25-02-17

THEMA 'CARNAVAL' IS KLAAR EN NU IS DE VAKANTIE DAAR! GENIET ER VAN ...

Maandag mochten de kleuters hun fietsje mee naar school brengen. Er waren ook enkele kleuters die een fietshelm bij hadden. Dikke proficiat en de juf kon hier meteen ook een waarneming over geven die door alle kleuters aandachtig gevolgd werd. Bij juf Nele tijdens de bewegingsopvoeding mochten de kleuters fietsen om zo te oefenen om hun verkeersdiploma te behalen. We leerden ook nog over de carnavalshoedjes in alle kleuren, vormen en maten. De kleuters konden ze passen en naar hartelust mee spelen.

De grappige clown had heel veel ballen om te jongleren en na te tekenen. Maar aangezien we van de mama van Julie veel ronde stickertjes gekregen hadden die net de grootte van de ballen hadden, verkozen de kleuters om het werkje met stickers te maken. Zo zie je maar dat zelfs de kleuters al inspraak in een activiteit hebben en de juf vond dit ook wel een leuk idee. Dikke 'dank u wel'aan de mama van Julie voor alle materialen die we steeds krijgen.

Er werd ook nog een clown gekleurd, want de kleuters waren gefascineerd door het verhaal 'Anna viert carnaval' waarin Anna zich als clown verkleed had. Er werden ook veel slingers en confetti getekend. Bij het werkje van de hoeden moest er goed naar de vorm gekeken worden van de verschillende hoedjes om zo de hoedjes op de juiste plaats te plakken. 

Ook onze 'raket-schudbussen' moesten nog afgewerkt worden met sterren en een propeller. De kleuters waren super gemotiveerd om dit te doen, maar natuurlijk vergt dit ook de nodige tijd. Door het slechte weer en een beetje tijdsgebrek heeft de juf daarom in de draagtassen ook nog een stokmaskertje en een prinsessen- of piratenkroon gestoken om thuis in mekaar te knutselen. Van de peter van Senne hadden we bij het thema post nog heel veel rolletjes met gekleurde slingers gekregen en die hebben we ook onder de kleuters verdeeld om thuis mee te spelen.

In de draagtas zit ook nog een leuke '1 maart-verrassing' voor complimentendag. De juf heeft de voorbije weken voor alle leerkrachten, kleuters, vrienden en buren geknutseld. Maar je mag dit niet voortijdig openen. Dus nog even wachten tot 1 maart. De reacties horen we achteraf wel.

Dinsdag deden we een waarneming over ballonnen. Maar telkens de juf de ballon had opgeblazen, ging de ballon zomaar vliegen. Zelfs tot tegen het hoge plafond in de klas tot verbazing van alle kleuters. De juf kon de ballon ook laten zingen waardoor sommige kleuters dachten dat er een muisje of baby in de ballon zat. Daarna konden de kleuters vrij spelen met de ballonnen. 

Ons Dopido-werkje van vorige week van de blauwe aarde moesten we nog afwerken met groene strepen. Een eenvoudige klus voor onze flinke kleuters. Een astronaut met confetti beplakken en nog slinger-haren geven was wel een hele klus, maar wel met een heel mooi resultaat.

Op donderdagnamiddag waren de kleuters van juf Noëlla ook welkom. Zij konden zich nog eens uitleven in alle hoeken van de klas. Het was enorm druk, maar iedereen was ontzettend flink geweest. Zelfs de belhameltjes waren zo flink aan ‘t spelen en werken dat de juf nog enkele kleuters extra kon begeleiden.

Op de allerlaatste dag voor de vakantie was er iets geks aan de hand. Geen kleuters te bespeuren, maar wel prinsesjes, Spidermans, Bumba, een indiaantje en nog veel meer. Iedere kleuter was mooi verkleed en daar moesten dus zeker foto's van gemaakt worden. Ook de juffen en meester hadden hun mooiste verkleedkleren uit de kast gehaald. De juf leerde nog over de verkleedkleren en over kinderschmink. Sommigen hebben zich in het schminkhoekje volledig kunnen uitleven voor één keertje. Grappig hoor, alhoewel de meesten goed wisten hoe het moest. Want de uitleg was:"Mijn mama doet dat ook zo!" In de klas werd er fijn gespeeld en gedanst. Namiddag was er nog een traktatie met chips en een carnavalsbal op de speelplaats waar meester Steven toch wel de hoofdvogel afschoot door zich te verkleden als BA van The A-team. 

We hebben dus een leerrijke en drukke week achter de rug. Geniet nu allen van een weekje vakantie en dan vliegen we er weer in met Broederlijk Delen en Pasen na de krokusvakantie.

Onze knutselpapa zal de nieuwe loopfietsen nog in elkaar steken zodat ze maandag klaar zijn voor gebruik. En dan moet hij aan onze paasknutsels beginnen.

Grappige uitspraken van afgelopen week:

 • Een kleuter zei:"Juf, ik heb geen fietshemmel, want ik rijd zonder wielen." Hoe grappig! Deze kleuter had geen fietshelm bij en een loopfiets, dus geen fiets met steunwielen.
 • Een andere kleuter zei:"Juf, ik heb ook een benenfiets bij." Dit bleek dus ook een loopfiets te zijn.
 • De juf vertelde een boekje over dieren die zich verkleed hadden. Opeens riep een kleuter:"Dat is een pingping!" De pinguïn had ook wel een gek pak aan.

Kom zeker ook een kijkje nemen op 1 maart. Dan posten we de nieuwe kalender van maart op onze klaswebsite.

Carnaval.JPG

Wat een gekke bende zat er afgelopen vrijdag in de klas. Herkennen jullie onze gekke verklede kleuters? Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie 4 filmpjes zien van spelen met ballonnen, dansen in de klas en carnaval op de speelplaats:

https://goo.gl/photos/ek7PseXWuGqPQuqX9

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

21:13 Gepost door Juf Lutgarde in Feest, Kleuters | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-02-17

WAT IS HET FIJN OM JOUW VALENTIJN TE ZIJN ! ! !

Maandag begonnen we de week in een mooi versierde Valentijnsklas. De hartjes, kaarsjes en ballonnen vonden de kleuters wel tof. Er was een Valentijnsknuffel, chocoladen hartjes, suikerhartjes, kusjes in een fles, rode snoepjes, een geurkaars, hartendoosjes ... Valentijn uitleggen was een makkie. Sommige kleuters vertelden dat dit 'kusjesdag' was. Dus een dag om lief te zijn voor iedereen. En de aanzet naar enkele liefdevolle dagen was gezet. Naar jaarlijkse gewoonte had de juf zich thuis in haar keuken weer eens kunnen uitleven met het bakken van honderden koekjes voor buren, vrienden en ook voor de kleuters en de mama’s en papa’s. Nog even een leuke verpakking bedenken en de ganse zondag was voorbij. Maar dat is echt met veel 'liefde' gedaan voor iedereen.

Marie Prein kwam maandag ook trots als een pauw met een superleuk brilletje naar school. Fier als een gieter mocht iedereen hem eens goed bekijken. Mooi!

Omdat er maar 2 dagen rond Valentijn gewerkt kon worden, had de juf thuis al vele dingen voorbereid. Een mooi groot rood hart met een kijkgat en een liefdevolle draaischijf. De kleuters mochten creatief zijn en naar eigen keuze alle vakken versieren. Olaf mocht zeker niet ontbreken, want daar is iedereen verliefd op.

Omdat juf Jannicke zich nog maar net verloofd had, konden we haar dus gepast verrassen met een tafel vol leuke Valentijnsattributen. Er waren koekjes, kaarsjes, een kaartje, ballonnen, chocolaatjes ... Ja, zelfs de klasdeur en de wasdraad waren versierd met ballonnen. Een hele verrassing voor haar van alle kleuters en haar mama.

Op de beruchte 'kusjesdag' kwamen veel kleuters in de kleur van de liefde naar school. Er waren zelfs kleuters die speciaal voor deze dag een gepaste trui hadden aangetrokken met hartjes of kusjes er op. We begonnen de dag door een vriendje naar keuze een dikke kus en knuffel te geven. Daarna gingen we eens kijken naar de Valentijntjes die de kleuters hadden meegebracht. Een hartjesballon, lekkere hartjesspekjes, een mooie kaart, verliefde knuffeltjes, een fotohoudertje, een hartjesfotokader, hartjes ... Bent had zelfs een speciaal kaartje bij voor Marie Jehaes om te vragen of zij zijn valentijntje wilde zijn. Nadat de kleuters met rode kleurpotloden een Valentijnstekening hadden gemaakt, kon dit lieve thema afgesloten worden om te kunnen beginnen met het volgende leuke thema.

Tussen al onze foto’s zal je deze week ook een foto vinden van onze secretaresse, juf Stéphanie. Want dankzij haar kon juf Lutgarde nog 2 reuzegrote Olaf-mokken en 2 Olaf-mappen op de kop tikken om haar verzameling weer wat uit te breiden. 

En dan in zeven haasten beginnen aan het thema 'Carnaval'. Omdat onze Dopido over de ruimte gaat, gaan we een schudbus-raket maken. Eerst wat confetti, glitters en sterretjes in de pot doen en goed dichtplakken. De kleuters mochten enkele kartonnetjes versieren die moeten dienen om de raket te kunnen lanceren. De afwerking zal voor volgende week zijn al kon Bent zolang niet wachten en heeft hij als eerste zijn raket startensklaar gemaakt met sterren en een propeller.

We maakten ook een leuk werkje uit Dopido. Eerst met een dikke verfborstel water op een blad smeren en dan snippers blauw zijdepapier er op leggen. Na een tijdje konden de kleuters de snippers er af plukken en het mooie resultaat bewonderen. Het werkje 'zoek de carnavalsattributen en de schaduwen' werd door alle kleuters heel mooi en zorgvuldig gedaan.

Donderdag profiteerden we een kwartiertje extra van de eerste zonnestralen. De kleuters konden spelen en voetballen op het sportplein nadat ze naar het verhaal van 'Anna viert carnaval' geluisterd hadden.

De verkleedkleren die we voor ons klasje gekregen hadden, werden voor het eerst uitgehaald en iedereen deed zijn best om zichzelf te verkleden al was dat niet altijd even gemakkelijk. Even paraderen door de klas en dan weer aan de slag. De jongens kregen opeens veel zin om aan de 'lenteschoonmaak' te beginnen. Mooi om te zien hoe er stof geveegd werd, gedweild met een echte natte dweil, geborsteld en daarna ook mooi opgeruimd. Dikke duim!

Grappige uitspraken van de week:

 • Een kleuter zei bij het verhaal uit Dopido:"Dat zijn ruimtewezens!" De juf sloeg stijl achterover, want zo'n moeilijk woord al kennen ... Waarop een andere kleuter maar een gedeelte van het woord had opgevangen en zei:"Wat is ruime ezels?"
 • Na een geleid gesprek merkte een kleuter op dat er nog spanvetti op de grond lag van de raket te vullen. Ja, we hadden inderdaad ook wat confetti gebruikt voor onze raket. 

Valentijn.JPG

De klas was de afgelopen dagen eerst gevuld met liefde en daarna met plezier en verklede kleuters. Bumba, Rox, een verpleegster en zelfs iemand van K3 hebben we gespot in de klas. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie een filmpje bekijken van onze poetsende en spelende kleuters:

https://goo.gl/photos/mJ9pqCF7Tn1UWVU99

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

10:00 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-02-17

LAMPJE UIT EN AAN, ONS THEMA 'SLAPEN GAAN' IS NU GEDAAN

Maandag brachten de kleuters allemaal een leuk voorwerp mee uit hun slaapkamer. Lampjes, een girafje, dekentjes en nog veel meer. De kleuters mochten zelf vertellen aan hun vriendjes wat ze hadden meegebracht. Soms moest de woordenschat wat bijgeschaafd worden of leerde de juf Hoeselts dialect. 

Dinsdag mochten alle kleuters hun pyjama of slaapkleedje en hun pantoffeltjes mee naar school brengen. En het moet gezegd: wat een mooie slaapoutfits hadden de kleuters meegebracht! K3, Spiderman, Batman, konijntjes ... Er was er zelfs eentje bij met echte oortjes aan de kap. De juf wilde die mooie pyjama's ook wel een keertje passen, maar jammer genoeg waren ze veel te klein. Of zou de juf dan te groot zijn?

Daarna stond er een werkje te wachten op de kleuters. De kleuters moesten de prentjes sorteren volgens grootte. De grote pyjama, fopspeen en knuffel onder het grote bed plakken en de kleine spulletjes onder het kleine bed. De dag werd afgesloten met het wel heel erg speciale prentenboek 'Wat hoor je daar, Kleine Muis?'. Tijdens het vertellen kwamen er plots geluiden uit het boekje zoals een tikkende wekker, een druppende kraan, een piepend deurtje ... De kleuters keken en luisterden verbaasd naar het verhaal. 

Omdat de juf honderden tennisballenkokers gekregen heeft, was ze al een hele tijd aan 't broeden op leuke knutselwerkjes en ja ... Voor het thema 'Slapen gaan' knutselden we een echte 'spaarlamp'. Geen elektriciteit, geen batterijen. Zolang de kleuters het beertje kunnen zien, is het dag. En als ze het beertje niet meer zien, is het donker en nacht. Heel simpel. Maar echt wel leuk. De kleuters moesten de zuigrietjes rijgen en de sterren opplakken. Voor de rest vulde de juf haar avonduren met de afwerking. Hopelijk krijgt dit lampje binnenkort een mooi plekje op de slaapkamer van de kleuters.

De boekjes van de bibliotheek hebben ondertussen ook een plekje gekregen in onze leeshoek. De hele week gingen de boekjes van hand tot hand. Lezen, prentkijken en vertellen is dan ook een leuke en leerrijke activiteit. 

Donderdag leerden we over tandenborstels, tandpasta, bekers, handdoekje, water, een tandenpoetswekkertje ... Iedere kleuter bracht zijn of haar tandenpoetsgerief mee van thuis en mocht dan eens tonen hoe goed ze hun tanden al kunnen poetsen. Met hier en daar wat hulp heeft dus iedereen zijn tanden een extra poetsbeurt gegeven in de klas. Het poetstreintje van Jesse had de juf nog nooit gezien en was wel extra leuk. 

Valentijn komt met rasse schreden dichterbij en daarom zijn we ook al begonnen met het uitprikken van enkele hartjes. Voor de rest verklappen we nog niets. Juf Lutgarde zal ook een tandje bijsteken voor een extra verrassing. Hou dus 14 februari goed in 't oog. 

Ook de schrijfmotoriek werd weer geoefend aan de hand van een werkje waarbij ze de tekening over de stippellijn moesten natekenen. De kleuters beginnen dit echt fijn te vinden. De juf haalde een oud trucje uit haar trukendoos. Ze tekende een mannetje tussen duim en wijsvinger en dit is dan het rustplekje van de stift of potlood. Iedereen deed zijn uiterste best dus was een stickertje zeker verdiend. 

Uit de Dopido maakten we het puzzelvoorblad. Even de puzzelstukjes puzzelen om zo de foto te kunnen zien. De kaartjes kunnen thuis weer in hun kaartjesdoos. De kleuters schilderden daarna het flamingoverkleedpak helemaal roze. 

Grappige uitspraken van afgelopen week:

 • Een kleuter zei:"Juf, ik heb een camera-jas bij!" Dat was een echte mooie kamerjas ja.
 • Een kleuter zei:"Juf, ik heb een frigo-lamp bij", dit bleek dus een fluolamp te zijn.
 • Een kleuter zei:"Ik heb keverbeestjes op mijn kussen staan" en inderdaad ... Er stonden mooie lieveheersbeestjes op het kussen.
 • De kleuters brachten hun pyjama mee naar school. Toen de juf haar pyjama liet zien, zei een kleuter:"Die moet ge volgende keer wel aandoen op de speelplaats hoor!" Daar moet de juf toch eerst eens heel goed over nadenken. 
 • In het prentenboek zagen de kleuters een prent van een vleermuis waarop een kleuter zei:"Die hangt ondersteboven." Een andere kleuter reageerde:"Neen, die hangt andersom!" waarop de derde kleuter zei:"Neen, dat is andersteboven he juf."

Bij deze nog een leuke mededeling. Hiep hiep hoera voor onze webmaster juf Jannicke en haar vriend Kevin. Haar vriend heeft juf Jannicke ten huwelijk gevraagd en plannen dus een trouwfeest voor 2018. Dikke proficiat!

Neem zeker ook nog een kijkje onder dit bericht om het bericht en de foto's van Eslem haar verjaardag in de klas te zien.

Slapen gaan 2.JPG

Spulletjes van de slaapkamer in de klas, kleuters in pyjama's, tanden poetsen ... Hebben de kleuters geslapen in de klas? Nee nee, we hebben veel leuke dingen gedaan, maar slapen hoorde er jammer genoeg niet bij zoals jullie op deze foto's kunnen zien. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie nog een verrassingsfilmpje bekijken:

 https://goo.gl/photos/RtQx3WatmL2ZCnfB8

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

15:43 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

HIEP HIEP HOERA ... ESLEM IS 3 JAAR ! ! !

Kaartje.jpg

Eslem werd op 8 februari 3 jaar en dat hebben we natuurlijk gevierd in de klas. Ze kwam heel feestelijk naar school met nieuwe schoenen, nieuwe kousen, nieuwe broek, nieuw kleedje, nieuw jasje ... Ze was net een prinsesje en zo fier op haar mooie outfit. Eerst mocht ze haar Olaf-verjaardagskroon opzetten en op de tafel gaan staan. Iedereen zong van 'Lang zal ze leven' met de nodige danspasjes en hiep hoeraatjes erbij. Daarna een dikke knuffel en kus en het feesten kon beginnen. In haar verjaardagskoffertje zat haar lievelingsknuffels, een boekje en een grappige appelpiano. De verjaardagsemmer werd uit de kast gehaald en daaruit koos ze een klein engeltjesboekje om in te tekenen. Als traktatie had de jarige lekkere cakejes bij. Een dikke 'dank u wel' aan de mama en papa van Eslem voor de heerlijke traktatie! Als bedankje kleurden de kleuters een mooie verjaardagstekening voor ons feestvarkentje. 

De foto's van Eslem haar verjaardag in de klas kan je hier zien:

https://goo.gl/photos/eieyA3x3XaG2RpcGA

Drie dikke kussen van juf Lutgarde, juf Jannicke, Olaf de Giraf en alle vriendjes van de klas

13:20 Gepost door Juf Lutgarde in Jarigen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-02-17

THEMA 'SLAPEN GAAN', MAAR ONZE POST DIKT OOK NOG AAN

Ook na ons thema 'Post' hebben we nog post ontvangen in de klas. Er werden 2 mooie pakjes bezorgd in onze school. Eentje voor Senne. De doos was mooi versierd met robotten en een kraan en de serpentines die er in zaten komen zeker van pas voor ons thema carnaval. Ook Marleen stuurde een pakje met als titel 'voor de meest gedreven en lieve juffen van de 1ste kleuterklas'. Hierin zat een mooie kussensloop met 'Voor de liefste juf' er op. Dit komt goed van pas bij ons nieuwe thema, maar voorlopig hebben we dit opgehangen op ons bord. Dank je wel aan deze mensen voor de leuke verrassingen.

Omdat we op zondag 29 januari stevig de handen uit de mouwen gestoken hadden bij de afwas van de spaghettidag kregen we 'in ruil' de overgebleven gekookte eieren en de stokbroden. Dus maandag veranderde opeens ons programma en maakten we eiersla. Het was een gigantische hoeveelheid. Dus deelden we met juf Kris en meester Steven. Dat was smullen geblazen. Een dikke 'dank u wel' aan het oudercomité voor al het werk tijdens de spaghettidag en voor de eitjes en het stokbrood.

Op vraag van de kleuters maakten we ook weer eens een knipbak met oude Dopido’s. Vandaar dat sommige kleuters veel papiertjes en tekeningen in de boekentas hadden zitten.

Ondertussen kwamen er nog een hele hoop kaartjes binnen van het verplegend personeel en de artsen van het Sint-Franciscusziekenhuis uit Heusden–Zolder. De beloning volgt nog. We klokken voorlopig af op 15 pakjes en 754 kaartjes. Een toprecord! Bedankt aan iedereen om mee te werken en hopelijk tot volgend jaar bij thema 'post'! Er werd ondertussen ook al een bedankje geplaatst in 'Het Belang van Limburg' om iedereen te bedanken voor hun medewerking.

Dinsdag gingen we met de hele klas en de 2 juffen naar de bibliotheek van Hoeselt en ook het busritje heen en terug is telkens een heel avontuur. De boekjes van onze boekenhoek werden terug ingeleverd zodat we weer nieuwe boeken konden uitkiezen. Zo hadden we al snel een zak vol met prentenboekjes over slapen gaan, verkeer, Valentijn en Pasen. 

Om het thema 'Poëzie' af te sluiten, tekende de juf een hand van de kleuters na die ze vervolgens mochten inkleuren. Er werd ook al een beetje vooruit gewerkt voor onze komende thema's. Zo konden de kleuters bij juf Wendy het fluovestje geel schilderen. Ook Valentijn zal binnenkort aan bod komen in de klas en daarvoor gingen de kleuters aan de slag met letterstempeltjes op een kaartje. 

Woensdag gingen we even de benen losgooien in de Kimpel te Bilzen. Juf Nele had een mooi parcours laten klaarzetten en de kleuters konden weer naar hartelust klimmen en klauteren. Om beurt konden de kleuters slingeren aan de touwen, bouwen met de moussen blokken, springen op de kleine trampoline, voetballen, handballen, golfen en nog veel meer. Een hele leuke, actieve dag ook voor sommige juffen.

Eindelijk ... Op donderdag wou de juf eens graag in de klas blijven slapen, want ze is er toch iedere morgen vroeg bij en iedere avond als één van de laatsten of allerlaatste. Daarom bracht de juf een donsdeken mee, een dekbedovertrek, een reuzegroot kussen en een mooi dekentje van Winnie De Pooh. Deze slaapspulletjes kwamen nadien goed van pas op de matras zodat de kleuters daar lekker konden rusten of zich induffelen onder het deken. De kleuters wilden dadelijk zelf in de klas blijven slapen. Wat hebben we die dag plezier gehad, maar slapen blijven kon helaas niet.

De kleuters mochten ook een tekening kleuren in verband met slapen gaan. Uit de nieuwe Dopido werd het allereerste werkje gemaakt: Kleef de kindjes in de juiste hoeken. Er was een toilet, leeshoek, schilderhoek ... We maakten ook een werkje met figuren en schaduwen. Dit was een beetje moeilijker, maar met de nodige begeleiding lukte dit ook zeer goed. De knikkerbakken werden ook weer bovengehaald en zo konden de kleuters een knuffelbeer knikkerverven, heel erg passend bij de waarneming van de knuffels van de kleuters. Want voor 1 keertje mochten de knuffels een dagje mee naar school komen. Ja ja, Tijgertje, de hond, het konijn, de muis en de vele andere knuffels hebben zich geamuseerd in onze klas. 

Ook de attributen van thema 'Poëzie' werden zorgvuldig in een doos opgeborgen voor volgend schooljaar. Een dikke 'dank u wel' aan alle ouders voor de mooie verzen en gedichten. De handjes die de kleuters nog gemaakt hadden, mochten ze vrij versieren met de nieuwe vetkrijtjes van de juf. 

Grappige uitspraken:

 • De juf haalde een dekbed uit een zak en vroeg aan de kleuters wat het was. Een kleuter antwoordde:"Dat is een dikbed. Dat heb ik thuis ook!"
 • Eén kleuter was supergemotvieerd om te leren hoe je het dekbed en het kussen op de matras moest leggen, want ... hij kreeg die dag ook een 'echt' bed thuis.
 • Een kleuter zei:"Die sukkel is heel dik!" De juf verschoot zich een bult. Bleek dat de kleuter bedoelde dat het kussen heel dik was.

Slapen gaan.JPG

Afgelopen week hebben we een beetje vanalles gedaan: een gerecht gemaakt, naar de bib geweest, gaan sporten ... Op tijd en stond hebben we ook even gerust, want dat hoort natuurlijk ook bij ons thema 'Slapen gaan' zoals jullie op deze foto's kunnen zien:

https://goo.gl/photos/YqGcgT8gRNaaZon5A

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

01:32 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's, Uitstapjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |