26-06-17

DE ZON ZORGDE VOOR EEN WARM GEVOEL EN HET WATER HIELD ONS LEKKER KOEL

Afgelopen week zijn we met het nieuwe thema 'Water' gestart. Dit gebeurde op het juiste moment. Het was bloedheet en elke verfrissing was welkom. Maandag leerden we eerst over water. Welke kleur heeft dat eigenlijk? Was dat nu wit of blauw? Want in de vertelboekjes is water altijd blauw volgens de kleuters. Eén slimmerik zei:"Neen, dat is vensterkleur!” Inderdaad, het water is kleurloos dus zonder kleur, doorschijnend, doorzichtig. Het was moeilijk uit te leggen, want we hebben ook geen stiften en kleurtjes met die kleur. We maakten ook enkele lekkere fruitdrankjes met water en caloriearme en suikerarme siroopjes. De juf had dit zelfs in verschillende kleuren. Groen zoals de snottebellen van de heks, rood voor wie verliefd is, oranje zoals een appelsien,  roze van K3 en paars van de druiven. Geel was van de ananas en de citroen. Liters hebben de kleuters ervan gedronken. Ondertussen kwamen de begrippen vol, halfvol en leeg aan bod. We leerden meten: 1 glaasje siroop en 7 glaasjes water. We konden de kleuren nog eens herkennen en benoemen en linken aan fruitsoorten of gekende dingen.

We gingen ook al van start met het kleuren van de voorbladen van ons laatste werkalbum van het 3de trimester. Uit Dopido werd het allerlaatste werkje gemaakt. De woordkaartjes en de puzzel van Roodkapje, want dit kon er vorige week niet meer bij.

Dinsdag werd er getoverd in de klas. Juf Jannicke schudde haar beste toverkunsten uit haar mouw waardoor het water niet meer doorzichtig was, maar wel rood, geel of groen. De kleuters keken vol verbazing toe hoe ieder bekertje water een andere kleur kreeg. De schoenen mochten ook uit zodat de kleuters op de frisse vloer in de klas konden stappen om zo een beetje afkoeling te krijgen. De boekjes 'Ik kan al een kindje tekenen' werden een laatste keer uit de kast gehaald. Hierin mochten de kleuters een kindje tekenen zodat we op het einde van de 3de kleuterklas de evolutie kunnen zien van de tekenkunsten van jullie kleuter. We sloten de warme dag af in de schaduw van het afdak door met water en waterballonnen te spelen. Lekker verfrissend!

Woensdag was het veel te warm om te gaan picknicken zoals we oorspronkelijk gepland hadden. Maar niet getreurd, genoeg andere leuke dingen om te doen. Eerst gingen we gezellig wat gek doen in de klas met het watereendje. De kleuters zijn er dol op. Even over het kopje aaien en oeps ... daar komt een straaltje water aan als verfrissing. Uren hebben we hier de afgelopen weken mee gespeeld. Daarna gingen we samen picknicken onder het afdak. De zeepbellenmachine werd aangezet, de kleuters konden eendjes vissen en de waterballonnen werden weer gevuld. Na de speeltijd oefenden we met juf Hilde en alle kleuters en leerlingen voor de KidsRun. Tot slot dansten we nog samen om alle spieren even los te gooien. 

Donderdag was het feest in onze school. Voor 1 keer leek onze school niet op een school, maar eerder op een heus springkastelenparadijs. In de zaal stonden 2 grote springkastelen, een voetbalspel, het spel 'Vier op een rij' en een sjoelbak. Buiten stonden er ook nog 2 springkastelen. We konden weer genieten van tropische temperaturen, maar dat hield de kleuters niet tegen om zich uit te leven. We hadden ook een waterhoekje voorzien waar de kleuters met de waterpistolen konden spelen, met natte sponsen op elkaar konden gooien of de palen poetsen. De ijzeren tobbe met de eendjes stond ook klaar en ook het zeepbellenmachinetje (met dank aan de ouders van Senne voor het zeepbellensop). De juf ging bellen blazen en probeerde haar nieuwe blauwe waterspuit met veel succes. Sommige kleuters waren behoorlijk nat, maar na een fietstochtje in de zon was alles weer droog. Een super leuke, maar ook zeer vermoeiende dag voor iedereen. De kleuters hadden ook nog hun loopfietsen en fietsen bij. Dus ogen en oren te kort om alles te kunnen volgen. Daarom gingen de juffen om beurten bij een activiteit meespelen en toezicht houden. Omdat iedereen flink gegeten had, kregen ze een fruitwaterijsje als traktatie en gelukkig waren er voor 's namiddags ook nog ijsjes en enkele cakejes over.

Onder dit bericht kunnen jullie het verjaardagsbericht en de foto's van Marie Jehaes haar verjaardag in de klas bekijken.

Nog enkele grappige uitspraken:

- De juf maakte een groen drankje. De kleuters linkten dit meteen aan het heksenlied. Vandaar dat ze het      de naam gaven van 'snottebellendrankje', maar dit vonden ze wel het lekkerst.

- Een kleuter vroeg:"Juf, wanneer komen de springstelen?"

- Een kleuter zei:"Juf, die blauwe waterspruit vind ik de mooiste."

Water.JPG

We hebben afgelopen week op allerlei manieren verfrissing gezocht met de kleuters. Blote voeten in de klas, een waterspuitend eendje, frisse waterdrankjes, spelen met water ... We krijgen het al opnieuw warm bij het zien van de vele foto's. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie 6 filmpjes bekijken van onder andere de waterspelletjes, een dansje en ons gekke eendje:

https://goo.gl/photos/nY2JJjuB6jjusWKZ9

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

01:35 Gepost door Juf Lutgarde in Feest, Thema's | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-06-17

HIEP HIEP HOERA ... MARIE WORDT 4 JAAR ! ! !

Kaartje.jpg

Omdat er nog veel jarigen zijn tijdens de grote vakantie willen we deze kleuters ook in de klas vieren, ze een leuke dag bezorgen met een verjaardagskroon, een dansje en een mooie kleurplaat van de vriendjes. Dus komende week staat volledig in het teken van alle jarigen.

Afgelopen vrijdag zijn we begonnen met Marie Jehaes. Zij is eigenlijk pas jarig op 8 juli, maar haar verjaardag hebben we al in de klas gevierd. Zij was vrijdag de prinses voor één dag. Behoorlijk nerveus kwam ze naar school, want ze had er toch echt naar uitgekeken al moet ze thuis nog even wachten op haar echte verjaardagsfeest.  Fier als een pauw stond ze met haar Olaf-verjaardagskroon op tafel te luisteren naar de vele liedjes en te kijken naar de dansjes. Bij het vuurwerk telden we tot 4. Proficiat Marie! In haar verjaardagskoffertje zat een DVD van Maya de Bij, een mooi vertelboekje en een schattige knuffel. Daarna koos ze uit de verjaardagsemmer een Olafje en een mooie ring. Als traktatie had haar mama lekkere cakejes gebakken. Een dikke 'dank u wel' aan de mama en papa voor deze heerlijke traktatie! Als bedankje kleurden de kleuters een mooie verjaardagstekening voor de jarige. 

De foto's van Marie haar verjaardag in de klas kan je hier zien:

https://goo.gl/photos/vWftKYZuC1H5nr9w8

Drie dikke kussen van juf Lutgarde, juf Jannicke, Olaf de Giraf en alle vriendjes van de klas

18:28 Gepost door Juf Lutgarde in Jarigen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-06-17

ZEG ROODKAPJE, WAAR GA JE HEEN ... ZO ALLEEN, ZO ALLEEN ...

De hele week stond in het teken van Roodkapje. Eerst vertelden we het verhaal uit Dopido. Geboeid luisterden de kleuters naar de juf. Roodkapje, grootmoeder, de houthakker en de wolf kwamen in het verhaal voor. Daar hadden de kleuters toch wel veel vragen bij. Is grootmoeder ook een oma? En zijn er nog veel wolven in het bos? Waarom is er een houthakker in het bos? Hoe heet dat kindje eigenlijk echt? Waarom zegt oma Roodkapje? Na een woordje uitleg over het verhaal, een sprookje, gewoon om te vertellen, maar niet echt gebeurd, waren de kleuters gerustgesteld. Om het allemaal nog spannender te maken, haalde de juf haar speciale vertelpop uit de kast. In 1 pop zit zowel Roodkapje, grootmoeder als de wolf verwerkt. De kleuters luisterden gespannen naar het verhaal en keken oprecht verbaasd toen de juf telkens iemand anders uit die ene vertelpop toverde. Dan weer eens Roodkapje, dan weer eens de wolf en grootmoeder. Jammer dat er geen houthakker was. Maar de kleuters gaan in het bos zelf op zoek naar een echte houthakker, dus probleem opgelost.

Op dinsdag mochten we eindelijk de brief in de mysterieuze piratenfles openen en voorlezen. Het bleek een brief te zijn van de kleine piraat die hulp vroeg aan de kleuters omdat de kapitein zijn papegaai Florre had afgepakt. Door gouden munten op de sportdag te verdienen, zouden de kleuters hem dan kunnen helpen om zijn papegaai terug te krijgen. De kleuters waren meteen enthousiast om hun beste sportbeentje voor te zetten op de sportdag.

Woensdag hadden we een super leuke sportdag in het thema 'piraten'. Juf Nele heeft dit fenomenaal goed gedaan. Eerst de flessenpost om voor te lezen in de klas, daarna de mooie versiering van de sporthal en de aangepaste spellen. Zowel de juffen als de kleuters zijn zeer intensief bezig geweest met als resultaat dat we 5 gouden munten hadden verzameld en Florre terug bij de kleine piraat kon zijn. Als afsluiter kregen de kleuters nog een stoere tattoo waar ze bijzonder fier op waren. Juf Nele, bij deze verdien je een dikke pluim voor de fijne afsluitende sportdag van dit schooljaar.

En dan onze allerlaatste Dopido van dit schooljaar uitwerken. Alle werkjes gingen over Roodkapje. Eerst mochten de kleuters het water van de waterput blauw vingerverven. Je kon nog net de poten en de staart van de wolf zien. Daarna kwam de vertelprent van Roodkapje aan de beurt. De juf vertelde het verhaal en de kleuters zochten de voorwerpen terug op de grote prent. Zo werd er geïdentificeerd en de fijne motoriek geoefend. De juiste pengreep was ook van belang. De wolf mochten de kleuters beplakken met krantensnippers. De juf kleefde alle kleine prenten op van Roodkapje, de wolf, grootmoeder en de houthakker. De kleuters moesten dezelfde prenten er naast kleven en goed letten op de details. Een uitgebreid werk dat enkele uren in beslag nam voor alle kleuters. Als laatste werd het korfje van Roodkapje rood gestempeld met een prop krantenpapier. Nadat de verf droog was, mochten de kleuters er het lekkers voor oma in plakken. Thema 'Roodkapje' zit er nu op en de laatste 2 schoolweken komen er aan!

Tussendoor hebben de juffen ook nog T-shirts aangekocht en versierd met Olaf de giraf voor de juffen zelf en de kleuters die meelopen met 'Den Hoeselèr Run'. Zo hopen we volgende zondag wat reclame te maken voor Olaf de Giraf en ‘t Nederwijsje.

Ook een dikke 'dank u wel' aan Jos en Josette. Zij kwamen enkele dozen met speelgoed en vertelboeken naar de school brengen om in de kleuterklassen uit te delen. De poppenwagen werd al dadelijk gebruikt en de leesboeken waren ook erg in trek. De spullen van Bob de Bouwer werden ook al gebruikt en de kleurprenten. Bedankt!

Grappige uitspraken van de week:

  • Eén van de kleuters vond de 'woffel' (wolf) niet fijn in het verhaal en de 'hakkershout' (houthakker) ook niet.
  • Als de juf in de klas zegt 'We gaan eerst enkele rondjes lopen op het sportplein', zijn de kleuters echt wel heel enthousiast. Maar tijdens het lopen maakte er toch iemand de opmerking dat de juf haar benen al oud waren en daarom niet meer zo hard kunnen lopen.

Roodkapje.JPG

De wolf heeft zich afgelopen week zeker niet populair gemaakt bij de kleuters. Hij was zo gulzig om grootmoeder en Roodkapje op te eten, maar gelukkig was de houthakker er om die wolf een lesje te leren zoals jullie op deze foto's kunnen zien:

https://goo.gl/photos/ordRpGWG7kgwU9qh8

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

19:49 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-06-17

VADERDAG IS EEN FESTIJN VOOR GROOT EN KLEIN!

De afgelopen vrije dagen tijdens het pinksterweekend moesten de juffen toch even de rust opzoeken. Maar dat betekent ook dat juf Lutgarde alle winkels afschuimt op zoek naar zeldzame Olaf-spullen. Olaf-kaarten vindt ze nog regelmatig, maar deze keer had ze onverwachts toch succes. In een pop-upwinkel vond ze mooie Olaf-boekensteunen, een Olaf-fotokader en een leuk potje. Blijkbaar vergane glorie uit een vergeten opslagruimte van een oud lunapark. Deze mensen gaan contact met ons houden en gaan voor ons ook nog op zoek naar extra spulletjes. Afwachten dus.

De waarneming ging over de voorwerpen van papa’s werk of papa’s hobby. Zo hoorde en zag de juf dat er papa’s zijn die goed kunnen koken, die veel sporten, die graag op vakantie gaan en nog veel meer. De kleuters konden vrijuit vertellen en de voorwerpen aan de andere kleuters laten zien. Ook de toiletzak van papa werd boven gehaald. De kleuters herkenden alle voorwerpen. Al waren sommigen alleen geïnteresseerd in de heerlijke parfum.

We maakten ook weer enkele werkjes zoals een grote sleutel verfdotten, vrij tekenen bij een versje en tekeningen kleuren. We speelden in de verschillende hoeken met de auto’s, magneten, schroeven en blokken.

Ondertussen zijn we ook gestart met het oefenen voor de Kidsrun van 'Den Hoeselèr Run'. De kleuters vinden het geweldig om 2 keer per dag rondjes te lopen op het sportplein. We zijn begonnen met 2 rondjes per keer en vrijdag maakten ze er al 3 rondjes van. Sommige kleuters kunnen zelfs sneller lopen dan de juf. Dit gaat zeker een toffe activiteit worden.

Dat boterhammen en fruit eten ook heel leuk kan zijn, zien we in de boterhamdoos van Alexia die iedere dag zit te pronken met de mooie hartjes, sterretjes ... En ze vindt het bovendien ook nog lekker.

Onze Dopido slorpt ook heel veel tijd op iedere week. We leerden de woordkaartjes van de bakker met brood, croissants, stokbrood, pistolet, chocokoek en sandwiches. Daarna maakten de kleuters op de achterzijde ook nog eens de puzzel. Alles kan weer in de woordkaartendoos gestopt worden. We maakten ook een werkje waarbij de kleuters de voorwerpen moesten zoeken die niet in het bos thuis hoorden zoals bananenschillen, papier en lege flesjes. En we werkten alweer wat vooruit. De kleuters schilderden de bomen die in het bos staan waar Roodkapje door zal wandelen op weg naar haar grootmoeder.

Sommige kleuters vonden dat de juf er toch wat mooier uit kon zien en ze wilden de juf graag schminken, haar haren kammen en een brilletje hoorde daar ook bij. Wat hadden de kleuters een plezier. We sloten vrijdag de schoolweek af met een extra loopronde, krijten en bellen blazen op het sportplein.

De papa van Sander heeft zijn fotografiekunsten boven gehaald tijdens ons schoolfeest. Hij maakte meer dan 300 foto's. Een dikke 'dank u wel' hiervoor! Op deze link kunnen jullie de foto's bekijken:

https://www.flickr.com/photos/wimvanmele/sets/72157682146...

Nog enkele grappige uitspraken van afgelopen week:

  • Op de gemoedsmeter is er ook een bang gezichtje. Een kleuter keek ernaar en zei:"Mijn papa is nooit bang, want als hij het niet leuk vindt, loopt hij van alleen weg en dan hoeft hij niet bang te zijn."
  • De juf zei dat papa de sleutels van de auto aan het rekje moet hangen. Hierop zei een kleuter:"Dan moet hij die nooit meer zoeken."
  • Een kleuter vroeg:"Juf, waarom gaan wij lopen?" De juf antwoordde:"Omdat dat gezond is en we dan een cadeautje krijgen." Waarop de kleuter zei:"Gaan we dan alle dagen lopen voor een cadeautje?"
  • In het verhaal stond 'Alle papa's zijn lief' waarop een kleuter zei:"Ja ... als hij gedaan heeft met grommelen."

Neem zeker een kijkje onder dit bericht, want daar laten we eindelijk de bewijzen zien hoe hard en flink de kleuters aan de vaderdagcadeautjes gewerkt hebben. 

Papa's toiletzak.JPG

Het is weer een extra kort weekje geweest waardoor we maar 2,5 dagen naar school zijn moeten komen. Maar toch nog voldoende tijd om te leren over papa's werk en hobby's. Wat er zoal in een toiletzak van papa kan zitten, kunnen jullie op deze foto's zien:

https://goo.gl/photos/d4AosmDmrmi8xBPx5

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

17:33 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

PAPA, PAPA, LUISTER EVEN ... IK WIL JE GRAAG EEN KUSJE GEVEN!

Ook nu weer hebben de kleuters lang uitgekeken naar deze dag ... Vaderdag vandaag! Een tijdje geleden zijn we al begonnen met het knutselen van de cadeautjes, want tussendoor moesten we ook nog tijd maken voor ons verkeersproject, kwamen er enkele instappertjes bij en waren er meerdere vrije dagen. Het was dus zeker nodig om tijdig aan alles te beginnen. Vandaag hebben de papa's hun verrassing gekregen en kunnen we dus eindelijk de foto's laten zien waarop de kleuters flink aan het werken en knutselen zijn aan de cadeautjes. 

Allereerst leerden we een leuk versje voor vaderdag. De wenskaart werd met hartjes versierd, een mooie tekening erbij en ook de briefomslag kreeg het nodige versierwerk. We maakten een knotsgek vaderdagcadeautje. Een gemoedsmeter waarbij papa de rondelle op de juiste plaats op de magneetstrook moet zetten. Is papa een beetje boos? Of misschien is hij wel bang? Of misschien blij of verdrietig? De kleuters kunnen gerust helpen met een woordje uitleg. Aan de achterkant hebben we thema 'verkeer' verwerkt met een mooie auto met echte 'veggelen' (velgen) zoals een kleuter dat noemde. Dit is een plekje om papa's sleutels op te hangen. Zo kwamen er veel technieken aan bod om het cadeautje te maken: de plankjes werden gestempeld en geschilderd, witte strepen gestempeld met een blokje, de meter, de sleutel en de auto werden gekleurd, de hartjes op de kaart werden gemaakt met vingerafdrukken en er werd getekend. Een hele boterham aan werk voor onze kapoenen! Maar het resultaat mag er zeker zijn! Hopelijk krijgt dit een mooi plekje in huis. 

Vaderdagcadeautje.JPG

We hebben ze lang verborgen moeten houden, maar nu kunnen we de foto's laten zien van het knutselen aan het vaderdagcadeautje. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie een filmpje bekijken van het oefenen van het vaderdagversje:

https://goo.gl/photos/nb6yDH1EvMXM8oZ59

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

16:42 Gepost door Juf Lutgarde in Feest, Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-06-17

WELKOM AAN DE LAATSTE INSTAPPERS VAN DIT JAAR, NOG ENKELE WEKEN EN WE ZIJN KLAAR ... TOCH VOOR DIT SCHOOLJAAR!

De laatste instapdatum van dit schooljaar zit er op. Op maandag 29 mei mochten de laatste instappertjes van dit schooljaar naar school komen. Voor Hanne, Alexia en Aelynn een spannend moment om naar onze Olaf-klas te komen. Lena zien we binnenkort ook alle dagen op de Neder. Soms vloeiden er nog wat traantjes, maar het is altijd even wennen in het begin. Momenteel zitten er 17 kapoenen in de klas die de komende 4 weken nog fijn kunnen spelen en werken in de klas. Welkom nieuwe vriendjes!

Instappers mei.JPG

Enora had voor ons klasje een mooie en handige zakdoekendoos meegebracht. De doos kreeg meteen een plaatsje op de kast waar iedereen gemakkelijk aan kan om een zakdoek te nemen. 

Op dinsdag gingen we samen met alle kleuters naar het cultureel centrum Ter Kommen om naar de voorstelling 'Klaproos' te gaan kijken. De busrit met de grote bus vonden de kleuters geweldig. En ook de grote zaal en de voorstelling met veel muziek, geluiden en grapjes konden de juffen en de kleuters wel bekoren. Vooral de kippenhandpop Kokeliko vonden de kleuters grappig. Nadien mochten de kleuters op geluidenwandeling gaan en geluiden maken met dierenspeeltjes, belletjes en een grote gong waar iedereen eens mocht op slaan. Nadien mochten de kleuters nog even krijten op het sportplein om te bekomen van alle drukte van het vervoer en de warmte.

Een overdrukke week: instappers, toneel, verkeersproject, 2 jarigen, nog een voorstelling, alles afwerken voor vaderdag ... De kleuters mochten alle dagen fietsen op de speelplaats, want ze moesten goed oefenen voor hun loopfietsbrevet en enkele andere proefjes. Tussen 2 rijen dopjes fietsen, slalommen ... Alle kleuters hebben dit flink gedaan. 

Tussen de voorstellingen, verjaardagen vieren en het fietsen door maakten we ook nog enkele werkjes in de klas. De kleuters schilderden een fluovestje geel, plakten een memo-spel met voertuigen op, kleurden vrij een tekening van een fiets en werkten met de nieuwe verfpennen.

Als klap op de vuurpijl kwam er een 'echte' politieman op bezoek in school. Hij vertelde over zijn uniform, sloeg juf Manuella in de boeien en toonde nadien zijn politiewagen. Het zwaailicht en de sirene maakten natuurlijk het meeste indruk op alle kleuters. Voor het laatste half uurtje haalde de juf de waterpomp en de waterballonnen boven. De eerste keer dat de kleuters met water konden spelen. Een plezant moment en een leuke verfrissing na een warme dag. De kleuters konden ook nog met water spelen bij juf Nele en de andere kleuters.

Als afsluiter van ons verkeersproject was er 's voormiddags een voorstelling van de groep 'Levende muziek' over verkeer. Een geweldig optreden! Zowel de kleuters als de juffen hebben er echt van genoten. We leerden allerlei dingen over het verkeer, konden luisteren, meezingen en dansen met de verkeersliedjes en lachen met de vele grapjes. Vooral het verkeerslicht van kleur doen veranderen door te toveren zorgde voor vele verbaasde en verwonderde gezichtjes. Prachtig om te zien! Dit was echt het hoogtepunt van het hele project. Goed gedaan, Wouter en Wim! Jullie hopen we zeker nog eens terug te zien in onze school. We zullen het boek en de CD met de verkeersliedjes nog wel vaker gebruiken, want de kleuters geraakten maar niet uitgepraat over het kleine mannetje met echte mensenvoeten en de verkeerslichten die al toverend van kleur veranderden. Een superleuke voorstelling!

's Namiddags was er de diploma-uitreiking. Meester Jos leidde de uitreiking en deelde officieel de loopfiets- en voetgangersbrevetten uit. Iedereen kon daarna smullen van chips en fruitsap. Met ons feestlied van het Nederwijsje en het liedje 'De wielen van de bus' zorgden we zelf ook voor de muzikale noot. 

Nu even genieten van het extra lange Pinksterweekend tot en met dinsdag 6 juni en dan gaan we nog enkele weekjes knallen tot aan de zomervakantie. 

Neem zeker een kijkje onder dit bericht, want daar kunnen jullie de maandkalender van juni vinden en de verjaardagsberichten met foto's van Endy en Jesse. 

Diploma-uitreiking verkeer.JPG

Niet schrikken, maar op de foto's zullen jullie een juf in handboeien zien. Gelukkig heeft ze geen misdaad begaan, maar was het gewoon even een demonstratie van de handboeien. Anders gaan de mama's en papa's nog denken dat we stoute juffen in school hebben. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie 14 filmpjes bekijken: 2 filmpjes van het fietsen, 2 filmpjes van de eerste voorstelling en 10 filmpjes van de laatste voorstelling rond verkeer:

https://goo.gl/photos/G1gxX81KpyCPXFrCA

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

21:57 Gepost door Juf Lutgarde in Feest, Kleuters, Thema's, Uitstapjes | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

KALENDER JUNI 2017

Hier is hij dan ... Onze allerlaatste kalender van dit schooljaar. Donderdag hebben we de laatste maand voor de zomervakantie ingezet en het belooft vooral een feestelijke maand te worden. Donderdag hebben we Jesse zijn verjaardag al gevierd. Vrijdag konden de kleuters genieten van een voorstelling rond verkeer en 's namiddags was er de diploma-uitreiking van de brevetten. We gaan nog 6 jarige kapoenen vieren de komende weken. Zij worden eind juni allemaal gevierd omdat sommige kleuters pas in juli of augustus jarig zijn. Maandag 5 en dinsdag 6 juni mogen we thuis blijven dankzij Pinkstermaandag en een facultatieve verlofdag. Zo is iedereen uitgerust om op zondag 11 juni's hun papa in de bloemetjes te zetten omdat het vaderdag is. We gaan ook een laatste keer sporten in de Kimpel op woensdag 14 juni waarbij alles uitgewerkt zal worden in een bepaald thema. De laatste 2 weken van juni worden meteen de drukste, maar ook de leukste weken. Op donderdag 22 juni organiseren we een heuse speeldag met springkastelen en spelletjes. De dagen nadien beginnen we met het vieren van alle jarigen. Ook voor de oudste kleuters gaat er nog iets spannends gebeuren, want zij krijgen hun kleuterdiploma op donderdag 29 juni. Op 30 juni komt de zomervakantie stilaan in zicht. Dan vieren we de verjaardag van juf Lutgarde (die eigenlijk jarig is op 1 juli) en tellen we samen af naar de zomervakantie. We nemen afscheid van elkaar en om 12u luidt de schoolbel de zomervakantie in.

10 Juni.jpg

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

18:58 Gepost door Juf Lutgarde in Kalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |