22-01-17

DE POSTBODE SLEURT DAGELIJKS MET BRIEVEN, EEN HEEL DOZIJN ... DAT VINDEN DE KLEUTERS SUPERFIJN ! ! !

Op maandag kregen we bezoek van een echte postbode in de klas. De papa van Bent maakte tijd vrij om onze kleuters het een en ander te vertellen over de post. Voor het eerst konden zowel de juf als de kleuters een echte 'duimeling' zien om vlug de brieven te kunnen vastnemen. Super gedaan Davy! Een hele dikke 'dank u wel' voor je bezoekje in onze klas! Maar dit is nog niet alles, want zijn vrouw Elke kwam ons deze week ook nog een extra verrassing brengen. Bent had een leuke kinderbox bij met daarin een uitnodiging van Jos, Davy en Elke van frituur–restaurant Anjo voor een lekker etentje voor de ganse kleuterklas en de 2 juffen. Een hele dikke merci voor alles en we zullen binnenkort afspreken wanneer we frietjes komen eten.

Daarna volgde een waarneming over kranten. Wat zijn die groot en zo veel letters, tekeningen en cijfers. Ja, zelfs het weer stond er in en auto’s. De kleuters konden vergelijken, meten, scheuren ... En toen herinnerden zich sommige kleuters nog dat we vorig jaar een heus papierzwembad konden maken met de kranten. Een leerrijke dag met scheurtechniek, veel lol en plezier. De kleuters noemden het hun 'snipperzwembad'. Juf Nele zette de fijne activiteiten verder in de turnles en ging zo aan het turnen met kranten. Zo zie je maar, beste mensen van 'Het Belang van Limburg' dat jullie pakje met de gratis krant goed gebruikt werd.

Juf Jannicke ging de moderne toer op in het thema en gebruikte haar smartphone voor enkele activiteiten. De kleuters weten al heel erg goed wat je zoals met een smartphone kan doen: bellen, berichtjes sturen en foto's maken. Daarom belden we eerst even naar juf Lutgarde en door te Facetimen konden de kleuters juf Lutgarde ook zien. Wat was dat gek! Ze vonden het vreemd om de juf te zien ook al was ze niet in de klas. Daarna mochten de kleuters zelf aan de slag gaan met de smartphone. Eerst mocht iedereen een berichtje sturen naar mama en papa. Drukken op de lettertjes vonden ze fijn, maar grappige mannetjes en tekeningetjes zoeken vonden ze nog leuker! Komende dinsdag gaat de juf voorlezen wat de mama's en papa's hebben teruggestuurd naar hun kleuter. Daarna mochten de kleuters ook nog selfies maken waarvan jullie het resultaat kunnen zien bij de foto's. 

Er werden ook weer verschillende werkjes gemaakt met logisch rangschikken, taalverrijking en technieken, wiskunde en kleurenkennis. De kleuters mochten 4 prentjes in de juiste volgorde opplakken in verband met een brief posten tot aan huis bezorgen. Omdat het vorig weekend ook nog gesneeuwd had, werden er Dopido-werkjes gemaakt met een sneeuwman. Logisch redeneren en het juiste aantal stempels zetten en daarna juist kleuren. Leuke activiteit. Ook het stempelen van de sneeuw met een speciale stempelroller was nieuw voor de kleuters. Ze toverden in een oogwenk een heel sneeuwlandschap. Het opplakken van gekleurde bollen op de juiste plaats was een gemakkelijk werkje. Ook de bollen met de juiste kleur verbinden met dezelfde kleur stift was succesvol. Fijne motoriek, juiste pengreep en kleurenkennis werd ondertussen vlotjes geoefend. Ook onze woordkaartjes en puzzel uit Dopdio werden geoefend en de kleuters kregen alles mee naar huis om in hun kaartjesdoos te steken zodat ze thuis ook nog wat kunnen spelen en oefenen.

Op donderdagnamiddag kwamen de kleuters van juf Manuella ook even terug naar ons klasje om er in de hoeken te spelen omdat juf Manuella ziek is. We wensen haar een spoedig herstel toe.

Ondertussen kunnen we melden dat er al 686 kaarten en brieven werden bezorgd, enkele tientallen tekeningen en 12 pakjes vol verrassingen. Dit is een ongekend succes en de juffen hoorden dat er nog post onderweg is. Bedankt aan Smets Etienne en Seron Odette voor de doos met pralines, wafeltjes en koekjes. Hier kunnen de kleuters een hele tijd van smullen. Bedankt aan de mama en papa van Maxime voor de 2 mooie leesboeken voor ons leeshoekje en de mooie knutselattributen voor Pasen. Bedankt aan oma en Noëmie voor de lekkere Boudoirkoekjes en de vele ballonnen. Bedankt aan BPost voor de postmuts en sjaal om over te leren. Bedankt aan Ine en Erwin voor de ballonnen en het mooie vertelboek van Beertje Paddington. Zij ronselden voor ons ook enorm veel wenskaarten in het Sint-Franciscusziekenhuis van Heusen-Zolder, op de 100-diensten en ambulance-diensten. Bedankt aan de mama en papa van Senne voor de grote doos met een groot pak letterkoekjes. Die kwamen goed van pas, want onze Olafemmer met koekjes was bijna leeg. Bedankt aan Jos en Marie-Thérèse uit Lanaken voor de vele mooie pakjes met knuffels, puzzels en juweeltjes voor ons schoonheidshoekje. Bedankt aan de mama en papa van Enora voor het grote pak met stickers. Dit vinden de kleuters altijd leuk en we hebben er al van gebruikt hoor.

Grappige uitspraken:

  • Een kleuter vroeg:"Juf, mogen we ook met de duimhoed spelen?" Dat was dus onze duimeling.
  • Sinds ons thema 'Post' willen er ook heel veel kleuters later postbode worden, want de brievenbus vullen en daarna omkieperen vinden ze heel fijn.
  • Een kleuter van juf Manuella zei heel vertederd:"Juf, ik zou nog in uw klas willen zitten, want ik vind uw hoekjes fijn."
  • Een kleuter zei:"Juf, er ligt sneeuw op de cake van Sander!" Ja, dat was lekkere poedersuiker die er op lag.
  • Een kleuter vroeg:"Juf, wie brengt de post als de postbode ziek is?" Waarop een kleuter dadelijk zei:"Ja, Herman de Beer van in het boek van de juf he."

Onder dit bericht kunnen jullie zien hoe we de verjaardag van Sander gevierd hebben in de klas.

Post 2.JPG

Wat hebben de kleuters veel gescheurd en gezwommen in hun heuse snipperzwembad. Dolle pret met enkele kranten papier zoals jullie kunnen zien op de foto's. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie nog 4 filmpjes bekijken van ons snipperzwembad en een leuk pakje dat we kregen in de klas:

https://goo.gl/photos/4cVN7qD9TYrLqiwt7

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

16:59 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Wat een tof thema en wat een succes. De kleuters hebben blijkbaar ook heel veel bijgeleerd.
Al spelend leren bestaat dus echt.
Hopelijk krijgen jullie nog veel post
Mvg.

Gepost door: David | 25-01-17

Aan zo'n actie doen we altijd mee want we willen de kindjes graag gelukkig zien en proficiat juffrouwen voor al die moeite die gij twee doet, 1000-poot-lezer HBVL

Gepost door: Mia en Ber | 25-01-17

De commentaren zijn gesloten.