11-06-17

VADERDAG IS EEN FESTIJN VOOR GROOT EN KLEIN!

De afgelopen vrije dagen tijdens het pinksterweekend moesten de juffen toch even de rust opzoeken. Maar dat betekent ook dat juf Lutgarde alle winkels afschuimt op zoek naar zeldzame Olaf-spullen. Olaf-kaarten vindt ze nog regelmatig, maar deze keer had ze onverwachts toch succes. In een pop-upwinkel vond ze mooie Olaf-boekensteunen, een Olaf-fotokader en een leuk potje. Blijkbaar vergane glorie uit een vergeten opslagruimte van een oud lunapark. Deze mensen gaan contact met ons houden en gaan voor ons ook nog op zoek naar extra spulletjes. Afwachten dus.

De waarneming ging over de voorwerpen van papa’s werk of papa’s hobby. Zo hoorde en zag de juf dat er papa’s zijn die goed kunnen koken, die veel sporten, die graag op vakantie gaan en nog veel meer. De kleuters konden vrijuit vertellen en de voorwerpen aan de andere kleuters laten zien. Ook de toiletzak van papa werd boven gehaald. De kleuters herkenden alle voorwerpen. Al waren sommigen alleen geïnteresseerd in de heerlijke parfum.

We maakten ook weer enkele werkjes zoals een grote sleutel verfdotten, vrij tekenen bij een versje en tekeningen kleuren. We speelden in de verschillende hoeken met de auto’s, magneten, schroeven en blokken.

Ondertussen zijn we ook gestart met het oefenen voor de Kidsrun van 'Den Hoeselèr Run'. De kleuters vinden het geweldig om 2 keer per dag rondjes te lopen op het sportplein. We zijn begonnen met 2 rondjes per keer en vrijdag maakten ze er al 3 rondjes van. Sommige kleuters kunnen zelfs sneller lopen dan de juf. Dit gaat zeker een toffe activiteit worden.

Dat boterhammen en fruit eten ook heel leuk kan zijn, zien we in de boterhamdoos van Alexia die iedere dag zit te pronken met de mooie hartjes, sterretjes ... En ze vindt het bovendien ook nog lekker.

Onze Dopido slorpt ook heel veel tijd op iedere week. We leerden de woordkaartjes van de bakker met brood, croissants, stokbrood, pistolet, chocokoek en sandwiches. Daarna maakten de kleuters op de achterzijde ook nog eens de puzzel. Alles kan weer in de woordkaartendoos gestopt worden. We maakten ook een werkje waarbij de kleuters de voorwerpen moesten zoeken die niet in het bos thuis hoorden zoals bananenschillen, papier en lege flesjes. En we werkten alweer wat vooruit. De kleuters schilderden de bomen die in het bos staan waar Roodkapje door zal wandelen op weg naar haar grootmoeder.

Sommige kleuters vonden dat de juf er toch wat mooier uit kon zien en ze wilden de juf graag schminken, haar haren kammen en een brilletje hoorde daar ook bij. Wat hadden de kleuters een plezier. We sloten vrijdag de schoolweek af met een extra loopronde, krijten en bellen blazen op het sportplein.

De papa van Sander heeft zijn fotografiekunsten boven gehaald tijdens ons schoolfeest. Hij maakte meer dan 300 foto's. Een dikke 'dank u wel' hiervoor! Op deze link kunnen jullie de foto's bekijken:

https://www.flickr.com/photos/wimvanmele/sets/72157682146...

Nog enkele grappige uitspraken van afgelopen week:

  • Op de gemoedsmeter is er ook een bang gezichtje. Een kleuter keek ernaar en zei:"Mijn papa is nooit bang, want als hij het niet leuk vindt, loopt hij van alleen weg en dan hoeft hij niet bang te zijn."
  • De juf zei dat papa de sleutels van de auto aan het rekje moet hangen. Hierop zei een kleuter:"Dan moet hij die nooit meer zoeken."
  • Een kleuter vroeg:"Juf, waarom gaan wij lopen?" De juf antwoordde:"Omdat dat gezond is en we dan een cadeautje krijgen." Waarop de kleuter zei:"Gaan we dan alle dagen lopen voor een cadeautje?"
  • In het verhaal stond 'Alle papa's zijn lief' waarop een kleuter zei:"Ja ... als hij gedaan heeft met grommelen."

Neem zeker een kijkje onder dit bericht, want daar laten we eindelijk de bewijzen zien hoe hard en flink de kleuters aan de vaderdagcadeautjes gewerkt hebben. 

Papa's toiletzak.JPG

Het is weer een extra kort weekje geweest waardoor we maar 2,5 dagen naar school zijn moeten komen. Maar toch nog voldoende tijd om te leren over papa's werk en hobby's. Wat er zoal in een toiletzak van papa kan zitten, kunnen jullie op deze foto's zien:

https://goo.gl/photos/d4AosmDmrmi8xBPx5

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

17:33 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.