28-01-17

THEMA 'POST' IS GEDAAN, MAAR ER KOMEN NOG VEEL KAARTJES AAN ! ! !

Vorige week hadden we reeds 686 kaartjes en 32 van deze week erbij. Dat zijn er voorlopig 718. We kregen ook nog een ganse briefomslag vol met mooie tekeningen van de 1ste kleuterklas van Werm. Bedankt juf Marijke en alle kleuters! Een verrassing is onderweg via een postpakket. Juf Jannicke en Kevin hadden ook nog een postpakket voor de kleuters met leuke kaartjes en een grote zak met snoepjes. Met zulke speciale acties mag dat wel eens. Dikke 'dank u wel'. Deze week hebben de kleuters ook lekkere koeken mogen eten uit de andere postpakketten. Een leerrijk en nu ook een lekker thema.

De laatste activiteiten rond post kwamen ook aan bod. Samen met juf Jannicke werd er moderne post gemaakt in de vorm van een e-mail. Iedere kleuter mocht aan de klascomputer gaan zitten om vervolgens op het toetsenbord te tokkelen. Daarna werden de mailtjes verstuurd en keken we uit naar mailtjes van de mama's en papa's. Ook de sms'jes die de ouders de week voordien gestuurd hadden, werden één voor één voorgelezen. De kapoenen waren blij met de gekke tekeningetjes die de mama's en papa's in hun berichtjes gezet hadden. Namiddag speelden we nog een spel met kerstkaarten waarbij ze de helften van de kaarten moesten puzzelen tot 1 geheel.

Omdat we iedere maand ook iets willen doen uit ons jaarplan verkeer kocht de juf speciaal een geluidspel 'Kikker: verstoppertje spelen'. De juf verstopte Kikker op een plekje in de klas en zo leerden de kleuters geluiden te herkennen en lokaliseren. En het was zo plezant. Eerst muisstil zijn en dan zegt de kikker op regelmatige tijdstippen iets:"Ik ben verstopt”, “Kom je me zoeken?” De kleuters waren echt geboeid door het spel en konden hem na enkele minuten ook telkens vinden.

De laatste werkjes uit Dopido werden gedaan. Eerst mochten de kleuters de pinguïn met zwarte verf schilderen. Maar opgepast ... het buikje moest wit blijven. Dit is één van de weinige keren dat de kleuters het fijn vonden om met zwart te werken. Samen met juf Wendy mochten de kleuters ook met de speciale krijtjes van de juf een regenboog tekenen. Ze gebruikten hiervoor de juiste kleuren en probeerden ze ook te benoemen. Flink gewerkt door alle kleuters.

Donderdag 26 januari was er gedichtendag met daaraan gekoppeld de week van de poëzie. Ons gedicht ging over de handen. Omdat het begrijpen en de inhoud zo moeilijk was, paste de juf alles een beetje aan voor de kleuters. We leerden zoals grote mensen beleefd een hand geven en een high five doen. Daarna stempelden de kleuters een poëziekaart vol sterren met juf Wendy. Ondertussen mocht iedereen om beurt zijn handen komen verven en stempelen. Even laten drogen en snel uitknippen tussendoor. Al het voorbereidende werk had de juf de voorbije avonden thuis al gedaan zodat de kaarten dezelfde dag al klaar waren en mee naar huis konden.

Ook de ouders hadden heel goed hun best gedaan voor de week van de poëzie. De kleuters brachten leuke en grappige versje mee. Sommige ouders hadden er zelfs mooie tekeningen bij gemaakt. De juf heeft alles voorgelezen en sommige versjes wilden de kleuters zelfs meermaals horen. Dank u wel beste oudersi Jullie doen altijd zoveel inspanningen om onze thema’s extra leerrijk en plezant te maken.

Dat de kleuters heel leergierig zijn, werd vrijdag nog maar eens bewezen toen enkele kleuters vroegen of de juf ook nog een schrijfwerkje had zoals de grote mensen dat doen. En ja, dan zorgt de juf daar ook voor. En opeens wilde iedereen een schrijfwerkje maken. Een goede oefening voor de fijne motoriek en de juiste penhouding.

Als slot van het thema post mochten de kleuters tekenen op een  briefomslag met speciale pastelkrijtjes en daarna met water de kleuren door elkaar laten lopen.

We hebben ook nog een dikke 'dank u wel' voor de mama van Julie en Genaux die regelmatig leuke dingen mee naar school geeft. Knuffeltjes, kloppers, onderzetborden ... Nu zijn de juffen al volop leuke ideeën aan ‘t bedenken om deze materialen te gebruiken bij een volgende knutselgelegenheid. Ook de mama van Ylana willen we bedanken voor de vele knutselbuizen. We hebben ondertussen een hele voorraad bij elkaar.

Ook een dikke 'dank u wel' aan het Anjo-team Jos, Davy en Elke. Want op woensdag 8 maart zijn we uitgenodigd voor een echt restaurantbezoek. Hierover horen jullie later nog meer. Bedankt voor de emmers. Deze kunnen we goed gebruiken op onze spaghettidag.

Grappige uitspraken van de week:

 • Een leerling van het 2de leerjaar schreef een brief waarin stond:"Juf, ik vind u zo leuk en lief. Mag ik bij je terug komen?"
 • Aan de hand van tekeningen leerden de kleuters ook rijmen waarop iemand zei:"Haha, ik kan al lezen gelijk mijn broer, maar die krijgt geen tekeningen van zijn juf."
 • De kleuters leerden een versje aan de hand van tekeningen waarbij iemand zei:"Weet je wat ik durf? Schommelen op de olifant zijn smurf."

Neem zeker een kijkje onder dit bericht, want daar kunnen jullie de kalender van februari vinden. 

Week van de Poëzie.JPG

De honderden kaartjes en tekeningen op de kast hebben nu plaats moeten maken voor grappige versjes en leuke gedichtjes van de ouders. Dat er flink gestempeld werd voor de poëziekaartjes kunnen jullie op deze foto's zien. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie een filmpje zien van het spelen in de hoekjes in de klas:

https://goo.gl/photos/XfdxAGxgpgQPMU1A8

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

00:48 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-01-17

KALENDER FEBRUARI 2017

Vanaf woensdag mogen we februari verwelkomen en daarbij hoort ook een nieuwe kalender. De 1ste dag van februari brengen we al sportend door in de Kimpel. Een weekje later, op 8 februari, vieren we de verjaardag van Eslem in de klas. Ook Valentijnsdag op 14 februari zullen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De dag nadien, op woensdag 15 februari, mogen alle kleuters en leerlingen thuisblijven, want dan is er een pedagogische studiedag voor de leerkrachten. Vanaf maandag 20 februari werken we rond carnaval in de klas om daarna volop te kunnen genieten van een weekje krokusvakantie.

06 Februari.jpg

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

23:56 Gepost door Juf Lutgarde in Kalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-01-17

DE POSTBODE SLEURT DAGELIJKS MET BRIEVEN, EEN HEEL DOZIJN ... DAT VINDEN DE KLEUTERS SUPERFIJN ! ! !

Op maandag kregen we bezoek van een echte postbode in de klas. De papa van Bent maakte tijd vrij om onze kleuters het een en ander te vertellen over de post. Voor het eerst konden zowel de juf als de kleuters een echte 'duimeling' zien om vlug de brieven te kunnen vastnemen. Super gedaan Davy! Een hele dikke 'dank u wel' voor je bezoekje in onze klas! Maar dit is nog niet alles, want zijn vrouw Elke kwam ons deze week ook nog een extra verrassing brengen. Bent had een leuke kinderbox bij met daarin een uitnodiging van Jos, Davy en Elke van frituur–restaurant Anjo voor een lekker etentje voor de ganse kleuterklas en de 2 juffen. Een hele dikke merci voor alles en we zullen binnenkort afspreken wanneer we frietjes komen eten.

Daarna volgde een waarneming over kranten. Wat zijn die groot en zo veel letters, tekeningen en cijfers. Ja, zelfs het weer stond er in en auto’s. De kleuters konden vergelijken, meten, scheuren ... En toen herinnerden zich sommige kleuters nog dat we vorig jaar een heus papierzwembad konden maken met de kranten. Een leerrijke dag met scheurtechniek, veel lol en plezier. De kleuters noemden het hun 'snipperzwembad'. Juf Nele zette de fijne activiteiten verder in de turnles en ging zo aan het turnen met kranten. Zo zie je maar, beste mensen van 'Het Belang van Limburg' dat jullie pakje met de gratis krant goed gebruikt werd.

Juf Jannicke ging de moderne toer op in het thema en gebruikte haar smartphone voor enkele activiteiten. De kleuters weten al heel erg goed wat je zoals met een smartphone kan doen: bellen, berichtjes sturen en foto's maken. Daarom belden we eerst even naar juf Lutgarde en door te Facetimen konden de kleuters juf Lutgarde ook zien. Wat was dat gek! Ze vonden het vreemd om de juf te zien ook al was ze niet in de klas. Daarna mochten de kleuters zelf aan de slag gaan met de smartphone. Eerst mocht iedereen een berichtje sturen naar mama en papa. Drukken op de lettertjes vonden ze fijn, maar grappige mannetjes en tekeningetjes zoeken vonden ze nog leuker! Komende dinsdag gaat de juf voorlezen wat de mama's en papa's hebben teruggestuurd naar hun kleuter. Daarna mochten de kleuters ook nog selfies maken waarvan jullie het resultaat kunnen zien bij de foto's. 

Er werden ook weer verschillende werkjes gemaakt met logisch rangschikken, taalverrijking en technieken, wiskunde en kleurenkennis. De kleuters mochten 4 prentjes in de juiste volgorde opplakken in verband met een brief posten tot aan huis bezorgen. Omdat het vorig weekend ook nog gesneeuwd had, werden er Dopido-werkjes gemaakt met een sneeuwman. Logisch redeneren en het juiste aantal stempels zetten en daarna juist kleuren. Leuke activiteit. Ook het stempelen van de sneeuw met een speciale stempelroller was nieuw voor de kleuters. Ze toverden in een oogwenk een heel sneeuwlandschap. Het opplakken van gekleurde bollen op de juiste plaats was een gemakkelijk werkje. Ook de bollen met de juiste kleur verbinden met dezelfde kleur stift was succesvol. Fijne motoriek, juiste pengreep en kleurenkennis werd ondertussen vlotjes geoefend. Ook onze woordkaartjes en puzzel uit Dopdio werden geoefend en de kleuters kregen alles mee naar huis om in hun kaartjesdoos te steken zodat ze thuis ook nog wat kunnen spelen en oefenen.

Op donderdagnamiddag kwamen de kleuters van juf Manuella ook even terug naar ons klasje om er in de hoeken te spelen omdat juf Manuella ziek is. We wensen haar een spoedig herstel toe.

Ondertussen kunnen we melden dat er al 686 kaarten en brieven werden bezorgd, enkele tientallen tekeningen en 12 pakjes vol verrassingen. Dit is een ongekend succes en de juffen hoorden dat er nog post onderweg is. Bedankt aan Smets Etienne en Seron Odette voor de doos met pralines, wafeltjes en koekjes. Hier kunnen de kleuters een hele tijd van smullen. Bedankt aan de mama en papa van Maxime voor de 2 mooie leesboeken voor ons leeshoekje en de mooie knutselattributen voor Pasen. Bedankt aan oma en Noëmie voor de lekkere Boudoirkoekjes en de vele ballonnen. Bedankt aan BPost voor de postmuts en sjaal om over te leren. Bedankt aan Ine en Erwin voor de ballonnen en het mooie vertelboek van Beertje Paddington. Zij ronselden voor ons ook enorm veel wenskaarten in het Sint-Franciscusziekenhuis van Heusen-Zolder, op de 100-diensten en ambulance-diensten. Bedankt aan de mama en papa van Senne voor de grote doos met een groot pak letterkoekjes. Die kwamen goed van pas, want onze Olafemmer met koekjes was bijna leeg. Bedankt aan Jos en Marie-Thérèse uit Lanaken voor de vele mooie pakjes met knuffels, puzzels en juweeltjes voor ons schoonheidshoekje. Bedankt aan de mama en papa van Enora voor het grote pak met stickers. Dit vinden de kleuters altijd leuk en we hebben er al van gebruikt hoor.

Grappige uitspraken:

 • Een kleuter vroeg:"Juf, mogen we ook met de duimhoed spelen?" Dat was dus onze duimeling.
 • Sinds ons thema 'Post' willen er ook heel veel kleuters later postbode worden, want de brievenbus vullen en daarna omkieperen vinden ze heel fijn.
 • Een kleuter van juf Manuella zei heel vertederd:"Juf, ik zou nog in uw klas willen zitten, want ik vind uw hoekjes fijn."
 • Een kleuter zei:"Juf, er ligt sneeuw op de cake van Sander!" Ja, dat was lekkere poedersuiker die er op lag.
 • Een kleuter vroeg:"Juf, wie brengt de post als de postbode ziek is?" Waarop een kleuter dadelijk zei:"Ja, Herman de Beer van in het boek van de juf he."

Onder dit bericht kunnen jullie zien hoe we de verjaardag van Sander gevierd hebben in de klas.

Post 2.JPG

Wat hebben de kleuters veel gescheurd en gezwommen in hun heuse snipperzwembad. Dolle pret met enkele kranten papier zoals jullie kunnen zien op de foto's. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie nog 4 filmpjes bekijken van ons snipperzwembad en een leuk pakje dat we kregen in de klas:

https://goo.gl/photos/4cVN7qD9TYrLqiwt7

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

16:59 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

HIEP HIEP HOERA ... SANDER IS 3 JAAR ! ! !

Kaartje.jpg

We hebben er enkele maandjes op moeten wachten dit schooljaar, maar afgelopen vrijdag hebben we de allereerste jarige kapoen kunnen vieren in de klas. En die eer was weggelegd voor Sander, want hij werd vrijdag 3 jaar. Als eerste jarige van onze klas voelde hij zich wel heel speciaal. De juf maakte natuurlijk een Olaf-verjaardagskroon met mini-wiebeloogjes en dat vond hij heel grappig. Als een stoere bink ging hij op de tafel staan en aanhoorde hij al lachend de verjaardagsliedjes die voor hem gezongen werden. Een knuffel en een kus van iedereen en daarna koos hij een mooi speelgoedautootje uit de verjaardagsemmer. We keken in zijn verjaardagskoffertje en wat had hij meegebracht van thuis? Een brandweerauto, een truck met grote wielen, een monstertruck en een spelletje. Als traktatie had de jarige een lekkere cake bij. Een dikke 'dank u wel' aan de mama en papa van Sander voor de heerlijke traktatie! Als bedankje kleurden de kleuters een mooie verjaardagstekening voor ons feestvarkentje. 

De foto's van Sander zijn verjaardag in de klas kan je hier zien:

https://goo.gl/photos/t5DiDJG9htYVQw9J9

Drie dikke kussen van juf Lutgarde, juf Jannicke, Olaf de Giraf en alle vriendjes van de klas

16:00 Gepost door Juf Lutgarde in Jarigen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-01-17

BESTE WENSEN VOOR HET NIEUWE JAAR EN DE JUFFEN STAAN WEER MET THEMA 'POST' KLAAR ! ! !

Na een deugddoende kerstvakantie mochten onze 3 grootste kapoenen Aleyna, Hannah en Jonathan naar de klas van juf Manuella gaan. Maar niet getreurd! Onze kleuterbende werd al uitgebreid met 1 nieuw vriendinnetje, Marie. Nu hebben we 2 Maries in de klas en dat zorgt soms voor een beetje verwarring bij de kleuters. Marie voelde zich meteen thuis in ons klasje en ging al snel de verschillende hoekjes ontdekken. 

Instapper Marie.JPG

De kerstvakantie is voorbij gevlogen, maar de juffen zijn ook tijdens de vakantie druk bezig geweest voor school. Ze flyerden met de hele familie alle straten van de Neder rond zodat thema 'Post' goed van start kon gaan. Na een lange wandeltocht kregen alle huizen een briefje in de brievenbus met de vraag om ons een kaartje te sturen zodat we veel post zouden krijgen. Juf Lutgarde liet nog een Duizendpootje in Het Belang van Limburg zetten met een oproep om kaartjes te krijgen. En met meer dan 200 postzegels werden ook postkantoren en scholen geschreven om ons te helpen met ons thema. 

In de klas werd een echt posthoekje ingericht met een brievenbus, poststempels, postzegels (stickers), wenskaartjes, briefpapier, stiften ... De kleuters konden dadelijk van start gaan met het maken van wenskaarten en het afstempelen van de brieven.

De speelbak werd gevuld met oude wenskaarten en briefomslagen die gepost konden worden in de brievenbus van de speelbak. Telkens de postkaarten op waren, kieperden de kleuters de kaarten opnieuw in de speelbak en begonnen ze weer postbode te spelen. Op de gang werd de geelrode brievenbus omgetoverd tot een echte Olaf-brievenbus waar iedereen een kaartje of tekening in kan steken voor onze klas. 

Tijdens de voorbije week hebben we al enkele honderden kaartjes, tekeningen en pakjes gekregen zowel van mensen op de Neder, Duizendpoot-lezers, kaartschrijvers uit Wallonië, Brussel, Aalst, Dendermonde, Bocholt ... Ja, zelfs uit enkele dorpen en steden waar de juffen zelfs nog nooit van gehoord hebben. Dit zullen we naderhand samen met de kleuters eens opzoeken. Er kwamen ook 2 kaartjes uit Duitsland en eentje uit Gran Canaria. Zelfs daar wilden ze een steentje bijdragen aan ons thema 'Post'.

Ook een dikke 'dank u wel' aan de papa van Bent. Hij heeft er als postbode voor kunnen zorgen dat we postbodekledij in bruikleen hebben en dat we een heuse wenskaartenbrievenbus in de klas hebben staan waar de kleuters zich echt mee amuseren. Hieraan koppelden we de waarneming 'kleding van de postbode' en zijn werk. Dikke merci!

Tijdens een waarneming leerden we over het nieuwe jaar en verschillende soorten kalenders. Want de kleuters gebruiken dagelijks de scheurkalender. De juf had ook nog een jaarkalender, een weekkalender ... meegebracht om over te leren. 

Op dinsdag mochten alle kleuters briefomslagen mee naar school brengen. Eerst gingen we eens kijken hoeveel enveloppen iedereen had meegebracht en welke postzegel er op plakte. De kerstmanpostzegel vonden ze de mooiste, maar er waren ook enveloppen met een postzegel met een vlinder of een rode meneer (koning Filip) er op. Mama of papa moest er een adres op schrijven van de mensen naar wie de kleuters een kaartje gingen sturen. De kleuters maakten een leuk kaartje om er in te stoppen en de briefomslagen werden versierd met stickers en stempeltjes. Donderdag zijn we alles in de brievenbus aan de kerk gaan steken en nu wachten de kleuters natuurlijk vol ongeduld of er de komende dagen een mooi kaartje, tekening of pakje voor hen bij de schoolpost zit. 

Donderdag waren er toevallig 2 postbodes in de school met 2 pakjes voor onze kleuterklas. Deze mannen wilden maar al te graag met de kleuters op de foto staan. Ook de auto van de postbode hebben we even van dichtbij kunnen zien. 

We oefenden met behulp van een werkje de juiste penhouding en keken hoe ver het staat met de schrijfmotoriek van de kleuters. Ze tekenden de stippellijnen na op de briefomslagen. Juf Wendy schilderde met de kleuters rond enkele mooie prenten van de post en liet hen een tekening van de postbode kleuren in de juiste kleuren. Met stempeltjes versierden ze een tekening van een grote postzegel. Omdat het vrijdag zo koud en nat was buiten mochten de kleuters tijdens de speeltijd binnen blijven en naar de DVD van Pieter Post kijken. 

Bij deze een hele dikke 'dank u wel' aan ALLE mensen die ons post bezorgd hebben. Een extra dank u wel voor familie Wijckmans uit Ham voor de grote zak ballonnen, aan Godelieve Biesmans uit Genk voor de 27 kaartjes, bedankt aan Rita die een doos met fairtrade-snoepjes en chocoladen munten stuurde, bedankt Marleen voor de 2 pakken met bouwpakketten ivm verkeer (we zullen de leerlingen van meester Steven om hulp vragen), bedankt familie Vanwijck uit Kinrooi voor de mooie Jaklien-kalenders en zoals gevraagd hebben de kleuters een mooie tekening gekleurd voor een jarige gehandicapte vriend, bedankt juf Nicole voor de grote doos met mooie knopen, super bedankt voor de mensen die speciaal een Olaf-kaart gestuurd hadden die de juf toevallig nog niet in haar collectie had. Bedankt aan de postzegelverzamelaar die ons elk jaar opnieuw een deeltje van zijn collectie naar ons klasje stuurt. Bedankt aan de bedrijven, gemeentebesturen en postkantoren die ons ook leuke dingen stuurden. Ook alle leerlingen en kleuters, ouders, grootouders die kaarten en tekeningen stuurden. Sommigen maakten zelfs mooie hartjes of Olaf-tekeningen.

Als verrassing had de juf ook weer haar unieke reuzegrote Olaf-kaart mee naar school genomen om over te leren.

Dank u wel aan de ouders van Ylana Vanspauwen die ons allerlei leuke spullen voor ons keukentje cadeau deden. Dank u wel aan de ouders van Jitte en Fenne die een een ganse zak vol verkleedkleren gaven. Die zullen we zeker tijdens het thema carnaval gebruiken.

Grappige uitspraken van de week:

 • Toen de juf vroeg waar de 3 doorgeschoven kleuters dan waren, antwoordde iemand:"Die wonen nu in de klas van juffrouw Manuella."
 • Een kleuter vroeg:"Juf, mogen wij met de briefslagromen spelen?" Ja, we hadden net een nieuw en moeilijk woord geleerd namelijk briefomslag.
 • Een kleuter vroeg:"Juf, waarom zijn er verschillende benen aan de broek van de postbode?" Dit waren eigenlijk de verschillende kleuren en de reflecterende stroken op de broek. 
 • "Mogen we ook brieven in de grote bussenbrief steken?" 
 • De kleuters kijken alle dagen uit naar nieuwe post, de mooie kaartjes, de leuke dingen. Dan zei opeens een kleuter:"Die postbode heeft zeker een winkel thuis!"

Post 1.JPG

De postbode van de Neder heeft het al druk gehad de afgelopen dagen. Tientallen brieven en kaartjes hebben hun weg al gevonden naar ons klasje. Ook onze kleuters hebben de smaak te pakken om zelf postbode te spelen zoals jullie op de foto's kunnen zien:

https://goo.gl/photos/YxU8m9Y7tSRX4jJSA

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

14:14 Gepost door Juf Lutgarde in Kleuters, Thema's, Uitstapjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-01-17

EEN 'GEZOEND' 2017 ! ! !

 Nieuwjaar.jpg

Om middernacht hebben we afscheid genomen van 2016, want 2017 stond te popelen om te beginnen. Hopelijk is 2017 voor jullie allemaal goed en gezellig begonnen. En bij een nieuw jaar horen ook mooie wensen van kleine mensen. Ja ja, onze kapoenen zijn in december druk bezig geweest met het knutselen van een mooie nieuwjaarsbrief en het aanleren van een leuk nieuwjaarsgedichtje. De kleuters stempelden eerst een blauwe lucht en schilderden een taartkarton helemaal groen. Met wattenstaafjes werden er stipjes gestempeld. Na het nodige knip- en plakwerk toverde juf Lutgarde er mooie kerstbomen van om op de nieuwjaarsbrieven te plakken. Dagelijks werd het versje geoefend met de nodige bewegingen zodat de kapoenen dit zeker alleen konden doen op 1 januari. We hopen dan ook dat alle kleuters het versje nog kenden en zo iedereen verrast werd met onze mooie wensen. 

Daarnaast zijn we stiekem ook bezig geweest met een andere verrassing voor alle ouders. Met grappige nieuwjaarsaccessoires hebben we een leuke fotoshoot gedaan in de klas. Alle kleuters mochten accessoires kiezen waarmee ze op de foto wilden gaan. Jammer genoeg waren er nog enkele kleuters ziek, maar niet getreurd. Endy, Senne en Marie Prein mogen na de vakantie ook nog even poseren voor grappige foto's.

Op deze link kunnen jullie de foto's van het knutselen van de nieuwjaarsbrief en van de fotoshoot zien. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie 2 filmpjes bekijken van het oefenen van onze nieuwjaarsbrief:

https://goo.gl/photos/97wF1Sog49jNKciSA

Onder dit bericht kunnen jullie ook de nieuwe kalender van januari vinden. 

Op de website van 'Het Belang van Hoeselt' hebben we ook een artikeltje met foto's geplaatst over onze kersthappening. Op deze link kunnen jullie het artikel lezen. De foto's kunnen jullie bekijken door rechtsboven in de foto op het pijltje te klikken:

http://www.hbvl.be/cnt/dmf20161227_02646486/kersthappenin...

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

Olaf op kerstboom.jpg

17:32 Gepost door Juf Lutgarde in Allerlei | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

KALENDER JANUARI 2017

Met Kerstmis achter de rug en 2017 die pas gestart is, staat er ook weer een nieuwe kalender voor de deur. Het einde van de kerstvakantie is gelukkig nog niet meteen in zicht en de eerste maand van het nieuwe jaar zorgt voor leuke activiteiten. Op maandag 9 januari verwelkomen we weer iedereen in onze klas en krijgen we er een nieuw vriendje bij. Op 20 januari vieren we onze eerste jarige van 2017 en Sander is dan ons feestvarken van dienst. Op woensdag 25 januari hebben alle kleuters en leerlingen vrij zodat de leerkrachten naar een pedagogische studiedag kunnen gaan. Op de laatste zondag van de maand, op 29 januari, kan iedereen lekker komen smullen op onze spaghettidag. We brengen ook nog eens een bezoekje aan de bibliotheek van Hoeselt op dinsdag 31 januari om nieuwe boekjes te gaan ontlenen.

05 Januari.jpg

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

09:00 Gepost door Juf Lutgarde in Kalender | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |