11-02-17

LAMPJE UIT EN AAN, ONS THEMA 'SLAPEN GAAN' IS NU GEDAAN

Maandag brachten de kleuters allemaal een leuk voorwerp mee uit hun slaapkamer. Lampjes, een girafje, dekentjes en nog veel meer. De kleuters mochten zelf vertellen aan hun vriendjes wat ze hadden meegebracht. Soms moest de woordenschat wat bijgeschaafd worden of leerde de juf Hoeselts dialect. 

Dinsdag mochten alle kleuters hun pyjama of slaapkleedje en hun pantoffeltjes mee naar school brengen. En het moet gezegd: wat een mooie slaapoutfits hadden de kleuters meegebracht! K3, Spiderman, Batman, konijntjes ... Er was er zelfs eentje bij met echte oortjes aan de kap. De juf wilde die mooie pyjama's ook wel een keertje passen, maar jammer genoeg waren ze veel te klein. Of zou de juf dan te groot zijn?

Daarna stond er een werkje te wachten op de kleuters. De kleuters moesten de prentjes sorteren volgens grootte. De grote pyjama, fopspeen en knuffel onder het grote bed plakken en de kleine spulletjes onder het kleine bed. De dag werd afgesloten met het wel heel erg speciale prentenboek 'Wat hoor je daar, Kleine Muis?'. Tijdens het vertellen kwamen er plots geluiden uit het boekje zoals een tikkende wekker, een druppende kraan, een piepend deurtje ... De kleuters keken en luisterden verbaasd naar het verhaal. 

Omdat de juf honderden tennisballenkokers gekregen heeft, was ze al een hele tijd aan 't broeden op leuke knutselwerkjes en ja ... Voor het thema 'Slapen gaan' knutselden we een echte 'spaarlamp'. Geen elektriciteit, geen batterijen. Zolang de kleuters het beertje kunnen zien, is het dag. En als ze het beertje niet meer zien, is het donker en nacht. Heel simpel. Maar echt wel leuk. De kleuters moesten de zuigrietjes rijgen en de sterren opplakken. Voor de rest vulde de juf haar avonduren met de afwerking. Hopelijk krijgt dit lampje binnenkort een mooi plekje op de slaapkamer van de kleuters.

De boekjes van de bibliotheek hebben ondertussen ook een plekje gekregen in onze leeshoek. De hele week gingen de boekjes van hand tot hand. Lezen, prentkijken en vertellen is dan ook een leuke en leerrijke activiteit. 

Donderdag leerden we over tandenborstels, tandpasta, bekers, handdoekje, water, een tandenpoetswekkertje ... Iedere kleuter bracht zijn of haar tandenpoetsgerief mee van thuis en mocht dan eens tonen hoe goed ze hun tanden al kunnen poetsen. Met hier en daar wat hulp heeft dus iedereen zijn tanden een extra poetsbeurt gegeven in de klas. Het poetstreintje van Jesse had de juf nog nooit gezien en was wel extra leuk. 

Valentijn komt met rasse schreden dichterbij en daarom zijn we ook al begonnen met het uitprikken van enkele hartjes. Voor de rest verklappen we nog niets. Juf Lutgarde zal ook een tandje bijsteken voor een extra verrassing. Hou dus 14 februari goed in 't oog. 

Ook de schrijfmotoriek werd weer geoefend aan de hand van een werkje waarbij ze de tekening over de stippellijn moesten natekenen. De kleuters beginnen dit echt fijn te vinden. De juf haalde een oud trucje uit haar trukendoos. Ze tekende een mannetje tussen duim en wijsvinger en dit is dan het rustplekje van de stift of potlood. Iedereen deed zijn uiterste best dus was een stickertje zeker verdiend. 

Uit de Dopido maakten we het puzzelvoorblad. Even de puzzelstukjes puzzelen om zo de foto te kunnen zien. De kaartjes kunnen thuis weer in hun kaartjesdoos. De kleuters schilderden daarna het flamingoverkleedpak helemaal roze. 

Grappige uitspraken van afgelopen week:

  • Een kleuter zei:"Juf, ik heb een camera-jas bij!" Dat was een echte mooie kamerjas ja.
  • Een kleuter zei:"Juf, ik heb een frigo-lamp bij", dit bleek dus een fluolamp te zijn.
  • Een kleuter zei:"Ik heb keverbeestjes op mijn kussen staan" en inderdaad ... Er stonden mooie lieveheersbeestjes op het kussen.
  • De kleuters brachten hun pyjama mee naar school. Toen de juf haar pyjama liet zien, zei een kleuter:"Die moet ge volgende keer wel aandoen op de speelplaats hoor!" Daar moet de juf toch eerst eens heel goed over nadenken. 
  • In het prentenboek zagen de kleuters een prent van een vleermuis waarop een kleuter zei:"Die hangt ondersteboven." Een andere kleuter reageerde:"Neen, die hangt andersom!" waarop de derde kleuter zei:"Neen, dat is andersteboven he juf."

Bij deze nog een leuke mededeling. Hiep hiep hoera voor onze webmaster juf Jannicke en haar vriend Kevin. Haar vriend heeft juf Jannicke ten huwelijk gevraagd en plannen dus een trouwfeest voor 2018. Dikke proficiat!

Neem zeker ook nog een kijkje onder dit bericht om het bericht en de foto's van Eslem haar verjaardag in de klas te zien.

Slapen gaan 2.JPG

Spulletjes van de slaapkamer in de klas, kleuters in pyjama's, tanden poetsen ... Hebben de kleuters geslapen in de klas? Nee nee, we hebben veel leuke dingen gedaan, maar slapen hoorde er jammer genoeg niet bij zoals jullie op deze foto's kunnen zien. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie nog een verrassingsfilmpje bekijken:

 https://goo.gl/photos/RtQx3WatmL2ZCnfB8

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

15:43 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Dikke proficiat juf Jannicke en Kevin. Leuk, verrassend filmpje. Maak er een lang en gelukkig leven van.

Gepost door: Anja | 11-02-17

De commentaren zijn gesloten.