDERDAG WANT DAT MAG ! ! !

De voorbije weken en dagen hebben we hard gewerkt aan de knutselwerkjes voor alle grootouders. Met de winter in aantocht komt de grappige Olaf-zakdoekendoos zeker van pas. De kleuters deden hun uiterste best om de dozen zo mooi mogelijk te schilderen. De Olafjes werden piekfijn gekleurd. De juffen knipten alles uit, lamineerden de Olafjes en de poten, nog maar eens knippen en dan uren beginnen kleven en afwerken. Er moest ook een mooi hoofd- en voeteinde aan in donkerbruin volgens de kleuters. En zo deden de juffen het dan ook. We werkten alles grondig af en iedereen was bijzonder blij met het resultaat. De grootouders hopelijk ook. 

Donderdag ging dan eindelijk ons langverwachte grootouderfeest door in zaal Nederheem. De kleuters hadden een versje, enkele liedjes en een dansje geoefend. De voorbereiding verliep niet helemaal volgens plan waardoor er wat stress ontstond. Maar eens in de zaal hebben alle kleuters hun best gedaan om er iets moois van te maken voor de grootouders. Ieder jaar opnieuw horen we zeggen dat dit de mooiste dag van het jaar is voor de grootouders. Dit mogen we zeker als een compliment beschouwen. De ouders en grootouders hadden dit jaar ook zelf voor gebak, taarten en wafels gezorgd. Fantastisch, dat hebben jullie prima gedaan! Het leuke ervan is dat er nog een beetje over was en dat hebben de kleuters nog mogen opeten. We mogen zeker ons oudercomité en de vrijwilligers niet vergeten te bedanken voor het klaar zetten van de zaal en het verzorgen van de catering. Jullie zijn geweldig en verdienen een dikke pluim! De koekjes die de kleuters gekregen hebben, smaakten ook lekker. Dank u wel! Wat een geluk met zo’n geweldig team. Ook een welgemeende 'dank u wel' aan de papa van Sander, Wim Van Mele, die speciaal voor deze namiddag vrij genomen had en mooie foto’s gemaakt heeft . Hij heeft ons ook al alle foto’s bezorgd. Wat een supersnelle service! Op deze link kunnen jullie alle foto's vinden die tijdens het grootouderfeest gemaakt werden:

https://photos.app.goo.gl/D1DAE7qcVzl9aq7X2

Merciekes, bij deze reserveren we je al voor volgend schooljaar! Lieve grootouders en overgrootouders, ook een hele dikke merci voor jullie gulle bijdrage van meer dan 400 euro. Hier gaan we gepaste materialen voor onze klasjes mee kopen. We zullen jullie zeker op de hoogte houden hierover.

Vanaf dit schooljaar bestaat Dopido niet meer en werken we met Doremini. Bij het klaspakket was er ook een klasboek waar de ouders 1 blad mochten invullen, een foto van hun kleuter kleven en de kleuters konden er nog een tekening bij maken. Helaas liep het al vlug verkeerd daar een kleuter overal in het boek gekribbeld had. Dat is dus ook de reden waarom het klasboek niet meer doorgegeven werd. We konden ook geen los exemplaar meer kopen. Na enkele mails en veel pleiten hebben we uiteindelijk toch het klasboek van de hoofdredactrice van Averbode gekregen. Beste mevrouw, een hele dikke 'dank u wel' van ons allemaal. Vanaf maandag gaat het klasboek weer beurtelings met iedere kleuter mee naar huis.

Onze werkbank in de klas is en blijft populair. Vele dingen zijn versleten, maar met wat sleutelwerk hier en daar en nieuwe batterijen konden de zaag en het schuurmachientje weer echt werken. Wat hebben de kleuters er plezier mee gehad.

Nu grootouderdag achter de rug is, moeten we snel aan ons volgende thema beginnen 'Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten'. Omdat de Sint gezien heeft dat iedereen in de school zijn best doet, mochten we ook dit jaar een echte Sintbrievenbus installeren.  Iedere avond komt Postpiet de brievenbus leegmaken en bezorgt hij alles aan de Sint. Let wel op dat alle tekeningen en brieven in een briefomslag steken met het juiste adres er op: Sinterklaas - Spanjestraat 1 – 0612 Hemel. Vergeet zeker niet je naam en adres op de achterkant van de briefomslag te vermelden. Een postzegel hoeft er niet op geplakt te worden. De meeste kleuters van ons klasje hebben al een brief voor de Sint gemaakt en in de brievenbus gestoken. Wie wil mag nog steeds tot eind november brieven in de Sintbrievenbus steken. Maar juf Lutgarde had ook een probleem. Ze wilde de Sint verrassen met een grote tekening van de hele klas. Dus moest die tekening ook in een grote briefomslag. Maar die kon niet door de gleuf van de brievenbus. Samen met de kleuters moesten we een oplossing bedenken en zijn we de brief aan de kerk in de rode brievenbus gaan steken. Omdat enkele kleuters ongerust waren dat de Postpiet die brief niet zou vinden, heeft de juf hem dan maar een smsje gestuurd. Want mama’s en papa’s weten dat de juf met Sinterklaas en Zwarte Piet kan smsen en telefoneren. Ja zelfs mailen, maar dat is voor volgende week.

Ons herfstmateriaal in het klasje werd opgeruimd en nu kwam er plaats vrij voor een echt Sinterklaastafereel op de kast. De kleuters vonden dit bijzonder fijn. Een Sint, veel Pieten, een paard, spelletjes en een boek. Dat was ons eerste vertelboek over 'De Spiekpietjes'. De kleuters hebben muisstil en geboeid zitten luisteren. Een klein Pietje met een gsm en sportschoenen aan? Dat kan toch niet. Maar opeens zag één van de kleuters het Spiekpietje op het bedje bij mama Olaf zitten. Dus die Spiekpietjes bestaan echt! Onze Spiekpiet gaat zich iedere dag op een andere plaats verstoppen om de kleuters goed in ‘t oog te kunnen houden. Wie zoet is, krijgt lekkers wie stout is ... Bestaat dit liedje nog? 

Omdat Olaf ook graag zijn schoen wil zetten maar de juf niet dadelijk de juiste maat kon vinden, heeft ze voorlopig al een paar kousjes gekocht en een paar echte oude Hollandse boerenklompen. Ja, onze Olaf komt eigenlijk uit Nederland. Leendert Jan Vis zal weer lachen als hij onze klaswebsite leest. Hij vindt onze aanpak met Olaf geweldig.

In de klas is er nu ook een echte Sinthoek gemaakt. De kleuters kunnen er in de speelgoedboekjes kijken en dingen kiezen. Aan de andere tafel liggen 2 boeken van de Sint. Kijk maar eens goed naar het kruis van de mijter erop. 2 balpennen, stickers, stempels, tekenbladen, stiften en natuurlijk 2 Sintbrillen waardoor je extra goed kan zien zodat je alles piekfijn voor de Sint kan tekenen of opschrijven. Vanaf maandag gaat de Sinthoek open, succes verzekerd als je veel wilt bestellen.

Juf Lutgarde had afgelopen week voor het eerst haar schoen gezet, maar er lag niets lekkers in. Wel een uitnodiging van Sinterklaas om bij hem en zijn Zwarte Pieten op bezoek te komen. Dus dat heeft de juf dan ook gedaan zaterdag. Maar o jee ... Wat was daar wel aan de hand ? Kleine Piet mocht Sint voor het eerst helpen met het bezorgen van de pakjes. Hij werd moe door het vele werk en ging even uitrusten op een bankje. Ondertussen kwam een dief de zak met pakjes stelen. Gelukkig zijn Sinterklaas en zijn Pieten heel slim en bedachten ze een plan om de pakjes terug te krijgen. Eind goed al goed. De juf mocht even op de foto en op de schoot van de Sint, de Pieten waren super. Dus een geslaagde Sinterklaasdag. Even verklappen, de Sint gaat de juf zeker een geschenkje brengen in de school en als alle kinderen flink zijn, komt hij ook nog eens op bezoek. Dank u wel Sinterklaas en Zwarte Pieten en zeker tot binnenkort!

Grappige uitspraken van de week:

  • De juf zei:"Ik ben ook een klein beetje oma, een plus-oma." Hierop zei een kleuter:"Neen, dat kan niet. Want dan zijt ge al oud en dan moet ge thuis blijven."
  • Een kleuter vroeg:"Juf, wanneer mag ik met het scheermachine spelen?" De kleuter moest even geduld hebben om met het 'slijpmachine' te spelen.
  • Een kleuter zei:"Ik heb geen oma en opa, maar alleen mensen met een andere naam."
  • Het woord 'Spiekpiet' uitspreken blijkt ook hilarisch te zijn. Zo spraken de kleuters over Sprietpiet, een Pieppiet, een Piekpiek en een Pietjespiet.

Grootoudercadeau.JPG

Jullie hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk kunnen we de foto's tonen waarop jullie kunnen zien hoe flink de kleuters hebben geschilderd en gekleurd om al die mooie grootoudercadeautjes te maken:

https://photos.app.goo.gl/e1d8sCQp7F5oxfTr2

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

13:00 Gepost door Juf Lutgarde in Feest, Thema's, Uitstapjes | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat juffen voor de fijne namiddag. De kleuters hebben dit goed gedaan.

Het Olafklasje is echt wel schoon en de cadeautjes vinden we geweldig.
We hebben bewondering voor uw werk hoor.

Gepost door: Oma en opa 1e kleuterklas | 19-11-17

Schitterend ! Dit hadden we niet verwacht echt een feestnamiddag met lekkere koffie en gebak.
De foto's zijn heel mooi, die mijnheer heeft dat goed gedaan.
Mijn kleinkind en ook de andere kleuters deden het goed.
Het bezoek aan de klas was fijn. Zo'n prachtige klas en alles zo mooi versierd.
Jullie verdienen mijn dikke complimenten hoor. Blijf nog maar lang op de Neder juf Lutgarde.

Gepost door: Maria | 19-11-17

In 1 woord geweldig, volgend jaar is er hopelijk weer zo'n gezellig grootouderfeest.
Nu ik de klas gezien heb begrijp ik waarom de kleuters zo fier zijn op hun juffen en die Olaf.
Een welgemeende proficiat.

Gepost door: Oma Sonja | 19-11-17

Nu begrijp ik waarom iedereen uitkijkt naar het grootouderfeest. Voor ons was het de eerste keer en wisten niet wat we konden verwachten. Mooie zaal, mooi gedekte tafels, veel lekkers en koffie. Heel vriendelijke mensen om ons te bedienen.
De kleuters hebben onze harten gestolen. De juffen hebben goed werk geleverd. Het bezoek aan de klas was top. Nu hebben we dat ook eens in 't echt gezien. Wat zouden wij ook nog graag eens een dagje kleuter zijn bij jullie in de klas. Het wordt veel te weinig gezegd maar jullie zijn goede en hardwerkende juffen met het hart op de juiste plaats en Olaf die is wel héél speciaal voor de kleuters. Respect voor jullie!

Gepost door: Hilda en co | 19-11-17

De commentaren zijn gesloten.