27-12-16

WIJ VIEREN KERSTMIS MET ZIJN ALLEN BIJ DE BOOM MET VELE BALLEN ! ! !

Kerstmis naderde met rasse schreden. Het was een drukte van jewelste. Kerstknutselwerkjes, nieuwjaarsbrieven, werkjes en helaas veel zieke kleuters ...

Maar om een beetje te ontspannen, ging de juf toch weer zoals ieder jaar kerstkoekjes bakken voor de kleuters, vrienden, buren ... Ja, eens uit de startblokken geschoten met bakken is de juf wel uren zoet. Dus onder de kerstboom in de klas lagen er voor alle kleuters kerstkoekjes. Hopelijk hebben de sneeuwmannen, kerstbomen, engeltjes en rendieren gesmaakt.

Onze briefomslagen met de nieuwjaarsbrief en het voorblad van de werkjes van het 1ste trimester moesten de kleuters ook nog afwerken door er vele sterren rond te stempelen. Ze vonden dit erg leuk om te doen en de resultaten waren erg mooi. En ... er waren enkele kleuters die ook de sterretjes voor de zieke kleuters gestempeld hebben. Echt lief gedaan!

Tussendoor moest er nog veel afgewerkt worden en mochten de kleuters op de computer naar een kerstverhaaltje kijken. Met een doosje lekkere rozijntjes was dit een leuke ontspanning.

Het kerstverhaal werd nog eens verteld en de boekjes 'Ik kan al een kindje tekenen' werden voor de eerste keer dit schooljaar gebruikt. Iedere kleuter mocht een kindje tekenen in hun boekje en op het einde van de 2de en 3de trimester doen we dat nog een keertje om zo een evolutie te kunnen zien in het tekenen. 

Om ons voor te bereiden op het kerstfeest leerden we over een kerstmanpak, de gekke kersthoeden van de juffen en de kleuters, de kerstmutsen, de stoere kerstkwajongenspet van de juf en de grappige rendier- en sterrendiadeempjes.

Het werd een week van stressen en ongeziene overuren. We leerden en oefenden ook nog in de kerk voor de kersthappening en kwamen bekaf terug in school. De extra liedjes en dansjes waren nog een last minute extra opdracht. Op woensdag ging onze kersthappening door in de kerk met tientallen ouders en grootouders. Alle klassen zongen een liedje en als afsluiting werd er gedanst op 'We wish you a merry Christmas' en 'Jingle Bells'. Daarna kon iedereen genieten van een bekertje lekkere warme chocomelk. Een dikke 'dank u wel' aan het oudercomité voor hun helpende handen op onze kersthappening. De kersthappening was een succes en alle kleuters en leerlingen hebben dat heel goed gedaan!

In de klas konden de kleuters de laatste dagen voor de kerstvakantie nog kersttekeningen kleuren, spelen met de dopjes, de auto’s en luisteren naar enkele kerstverhalen.

Hoogtepunt van de week was ons kerstfeestje op donderdag met engeltjespasta met rode saus, cola, limonade, fruitsap, water en lekkere kerstkoekjes. De rode mondjes zijn het bewijs dat het hen allemaal gesmaakt heeft. De kleuters waren zichtbaar ook blij dat ze konden uitpuffen na een overdrukke eerste trimester.

Alle draagtassen met de liedjesmap, de werkjes en de nieuwjaarsbrief en het kerststukje mochten mee naar huis. Hopelijk veel kijkplezier in de werkalbums. Nu kunnen jullie zien hoe goed de kleuters hun best gedaan hebben tijdens de 1ste trimester.

Ook de juffen werden uitvoerig bedankt met kerst- en nieuwjaarskaartjes, flessen wijn, pralines, Merciekes, chocoladesnoepjes, kerststukjes ... De juffen kregen zelfs eitjes om weer te bakken tijdens de kerstvakantie. Aan alle ouders een hele dikke 'dank u wel'! We hebben met veel liefde en plezier voor alle kleuters gezorgd en met hen gewerkt en gespeeld in onze klas.

Helaas moeten we ook afscheid nemen van Hannah, Jonathan en Aleyna. Zij schuiven door naar de 2de kleuterklas bij juf Manuella, want er zijn nog heel wat nieuwe kleuters ingeschreven voor de komende trimesters. De mama en papa van Aleyna hadden voor alle kleuters en juffen nog een lekkere afscheidsverrassing gemaakt, namelijk een Olaf-cakestokje. Mooi gedaan en echt lekker! Dikke 'dank u wel' voor deze lekkere traktatie!

Ook Enora verraste de juffen met lekkere cakejes die ze samen met haar mama had gebakken. Een dikke 'dank u wel' voor de lekkere cakejes!

Het huis van juf Lutgarde is al enkele weekjes ondergedompeld in een mooi kerstsfeertje en er zijn al vele kleuters een kijkje komen nemen naar de verlichte rendieren, pinguïns en ijsberen. Ook Ella-Noor kwam samen met haar mama even een bezoekje brengen om de kerstverlichting te bewonderen. Iedereen kan nog steeds komen kijken tot en met 6 januari.

Nu gaan we eerst even uitblazen en genieten van een welverdiende kerstvakantie. Na de vakantie verwelkomen we Marie Prein in ons klasje.

Grappige uitspraken:

 • Een kleuter zei:"Juf, wij hebben thuis zo geen bakje voor Jezus, want wij krijgen geen baby meer."
 • De juf vroeg:"Wie weet hoe het rendier van de kerstman heet?" "Zoals een auto" zei een kleuter. "Neen" zei de juf, maar de kleuter bleef volhouden van wel. De juf noemde allerlei merken en dan blijkt Renault juist te zijn. "Neen, het is Rudolf" verbeterde de juf. 
 • Ook de arrenslee is niet uit te spreken door de kleuters. Enkele gegeven antwoorden waren: een aa-slee, een apeslee en "Och ja, zo iets voor in de sneeuw te rijden he".

Kerstmis 2.JPG

De juffen en de kleuters waren toch echt wel aan vakantie toe. Maar ook ons fototoestel maakte de afgelopen weken overuren om alle leuke activiteiten en knutselmomenten op foto vast te leggen zoals jullie op deze foto's kunnen zien: Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie 3 filmpjes bekijken van de liedjes en dansjes van de kersthappening:

https://goo.gl/photos/12xN2tPqjwL4YKkK7

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

10:30 Gepost door Juf Lutgarde in Feest, Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-12-16

KERSTMIS VOOR GROOT EN KLEIN, VREDE MOET ER ZIJN ! ! !

Sinds enige tijd kunnen we een beroep doen op 'opa Jos Hansen' om allerlei klusjes te doen. Wat een luxe. Er valt altijd wel iets te repareren en op te ruimen. Toch was het even schrikken toen hij metershoog op een ladder moest klimmen in de klas omdat de juf per ongeluk de hendel van het verluchtingsluik had afgetrokken. Of is onze juf opeens zo sterk geworden? Bedankt Jos voor de service.

Om wat meer in de kerstsfeer te komen, haalde de juf enkele kerstmutsen uit de kast. Om beurt kerstman spelen was wel fijn. Maar waar bleven de pakjes dan? Veel speeltijd was er deze week niet. Een kerststukje maken, een nieuwjaarsbrief aanleren en maken, werken uit Dopido ... Wat een drukte! De speelbak werd deze week veelvuldig gebruikt. De kleuters creëerden er verschillende kerststallen met zoveel mogelijk beelden. Een os of ezel meer of minder maakte geen verschil.

En dan het grote werk. Onze plankjes als gouden ster waren reeds geschilderd. Nu gingen we de kerstbal nog versieren met mozaïeken uit zijdepapier. Dat was een mooi idee, maar oh zo moeilijk. De juf moest op zoek naar hulpmiddeltjes om alles wat gemakkelijker te maken. De resultaten zijn super, maar hier en daar moest de juf wel helpen. Het afwerken nam ze natuurlijk ook voor haar rekening. Dat zien jullie volgende week wel.

Juf Nele speelde een kerstpottenmemory met de kleuters. 2 dezelfde zoeken is voor sommige kleuters nog moeilijk. Maar na enkele oefenbeurten ging alles vlotjes. Maar net dan is het tijd om op te ruimen. Volgende week spelen we dus verder met dit spel.

Juf Wendy, juf Jannicke en juf Lutgarde deden extra hun best om toch maar alle werkjes uit Dopido te kunnen maken. Eerst schilderden de kleuters 4 dikke kerstballen, elk in een andere kleur in een mooie groene kerstboom. Daarna stempelden ze een kersttrui voor het kindje uit Dopido. Met een schuursponsje en een bordje rode verf gingen ze aan de slag. Voorzichtig binnen de lijnen proberen te stempelen was de boodschap. De kleuters kleurden nog enkele prenten en maakten dan eindelijk hun laatste werkje van de week. Met enkele uitsteekvormen voor koekjes mochten ze op het bladerdeeg stempelen. De oudste kleuters vroegen dadelijk:"En juf? Ga je met Kerstmis weer koekjes bakken?" Misschien ... Maar dan zal de kerstman zeker moeten helpen, want een dag is vaak veel te kort voor de juffen.

Dat de kleuters nieuw poetsmateriaal hadden gekregen van de Sint wisten jullie al. Maar dat ze ook echt willen poetsen, had de juf niet verwacht. Dus maakte de juf van 1 grote dweil 2 kleine dweiltjes. Wat water in het emmertje, de dweiltjes goed uitwringen en er werd echt gepoetst. Ook de 'zogezegde' stofdoeken vonden de kleuters maar niks. Dus trok de juf naar de winkel om echte microvezeldoekjes en een swiffertje te gaan kopen. Wat hebben de kleuters al flink gepoetst en genoten van het nieuwe poetsmateriaal.

Vrijdagnamiddag zat ons klasje opeens goed vol. De leerlingen van het 4de leerjaar mochten met de kleuters komen puzzelen, een treinspoor bouwen, kijken en lezen in de vertelboeken, Coloredo spelen en natuurlijk ook nog even de 'kleuter uithangen' en zoals vroeger spelen in de hoekjes. Als afsluiter vertelde de juf het verhaal van de grote kleine Kerstman. Fijn te zien hoe deze leerlingen genoten hebben van een namiddagje kleuterklas en hoe goed ze de kleuters geholpen hebben bij werkjes, het eetmoment ....

Grappige uitspraken van de week:

 • Een kleuter vroeg:"Juf, hoe klein is de kleine kerstman?" "Zo klein als jullie" antwoordde de juf waarop iemand heel verontwaardigd zei:"Maar wij zijn toch al groot!"
 • De juf vertelde van de kerststal en de kribbe. Dat was een nieuw en moeilijk woord. Even later kwam een kleuter zeggen:"Wij hebben thuis ook zo'n kist om Jezus in te leggen."
 • Een kleuter kwam zeggen:"Juf, wij hebben een hele grote kerstboom, maar geen koeienstal." Blijkt dat de kerstbeelden gewoon voor de kerstboom staan zonder stal bij de kleuter thuis.

Onder dit bericht kunnen jullie ook enkele foto's bekijken van de kerstversiering die momenteel het huis van juf Lutgarde helemaal verlicht.

Kerstmis 1.JPG

Er heerste een gezellige kerstdrukte in de klas: kokende kerstmannetjes, poetsende kerstvrouwtjes, knutselende juffen ... Geen tijd om ons te vervelen zoals jullie op de foto's kunnen zien:

https://goo.gl/photos/6sYQtSPnikL1g3t97

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

21:27 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-12-16

KERSTMIS TEN HUIZE JUF LUTGARDE

Beste klaswebsitebezoekers, kleuters ... Kortom iedereen die van Kerstmis houdt. 

Onze knutselpapa heeft de ganse voortuin omgetoverd tot een heus kerstmisparadijs. Iedereen is welkom om eens te komen kijken. Dagelijks vanaf ongeveer 17u tot 23u branden honderden lichtjes, zie je de Kerstman, de sneeuwman, vele rendieren en een iglo met ijsberen en pinguïns.

Kom gerust even mee genieten. Alle kleuters/kinderen mogen aan de voordeur aanbellen voor een koekje of een snoepje (indien we thuis zijn).

De kerstversiering zal blijven staan tot 6 januari 2017.

Op voorhand al een vrolijk kerstfeest gewenst van de juffen, hun knutselpapa en Olaf de Giraf!

Ons adres kan je vinden in de Olaf-brochure of vragen via mail:

IMG_5621.JPG

Op deze link kan je al een glimp opvangen van de kerstsfeer ten huize juf Lutgarde:

https://goo.gl/photos/fWk7Td8Dm3w8WQ1T9

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

23:33 Gepost door Juf Lutgarde in Allerlei | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

10-12-16

MET KERSTMIS IN 'T VERSCHIET VERGETEN WE DE PAKJES NIET

Allereerst willen we deze week de klaswebsite beginnen met ongelofelijk goed nieuws.

Reeds van bij de opstart van onze klaswebsite, dus 7 jaren geleden, zijn we op zoek gegaan naar extra Olafs voor onze klas. Helaas ... Na vele advertenties, afschuimen van rommelmarkten, contact met Leendert Jan Vis zelf, oproepen via kranten, Facebook en nog veel meer konden we niets vinden. Onlangs hebben we toch maar weer een zoekertje laten plaatsen in de krant, maar deze keer met een foto van Olaf erbij. Er werd bijna onmiddellijk gereageerd door de familie Verheyen–Verslegen uit Meeuwen–Gruitrode. Deze mevrouw vertelde ons dat ze nog een Olaf-knuffel had, maar dat de kleinkinderen die wel aan de juffen en haar klas wilden schenken. We hebben zo vlug mogelijk met deze lieve mensen afgesproken en kregen uit handen van haar kleinzoon de Olaf-knuffel cadeau, gratis en voor niets. Maar de juffen vonden een flinke beloning zowel voor deze lieve mensen als de 3 kleinkinderen meer dan gepast. Super! Dikke 'dank u wel' lieve mensen. Zowel de juffen als de kleuters zijn enorm blij met een Olaf er bij. Ondertussen zijn we ook bezig met de opkoop van de vrienden van Olaf en hopen we ooit onze collectie te vervolledigen. We hebben al enkele echte Bono de Beertjes en er zijn nog verschillende knuffeltjes per post onderweg uit Nederland. Maar bij deze nog een warme oproep. Wie heeft er ooit 7 tot 10 jaar geleden een Olaf de Girafknuffel van L J V gekocht in een speelgoedwinkel en wil die aan ons verkopen?

Dus op maandag waren de kleuters in de ban van de nieuwe Olaf. Ze dachten dat de Sint die voor de juffen gebracht had. Nu hebben we een Olaf en een mama Olaf volgens de kleuters. We zongen nog enkele liedjes voor de Sint, kleurden, speelden enkele spellen en werkten wat extra rond taal en woordenschat. De juf vertelde ook een Sintverhaal met het themakoffertje en de kleuters konden ook in het ruim van het schip kijken naar de Pieten, het paard, de pakjes ...

Van Jef en Gaby, gekend van de okkernoten, kregen we nog heel veel okkernoten voor de klas en tientallen chocoladen Sintfiguren om over te leren en op te eten. Dikke merci!

Al dat snoepgoed stak de kleuters en juf wel de ogen uit, dus daarom werd er dinsdag geleerd maar vooral veel geproefd van al dat lekkers van de Sint. De hele tafel lag vol, dus het was moeilijk te kiezen wat eerst te proeven. We proefden van de chocoladen munten, de speculaasjes, de spekjes en snoepjes ... We proefden ook van onze toverchocolade. Kennen jullie dat niet? De kleuters kregen een staafje witte chocolade en plots hoorden we knispergeluidjes uit onze mond komen. Heel lekker, maar vooral heel grappig!

Als laatste werkje in het thema 'Sinterklaas' stempelden de kleuters nog een mooie pietenmuts.

Op woensdag was het speeldag. De kleuters mochten een leuk speelgoedje van de Sint mee naar school brengen. De kleuters waren blijkbaar heel braaf geweest, want iedereen had wel iets moois gekregen van de Sint. Ze konden met elkaars speelgoed spelen en hielpen bij het opruimen van alle Sintattributen, want Sint en Piet zijn nu terug naar Spanje voor een welverdiende rust en komen hopelijk volgend jaar terug.

Nu Sinterklaas terug in Spanje is, werd het toch echt wel tijd om de kerstboom te zetten. Dit jaar haalde de juf de grote kerstboom niet uit haar kelder. Want we kregen van de oma van Enora de kerstboom, kerstballen, kerstverlichting en kerststal van de onlangs overleden overgrootmoeder. Nu branden er dus alle dagen lichtjes voor haar in onze klas. De kleuters vonden het zelfs een 'schattige' kerstboom met sneeuw. Het 2de kaarsje op de adventskrans mocht nu ook branden en zo komen we stilaan in de kerstsfeer.

De komende 2 weken moet er nog veel en hard gewerkt worden. Er zijn nog vele werkjes in de Dopido over Kerstmis die we moeten maken. We begonnen al met het schilderen van gouden sterren, het leren over de woordkaartjes en de puzzel maken. Deze kaartjes kunnen jullie een heel jaar lang verzamelen in de woordkaartjesdoos van jullie kleuter. We zijn volop bezig aan de kerstknutsels met dank aan onze knutselpapa die we weer aan het werk gezet hebben. De sterrenplankjes zijn al mooi goud geschilderd. De kerstballen maken voor het kerststuk is een veel moeilijker werk en de kleuters zullen wellicht met gekleurde handjes naar huis komen. Het idee is mooi, maar het werk hebben de juffen onderschat. Dat wordt dus avond- en weekendwerk.

Ook voor onze Olaf hebben we een kersthoekje voorzien met mini-kerstboom en pakjes. Olaf had onverwachts zelfs een kerstmuts op.

Op vrijdag had de juf ook voor een geel emmertje en enkele poetsdoeken gezorgd. Er werd nog nooit zoveel gepoetst en geveegd als de afgelopen week. Nu nog enkele kleine dweilen en dan is een poetsvrouw overbodig in onze klas zoals jullie op de foto’s kunnen zien.

Ook een dikke 'dank u wel' aan een lieve mama die voor ons al als kerstgeschenk zelf limoncello had gemaakt. Dat gaat smaken tijdens de kerstvakantie!

Enkele grappige uitspraken:

 • Een kleuter zei:"Juf, ik heb van de Sint ook sniknacjes gekregen."
 • Een kleuter zei:"Juf, Spiekpiet is weg!" De juf antwoordde:"Natuurlijk. Die is met de mereltjes terug naar Spanje." waarop de kleuter vroeg:"Kan dan gene andere Piet komen om te kijken wie er flink is?"

Sinterklaas 3.JPG

Het zit er weer op ... De Sintperiode is voorbij! We hebben veel gespeeld, veel gewerkt en ook veel geproefd en gesmuld natuurlijk. De Sintspulletjes hebben we opgeruimd om plaats te maken voor een gezellig kerstsfeertje in de klas zoals jullie op de foto's kunnen zien:

https://goo.gl/photos/JoYRQqFwAQs2FwYq6

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

 

11:59 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-12-16

SINTERKLAAS KAPOENTJE, GOOI WAT IN MIJN SCHOENTJE ...

Het aftellen naar het feest van de Sint kon nu beginnen. Eerst werden de knutselwerkjes nog mooi afgewerkt door de juffen, want we hadden vernomen dat de Sint 's nachts eens een kijkje zou komen nemen naar onze knutselwerkjes. De schoenen werden op de vloer gekleefd, alles kreeg een likje vernis, een mooie ster als versiering en natuurlijk ook nog de veters om de schoen te binden. De korfjes werden vast gemaakt zodat de Sint er iets lekkers in kon leggen.

Omdat het een zeer drukke periode was en de knutselwerkjes veel tijd in beslag namen om te maken en af te werken, zocht de juf voor een keertje haar toevlucht tot simpele mijters en pietenmutsen. De kleuters mochten ze vrij versieren met de glitterstickers. Eenvoudig maar mooi.

De speelbak met de speelgoedboekjes en scharen was dit jaar niet zo’n groot succes, want vele kleuters wisten nog steeds niet wat te kiezen uit het grote aanbod speelgoed.

Op dinsdag leerden de kleuters over 'een schoentje zetten' en wat ze zoal bij hun schoen kunnen zetten voor de Sint, Piet en het paard. De vele suikertjes, de wortels, de suikerbiet, het brood, de tekeningen, het water en de fruitsapjes mochten niet ontbreken. Fier konden de kleuters op het einde van de dag hun schoentje zetten en dan was het afwachten. Zouden Sint en Piet ook wel echt in de klas komen kijken 's nachts? ‘s Morgens vonden de kleuters letterkoekjes, chocoladen centjes en guimauves in hun Sintknutsel. Het kommetje water was leeg, bijna alle suikerklontjes waren op en er had iemand in een wortel gebeten. Maar wat was dat op de tafels? Schoorsteenpiet was blijkbaar met Puberpiet op ronde geweest. Eerst hadden ze buiten wat gespeeld en dan vlug door de schoorsteen naar binnen gekomen naar alle klasjes. Zwarte Piet liet zijn vuile handen na op de tafels en Puberpiet had zijn eerste vuile voetstappen ook op onze tafels gezet bij het leren om een echte Piet te worden. De kleuters vonden dit eerst heel erg, maar toen de juf voorstelde om de klas samen mooi te poetsen, werd dit een superleuke activiteit. Er lag ook een geschenkje klaar voor Olaf. Sint had een mooie badjas en broek voor Olaf gebracht die hij ook als pyjama kan dragen .

De laatste werkjes uit Dopido werden gemaakt, want de volgende over Kerstmis ligt alweer klaar. We deden een activiteit met de woordkaartjes: een lage en hoge toren, de voorkant en de achterkant, een open en gesloten zak. Met de achterkant van de kaartjes kunnen de kleuters puzzel nr. 3 maken. We stempelden ook nog een hoge blokkentoren met verschillende kleuren verf en echte blokken en juf Wendy werkte de overgebleven werkjes nog even af. Het wortel van het paard kreeg een oranje kleurtje doordat de kleuters zelf rode en gele verf mengden totdat er oranje verscheen.

Zoals jullie weten, zijn de juffen verzot op hun klasmascotte Olaf de Giraf. Olaf heeft ook vele vrienden. Helaas zijn die, net zoals de echte Olaf, een zeldzaamheid aan ‘t worden. Maar de laatste weken hebben we in Nederland toch enkele echte Bono de beertjes op de kop kunnen tikken en hopen we de komende weken nog enkele belangrijke deals af te ronden. Maar dat is nieuws voor volgende keer.

En dan dé grote dag op vrijdag. Sint zou op bezoek komen in de school. Maar omdat er geen water op de Neder is kon hij niet met de stoomboot komen. Gelukkig was Sara, de mama van Enora, net onderweg met haar VW-busje en was zij zo lief om Sint en Piet even een lift te geven tot op het kerkplein. Een hele dikke 'dank u wel' hiervoor! Daarna ging het richting zaal Nederheem. Iedereen had een dansje ingeoefend voor de Sint. Sint was blij weer even op de Neder te zijn en Piet had ons ook allemaal goed in ‘t oog gehouden. De kinderen waren allemaal flink geweest en daarom kregen ze een grote zak met lekkers. Voor zijn vertrek kwam de Sint nog even langs in de klas en konden we het Sintlied uit Dopido nog zingen en kregen we een grote zak met iets leuks voor de klas. Voorzichtig werd de grote zak en de pakjes opengemaakt. Joepie ... Poetsgerief! Onze kleuters doen niets liever dan borstelen, stof vegen, dweilen ... Dus nu geen geruzie meer om het oude versleten poetsgerief. De juf zal nog zorgen voor enkele kleine emmertjes en nieuwe poetsdoeken. Dat onze kleuters ook graag in de keuken speelden en pizza’s en taarten maken wist wel iedereen. Maar dat er ook een verrassing voor de keuken bij was konden de kleuters bijna niet geloven. Vanaf nu kunnen ze ook broodjes maken met sla, tomaat, komkommer, ui, ei ... Dank u wel Sinterklaas en Zwarte Piet! Maar vergeet onze lieve juffen niet.

Grappige uitspraken:

 • Olaf had een mooie badjas gekregen van de Sint. Er ontstond meteen een geanimeerde discussie over hoe dat ding wel heette. Was het een 'japana' (pyjama) of was het nu een 'pizjemia' (pyjama) waarop een andere kleuter zei:"Nee, dat is een piwaar!"
 • Ook werd er aardig gediscussieerd over het al dan niet dragen van een pyjama of nachtkleed. Echt hilarisch op sommige momenten.
 • In het boek van de Spiekpietjes moest Spiekpietje van de Sint enkele fietsen blauw schilderen, maar hij had 1 klein foutje gemaakt en de 'zetel' van de fiets rood geschilderd. Ja, zo'n rode zadel is ook wel mooi.

Sinterklaas 2.JPG

De zwarte hand- en vuile voetafdrukken hebben heel wat indruk gemaakt op de kleuters. Gelukkig wilden alle kleuters maar al te graag helpen met het afvegen van de tafels zoals jullie op de foto's kunnen zien. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie 4 filmpjes bekijken:

https://goo.gl/photos/6pdGUTQCSSkgMAHPA

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

19:17 Gepost door Juf Lutgarde in Feest, Thema's | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |