28-01-17

THEMA 'POST' IS GEDAAN, MAAR ER KOMEN NOG VEEL KAARTJES AAN ! ! !

Vorige week hadden we reeds 686 kaartjes en 32 van deze week erbij. Dat zijn er voorlopig 718. We kregen ook nog een ganse briefomslag vol met mooie tekeningen van de 1ste kleuterklas van Werm. Bedankt juf Marijke en alle kleuters! Een verrassing is onderweg via een postpakket. Juf Jannicke en Kevin hadden ook nog een postpakket voor de kleuters met leuke kaartjes en een grote zak met snoepjes. Met zulke speciale acties mag dat wel eens. Dikke 'dank u wel'. Deze week hebben de kleuters ook lekkere koeken mogen eten uit de andere postpakketten. Een leerrijk en nu ook een lekker thema.

De laatste activiteiten rond post kwamen ook aan bod. Samen met juf Jannicke werd er moderne post gemaakt in de vorm van een e-mail. Iedere kleuter mocht aan de klascomputer gaan zitten om vervolgens op het toetsenbord te tokkelen. Daarna werden de mailtjes verstuurd en keken we uit naar mailtjes van de mama's en papa's. Ook de sms'jes die de ouders de week voordien gestuurd hadden, werden één voor één voorgelezen. De kapoenen waren blij met de gekke tekeningetjes die de mama's en papa's in hun berichtjes gezet hadden. Namiddag speelden we nog een spel met kerstkaarten waarbij ze de helften van de kaarten moesten puzzelen tot 1 geheel.

Omdat we iedere maand ook iets willen doen uit ons jaarplan verkeer kocht de juf speciaal een geluidspel 'Kikker: verstoppertje spelen'. De juf verstopte Kikker op een plekje in de klas en zo leerden de kleuters geluiden te herkennen en lokaliseren. En het was zo plezant. Eerst muisstil zijn en dan zegt de kikker op regelmatige tijdstippen iets:"Ik ben verstopt”, “Kom je me zoeken?” De kleuters waren echt geboeid door het spel en konden hem na enkele minuten ook telkens vinden.

De laatste werkjes uit Dopido werden gedaan. Eerst mochten de kleuters de pinguïn met zwarte verf schilderen. Maar opgepast ... het buikje moest wit blijven. Dit is één van de weinige keren dat de kleuters het fijn vonden om met zwart te werken. Samen met juf Wendy mochten de kleuters ook met de speciale krijtjes van de juf een regenboog tekenen. Ze gebruikten hiervoor de juiste kleuren en probeerden ze ook te benoemen. Flink gewerkt door alle kleuters.

Donderdag 26 januari was er gedichtendag met daaraan gekoppeld de week van de poëzie. Ons gedicht ging over de handen. Omdat het begrijpen en de inhoud zo moeilijk was, paste de juf alles een beetje aan voor de kleuters. We leerden zoals grote mensen beleefd een hand geven en een high five doen. Daarna stempelden de kleuters een poëziekaart vol sterren met juf Wendy. Ondertussen mocht iedereen om beurt zijn handen komen verven en stempelen. Even laten drogen en snel uitknippen tussendoor. Al het voorbereidende werk had de juf de voorbije avonden thuis al gedaan zodat de kaarten dezelfde dag al klaar waren en mee naar huis konden.

Ook de ouders hadden heel goed hun best gedaan voor de week van de poëzie. De kleuters brachten leuke en grappige versje mee. Sommige ouders hadden er zelfs mooie tekeningen bij gemaakt. De juf heeft alles voorgelezen en sommige versjes wilden de kleuters zelfs meermaals horen. Dank u wel beste oudersi Jullie doen altijd zoveel inspanningen om onze thema’s extra leerrijk en plezant te maken.

Dat de kleuters heel leergierig zijn, werd vrijdag nog maar eens bewezen toen enkele kleuters vroegen of de juf ook nog een schrijfwerkje had zoals de grote mensen dat doen. En ja, dan zorgt de juf daar ook voor. En opeens wilde iedereen een schrijfwerkje maken. Een goede oefening voor de fijne motoriek en de juiste penhouding.

Als slot van het thema post mochten de kleuters tekenen op een  briefomslag met speciale pastelkrijtjes en daarna met water de kleuren door elkaar laten lopen.

We hebben ook nog een dikke 'dank u wel' voor de mama van Julie en Genaux die regelmatig leuke dingen mee naar school geeft. Knuffeltjes, kloppers, onderzetborden ... Nu zijn de juffen al volop leuke ideeën aan ‘t bedenken om deze materialen te gebruiken bij een volgende knutselgelegenheid. Ook de mama van Ylana willen we bedanken voor de vele knutselbuizen. We hebben ondertussen een hele voorraad bij elkaar.

Ook een dikke 'dank u wel' aan het Anjo-team Jos, Davy en Elke. Want op woensdag 8 maart zijn we uitgenodigd voor een echt restaurantbezoek. Hierover horen jullie later nog meer. Bedankt voor de emmers. Deze kunnen we goed gebruiken op onze spaghettidag.

Grappige uitspraken van de week:

  • Een leerling van het 2de leerjaar schreef een brief waarin stond:"Juf, ik vind u zo leuk en lief. Mag ik bij je terug komen?"
  • Aan de hand van tekeningen leerden de kleuters ook rijmen waarop iemand zei:"Haha, ik kan al lezen gelijk mijn broer, maar die krijgt geen tekeningen van zijn juf."
  • De kleuters leerden een versje aan de hand van tekeningen waarbij iemand zei:"Weet je wat ik durf? Schommelen op de olifant zijn smurf."

Neem zeker een kijkje onder dit bericht, want daar kunnen jullie de kalender van februari vinden. 

Week van de Poëzie.JPG

De honderden kaartjes en tekeningen op de kast hebben nu plaats moeten maken voor grappige versjes en leuke gedichtjes van de ouders. Dat er flink gestempeld werd voor de poëziekaartjes kunnen jullie op deze foto's zien. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie een filmpje zien van het spelen in de hoekjes in de klas:

https://goo.gl/photos/XfdxAGxgpgQPMU1A8

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

00:48 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.