24-05-17

WE ZIJN DRUK IN DE WEER MET THEMA 'VERKEER'!

Voor juf Lutgarde was dit een uitzonderlijke korte week met maar 1 werkdag. Daarom werd er dubbel zo hard gewerkt. De kast werd versierd met een verkeersthema, een zebrapad, een auto, kindjes die wilden oversteken en nog veel meer leuke verkeersspullen. De collectie fluo-vesten werden aan de wasdraad opgehangen. Daarna volgde een verkeerslesje op de Neder. De kleuters leerden veilig oversteken over het zebrapad. Maar we schrokken ook heel erg omdat we maar enkele auto’s zagen passeren die traag reden terwijl er zo veel kleuters liepen. De meesten raasden aan hoge snelheid voorbij. Ondertussen zongen we het lied van Bassie en Adriaan 'Kijk links kijk rechts en nog een keer', ook te vinden op Youtube. We hadden ook een beetje geluk. Meester Benny was met zijn moto in de school, dus daar profiteerden we ook even van om een waarneming te doen.

Tijdens de turnles vormden juf Nele en juf Lutgarde een verkeersteam, want vanaf deze week moeten de kleuters testen afleggen om hun loopfietsbrevet te behalen. Hiervoor worden er 4 vaardigheden getest: links en rechts kijken, geluiden lokaliseren, evenwicht bewaren en een loopfietsenparcours afleggen. Juf Nele deed het loopfietsenparcours. Met krijtlijnen, een mat en kegels werd een parcours gemaakt waar er verschillende vaardigheden werden getest. Zo moesten de kleuters onder andere slalommen, over een mat rijden en kunnen stoppen. Juf Lutgarde deed de evenwichtstesten. Onze banken deden hiervoor uitstekend dienst en de krijtlijnen deden dienst als weg. De rondjes dienden om in te springen. Dit vonden de juffen en de kleuters een hele leuke en leerrijke voormiddag. En zo hadden de kleuters al 2 testen afgelegd voor hun brevet.

Eindelijk ... Vorig jaar wilde onze nieuwe klei maar niet aankomen in de school. Bij de nieuwe bestelling zaten er wel 2 pakken witte en 2 pakken rode klei. De kleuters waren er echt blij mee en speelden dan ook de hele dag met de klei. De dag werd afgesloten met het kijken naar de klaswebsite en nog enkele fundels, want het was echt te warm om in de speeltuin te spelen.

Thema 'Verkeer' zonder fietsen zou maar een beetje raar zijn. Dus daarom gingen we er eerst over leren. De juf haalde er een loopfiets en driewieler bij. En blijkbaar wisten de kleuters er al veel over. Zo werd er over het zadel, het stuur en de trappers verteld. Daarna gingen we vergelijken om zo de verschillen te zien tussen beide fietsen. Het was de kleuters opgevallen dat de fietsen een beetje vuil waren. Geen probleem ... Met emmertjes water en sponsjes werd er een heuse fietsencarwash getoverd op de speelplaats. Er werd à volonté geveegd, gepoetst en gewreven. Nog even vakkundig afdrogen en de fietsen blonken weer als nieuw dankzij onze poetsertjes!

's Namiddags werd de voorlaatste proef gedaan voor het loopfietsbrevet. De juf tekende een lijn van 4m lang. De kleuters moesten op deze lijn stappen en als ze het belletje hoorden, moesten ze naar links of naar rechts kijken om zo te kunnen zien welke prent de juf vast had. Dit vonden de kleuters een fijn spelletje en weer kon er een proef afgevinkt worden op het loopfietsbrevet. 

Grappige uitspraken:

 • We leerden dat een fiets met 3 wielen een driewieler is. Toen de kleuters de loopfiets met 2 wielen zagen, zei een kleuter:"En dat is een tweewieler he juf."
 • Ferre is superfier op het filmpje van zijn huwelijksaanzoek en vroeg juf Lutgarde:"Juf, mag ik nog eens met u trouwen? Dan breng ik weer bloemen mee."
 • Toen de juf vertelde over het loopfietsenbrevet zei een kleuter:"Mijn mama en papa krijgen dat niet, want die kunnen niet op zo'n loopfiets rijden."

Verkeer.JPG

De week is nog maar net begonnen of het zit er al op voor deze week. Een extra kort weekje, maar we hebben toch al veel leuke activiteiten gedaan voor ons verkeersproject. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie 7 filmpjes bekijken over de proefjes van het loopfietsenbrevet en onze fietsencarwash:

https://goo.gl/photos/85JGcqnF74yKLS379

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

00:38 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-05-17

VADERDAG, VERKEER, DOPIDO, DE BAKKER ... DE JUFFEN LAGEN ER VAN WAKKER !

De mama van Julie en Genaux had weer leuke dingen bij voor de klas. Posters, tafellakens die we voor alles en nog wat kunnen gebruiken en een reuzenappel voor het keukentje. De kleuters wisten al dadelijk wat ze ermee gingen doen. De appel legden ze in de keuken om appeltaart van te maken en het tafellaken werd een dekentje en verstopplekje.

Groot was de verrassing op maandagmorgen toen Ferre de speelplaats op kwam gewandeld met een grote bos meiklokjes of Lelietjes-van-dalen. Super! De hele klas rook lekker. Maar Ferre had de bloemetjes niet zomaar bij. Hij vroeg of de juf met hem wilde trouwen. Eerst verschoot de juf en zei toen lachend:"Maar dan moet je op één knie gaan zitten om dat te vragen”. Spontaan deed Ferre dit ook. Dit moest nog eens over gedaan worden voor een filmpje. Dit is het eerste echte huwelijksaanzoek voor de juf in haar hele carrière. Ook van Bent kregen de juffen meiklokjes om op de kast te zetten. Bedankt!

Daarna leerden we over onze papa’s. De kleuterboekjes zijn daarbij superhandig. Iedereen wist wel iets te vertellen over papa. De ene werkt veel, de andere drinkt veel 'bierkes', er zijn supporters van Genk, Anderlecht en Standaard. Sommige papa's kunnen koken, maar niet strijken en poetsen. Sommige liggen altijd in de zetel of maaien het gras. Zo zie je maar, de juffen krijgen leuke verhalen te horen.

We zijn ook al heel druk bezig geweest met het knutselwerkje voor vaderdag. De juffen bedachten iets leuks voor papa met een vleugje van het thema verkeer. Onze knutselpapa moest de opdrachten van zagen en schuren uitvoeren. Dit weekend zal hij weer de handen uit de mouwen moeten steken om alles in elkaar te zetten. En dan beginnen we met de afwerking. Het gaat een knotsgek geschenkje worden.

Aangezien er ook veel handige papa's zijn, haalde de juf het gereedschap van papa erbij om over te leren. De kleuters wisten meteen waarvoor een zaag, schroevendraaier, meter ... dient, want hun papa's hebben dat ook. Omdat het echte gereedschap toch een beetje te gevaarlijk is om mee te spelen, werd het speelgoedgereedschap erbij gehaald. We gingen benoemen en vergelijken en daarna konden de kleuters aan de slag aan de werkbankjes. 

Na lang wachten was het zonnetje afgelopen week van de partij met tropische temperaturen tot gevolg. Na een druk dagje leren over papa, knutselen voor vaderdag en werken in Dopido dinsdag hadden de kleuters wel een speelmoment in de speeltuin verdiend. De kleuters speelden in het zand en op de speeltuin en genoten er zichtbaar van, want dat was al lang geleden dat ze dat nog eens hadden kunnen doen in school. 

Omdat papa’s ook graag taarten lusten, werden er nog enkele werkjes uit Dopido gemaakt. De kleuters schilderen een taart in alle kleuren van de regenboog. Ze schilderden een oven en kleefden er de ingrediënten in om brood te bakken, op de tekening van de bakkerij werden de taarten en snoepjes geteld en werd het juiste aantal bolletjes gekleurd. Bijna een all-in activiteit. Eerst de bakkerswinkel bespreken, juiste woordenschat gebruiken, kleuren, tellen, verhaal verzinnen bij de prent, wiskunde 1-1 relatie en nog veel meer. Met juf Nele kleurden ze nog een mooie kleurplaat speciaal voor papa met veel werkgerief.

Dan volgde nog een waarneming over de geschenkjes voor papa. Een moersleutel, een ringsleutel, een elektriciteitstang, een flesje overheerlijke parfum, bodymelk, een spaarpot om te sparen voor een leuke vakantie en een grote zak met colasnoepjes. Hier mochten de kleuters toch wel eentje van proeven als ze flink alle boterhammen opgegeten hadden. Zelfs meester Jos kreeg er eentje, want hij had blijkbaar ook flink gegeten.

We hebben ook al nieuwe materialen mogen bestellen voor komend schooljaar. Hierbij was een mooi bloemenbord met magneetbolletjes. De kleuters kunnen fijne motoriek oefenen, handigheid, inzicht oefenen, kleuren oefenen en de juiste bolletjes in de juiste bloemen doen via een smal wegje. Dit spel is een goede aanwinst voor de klas, maar er staat nog veel meer klaar voor binnenkort.

Nog enkele grappige uitspraken:

 • Een kleuter zei:"Hé juf, gij zijt vandaag ook zonder benen naar school!" Ja, met het warme weer droeg de juf een kleedje.
 • Een kleuter zei:"Juf, ik heb een fiets met een fiets zien rijden." Ingewikkeld, maar na een lang gesprek bleek de kleuter voor het eerst een tandem gezien te hebben. 
 • De kleuters zagen een man op de speelplaats lopen met een blauw hemd aan. "Dat is de politie!" zei iemand waarop een andere kleuter zei:"Ik weet dat al. Als die in een politiehuis woont en een hond heeft, is die echt hoor."

Papa's in kleuterboekjes.JPG

Ook nu weer hebben de juffen vakkundig alle foto's die iets te maken hebben met het vaderdagcadeautje verstopt, want dat moet nog even geheim blijven tot 11 juni. En de geur van die meiklokjes ... Tja, die moeten jullie er maar bij denken als jullie naar de foto's kijken. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie het romantische aanzoek van onze kapoen Ferre bekijken:

https://goo.gl/photos/WfJGnnWyT2J29qHr9

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

13:39 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-05-17

OPZIJ, OPZIJ, OPZIJ ... HET SCHOOLFEEST IS VOORBIJ ! ! !

Vorige week zondag hebben alle kleuters van ons klasje hun best gedaan om het dansje 'Lekker op de trekker' mooi uit te voeren. Er ging heel wat oefening en aanpassen van de kleding aan vooraf. De meisjes werden knappe boerinnetjes en de jongens werden stoere boeren met een ruige stoppelbaard. Sebastiaan had speciaal van bij zijn thuis zijn coole tractor meegebracht om enkele rondjes op het podium te rijden. De kleuters vonden het leuk om het dansje te dansen en we kregen vele positieve reacties. Het was een druk en vermoeiend weekend, maar zeker de moeite waard. Bedankt aan de ouders die ons foto’s en filmpjes bezorgd hebben, want de juffen moesten ook dansen als boertje en boerin. 

Tijdens de spellen op het schoolfeest waren de kleuters verzot geworden op de race-auto’s die met touwtjes aan stokken bevestigd waren. Vandaar dat er in de klas een startlijn op de mat gekleefd werd waardoor de kleuters al spelend snelheid en fijne motoriek konden oefenen. 

Tijdens de meimaand-Mariamaand keerde de juf even terug in de tijd met de kleuters. De kleuters hadden dit nog nooit gezien. Er werden rozenkransen, in de volksmond paternosters, en kruisjes uit een oude kast gehaald. De kleuters waren ook helemaal in de ban van het gewijd water en daarom had de juf voor de kleuters ook een flesje voorzien voor thuis.

We deden een waarneming over de handtassen van mama. Ja, de meeste mama’s hebben meerdere handtassen en de kleuters konden er fijn mee spelen. Er werden allerlei attributen klaargelegd en de kleuters moesten zelf zoeken wat er wel en niet in de handtas mocht. Voor sommigen een moeilijke opdracht. De voorwerpen van mama’s werk en mama’s hobby waren zo boeiend dat bijna alle kleuters bij de activiteit betrokken waren. Ze konden dan ook leuke dingen over hun mama vertellen. Aan de hand van het mama-blad kwamen we te weten wat de mama's hun beroep is en wat ze graag eten. Blijkbaar toch veel mama's die graag spaghetti en frietjes eten. Bedankt mama’s om de materialen mee te geven en het mama-blad in te vullen.

Dinsdagnamiddag trokken we samen met de kleuters en juf Wendy naar de veldkapel. De 2 koeien die we onderweg tegenkwamen, boeiden de kleuters enorm en ze vroegen zich dan ook meteen af waar de overige koeien waren. Volgens de kleuters lagen die nog te slapen in de stal van boer Jan. Bij het Mariabeeldje zongen we liedjes voor Maria en de kleuters plukten heel veel bloemetjes voor haar. 

De kleuters konden vrij tekenen voor moederdag, ze mochten ook een kleurplaat kleuren samen met juf Wendy en ze gingen nog een gsm, handtas en een bos sleutels verfdotten. Ondertussen lag er een Dopido met als thema 'De bakker' waar we helaas eigenlijk geen tijd voor hebben. Maar de juf heeft toch al enkele werkjes ingepast voor moederdag, want mama’s lusten ook graag taart en broodjes. Dus gingen de kleuters aan de slag met broden sorteren en kleven. Een zeer leerrijk en mooi werkje.

We vertelden nog enkele mama-verhaaltjes en vrijdag was het weer te mooi om binnen te zitten. De juf ging het Dopido-verhaal vertellen op de bankjes op het sportplein. Daarna mochten de kleuters iets voor mama tekenen met krijt: een taart, een auto, een handtas ...

Grappige uitspraken van de week:

 • Een kleuter zei:"Juf, mijn mama heeft ook een zak os." Die handtas zal zeker wel mooi zijn.
 • Een kleuter keek naar de paternosters en zei:"Juf, wat gaan we doen met die paterbollen?"
 • Een kleuter zei:"Juf, wij hebben thuis ook een kruisje met Mariawater gemaakt en voor u gebeden." Wat lief!
 • De juf liet een prent zien van een mama die een kindje aan het wassen is met een washandje. Toen de juf vroeg wat de mama aan het toen was, zei een kleuter:"Die is dat kindje aan het wassen met een handwasje."
 • Aan de veldkapel vertelde de juf dat Maria achter glas zit omdat ze het anders koud zou krijgen. Hierop zei een kleuter:"Dan moet ze haar jas maar dicht doen."

Onder dit bericht kunnen jullie de foto's vinden van de moederdagcadeautjes en het verjaardagsfeestje van Bent in de klas.

Mama's handtas.JPG

Onder dit bericht kunnen jullie de foto's zien van wat de kleuters de afgelopen weken gedaan hebben om het moederdagcadeautje te maken. Maar ook afgelopen week hebben we leuke activiteiten gedaan zoals jullie op de foto's kunnen zien. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie 5 filmpjes bekijken van het schoolfeest en het spelen in de klas:

https://goo.gl/photos/qvtNPJBTgY9LRsac8

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

02:05 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's, Uitstapjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

MET EEN KUSJE EN EEN LACH ZEGGEN WE ... LIEVE MAMA, FIJNE MOEDERDAG ! ! !

Wat hebben de kleuters lang uitgekeken naar deze dag ... Moederdag vandaag! 3 weken geleden zijn we stilaan begonnen met het knutselen van de cadeautjes. De kleuters hebben al die tijd stiekem moeten doen en niets mogen verklappen over het cadeautje. Vandaag krijgen de mama's hun verrassing en mag alles verklapt en getoond worden. En dus daarom ook de foto's zodat jullie kunnen zien hoe hard en flink de kleuters gewerkt en geknutseld hebben aan de moederdagcadeautjes en het versje. Ze zijn er dan ook bijzonder trots op.

Een tijdje geleden kregen we van de mama van Julie en Genaux handkloppers en daar wilden de juffen wel een leuk cadeautje mee maken voor moederdag. De knutselpapa ging aan de slag met hout en maakte vierkanten bakjes. Deze mochten de kleuters wit stempelen met een verfdabber. Daarna werd er een groene handafdruk gemaakt en dit werd afgewerkt met bloemetjes, steentjes, een bloempotje van ribbelkarton en een strikje. Aan de andere kant werden vlindertjes gemaakt van vingerafdrukken. In de houten houder werd een plastieken fles verstopt zodat het cadeautje voor meerdere dingen gebruikt kan worden. Mama kan dit gebruiken als vaasje om bloemetjes in te zetten of als houder om keukengerief in te zetten. De kleuters hebben ook hard gewerkt aan het hart met het versje er op. Aan de ene kant stempelden ze rode hartjes. Aan de andere kant werd het hart eerst nat gemaakt om daarna snippers zijdepapier er op te leggen. 

We wensen alle mama's vandaag een fijne moederdag toe en veel plezier met het cadeautje!

Moederdagcadeautje.JPG

De foto's die we lang geheim moesten houden, kunnen jullie hier nu eindelijk bekijken. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie een filmpje zien van het oefenen van ons moederdagversje: 

https://goo.gl/photos/eRAQ1P2amSFWjDwz8  

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

01:11 Gepost door Juf Lutgarde in Feest, Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-05-17

HIEP HIEP HOERA ... BENT IS 4 JAAR ! ! !

Kaartje.jpg

Door alle drukte was juf Lutgarde bijna vergeten dat Bent vrijdag jarig was. Op de valreep werd het verjaardagskoffertje nog opgehaald voor zijn verjaardagsfeestje in de klas. Vrijdag kwam Bent apetrots naar school met een coole T-shirt aan. Hij had zo uitgekeken om zijn verjaardag te vieren. Eerst de Olaf-verjaardagskroon opzetten om op de tafel te gaan staan voor de verjaardagsliedjes, dansjes en het grote vuurwerk. Daarna werd hij overladen met kusjes en knuffeltjes van alle vriendjes van de klas. In het verjaardagskoffertje zaten auto's van Blaze, een speelgoedgeweer en een DVD van Blaze. De kleuters hebben natuurlijk naar een filmpje van de DVD mogen kijken. Als traktatie hadden zijn mama en papa lekkere koeken gemaakt met een speciale Blaze-tekening er op. Voor de leerkrachten waren er lekkere wafels. Een dikke 'dank u wel' aan de mama en papa voor de heerlijke traktatie! Als bedankje kleurden de kleuters een mooie verjaardagstekening voor de jarige. 

De foto's van Bent zijn verjaardag in de klas kan je hier zien:

https://goo.gl/photos/u4EXhrQL1dnPnqY28

Drie dikke kussen van juf Lutgarde, juf Jannicke, Olaf de Giraf en alle vriendjes van de klas

16:15 Gepost door Juf Lutgarde in Jarigen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-05-17

ONS SCHOOLFEEST KOMT ER AAN EN IEDEREEN HEEFT ZIJN BEST GEDAAN!

Oefenen voor ons dansje van het schoolfeest, kleren passen, stressen ... Ja, een schoolfeest in zo’n drukke periode is niet niks. Iedere dag oefenen we ons dansje, want er komt heel wat bij kijken. Het podium op stappen, naar het juiste plekje gaan, de bewegingen doen ... Maar de kleuters hebben enorm goed hun best gedaan en hopelijk zullen ze zondag niet te erg schrikken van de grote mensenmassa rond het podium.

Moederdag nadert ook met rasse schreden en we hebben een supertof geschenkje bedacht. Hier was net iets meer werk aan dan de juffen dachten. Dus een tandje bijsteken en dat komt ook in orde. We begonnen ook al met het versieren van een groot hart en nu moeten we ook nog het moederdagversje inoefenen. Werk genoeg voor de boeg. Natuurlijk kunnen we pas op moederdag zelf de foto's tonen van onze knutselende kleuters.

Meimaand is ook Mariamaand. We leerden over Maria, Mariabeeldjes en de juf had jaren geleden ook nog enkele flessen bronwater gekregen. De kleuters konden hun vingertjes nat maken om een kruisje te maken en ze namen die taak heel serieus. Daarna kleurden ze ook nog een Mariaprent. Er werd vrij getekend en gekleurd en de eenvoudige werkjes uit Dopido werden ook al gemaakt.

Om moederdag wat extra onder de aandacht te brengen, wou de juf een mama-poster maken. Maar dat vonden de kleuters geen goed idee. Kwestie dat de kleuters ook al inspraak krijgen he. Dus werd het een mama- en papa-poster. Mooi om te zien dat sommige kleuters aan de foto’s gaan voelen of een kusje gaan geven.

Dat we al ver in de toekomst moeten plannen, werd voor de kleuters ook al vlug duidelijk. Want ze mochten een bakker kleuren voor vaderdag samen met juf Wendy. Maar we verklappen nog niet wat we er mee gaan doen. Ons verkeersproject komt er ook nog tussen en er komen ook nog instappers bij binnenkort dus een beetje vooruit werken is nu nodig.

Voor en na de uren maakten we ook nog de spelletjes klaar voor het schoolfeest en zorgen we dat er zondag een mooi winkeltje is met leuke spullen. De week werd afgesloten met een eerste repetitie op het podium. Want dansen in de zaal en dansen op het podium is toch niet hetzelfde. Het regende een klein beetje, maar dat kon ons niet deren. Nu maar hopen dat het zondag wel mooi weer wordt zodat het een gezellig en zonnig schoolfeest gaat worden. Iedereen is alvast welkom!

Enkele grappige uitspraken:

 • De juf vertelde dat de kleuters nog enkele dagen moesten wachten tot het schoolfeest was waarop een kleuter zei:"Dat is pas overstraks he juf."
 • De juf had een plastieken Mariabeeldje met water in. Eén van de kleuters kwam vragen of de 'flesmaria' voor een kruisje was of om uit te drinken.
 • De juf had tekeningen waarop een boom stond met een kapelletje met Maria er in. Daarop zei een kleuter:"Wie woont er in het vogelhuis?" Waarop een andere kleuter zei:"Neen, dat is een Mariahuis, die heeft geen vogels."
 • Bij de waarneming over de foto's van de mama's kwamen er wel enkele verrassende antwoorden. De juf vroeg:"Welk werk doet mama? Of waar werkt je mama?" De ene kleuter antwoordde:"Mijn mama schminkt haar altijd en dat duurt heel lang. Dat is ook werken he." Een andere kleuter zei:"Mijn mama gaat altijd op de zetel liggen met een kussen onder haar hoofd om TV te kijken en die van mij die werkt alleen maar soms, want die heeft al veel geld."

Maria.JPG

Ook nu weer hebben we vakkundig de foto's van de moederdagcadeautjes weggetoverd. Die krijgen jullie pas te zien op zondag 14 mei als het moederdag is. Maar geen nood, genoeg andere foto's om te bekijken:

https://goo.gl/photos/oGvBCS1pn61o6aoN7

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

08:47 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

HIEP HIEP HOERA ... JASPER IS 4 JAAR ! ! !

Kaartje.jpg

Op zaterdag 29 mei was er iemand extra goedgezind ... Want Jasper werd die dag 4 jaar. Zijn Olaf-verjaardagskroon had hij mee naar huis gekregen zodat hij thuis zijn verjaardag kon vieren. Enkele dagen later, op dinsdag, werd zijn feestje gevierd in de klas. Eerst werd zijn verjaardagskoffertje geopend en hieruit haalde hij 2 stoere raceauto's. Jasper mocht daarna met zijn kroon in het midden van de tafel gaan staan. Alle kleuters zongen en dansten voor het feestvarken en riepen luid 'hieperdepiep hoera'. De vele kusjes en knuffels mochten zeker niet ontbreken. De juf haalde de verjaardagsemmer erbij en na lang twijfelen koos hij een zeepbellenblazer. Als traktatie had zijn mama lekkere cupcakejes gemaakt. Een dikke 'dank u wel' aan de mama en papa voor de heerlijke traktatie! Als bedankje kleurden de kleuters een mooie verjaardagstekening voor de jarige.

De foto's van Jasper zijn verjaardag in de klas kan je hier zien:

https://goo.gl/photos/ETYqfDWJpqjvD8Rs8

Drie dikke kussen van juf Lutgarde, juf Jannicke, Olaf de Giraf en alle vriendjes van de klas

07:55 Gepost door Juf Lutgarde in Jarigen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |