06-05-17

ONS SCHOOLFEEST KOMT ER AAN EN IEDEREEN HEEFT ZIJN BEST GEDAAN!

Oefenen voor ons dansje van het schoolfeest, kleren passen, stressen ... Ja, een schoolfeest in zo’n drukke periode is niet niks. Iedere dag oefenen we ons dansje, want er komt heel wat bij kijken. Het podium op stappen, naar het juiste plekje gaan, de bewegingen doen ... Maar de kleuters hebben enorm goed hun best gedaan en hopelijk zullen ze zondag niet te erg schrikken van de grote mensenmassa rond het podium.

Moederdag nadert ook met rasse schreden en we hebben een supertof geschenkje bedacht. Hier was net iets meer werk aan dan de juffen dachten. Dus een tandje bijsteken en dat komt ook in orde. We begonnen ook al met het versieren van een groot hart en nu moeten we ook nog het moederdagversje inoefenen. Werk genoeg voor de boeg. Natuurlijk kunnen we pas op moederdag zelf de foto's tonen van onze knutselende kleuters.

Meimaand is ook Mariamaand. We leerden over Maria, Mariabeeldjes en de juf had jaren geleden ook nog enkele flessen bronwater gekregen. De kleuters konden hun vingertjes nat maken om een kruisje te maken en ze namen die taak heel serieus. Daarna kleurden ze ook nog een Mariaprent. Er werd vrij getekend en gekleurd en de eenvoudige werkjes uit Dopido werden ook al gemaakt.

Om moederdag wat extra onder de aandacht te brengen, wou de juf een mama-poster maken. Maar dat vonden de kleuters geen goed idee. Kwestie dat de kleuters ook al inspraak krijgen he. Dus werd het een mama- en papa-poster. Mooi om te zien dat sommige kleuters aan de foto’s gaan voelen of een kusje gaan geven.

Dat we al ver in de toekomst moeten plannen, werd voor de kleuters ook al vlug duidelijk. Want ze mochten een bakker kleuren voor vaderdag samen met juf Wendy. Maar we verklappen nog niet wat we er mee gaan doen. Ons verkeersproject komt er ook nog tussen en er komen ook nog instappers bij binnenkort dus een beetje vooruit werken is nu nodig.

Voor en na de uren maakten we ook nog de spelletjes klaar voor het schoolfeest en zorgen we dat er zondag een mooi winkeltje is met leuke spullen. De week werd afgesloten met een eerste repetitie op het podium. Want dansen in de zaal en dansen op het podium is toch niet hetzelfde. Het regende een klein beetje, maar dat kon ons niet deren. Nu maar hopen dat het zondag wel mooi weer wordt zodat het een gezellig en zonnig schoolfeest gaat worden. Iedereen is alvast welkom!

Enkele grappige uitspraken:

  • De juf vertelde dat de kleuters nog enkele dagen moesten wachten tot het schoolfeest was waarop een kleuter zei:"Dat is pas overstraks he juf."
  • De juf had een plastieken Mariabeeldje met water in. Eén van de kleuters kwam vragen of de 'flesmaria' voor een kruisje was of om uit te drinken.
  • De juf had tekeningen waarop een boom stond met een kapelletje met Maria er in. Daarop zei een kleuter:"Wie woont er in het vogelhuis?" Waarop een andere kleuter zei:"Neen, dat is een Mariahuis, die heeft geen vogels."
  • Bij de waarneming over de foto's van de mama's kwamen er wel enkele verrassende antwoorden. De juf vroeg:"Welk werk doet mama? Of waar werkt je mama?" De ene kleuter antwoordde:"Mijn mama schminkt haar altijd en dat duurt heel lang. Dat is ook werken he." Een andere kleuter zei:"Mijn mama gaat altijd op de zetel liggen met een kussen onder haar hoofd om TV te kijken en die van mij die werkt alleen maar soms, want die heeft al veel geld."

Maria.JPG

Ook nu weer hebben we vakkundig de foto's van de moederdagcadeautjes weggetoverd. Die krijgen jullie pas te zien op zondag 14 mei als het moederdag is. Maar geen nood, genoeg andere foto's om te bekijken:

https://goo.gl/photos/oGvBCS1pn61o6aoN7

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

08:47 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.