18-02-17

WAT IS HET FIJN OM JOUW VALENTIJN TE ZIJN ! ! !

Maandag begonnen we de week in een mooi versierde Valentijnsklas. De hartjes, kaarsjes en ballonnen vonden de kleuters wel tof. Er was een Valentijnsknuffel, chocoladen hartjes, suikerhartjes, kusjes in een fles, rode snoepjes, een geurkaars, hartendoosjes ... Valentijn uitleggen was een makkie. Sommige kleuters vertelden dat dit 'kusjesdag' was. Dus een dag om lief te zijn voor iedereen. En de aanzet naar enkele liefdevolle dagen was gezet. Naar jaarlijkse gewoonte had de juf zich thuis in haar keuken weer eens kunnen uitleven met het bakken van honderden koekjes voor buren, vrienden en ook voor de kleuters en de mama’s en papa’s. Nog even een leuke verpakking bedenken en de ganse zondag was voorbij. Maar dat is echt met veel 'liefde' gedaan voor iedereen.

Marie Prein kwam maandag ook trots als een pauw met een superleuk brilletje naar school. Fier als een gieter mocht iedereen hem eens goed bekijken. Mooi!

Omdat er maar 2 dagen rond Valentijn gewerkt kon worden, had de juf thuis al vele dingen voorbereid. Een mooi groot rood hart met een kijkgat en een liefdevolle draaischijf. De kleuters mochten creatief zijn en naar eigen keuze alle vakken versieren. Olaf mocht zeker niet ontbreken, want daar is iedereen verliefd op.

Omdat juf Jannicke zich nog maar net verloofd had, konden we haar dus gepast verrassen met een tafel vol leuke Valentijnsattributen. Er waren koekjes, kaarsjes, een kaartje, ballonnen, chocolaatjes ... Ja, zelfs de klasdeur en de wasdraad waren versierd met ballonnen. Een hele verrassing voor haar van alle kleuters en haar mama.

Op de beruchte 'kusjesdag' kwamen veel kleuters in de kleur van de liefde naar school. Er waren zelfs kleuters die speciaal voor deze dag een gepaste trui hadden aangetrokken met hartjes of kusjes er op. We begonnen de dag door een vriendje naar keuze een dikke kus en knuffel te geven. Daarna gingen we eens kijken naar de Valentijntjes die de kleuters hadden meegebracht. Een hartjesballon, lekkere hartjesspekjes, een mooie kaart, verliefde knuffeltjes, een fotohoudertje, een hartjesfotokader, hartjes ... Bent had zelfs een speciaal kaartje bij voor Marie Jehaes om te vragen of zij zijn valentijntje wilde zijn. Nadat de kleuters met rode kleurpotloden een Valentijnstekening hadden gemaakt, kon dit lieve thema afgesloten worden om te kunnen beginnen met het volgende leuke thema.

Tussen al onze foto’s zal je deze week ook een foto vinden van onze secretaresse, juf Stéphanie. Want dankzij haar kon juf Lutgarde nog 2 reuzegrote Olaf-mokken en 2 Olaf-mappen op de kop tikken om haar verzameling weer wat uit te breiden. 

En dan in zeven haasten beginnen aan het thema 'Carnaval'. Omdat onze Dopido over de ruimte gaat, gaan we een schudbus-raket maken. Eerst wat confetti, glitters en sterretjes in de pot doen en goed dichtplakken. De kleuters mochten enkele kartonnetjes versieren die moeten dienen om de raket te kunnen lanceren. De afwerking zal voor volgende week zijn al kon Bent zolang niet wachten en heeft hij als eerste zijn raket startensklaar gemaakt met sterren en een propeller.

We maakten ook een leuk werkje uit Dopido. Eerst met een dikke verfborstel water op een blad smeren en dan snippers blauw zijdepapier er op leggen. Na een tijdje konden de kleuters de snippers er af plukken en het mooie resultaat bewonderen. Het werkje 'zoek de carnavalsattributen en de schaduwen' werd door alle kleuters heel mooi en zorgvuldig gedaan.

Donderdag profiteerden we een kwartiertje extra van de eerste zonnestralen. De kleuters konden spelen en voetballen op het sportplein nadat ze naar het verhaal van 'Anna viert carnaval' geluisterd hadden.

De verkleedkleren die we voor ons klasje gekregen hadden, werden voor het eerst uitgehaald en iedereen deed zijn best om zichzelf te verkleden al was dat niet altijd even gemakkelijk. Even paraderen door de klas en dan weer aan de slag. De jongens kregen opeens veel zin om aan de 'lenteschoonmaak' te beginnen. Mooi om te zien hoe er stof geveegd werd, gedweild met een echte natte dweil, geborsteld en daarna ook mooi opgeruimd. Dikke duim!

Grappige uitspraken van de week:

  • Een kleuter zei bij het verhaal uit Dopido:"Dat zijn ruimtewezens!" De juf sloeg stijl achterover, want zo'n moeilijk woord al kennen ... Waarop een andere kleuter maar een gedeelte van het woord had opgevangen en zei:"Wat is ruime ezels?"
  • Na een geleid gesprek merkte een kleuter op dat er nog spanvetti op de grond lag van de raket te vullen. Ja, we hadden inderdaad ook wat confetti gebruikt voor onze raket. 

Valentijn.JPG

De klas was de afgelopen dagen eerst gevuld met liefde en daarna met plezier en verklede kleuters. Bumba, Rox, een verpleegster en zelfs iemand van K3 hebben we gespot in de klas. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie een filmpje bekijken van onze poetsende en spelende kleuters:

https://goo.gl/photos/mJ9pqCF7Tn1UWVU99

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

10:00 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.