27-12-16

WIJ VIEREN KERSTMIS MET ZIJN ALLEN BIJ DE BOOM MET VELE BALLEN ! ! !

Kerstmis naderde met rasse schreden. Het was een drukte van jewelste. Kerstknutselwerkjes, nieuwjaarsbrieven, werkjes en helaas veel zieke kleuters ...

Maar om een beetje te ontspannen, ging de juf toch weer zoals ieder jaar kerstkoekjes bakken voor de kleuters, vrienden, buren ... Ja, eens uit de startblokken geschoten met bakken is de juf wel uren zoet. Dus onder de kerstboom in de klas lagen er voor alle kleuters kerstkoekjes. Hopelijk hebben de sneeuwmannen, kerstbomen, engeltjes en rendieren gesmaakt.

Onze briefomslagen met de nieuwjaarsbrief en het voorblad van de werkjes van het 1ste trimester moesten de kleuters ook nog afwerken door er vele sterren rond te stempelen. Ze vonden dit erg leuk om te doen en de resultaten waren erg mooi. En ... er waren enkele kleuters die ook de sterretjes voor de zieke kleuters gestempeld hebben. Echt lief gedaan!

Tussendoor moest er nog veel afgewerkt worden en mochten de kleuters op de computer naar een kerstverhaaltje kijken. Met een doosje lekkere rozijntjes was dit een leuke ontspanning.

Het kerstverhaal werd nog eens verteld en de boekjes 'Ik kan al een kindje tekenen' werden voor de eerste keer dit schooljaar gebruikt. Iedere kleuter mocht een kindje tekenen in hun boekje en op het einde van de 2de en 3de trimester doen we dat nog een keertje om zo een evolutie te kunnen zien in het tekenen. 

Om ons voor te bereiden op het kerstfeest leerden we over een kerstmanpak, de gekke kersthoeden van de juffen en de kleuters, de kerstmutsen, de stoere kerstkwajongenspet van de juf en de grappige rendier- en sterrendiadeempjes.

Het werd een week van stressen en ongeziene overuren. We leerden en oefenden ook nog in de kerk voor de kersthappening en kwamen bekaf terug in school. De extra liedjes en dansjes waren nog een last minute extra opdracht. Op woensdag ging onze kersthappening door in de kerk met tientallen ouders en grootouders. Alle klassen zongen een liedje en als afsluiting werd er gedanst op 'We wish you a merry Christmas' en 'Jingle Bells'. Daarna kon iedereen genieten van een bekertje lekkere warme chocomelk. Een dikke 'dank u wel' aan het oudercomité voor hun helpende handen op onze kersthappening. De kersthappening was een succes en alle kleuters en leerlingen hebben dat heel goed gedaan!

In de klas konden de kleuters de laatste dagen voor de kerstvakantie nog kersttekeningen kleuren, spelen met de dopjes, de auto’s en luisteren naar enkele kerstverhalen.

Hoogtepunt van de week was ons kerstfeestje op donderdag met engeltjespasta met rode saus, cola, limonade, fruitsap, water en lekkere kerstkoekjes. De rode mondjes zijn het bewijs dat het hen allemaal gesmaakt heeft. De kleuters waren zichtbaar ook blij dat ze konden uitpuffen na een overdrukke eerste trimester.

Alle draagtassen met de liedjesmap, de werkjes en de nieuwjaarsbrief en het kerststukje mochten mee naar huis. Hopelijk veel kijkplezier in de werkalbums. Nu kunnen jullie zien hoe goed de kleuters hun best gedaan hebben tijdens de 1ste trimester.

Ook de juffen werden uitvoerig bedankt met kerst- en nieuwjaarskaartjes, flessen wijn, pralines, Merciekes, chocoladesnoepjes, kerststukjes ... De juffen kregen zelfs eitjes om weer te bakken tijdens de kerstvakantie. Aan alle ouders een hele dikke 'dank u wel'! We hebben met veel liefde en plezier voor alle kleuters gezorgd en met hen gewerkt en gespeeld in onze klas.

Helaas moeten we ook afscheid nemen van Hannah, Jonathan en Aleyna. Zij schuiven door naar de 2de kleuterklas bij juf Manuella, want er zijn nog heel wat nieuwe kleuters ingeschreven voor de komende trimesters. De mama en papa van Aleyna hadden voor alle kleuters en juffen nog een lekkere afscheidsverrassing gemaakt, namelijk een Olaf-cakestokje. Mooi gedaan en echt lekker! Dikke 'dank u wel' voor deze lekkere traktatie!

Ook Enora verraste de juffen met lekkere cakejes die ze samen met haar mama had gebakken. Een dikke 'dank u wel' voor de lekkere cakejes!

Het huis van juf Lutgarde is al enkele weekjes ondergedompeld in een mooi kerstsfeertje en er zijn al vele kleuters een kijkje komen nemen naar de verlichte rendieren, pinguïns en ijsberen. Ook Ella-Noor kwam samen met haar mama even een bezoekje brengen om de kerstverlichting te bewonderen. Iedereen kan nog steeds komen kijken tot en met 6 januari.

Nu gaan we eerst even uitblazen en genieten van een welverdiende kerstvakantie. Na de vakantie verwelkomen we Marie Prein in ons klasje.

Grappige uitspraken:

  • Een kleuter zei:"Juf, wij hebben thuis zo geen bakje voor Jezus, want wij krijgen geen baby meer."
  • De juf vroeg:"Wie weet hoe het rendier van de kerstman heet?" "Zoals een auto" zei een kleuter. "Neen" zei de juf, maar de kleuter bleef volhouden van wel. De juf noemde allerlei merken en dan blijkt Renault juist te zijn. "Neen, het is Rudolf" verbeterde de juf. 
  • Ook de arrenslee is niet uit te spreken door de kleuters. Enkele gegeven antwoorden waren: een aa-slee, een apeslee en "Och ja, zo iets voor in de sneeuw te rijden he".

Kerstmis 2.JPG

De juffen en de kleuters waren toch echt wel aan vakantie toe. Maar ook ons fototoestel maakte de afgelopen weken overuren om alle leuke activiteiten en knutselmomenten op foto vast te leggen zoals jullie op deze foto's kunnen zien: Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie 3 filmpjes bekijken van de liedjes en dansjes van de kersthappening:

https://goo.gl/photos/12xN2tPqjwL4YKkK7

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

10:30 Gepost door Juf Lutgarde in Feest, Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.