16-09-17

WAT ZIT ER IN MIJN BOEKENTAS? ZO'N DRINKFLES KOMT ZEER GOED VAN PAS

Begin deze week hebben we een extra EHBO-koffertje gesponsord gekregen van Ine en Erwin. Nu kunnen we met een gerust gemoed naar het bos of op wandeling trekken, want alles wat we nodig hebben zit in het kleine tasje. Dikke dank u wel!

Ondertussen hebben de juffen ook een nieuwe vriend in China gevonden. Bij Ali konden we leuke fruitprikkers en kindervorkjes op de kop tikken. De kleuters vinden het fijn om hiermee hun fruitjes op te eten en de figuurtjes zijn ook echt leuk. Zo smaken die fruitjes meteen wat lekkerder met zo'n prikkertje.

Zoals gewoonlijk kleden we een gedeelte van onze kast in met themaspulletjes. De boekentas, de brooddozen en de koekjesdozen mochten zeker niet ontbreken. Olaf hield een oogje in ‘t zeil, want hij wil geen rommel in de boekentas, geen plastieken flesjes en zo weinig mogelijk afval. Maar dat hebben onze ouders al heel goed begrepen. De Olaf-boterhammendoos voor ’s middags, een drinkfles met Olaf, 2 koekjesdozen (eentje voor voormiddag en eentje voor namiddag, allemaal zo klein mogelijk), een zakdoekje en voor sommigen nog wat pampers. We proberen de boekentassen zo licht mogelijk te houden om de rugjes van de kleuters wat te sparen. We gingen ook eens kijken hoe de boekentassen er uit zien. En blijkbaar zijn Paw Patrol, Frozen en Bumba heel populair in de klas.

Daarna mochten de kleuters iets superleuks doen. Een boekentas knikkerverven. Met onze mooie knikkerbakken en knikkers. Wat hebben ze zich kunnen uitleven en lawaai maken met de knikkers. Met juf Wendy gingen de kleuters voor de allereerste keer schilderen. Een grote boekentas in hun lievelingskleur was het resultaat. Bij juf Jannicke moest er flink vergeleken en geplakt worden. Eerst goed kijken naar de kleuren op de kapstok en dan de juiste boekentas er onder plakken. 

De kleuters maakten ook enkele werkjes uit de Doremini. Ze mochten vrij een prent van een jongen of een meisje kleuren. Een beetje moeilijker was het sorteerwerkje. De onderbroekjes moesten in de rode wasmand en de sokjes in de blauwe wasmand. Dus iedereen koos de juiste kleur stift, blauw en rood, en trokken de lijnen netjes tot aan de juiste mand. Hier was toch wel aardig wat hulp van de juf bij nodig. Maar uiteindelijk heeft iedereen dat goed gedaan.

Ondertussen waren ook de leerlingen van het 2de leerjaar welkom om met onze kleuters mee te spelen, te bouwen en te werken. Iedereen heeft genoten van de grote bende in de klas en de juf had enkele helpende handen. Flink zo, jullie mogen nog eens een keertje komen.

Ons 'geheime' koffertje heette deze week 'weer naar school' en werd deze keer gevuld met enkele eenvoudige, fijne en lekkere dingen. De woordenschat hebben we intussen al goed geoefend en ja ... Met de muziekdoos sloten we de week af en Olaf moet dan zijn bedje in tot maandag.

Ons volgende thema 'Baby’s en kindjes' gaat echt plezant worden. De juf versierde de kast al met papflesjes die we kregen van de mama van Lena waarvoor bedankt. De juf kocht doopsuiker en de gekregen  geboortekaartjes maken het geheel af. We gingen ook al aan de slag voor Willem. De kleine broer van Lowie. Hij komt maandag met zijn mama op bezoek in onze klas en dan moeten we toch voor een leuk werkje en een cadeautje zorgen. Ook de andere babybroertjes en -zusjes komen komende week naar onze klas. De geschenkjes staan klaar op de kast, maar iedere dag zal er eentje verdwijnen na het bezoek van Willem, Febe, Calista en Finn.

Grappige uitspraken van de week:

  • Een kleuter zei:"Juf, mijn jas heeft ook een slits." Ja, alle jassen hebben een rits.
  • Een kleuter vroeg:"Juf, waar is mijn papalu?" De paraplu stond in de paraplubak voor de kleuters.

Themakoffertje school.JPG

Het thema 'Weer naar school' is afgelopen. Nu weten de kleuters alles wat ze moeten weten over Olaf, de hoekjes en wat er in de boekentassen zit zoals jullie op de foto's kunnen zien:

https://photos.app.goo.gl/UGihfL9XhwDHyuGV2  

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

10:23 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.