29-04-17

WE WERKTEN ONS DEZE WEEK UIT DE NAAD EN MOESTEN OOK NOG OEFENEN VOOR HET SCHOOLFEEST OP DE JUISTE MAAT

Druk, druk, druk ... De man met het hamertje staat klaar, maar we moeten 'volle gas' geven om alles in orde te krijgen. De lekkere chocolaatjes en paaseitjes die we weer van de ouders van Maxime kregen, deden wonderen. Ook bij meester Steven, want we mochten met hem delen. En de kleuters krijgen ze als beloning na een goede dansbeurt of als de boterhammendozen ‘s middags leeg zijn. 

Ons thema 'Lente' werd ingezet met lentebloemen. De ouders van Ferre, Maxime en Enora zorgden voor mooie bloemen en lekkere geuren in de klas. De hele klas fleurde op. Vergelijken, tellen, kleuren oefenen, nieuwe woordenschat aanleren ... Het kon allemaal met de overvolle grote en kleine vazen. Omdat we zoveel tegelijk moeten doen, is een goede planning heel belangrijk. Daarom begonnen we deze week al aan de geschenkjes voor moederdag. Maar deze foto’s bewaren we nog even, anders is het geen verrassing meer. Tijdens de schaarse vrije momenten hebben de juffen de kleding voor het schoolfeest al aangepast en het dansje volledig op punt gesteld met een extra leuke 'special guest'.

Dinsdag was er feest in de klas. En dit keer was er geen kleuter jarig, maar juf Jannicke. Zij werd op maandag 24 april 32 jaar en dat moest gevierd worden. Net zoals de kleuters bracht zij ook een verjaardagskoffertje mee gevuld met een kaarsje, een knuffeltje en een looptruitje. Daarna werd de juf verrast met mooie tekeningen, leuke kaartjes, een bosje tulpen en een doosje lekkere pralines. Wat werd de juf verwend door de kapoenen! Dat verdiende een beloning. Juf Lutgarde had tijdens het weekend haar bakkunsten gebruikt om voor alle kleuters koekenmannetjes en vlinderkoekjes te maken. De collega's en middagmama's werden ook niet vergeten en konden smullen van heerlijke chocomousse en panna cotta. Bedankt aan iedereen voor de leuke verrassingen!

We kregen deze week ook enkele uurtjes hulp van Fenne en Niels. Zij konden jammer genoeg niet mee gaan zwemmen, maar ze hebben wel flink met de kleuters in de klas gespeeld en gewerkt. Bedankt, dat hebben jullie goed gedaan. 

Ook juf Nele kwam ons ter hulp schieten en maakte al een werkje uit Dopido, want ook die werkjes moeten allemaal gemaakt worden. We komen handen en uren te kort om alles klaar te krijgen. Juf Wendy maakte met de kleuters ook nog enkele werkjes zoals prentjes kleuren, prenten herkennen en linken aan de grote praatplaat. Zo komt er stilaan schot in de zaak.

Ook juf Kris moeten we bedanken, want zij tekende voor onze klas een grote tractor op een karton. De juf schilderde en verniste hem zodat we al iets klaar hebben voor ons schoolfeest.

Vrijdag oefenden we eerst ons dansje voor het schoolfeest en daarna mochten de kleuters nog oefenen voor het loopfietsenbrevet. In de namiddag mochten ze nog een uurtje vrij fietsen. Jullie kunnen thuis ook al een beetje oefenen voor het brevet: rijden met de loopfiets, snelheid maken en evenwicht kunnen houden met de voeten omhoog.

Enkele grappige uitspraken van afgelopen week:

  • De kleuters mochten op het sportplein fietsen en een kleuter vroeg:"Mogen we tot aan de frituur fietsen?" De juf antwoordde verontwaardigd:"Neen, we gaan niet de straat op, maar naar het sportplein." Daarop zei die kleuter:"Ja, maar juf, daar staat toch ook een frituur aan het gras." Dit bleek dus de containerklas te zijn, maar misschien kunnen we daar inderdaad een frituur in beginnen.
  • Eén van de kleuters had een kleine loopfiets bij waarop een andere kleuter zei:"Kijk, juf, die heeft een kleuterfiets bij." Tja, wat dachten jullie ... Wij hebben alleen maar grote kinderen in onze klas.
  • Een kleuter zei:"Kijk, ik heb een fiets met echte wielen." De kleuter bedoelde hiermee dat hij geen steunwielen meer had.
  • Een kleuter zei:"Juf, ik heb zo iets op mijn fiets om op te ruimen." Helaas kon de juf daar geen zinnig antwoord op geven totdat ze tijdens het fietsen zag dat de kleuter voortdurend met de fietsbel aan 't bellen was en zong:"Hop hop hop, we ruimen alles op." Wat grappig, een fietsbel linken aan de opruimbel.

Onder dit bericht kunnen jullie nog het bericht en de foto's van Senne zijn verjaardag in de klas bekijken en de nieuwe kalender van de maand mei.

Lentebloemen.JPG

Wat rook het heerlijk in de klas de afgelopen dagen. De lentebloemen zijn volop in de bloei en verspreiden een heerlijke geur. Jammer dat we die niet op foto kunnen vastleggen, maar al de rest kunnen jullie hier wel bekijken. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie 2 filmpjes bekijken van het fietsen op de speelplaats:

https://goo.gl/photos/3ssy74fv8sC1rz8Z9

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

18:13 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Een hele dikke proficiat aan juf Jannicke met haar 32 ste verjaardag. Hopelijk komen daar nog heel veel gezonde jaren bij en kunnen wij blijven genieten van het vele werk dat je in de klaswebsite steekt. Samen met Olaf de Giraf en juf Lutgarde een super combinatie voor alle kleuters, ouders en de hele familie. We kijken ieder weekend opnieuw uit naar dé klaswebsite van 't Nederwijsje!
X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X

Gepost door: Sandra | 29-04-17

De commentaren zijn gesloten.