23-09-17

MET DE BABY'S IN DE KLAS LEEK HET ALSOF HET ALLE DAGEN EEN BABYBORREL WAS

De kast werd voor ons leuke thema mooi versierd met papflesjes, suikerbonen, geboortekaartjes en enkele mooie ballonnen. Er hing een echte 'babyborrel'-sfeer. 

Als eerste kwam Willem Willems op bezoek samen met zijn mama Greetje. Fier als een gieter kon Lowie zijn kleine broer voorstellen. Een schattige en rustige baby. De kleuters wilden hem best wel in de klas houden. Maar er moest ook nog gewerkt worden. Als traktatie kregen alle kleuters en de juffen heerlijke suikerbonen. Van onze school kreeg Willem een mooie knuffel en de kleuters hadden grappige tekeningen gekleurd die verwerkt werden tot een slabbetje. En de juf die kon het, zoals gewoonlijk, toch niet laten om ook al voor de baby's de instapdatum in onze kleuterklas uit te rekenen. Lowie, mama Greetje en papa Piet, een dikke proficiat met jullie zoontje en bedankt voor jullie bezoekje!

Op dinsdag kwam mama Lydia op bezoek met baby Febe Hnatuszok. Lydia is nog een klasgenoot geweest van Ine (de andere dochter van juf Lutgarde) en zat samen met een toffe groep in de 1ste kleuterklas. Maar van Olaf was toen nog lang geen sprake. Eerder van Mijnheer de Uil, Plons de gekke kikker en Nijntje. Febe liet het bezoekje aan de klas niet aan haar hart komen en sliep rustig door terwijl de kleuters haar konden bewonderen. Mama Lydia kreeg een knuffel en tekeningen mee naar huis en de kleuters kregen als bedankje een lekker cakeje. Lena, mama Lydia en papa Joery, een dikke proficiat met jullie dochtertje en bedankt voor jullie bezoekje!

Op woensdag kregen we bezoek van Calista Slechten. Een unieke en speciale naam voor een mooi meisje. Zij was samen met mama Christel en papa Marino in de klas. Alexia is super fier op haar kleine zus. Ook voor deze baby was er een knuffel voorzien. De kleuters hadden ook mooi gekleurd en de ouders waren blij met de geschenkjes. Als traktatie waren er zelfgemaakte cupcakejes voor iedereen. Die smaakten echt wel lekker. Alexia, mama Christel en papa Marino, een dikke proficiat met jullie dochtertje en bedankt voor jullie bezoekje!

Op donderdag kwam de laatste baby naar de klas. Finn Stulens, broertje van Hanne. Mama Ellen kwam goedgezind het klasje binnen waar alle kapoenen al zaten te wachten. Eerst goed kijken naar de baby, eens aan de voetjes aaien. Het kon allemaal. We hebben voor alle baby’s gezongen. Maar Finn had na een tijdje reuzehonger dus kreeg hij een knuffel en een kleurbundel van alle kleuters mee. En alweer een super lekkere traktatie met een cake door oma gebakken. Ook bedankt voor het versje van Mieneke Poes! We gaan dit aanleren in de klas. Hanne, mama Ellen en papa Cary, een dikke proficiat met de kleine spruit en bedankt voor jullie bezoekje!

Al die kleuralbums in de vorm van een slabbetje vergden heel wat werk en afwerking door de juffen. Dus iedere dag waren de kleuters hier wel mee bezig, maar ze vonden dat wel plezant. Iedereen koos een tekening en ging aan de slag. Een mooie herinnering voor later. 

Tussendoor oefenden we ook nog voor het brandalarm. Maar hoe leg je zoiets uit aan de kleuters op een leuke manier? Het alarmsignaal werd de 'piewie' en dan moesten we naar het sportplein stappen. De kleuters hebben dit heel goed en rustig gedaan. Vandaar de foto’s.

Van de ouders van Jelle kregen we een treintje om in de klas mee te spelen en om ons toiletritueel nog leuker te maken. Dat lukte wonderwel. Ondertussen gebruiken de kleuters dit ook tijdens de speeltijden, want de trein is een succes. Een dikke 'dank u wel' lieve ouders!

Ook de grootouders van Hannah en Marjolein Smets moeten we heel erg bedanken. We mochten al peren gaan rapen en nu kregen we voor alle kinderen in de school een sappige, dikke appel. Dank u wel voor het gezonde tussendoortje.

Deze week werden we ook enorm verrast door juf Veerle. Ze weet dat de juffen Olaf-fans zijn. Ze heeft voor ons 2 fantastische Olafkalenders op de kop kunnen tikken. Bedankt om deze aan ons te bezorgen.

Tijd voor wat andere werkjes. Zo gingen de kleuters met juf Wendy vingerverven. Joske met zijn grote knuffelbeer. De kleuters mochten met hun lievelingskleur werken. In Doremini zochten we 2 dezelfde voorwerpen en probeerden die te omcirkelen. Dit lijkt gemakkelijk, maar was het niet. We hebben ook nog enkele kaartjes met vingerhartjes gestempeld voor speciale mensen. Als afsluiter van de week gingen alle kleuters toch nog even in de zandbak spelen, wellicht voor de laatste keer dit jaar.

Grappige uitspraken:

  • Een kleuter vroeg telkens wanneer er een baby op bezoek kwam of ze er ook eentje kreeg. Tja ... Daar kan de juf niet over beslissen he.
  • Suikerbonen worden ook doopsuiker genoemd. Maar een kleuter vroeg of het suikerklontjes waren.
  • Een kleuter kwam de haren van juf Jannicke kammen en stak er een speldje in. Hij zei toen fier:"Nu ben jij ook een meisje!"

Baby.JPG

Wat waren de baby'tjes lief! Als ze zo braaf zijn binnen 2,5 jaar als ze naar school komen, dan zijn de juffen blij! Maar ook Lowie, Lena, Alexia en Hanne waren blij om kleine broer of zus eens te laten zien in de klas. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie nog 2 filmpjes bekijken:

https://photos.app.goo.gl/x3kY98VTPQFwyJw73

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

16:13 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Dikke duim voor de moeite die jullie nemen voor de blog, foto's, filmpjes ... Leuk om naast de foto's en de filmpjes ook het ochtendritueel eens live te mogen meemaken in het klasje. Bedankt dat we op bezoek mochten komen.
Finn kijkt er alvast naar uit om hier later ook deel van te mogen uitmaken :)

Gepost door: Mama Hanne | 25-09-17

De commentaren zijn gesloten.