04-02-17

THEMA 'SLAPEN GAAN', MAAR ONZE POST DIKT OOK NOG AAN

Ook na ons thema 'Post' hebben we nog post ontvangen in de klas. Er werden 2 mooie pakjes bezorgd in onze school. Eentje voor Senne. De doos was mooi versierd met robotten en een kraan en de serpentines die er in zaten komen zeker van pas voor ons thema carnaval. Ook Marleen stuurde een pakje met als titel 'voor de meest gedreven en lieve juffen van de 1ste kleuterklas'. Hierin zat een mooie kussensloop met 'Voor de liefste juf' er op. Dit komt goed van pas bij ons nieuwe thema, maar voorlopig hebben we dit opgehangen op ons bord. Dank je wel aan deze mensen voor de leuke verrassingen.

Omdat we op zondag 29 januari stevig de handen uit de mouwen gestoken hadden bij de afwas van de spaghettidag kregen we 'in ruil' de overgebleven gekookte eieren en de stokbroden. Dus maandag veranderde opeens ons programma en maakten we eiersla. Het was een gigantische hoeveelheid. Dus deelden we met juf Kris en meester Steven. Dat was smullen geblazen. Een dikke 'dank u wel' aan het oudercomité voor al het werk tijdens de spaghettidag en voor de eitjes en het stokbrood.

Op vraag van de kleuters maakten we ook weer eens een knipbak met oude Dopido’s. Vandaar dat sommige kleuters veel papiertjes en tekeningen in de boekentas hadden zitten.

Ondertussen kwamen er nog een hele hoop kaartjes binnen van het verplegend personeel en de artsen van het Sint-Franciscusziekenhuis uit Heusden–Zolder. De beloning volgt nog. We klokken voorlopig af op 15 pakjes en 754 kaartjes. Een toprecord! Bedankt aan iedereen om mee te werken en hopelijk tot volgend jaar bij thema 'post'! Er werd ondertussen ook al een bedankje geplaatst in 'Het Belang van Limburg' om iedereen te bedanken voor hun medewerking.

Dinsdag gingen we met de hele klas en de 2 juffen naar de bibliotheek van Hoeselt en ook het busritje heen en terug is telkens een heel avontuur. De boekjes van onze boekenhoek werden terug ingeleverd zodat we weer nieuwe boeken konden uitkiezen. Zo hadden we al snel een zak vol met prentenboekjes over slapen gaan, verkeer, Valentijn en Pasen. 

Om het thema 'Poëzie' af te sluiten, tekende de juf een hand van de kleuters na die ze vervolgens mochten inkleuren. Er werd ook al een beetje vooruit gewerkt voor onze komende thema's. Zo konden de kleuters bij juf Wendy het fluovestje geel schilderen. Ook Valentijn zal binnenkort aan bod komen in de klas en daarvoor gingen de kleuters aan de slag met letterstempeltjes op een kaartje. 

Woensdag gingen we even de benen losgooien in de Kimpel te Bilzen. Juf Nele had een mooi parcours laten klaarzetten en de kleuters konden weer naar hartelust klimmen en klauteren. Om beurt konden de kleuters slingeren aan de touwen, bouwen met de moussen blokken, springen op de kleine trampoline, voetballen, handballen, golfen en nog veel meer. Een hele leuke, actieve dag ook voor sommige juffen.

Eindelijk ... Op donderdag wou de juf eens graag in de klas blijven slapen, want ze is er toch iedere morgen vroeg bij en iedere avond als één van de laatsten of allerlaatste. Daarom bracht de juf een donsdeken mee, een dekbedovertrek, een reuzegroot kussen en een mooi dekentje van Winnie De Pooh. Deze slaapspulletjes kwamen nadien goed van pas op de matras zodat de kleuters daar lekker konden rusten of zich induffelen onder het deken. De kleuters wilden dadelijk zelf in de klas blijven slapen. Wat hebben we die dag plezier gehad, maar slapen blijven kon helaas niet.

De kleuters mochten ook een tekening kleuren in verband met slapen gaan. Uit de nieuwe Dopido werd het allereerste werkje gemaakt: Kleef de kindjes in de juiste hoeken. Er was een toilet, leeshoek, schilderhoek ... We maakten ook een werkje met figuren en schaduwen. Dit was een beetje moeilijker, maar met de nodige begeleiding lukte dit ook zeer goed. De knikkerbakken werden ook weer bovengehaald en zo konden de kleuters een knuffelbeer knikkerverven, heel erg passend bij de waarneming van de knuffels van de kleuters. Want voor 1 keertje mochten de knuffels een dagje mee naar school komen. Ja ja, Tijgertje, de hond, het konijn, de muis en de vele andere knuffels hebben zich geamuseerd in onze klas. 

Ook de attributen van thema 'Poëzie' werden zorgvuldig in een doos opgeborgen voor volgend schooljaar. Een dikke 'dank u wel' aan alle ouders voor de mooie verzen en gedichten. De handjes die de kleuters nog gemaakt hadden, mochten ze vrij versieren met de nieuwe vetkrijtjes van de juf. 

Grappige uitspraken:

  • De juf haalde een dekbed uit een zak en vroeg aan de kleuters wat het was. Een kleuter antwoordde:"Dat is een dikbed. Dat heb ik thuis ook!"
  • Eén kleuter was supergemotvieerd om te leren hoe je het dekbed en het kussen op de matras moest leggen, want ... hij kreeg die dag ook een 'echt' bed thuis.
  • Een kleuter zei:"Die sukkel is heel dik!" De juf verschoot zich een bult. Bleek dat de kleuter bedoelde dat het kussen heel dik was.

Slapen gaan.JPG

Afgelopen week hebben we een beetje vanalles gedaan: een gerecht gemaakt, naar de bib geweest, gaan sporten ... Op tijd en stond hebben we ook even gerust, want dat hoort natuurlijk ook bij ons thema 'Slapen gaan' zoals jullie op deze foto's kunnen zien:

https://goo.gl/photos/YqGcgT8gRNaaZon5A

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

01:32 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's, Uitstapjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.