01-04-17

DE PAASHAAS HEEFT AAN ONS GEDACHT, WIE HAD DAT NU VERWACHT?

Het voorbije weekend stond weer helemaal in het teken van Pasen en paaskoekjes bakken. We bakten paashaasjes, Dotties en honderden kuikentjes. Wat fijn om de kleuters hiermee te verrassen. Hopelijk smaken ze ook lekker. 

Enora zorgde dan weer voor een fleurige opfrissing van ons godsdiensthoekje en bracht een groot boeket paasbloemen mee. Dank je wel!

Op maandag keken de kleuters nogal verbaasd op. Dottie zat helemaal niet meer op haar eieren te broeden, maar er zaten 6 schattige kuikentjes in haar mandje. De juf vertelde dan ook nog eens de verhalen van Dottie en haar eieren en Dottie en haar kuikens. Iedereen mocht de kuikentjes eens strelen en de mand vasthouden. Wat een leuke en leerrijke ervaring en ... Wie was er eerst? De kip of het ei?

De laatste activiteiten van thema 'Pasen' kwamen ook aan bod. De kleuters kleurden een mooie paaskrans, waren druk in de weer in het paashoekje en plakten nog veel paasstickers op. 

Op dinsdag brachten we nog eens een bezoekje aan de bibliotheek van Hoeselt. Onze ontleende boekjes brachten we terug en een stapel nieuwe boekjes gingen weer mee naar ons klasje om in het boekenrek te zetten.

Daarna deden we een lekkere waarneming. Een lekkere? Ja ja, een waarneming over paaschocolade en paassnoepgoed. Chocoladen haasjes, chocoladen eitjes, marmereitjes, paashazensnoepjes, paaslolly's ... Alles mocht geproefd worden en alles bleek even lekker te zijn! Op het einde van de schooldag werden de paasknutsels klaar gezet, want de juffen hadden vernomen dat de paashaas in Hoeselt gespot was. De kleuters waren bijzonder hoopvol, want zo'n mooie paasknutsels verdienden toch wel wat lekkers van de paashaas. 

Op woensdag gingen we sporten in de Kimpel. Even de benen strekken, springen, sjouwen met de blokken, klauteren, voetballen en veel met elkaar spelen en bewegen. Juf Lutgarde dacht dat ze haar fototoestel vergeten was. Dus maakte juf Jannicke wat foto's met haar smartphone ... Om dan 's middags tot de ontdekking te komen dat het fototoestel toch wel in haar tas zat. Volgende keer moet juf Lutgarde misschien maar best een brilletje opzetten.

Donderdagmorgen stonden de kleuters vol spanning in de rij. Ze kwamen de klas binnen gestormd, want ze wilden wel eens zien of de paashaas iets in hun paasknutselwerkje gelegd had. Maar de vieze modderpoten van de paashaas op de tafels maakten zoveel indruk op de kleuters dat de eitjes maar bijkomstig waren. Iedereen wilde weten wat er gebeurd was. De juf vertelde dat ze de paashaas over de Neder had zien lopen met een mand vol eieren. Wellicht heeft hij toen niet gezien dat ze op de hoek van de straat, aan het plein, net geploegd hadden. Om wat sneller te zijn en omdat het al wat donker was, heeft hij niet gezien dat zijn poten vol modder hingen. Hij is als eerste in onze klas eitjes komen brengen en die vuile poten stonden nog op de tafels. En het was ook echt zo gebeurd volgens een kleuter, want je kon de 'potensporen' volgen van de grote tafel naar de kleine tafel, dan naar de computertafel en zo op de laatste tafel. Het enthousiasme was zo groot, de kleuters waren zo druk aan ‘t bespreken dat de juf op het verkeerde knopje van de camera drukte waardoor het filmpje mislukt is. Dat is pas jammer! Maar er zijn wel foto’s. Na de zeer uitbundige start van de dag kwamen toch nog onze mooie regenboogeitjes en de chocoladen eieren aan bod. De kleuters waren er blij mee en de juffen ook. Maar er wachtte ook nog een heel ander werkje. Toen de juf vroeg wie er wilde helpen met het poetsen van de tafels was iedereen paraat. Dus met z’n allen hebben we de modderpoten afgeveegd en konden we de dag verder zetten. Hopelijk zal de paashaas zijn pootjes vegen voordat hij bij jullie op bezoek komt binnenkort.

Het versje van Paashaas Pluk werd aangepast, want die is nu niet meer ziek en de kleuters kregen maar niet genoeg van hun lied 'Rode stippen op een ei'. Het is jammer dat die mooie periode zo vlug voorbij gegaan is in de klas. We sluiten nu onze 2de trimester af met onze werkjes om thuis te bekijken en bereiden ons voor op het schoolfeest, moederdag en thema 'verkeer.' Dus de paasvakantie zal nuttig besteed worden.

Als afsluiter van het 2de trimester was er op vrijdag 31 maart een speeldag in KinderRijck. Nog een laatste keer dolle pret alvorens de paasvakantie kon beginnen. Hier konden de kleuters naar hartelust spelen met elkaar, in het ballenbad, de klimtoren, het molentje ... Alles was even leuk. We kregen ook een bakje vol jetons om met de autootjes te rijden. De kleuters kregen water en drankjes, frietjes, hamburgers, halalhamburgers, kaaskroketten en kipnuggets. Met volle buikjes kon er namiddag verder gespeeld en geravot worden. De kleuters gingen doodmoe naar huis om 15u om daarna de paasvakantie in te zetten.

Geniet nu vooral van de paasvakantie en hopelijk komt de paashaas langs zonder modderpoten, maar wel met veel eitjes en andere lekkere dingen.

Daarna starten we met het laatste trimester dat ook heel erg druk zal zijn. Dus batterijen opladen en startensklaar zijn op dinsdag 18 april.

Op donderdag 30 maart hebben we ook de verjaardag van Maxime gevierd. Wel enkele dagen te vroeg, maar dan heeft ze haar Olaf-verjaardagskroon voor haar feestje thuis tijdens de paasvakantie. Het bericht en de foto's van haar verjaardag kunnen jullie onder dit bericht vinden.

Onder het bericht van Maxime haar verjaardag kunnen jullie ook de nieuwe kalender van april vinden. Dus scrol zeker even door om een kijkje te nemen. 

Nog enkele grappige uitspraken van onze kleuters:

  • Een kleuter riep:"Juf, kijk! Dottie heeft kiekes in haar mand zitten!"
  • Onze secretaresse juf Stéphanie dacht dat de paashaas met zijn poten in de chocolade gezeten had, waarop een kleuter zei:"Chocolade ligt niet op de grond, maar kaka soms wel."
  • Dottie gaat nu terug naar boer Jan en dan kunnen de kuikens groeien en groot worden en dan worden dat ook kippen. Daarop begon een kleuter te tellen en vroeg:"Hebben we dan volgende Pasen 7 Dotties?" Slimme opmerking.

Pasen 2.JPG

De paashaas heeft de afgelopen dagen hard gewerkt om vele regenboogeitjes te schilderen en chocoladen eitjes in te pakken. Terwijl wij kunnen genieten van de paasvakantie moet hij nog eventjes doorwerken zodat alle kleuters en kinderen op Pasen op zoek kunnen gaan naar lekkers:

https://goo.gl/photos/pAVk1aCSXDcwBTVB9

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

16:28 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's, Uitstapjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.