11-06-17

PAPA, PAPA, LUISTER EVEN ... IK WIL JE GRAAG EEN KUSJE GEVEN!

Ook nu weer hebben de kleuters lang uitgekeken naar deze dag ... Vaderdag vandaag! Een tijdje geleden zijn we al begonnen met het knutselen van de cadeautjes, want tussendoor moesten we ook nog tijd maken voor ons verkeersproject, kwamen er enkele instappertjes bij en waren er meerdere vrije dagen. Het was dus zeker nodig om tijdig aan alles te beginnen. Vandaag hebben de papa's hun verrassing gekregen en kunnen we dus eindelijk de foto's laten zien waarop de kleuters flink aan het werken en knutselen zijn aan de cadeautjes. 

Allereerst leerden we een leuk versje voor vaderdag. De wenskaart werd met hartjes versierd, een mooie tekening erbij en ook de briefomslag kreeg het nodige versierwerk. We maakten een knotsgek vaderdagcadeautje. Een gemoedsmeter waarbij papa de rondelle op de juiste plaats op de magneetstrook moet zetten. Is papa een beetje boos? Of misschien is hij wel bang? Of misschien blij of verdrietig? De kleuters kunnen gerust helpen met een woordje uitleg. Aan de achterkant hebben we thema 'verkeer' verwerkt met een mooie auto met echte 'veggelen' (velgen) zoals een kleuter dat noemde. Dit is een plekje om papa's sleutels op te hangen. Zo kwamen er veel technieken aan bod om het cadeautje te maken: de plankjes werden gestempeld en geschilderd, witte strepen gestempeld met een blokje, de meter, de sleutel en de auto werden gekleurd, de hartjes op de kaart werden gemaakt met vingerafdrukken en er werd getekend. Een hele boterham aan werk voor onze kapoenen! Maar het resultaat mag er zeker zijn! Hopelijk krijgt dit een mooi plekje in huis. 

Vaderdagcadeautje.JPG

We hebben ze lang verborgen moeten houden, maar nu kunnen we de foto's laten zien van het knutselen aan het vaderdagcadeautje. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie een filmpje bekijken van het oefenen van het vaderdagversje:

https://goo.gl/photos/nb6yDH1EvMXM8oZ59

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

16:42 Gepost door Juf Lutgarde in Feest, Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.