11-11-17

KNUTSELEN VOOR OMA EN OPA MAAR ... OOK OLAF WERD 8 JAAR ! ! !

De week begon al heel hoopvol. Het eerste geschenkje voor Olaf de Giraf stond onverwachts aan de voordeur bij juf Lutgarde thuis. Marleen, een trouwe volgster op de klaswebsite, had al enige tijd het idee opgevat om voor Olaf een volledig handgemaakte blauwe stoel te laten maken voor zijn verjaardag. Super ... bedankt voor de leuke verrassing!

In zeven haasten moesten we beginnen aan de vele knutselwerkjes voor alle opa’s en oma’s. Eerst maakten we een mooie Olaf-fotohanger voor onze wasdraad zodat de klas al dadelijk versierd was. Er werd een grote Olaf gekleurd en de juf maakte er een lange nek aan zodat alle foto’s van de grootouders en overgrootouders er op gekleefd konden worden. De kleuters mochten ook vrij tekeningen kleuren voor de grootouders. Sommigen kregen er maar niet genoeg van en kleurden meerdere, dezelfde tekeningen omdat ze ze zo mooi vonden. Ook de stickers van Alexia werden door de kleuters uit het rek gehaald om de tekening nog extra mooi te versieren.

Daarna staken de kleuters uren en dagen aan één stuk de handen uit de mouwen om de grootouderknutsels te kleuren en te schilderen. We kunnen natuurlijk nog niet alles verklappen, want dan is het geen verrassing meer. Dus deze foto's zullen jullie pas volgende week te zien krijgen.

Op dinsdagvoormiddag werden we samen met de kleuters van juf Manuella verwacht in de zaal voor een muzische activiteit. Vladimir Maksymiw was naar onze school gekomen om aan iedere klas een muzikale workshop te geven. Aan de hand van allerlei opdrachtjes leerden de kleuters meedoen op de maat van de muziek: eerst stappen op de muziek en daarna mochten ze zelf muziek maken met allerlei soorten instrumentjes. Met een verhaaltje over Roodkapje, de wolf en de vogeltjes mochten de kleuters gepast bewegen op de muziek. De kleuters hebben genoten van deze workshop.

Ook een 'dank u wel' aan Dries en Daan voor de vele stempeltjes en aan de ouders van Lena voor de bordjes. Ze werden al dadelijk in de keuken gebruikt.

Enkele grappige uitspraken:

  • Een kleuter zei:"Juf, Olaf moet altijd jarig zijn, dan krijgen we ook altijd lekkere koekjes."
  • Een kleuter vroeg waarom Olaf al 8 jaar wordt. De juf had het hele Olaf-verhaal verteld en de kleuters luisterden heel geboeid. En blijkbaar wil iedereen een Olaf thuis. Maar helaas, de echte Olaf is momenteel zo goed als onvindbaar.
  • De kleuters zijn volop bezig met het knutselen voor de oma's en opa. Een kleuter vroeg:"Is dat die van de wolf?" 
  • Een kleuter zei:"Dit is het leukste verjaardagsfeestje van de school, maar dat is niet echt he?" De kleuter bedoelde daarmee dat Olaf niet echt is. Of toch?

Neem zeker een kijkje onder dit bericht, want ook Olaf heeft zijn eigen verjaardagsfeestje met foto's gekregen in de klas.

Fotoslinger grootouders.JPG

Wie denkt hier al een glimp te kunnen opvangen van de cadeautjes voor de grootouders, heeft het mis. De juffen hebben deze foto's nog even bewaard om pas volgende week te posten. Maar niet getreurd, er zijn nog genoeg andere foto's van het spelen en werken in de klas en de leuke activiteit van Vladimir. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie 3 filmpjes bekijken van het musiceren met Vladimir:

https://photos.app.goo.gl/loRNIeKRVnf2cUwz1

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

14:46 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Jullie hebben er blijkbaar weer een fijne week op zitten.
Wat mooi omdat op deze manier te volgen.
Ook die muziekfilmpjes zijn echt wel goed. Mvg, Sven.

Gepost door: Sven | 11-11-17

De commentaren zijn gesloten.