29-04-17

WE WERKTEN ONS DEZE WEEK UIT DE NAAD EN MOESTEN OOK NOG OEFENEN VOOR HET SCHOOLFEEST OP DE JUISTE MAAT

Druk, druk, druk ... De man met het hamertje staat klaar, maar we moeten 'volle gas' geven om alles in orde te krijgen. De lekkere chocolaatjes en paaseitjes die we weer van de ouders van Maxime kregen, deden wonderen. Ook bij meester Steven, want we mochten met hem delen. En de kleuters krijgen ze als beloning na een goede dansbeurt of als de boterhammendozen ‘s middags leeg zijn. 

Ons thema 'Lente' werd ingezet met lentebloemen. De ouders van Ferre, Maxime en Enora zorgden voor mooie bloemen en lekkere geuren in de klas. De hele klas fleurde op. Vergelijken, tellen, kleuren oefenen, nieuwe woordenschat aanleren ... Het kon allemaal met de overvolle grote en kleine vazen. Omdat we zoveel tegelijk moeten doen, is een goede planning heel belangrijk. Daarom begonnen we deze week al aan de geschenkjes voor moederdag. Maar deze foto’s bewaren we nog even, anders is het geen verrassing meer. Tijdens de schaarse vrije momenten hebben de juffen de kleding voor het schoolfeest al aangepast en het dansje volledig op punt gesteld met een extra leuke 'special guest'.

Dinsdag was er feest in de klas. En dit keer was er geen kleuter jarig, maar juf Jannicke. Zij werd op maandag 24 april 32 jaar en dat moest gevierd worden. Net zoals de kleuters bracht zij ook een verjaardagskoffertje mee gevuld met een kaarsje, een knuffeltje en een looptruitje. Daarna werd de juf verrast met mooie tekeningen, leuke kaartjes, een bosje tulpen en een doosje lekkere pralines. Wat werd de juf verwend door de kapoenen! Dat verdiende een beloning. Juf Lutgarde had tijdens het weekend haar bakkunsten gebruikt om voor alle kleuters koekenmannetjes en vlinderkoekjes te maken. De collega's en middagmama's werden ook niet vergeten en konden smullen van heerlijke chocomousse en panna cotta. Bedankt aan iedereen voor de leuke verrassingen!

We kregen deze week ook enkele uurtjes hulp van Fenne en Niels. Zij konden jammer genoeg niet mee gaan zwemmen, maar ze hebben wel flink met de kleuters in de klas gespeeld en gewerkt. Bedankt, dat hebben jullie goed gedaan. 

Ook juf Nele kwam ons ter hulp schieten en maakte al een werkje uit Dopido, want ook die werkjes moeten allemaal gemaakt worden. We komen handen en uren te kort om alles klaar te krijgen. Juf Wendy maakte met de kleuters ook nog enkele werkjes zoals prentjes kleuren, prenten herkennen en linken aan de grote praatplaat. Zo komt er stilaan schot in de zaak.

Ook juf Kris moeten we bedanken, want zij tekende voor onze klas een grote tractor op een karton. De juf schilderde en verniste hem zodat we al iets klaar hebben voor ons schoolfeest.

Vrijdag oefenden we eerst ons dansje voor het schoolfeest en daarna mochten de kleuters nog oefenen voor het loopfietsenbrevet. In de namiddag mochten ze nog een uurtje vrij fietsen. Jullie kunnen thuis ook al een beetje oefenen voor het brevet: rijden met de loopfiets, snelheid maken en evenwicht kunnen houden met de voeten omhoog.

Enkele grappige uitspraken van afgelopen week:

  • De kleuters mochten op het sportplein fietsen en een kleuter vroeg:"Mogen we tot aan de frituur fietsen?" De juf antwoordde verontwaardigd:"Neen, we gaan niet de straat op, maar naar het sportplein." Daarop zei die kleuter:"Ja, maar juf, daar staat toch ook een frituur aan het gras." Dit bleek dus de containerklas te zijn, maar misschien kunnen we daar inderdaad een frituur in beginnen.
  • Eén van de kleuters had een kleine loopfiets bij waarop een andere kleuter zei:"Kijk, juf, die heeft een kleuterfiets bij." Tja, wat dachten jullie ... Wij hebben alleen maar grote kinderen in onze klas.
  • Een kleuter zei:"Kijk, ik heb een fiets met echte wielen." De kleuter bedoelde hiermee dat hij geen steunwielen meer had.
  • Een kleuter zei:"Juf, ik heb zo iets op mijn fiets om op te ruimen." Helaas kon de juf daar geen zinnig antwoord op geven totdat ze tijdens het fietsen zag dat de kleuter voortdurend met de fietsbel aan 't bellen was en zong:"Hop hop hop, we ruimen alles op." Wat grappig, een fietsbel linken aan de opruimbel.

Onder dit bericht kunnen jullie nog het bericht en de foto's van Senne zijn verjaardag in de klas bekijken en de nieuwe kalender van de maand mei.

Lentebloemen.JPG

Wat rook het heerlijk in de klas de afgelopen dagen. De lentebloemen zijn volop in de bloei en verspreiden een heerlijke geur. Jammer dat we die niet op foto kunnen vastleggen, maar al de rest kunnen jullie hier wel bekijken. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie 2 filmpjes bekijken van het fietsen op de speelplaats:

https://goo.gl/photos/3ssy74fv8sC1rz8Z9

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

18:13 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

HIEP HIEP HOERA ... SENNE IS 4 JAAR ! ! !

Kaartje.jpg

Op donderdag vierden we de verjaardag van Senne. Hij was al een hele tijd aan 't aftellen, want hij werd eindelijk 4 jaar. Met een gevuld verjaardagskoffertje kwam hij naar school. Nieuwsgierig gingen we eens kijken wat er in zat en trots liet hij een auto, een tractor en een computerspelletje zien. De Olaf-verjaardagskroon stond al een tijdje klaar op de kast en nu mocht ze eindelijk op het hoofd van Senne staan. Zoals een echte vent klom hij stoer op de tafel en genoot hij zichtbaar van de verjaardagsliedjes. Daarna werd hij bedolven onder de kussen en knuffels van iedereen. Uit de verjaardagsemmer koos hij een zeepbellenblazer. Als traktatie hadden zijn mama en papa een prachtige zandkasteelcake meegebracht met 4 kaarsjes er op. Een dikke 'dank u wel' aan de mama en papa van Senne voor de heerlijke traktatie! Als bedankje kleurden de kleuters een mooie verjaardagstekening voor de jarige.

De foto's van Senne zijn verjaardag in de klas kan je hier zien:

https://goo.gl/photos/ytGF4NGruEhXG1Xy5

Drie dikke kussen van juf Lutgarde, juf Jannicke, Olaf de Giraf en alle vriendjes van de klas

15:39 Gepost door Juf Lutgarde in Jarigen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

KALENDER MEI 2017

Maandag begint de voorlaatste maand van dit schooljaar. Het wordt een leuke maand met enkele extra vrije dagen. En we beginnen mei meteen met een vrije dag. Even uitrusten om de dagen nadien nog goed te oefenen voor ons schoolfeest dat zal doorgaan op zondag 7 mei. Een weekje later worden de mama's in de bloemetjes gezet op moederdag op zondag 14 mei. Ook de schoolfotograaf komt langs in onze school om op donderdag 18 mei mooie foto's te maken van alle kleuters en leerlingen. In de week van 21 mei lijkt het wel vakantie, want dan komen we enkel 's maandags en 's dinsdags naar school. Vanaf woensdag 23 mei mogen we thuis blijven dankzij een facultatieve verlofdag, O.H. Hemelvaart en de brugdag. Een extra verlengd weekendje zodat onze kleuters de instappertjes uitgerust kunnen verwelkomen. Op dinsdag 30 mei gaan we naar Ter Kommen naar de voorstelling 'Klaproos' kijken. Tussendoor gaan we ook nog een beetje feesten, want Bent en Endy doen er komende maand een jaartje bij.

09 Mei.jpg

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

13:36 Gepost door Juf Lutgarde in Kalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-04-17

ALS DE LENTE KOMT IN'T LAND, GEVEN WIJ ELKAAR DE HAND ...

De 2 weekjes paasvakantie hebben deugd gedaan en de juffen zijn druk bezig geweest met de voorbereidingen voor het laatste trimester van dit schooljaar. We hadden geluk, want dankzij paasmaandag mochten we nog een dagje extra thuis blijven. Zo kon iedereen zeker goed uitgerust aan het laatste trimester beginnen. Voor Lowie was ook zijn eerste schooldag aangebroken en hij voelde zich meteen thuis in de klas. Hij ging eens rondkijken in alle hoekjes en al snel was hij aan het spelen. Een vliegensvlugge en goede start dus. Zo zijn we nu met 14 kleuters in de klas. We wensen hem veel plezier toe in onze klas samen met alle vriendjes en de juffen. 

Instapper Lowie.JPG

Dat de paashaas heel gul geweest is dit jaar konden we ook merken. De ouders van Maxime hadden een hele lading paaseitjes meegegeven voor de klas. Regelmatig krijgen de kleuters een paaseitje als ze flink hun dansje geoefend hebben voor het schoolfeest. Maar de kleuters zijn ook heel waakzaam, want meester Steven durft al eens stiekem van de eitjes komen snoepen. Ook de ouders van Enora hadden een enorme chocoladen paashaas meegegeven. De juf stelde voor om er chocomelk, chocomousse of iets anders lekkers mee te maken, maar voorlopig vinden de kleuters de paashaas te mooi om stuk te maken. Alvast bedankt lieve mensen!

Ondertussen leren we over de lente en de lentebloemen en hebben we een leerwandeling gemaakt waarbij de kleuters werkelijk oog hadden voor alles. Het verkeer, de bloemen, de mensen op de straat, een hond, het Mariabeeld. We gingen dingen tellen en vergelijken. Er werd veel nieuwe woordenschat gebruikt. We keerden na een fikse wandeling terug naar de klas met een grote kennis aan informatie en een bosje vergeet-me-nietjes en boterbloemen.

De afgelopen dagen hebben jullie ook onze fluo-groene verkeersmannetjes met hun oranje vlagjes aan de school zien staan waarvoor dank aan het gemeentebestuur. Hopelijk helpt de slogan 'Graag traag'. Als iedereen zich aan de afspraken en regels houdt, kunnen de kinderen genieten van een veilige schoolomgeving.

We werkten ook in onze lente-Dopido. De woorden en tekeningen met de gevoelens werden geoefend. De kleuters mochten zelf proberen de puzzel te maken. Thuis kan dit weer in het speciale woordkaartendoosje gestoken worden. We stempelden ook een blad vol lavendel en we schilderden een leuk mannetje met haren en een mondje. De kleuters konden zelfs een gevoelsuitdrukking kiezen. Vandaar dat er blije, droevige en boze kindjes zijn. Goed gedaan, flinke kleuters.

Dinsdag kregen we ook te horen dat Marie Prein de grote zus geworden is van een broertje Mathias. De paashaas had haar dit jaar niet enkel paaseitjes gebracht, maar ook een echte baby. We kregen het mooie geboortekaartje van Mathias en de ouders trakteerden met lekkere cake. Als bedankje kleurden de kleuters een mooie tekening op een slabbetje en kreeg Mathias een zacht knuffeltje. Een dikke proficiat aan mama en papa en trotse zus Marie! En Mathias ... tot binnen 2,5 jaartjes in onze klas!

Op vrijdag werkten alle leerkrachten het verkeersproject uit. Ondertussen was er in iedere klas een vervangster die leuke dingen deed met de kleuters. Onze kleuters scheurden glanspapier en kleefden die op een vlinder. De kleurrijke vlinders hangen nu ook bij de werkjes van de kleuters.

Ook nog een hele dikke 'dank u wel' aan Silvio, de papa van Julie en Genaux. Hij heeft voor een grote voorraad nieuwe Olaf-pasjes gezorgd. De juf gaat er zeker genoeg hebben tot aan haar pensioen. Bedankt Wendy voor de vele knutselspullen. Met Moederdag in aantocht kunnen we er zeker weer iets leuks mee maken. Onze knutselpapa heeft alvast enkele dagen en vele uren tijd gespendeerd om ons ideetje uit te werken.

De komende weken gaan we dagelijks oefenen voor ons schoolfeest. Het wordt een grappig dansje, maar we hebben nog heel wat werk om de juiste danspasjes aan te leren. Samen met juf Jannicke moet dat zeker lukken. Op zondag 7 mei kunnen jullie dan komen kijken naar ons dansje op ons schoolfeest.

Neem zeker een kijkje onder dit bericht waar jullie het bericht en de foto's van Tiana's verjaardag in de klas kunnen bekijken.

Lentewandeling.JPG

Met een dikke buik vol paaseitjes en uitgerust na 2 weken vakantie zijn de kleuters en de juffen begonnen aan het laatste trimester van dit schooljaar. Tijdens de lentewandeling kwamen we vele kleurrijke bloemetjes tegen zoals jullie op deze foto's kunnen zien:

https://goo.gl/photos/nF7V4HLAQsuaLPac6

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

12:01 Gepost door Juf Lutgarde in Kleuters, Thema's, Uitstapjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-04-17

HIEP HIEP HOERA ... TIANA IS 3 JAAR ! ! !

Kaartje.jpg

Tiana mocht er deze week ook een jaartje bij doen. Ze werd 3 jaar en haar Olaf-verjaardagskroon stond al enkele dagen klaar op de kast. Ze keek dus zeker uit naar haar feestje met haar vriendjes en de juf. Met een verjaardagskoffertje vol spulletjes kwam ze naar onze klas. En daarna mocht ze iets uit de verjaardagsemmer kiezen. Zoveel speelgoedjes om uit te kiezen, maar ze koos voor een mooie sleutelhanger. Ons feestvarkentje mocht boven op de tafel gaan staan en er werd luid gezongen en uitbundig gedanst. De kusjes en knuffeltjes mochten zeker niet ontbreken. Als traktatie had haar mama lekkere wafels gebakken. Een dikke 'dank u wel' aan de mama van Tiana voor de heerlijke traktatie! Als bedankje kleurden de kleuters een mooie verjaardagstekening voor de jarige.

De foto's van Tiana haar verjaardag in de klas kan je hier zien:

https://goo.gl/photos/DRAiyiaAijSQokpV8

Drie dikke kussen van juf Lutgarde, juf Jannicke, Olaf de Giraf en alle vriendjes van de klas

23:39 Gepost door Juf Lutgarde in Jarigen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-04-17

DE PAASHAAS HEEFT AAN ONS GEDACHT, WIE HAD DAT NU VERWACHT?

Het voorbije weekend stond weer helemaal in het teken van Pasen en paaskoekjes bakken. We bakten paashaasjes, Dotties en honderden kuikentjes. Wat fijn om de kleuters hiermee te verrassen. Hopelijk smaken ze ook lekker. 

Enora zorgde dan weer voor een fleurige opfrissing van ons godsdiensthoekje en bracht een groot boeket paasbloemen mee. Dank je wel!

Op maandag keken de kleuters nogal verbaasd op. Dottie zat helemaal niet meer op haar eieren te broeden, maar er zaten 6 schattige kuikentjes in haar mandje. De juf vertelde dan ook nog eens de verhalen van Dottie en haar eieren en Dottie en haar kuikens. Iedereen mocht de kuikentjes eens strelen en de mand vasthouden. Wat een leuke en leerrijke ervaring en ... Wie was er eerst? De kip of het ei?

De laatste activiteiten van thema 'Pasen' kwamen ook aan bod. De kleuters kleurden een mooie paaskrans, waren druk in de weer in het paashoekje en plakten nog veel paasstickers op. 

Op dinsdag brachten we nog eens een bezoekje aan de bibliotheek van Hoeselt. Onze ontleende boekjes brachten we terug en een stapel nieuwe boekjes gingen weer mee naar ons klasje om in het boekenrek te zetten.

Daarna deden we een lekkere waarneming. Een lekkere? Ja ja, een waarneming over paaschocolade en paassnoepgoed. Chocoladen haasjes, chocoladen eitjes, marmereitjes, paashazensnoepjes, paaslolly's ... Alles mocht geproefd worden en alles bleek even lekker te zijn! Op het einde van de schooldag werden de paasknutsels klaar gezet, want de juffen hadden vernomen dat de paashaas in Hoeselt gespot was. De kleuters waren bijzonder hoopvol, want zo'n mooie paasknutsels verdienden toch wel wat lekkers van de paashaas. 

Op woensdag gingen we sporten in de Kimpel. Even de benen strekken, springen, sjouwen met de blokken, klauteren, voetballen en veel met elkaar spelen en bewegen. Juf Lutgarde dacht dat ze haar fototoestel vergeten was. Dus maakte juf Jannicke wat foto's met haar smartphone ... Om dan 's middags tot de ontdekking te komen dat het fototoestel toch wel in haar tas zat. Volgende keer moet juf Lutgarde misschien maar best een brilletje opzetten.

Donderdagmorgen stonden de kleuters vol spanning in de rij. Ze kwamen de klas binnen gestormd, want ze wilden wel eens zien of de paashaas iets in hun paasknutselwerkje gelegd had. Maar de vieze modderpoten van de paashaas op de tafels maakten zoveel indruk op de kleuters dat de eitjes maar bijkomstig waren. Iedereen wilde weten wat er gebeurd was. De juf vertelde dat ze de paashaas over de Neder had zien lopen met een mand vol eieren. Wellicht heeft hij toen niet gezien dat ze op de hoek van de straat, aan het plein, net geploegd hadden. Om wat sneller te zijn en omdat het al wat donker was, heeft hij niet gezien dat zijn poten vol modder hingen. Hij is als eerste in onze klas eitjes komen brengen en die vuile poten stonden nog op de tafels. En het was ook echt zo gebeurd volgens een kleuter, want je kon de 'potensporen' volgen van de grote tafel naar de kleine tafel, dan naar de computertafel en zo op de laatste tafel. Het enthousiasme was zo groot, de kleuters waren zo druk aan ‘t bespreken dat de juf op het verkeerde knopje van de camera drukte waardoor het filmpje mislukt is. Dat is pas jammer! Maar er zijn wel foto’s. Na de zeer uitbundige start van de dag kwamen toch nog onze mooie regenboogeitjes en de chocoladen eieren aan bod. De kleuters waren er blij mee en de juffen ook. Maar er wachtte ook nog een heel ander werkje. Toen de juf vroeg wie er wilde helpen met het poetsen van de tafels was iedereen paraat. Dus met z’n allen hebben we de modderpoten afgeveegd en konden we de dag verder zetten. Hopelijk zal de paashaas zijn pootjes vegen voordat hij bij jullie op bezoek komt binnenkort.

Het versje van Paashaas Pluk werd aangepast, want die is nu niet meer ziek en de kleuters kregen maar niet genoeg van hun lied 'Rode stippen op een ei'. Het is jammer dat die mooie periode zo vlug voorbij gegaan is in de klas. We sluiten nu onze 2de trimester af met onze werkjes om thuis te bekijken en bereiden ons voor op het schoolfeest, moederdag en thema 'verkeer.' Dus de paasvakantie zal nuttig besteed worden.

Als afsluiter van het 2de trimester was er op vrijdag 31 maart een speeldag in KinderRijck. Nog een laatste keer dolle pret alvorens de paasvakantie kon beginnen. Hier konden de kleuters naar hartelust spelen met elkaar, in het ballenbad, de klimtoren, het molentje ... Alles was even leuk. We kregen ook een bakje vol jetons om met de autootjes te rijden. De kleuters kregen water en drankjes, frietjes, hamburgers, halalhamburgers, kaaskroketten en kipnuggets. Met volle buikjes kon er namiddag verder gespeeld en geravot worden. De kleuters gingen doodmoe naar huis om 15u om daarna de paasvakantie in te zetten.

Geniet nu vooral van de paasvakantie en hopelijk komt de paashaas langs zonder modderpoten, maar wel met veel eitjes en andere lekkere dingen.

Daarna starten we met het laatste trimester dat ook heel erg druk zal zijn. Dus batterijen opladen en startensklaar zijn op dinsdag 18 april.

Op donderdag 30 maart hebben we ook de verjaardag van Maxime gevierd. Wel enkele dagen te vroeg, maar dan heeft ze haar Olaf-verjaardagskroon voor haar feestje thuis tijdens de paasvakantie. Het bericht en de foto's van haar verjaardag kunnen jullie onder dit bericht vinden.

Onder het bericht van Maxime haar verjaardag kunnen jullie ook de nieuwe kalender van april vinden. Dus scrol zeker even door om een kijkje te nemen. 

Nog enkele grappige uitspraken van onze kleuters:

  • Een kleuter riep:"Juf, kijk! Dottie heeft kiekes in haar mand zitten!"
  • Onze secretaresse juf Stéphanie dacht dat de paashaas met zijn poten in de chocolade gezeten had, waarop een kleuter zei:"Chocolade ligt niet op de grond, maar kaka soms wel."
  • Dottie gaat nu terug naar boer Jan en dan kunnen de kuikens groeien en groot worden en dan worden dat ook kippen. Daarop begon een kleuter te tellen en vroeg:"Hebben we dan volgende Pasen 7 Dotties?" Slimme opmerking.

Pasen 2.JPG

De paashaas heeft de afgelopen dagen hard gewerkt om vele regenboogeitjes te schilderen en chocoladen eitjes in te pakken. Terwijl wij kunnen genieten van de paasvakantie moet hij nog eventjes doorwerken zodat alle kleuters en kinderen op Pasen op zoek kunnen gaan naar lekkers:

https://goo.gl/photos/pAVk1aCSXDcwBTVB9

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

16:28 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's, Uitstapjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

HIEP HIEP HOERA ... MAXIME WORDT 3 JAAR ! ! !

Kaartje.jpg

Hieperdepiep hoera voor Maxime! Tijdens onze overdrukke paasweek werd er op donderdag 30 maart een dagje vrij gemaakt om Maximes 3de verjaardag te vieren. Een beetje te vroeg, want eigenlijk verjaart deze kapoen pas op 6 april. Maar omwille van de paasvakantie hebben we haar verjaardagsfeestje in de klas enkele dagen vervroegd. De Olaf-verjaardagskroon lag al enkele dagen klaar en Maxime stond te popelen om haar verjaardag te vieren. In haar verjaardagskoffertje zat een mooi giraffenlampje, haar knuffel en een pop. Uit de verjaardagsemmer koos ze een mini-diabolo om thuis mee te spelen. Maxime mocht boven op de tafel gaan staan zodat iedereen haar goed kon zien. We zongen en dansten voor haar en daarna werd ze overladen met kusjes en knuffeltjes. Ze was bijzonder fier omdat ze jarig was. Als traktatie kwamen mama en papa 's morgens hele mooie en vooral lekkere cakejes brengen van Bumba. Een dikke 'dank u wel' aan de mama en papa van Maxime voor de heerlijke traktatie! Als bedankje kleurden de kleuters een mooie verjaardagstekening voor ons feestvarkentje. 

De foto's van Maxime haar verjaardag in de klas kan je hier zien:

https://goo.gl/photos/oS66Dqus6Bz5mWNGA

Drie dikke kussen van juf Lutgarde, juf Jannicke, Olaf de Giraf en alle vriendjes van de klas

15:31 Gepost door Juf Lutgarde in Jarigen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |