10-12-16

MET KERSTMIS IN 'T VERSCHIET VERGETEN WE DE PAKJES NIET

Allereerst willen we deze week de klaswebsite beginnen met ongelofelijk goed nieuws.

Reeds van bij de opstart van onze klaswebsite, dus 7 jaren geleden, zijn we op zoek gegaan naar extra Olafs voor onze klas. Helaas ... Na vele advertenties, afschuimen van rommelmarkten, contact met Leendert Jan Vis zelf, oproepen via kranten, Facebook en nog veel meer konden we niets vinden. Onlangs hebben we toch maar weer een zoekertje laten plaatsen in de krant, maar deze keer met een foto van Olaf erbij. Er werd bijna onmiddellijk gereageerd door de familie Verheyen–Verslegen uit Meeuwen–Gruitrode. Deze mevrouw vertelde ons dat ze nog een Olaf-knuffel had, maar dat de kleinkinderen die wel aan de juffen en haar klas wilden schenken. We hebben zo vlug mogelijk met deze lieve mensen afgesproken en kregen uit handen van haar kleinzoon de Olaf-knuffel cadeau, gratis en voor niets. Maar de juffen vonden een flinke beloning zowel voor deze lieve mensen als de 3 kleinkinderen meer dan gepast. Super! Dikke 'dank u wel' lieve mensen. Zowel de juffen als de kleuters zijn enorm blij met een Olaf er bij. Ondertussen zijn we ook bezig met de opkoop van de vrienden van Olaf en hopen we ooit onze collectie te vervolledigen. We hebben al enkele echte Bono de Beertjes en er zijn nog verschillende knuffeltjes per post onderweg uit Nederland. Maar bij deze nog een warme oproep. Wie heeft er ooit 7 tot 10 jaar geleden een Olaf de Girafknuffel van L J V gekocht in een speelgoedwinkel en wil die aan ons verkopen?

Dus op maandag waren de kleuters in de ban van de nieuwe Olaf. Ze dachten dat de Sint die voor de juffen gebracht had. Nu hebben we een Olaf en een mama Olaf volgens de kleuters. We zongen nog enkele liedjes voor de Sint, kleurden, speelden enkele spellen en werkten wat extra rond taal en woordenschat. De juf vertelde ook een Sintverhaal met het themakoffertje en de kleuters konden ook in het ruim van het schip kijken naar de Pieten, het paard, de pakjes ...

Van Jef en Gaby, gekend van de okkernoten, kregen we nog heel veel okkernoten voor de klas en tientallen chocoladen Sintfiguren om over te leren en op te eten. Dikke merci!

Al dat snoepgoed stak de kleuters en juf wel de ogen uit, dus daarom werd er dinsdag geleerd maar vooral veel geproefd van al dat lekkers van de Sint. De hele tafel lag vol, dus het was moeilijk te kiezen wat eerst te proeven. We proefden van de chocoladen munten, de speculaasjes, de spekjes en snoepjes ... We proefden ook van onze toverchocolade. Kennen jullie dat niet? De kleuters kregen een staafje witte chocolade en plots hoorden we knispergeluidjes uit onze mond komen. Heel lekker, maar vooral heel grappig!

Als laatste werkje in het thema 'Sinterklaas' stempelden de kleuters nog een mooie pietenmuts.

Op woensdag was het speeldag. De kleuters mochten een leuk speelgoedje van de Sint mee naar school brengen. De kleuters waren blijkbaar heel braaf geweest, want iedereen had wel iets moois gekregen van de Sint. Ze konden met elkaars speelgoed spelen en hielpen bij het opruimen van alle Sintattributen, want Sint en Piet zijn nu terug naar Spanje voor een welverdiende rust en komen hopelijk volgend jaar terug.

Nu Sinterklaas terug in Spanje is, werd het toch echt wel tijd om de kerstboom te zetten. Dit jaar haalde de juf de grote kerstboom niet uit haar kelder. Want we kregen van de oma van Enora de kerstboom, kerstballen, kerstverlichting en kerststal van de onlangs overleden overgrootmoeder. Nu branden er dus alle dagen lichtjes voor haar in onze klas. De kleuters vonden het zelfs een 'schattige' kerstboom met sneeuw. Het 2de kaarsje op de adventskrans mocht nu ook branden en zo komen we stilaan in de kerstsfeer.

De komende 2 weken moet er nog veel en hard gewerkt worden. Er zijn nog vele werkjes in de Dopido over Kerstmis die we moeten maken. We begonnen al met het schilderen van gouden sterren, het leren over de woordkaartjes en de puzzel maken. Deze kaartjes kunnen jullie een heel jaar lang verzamelen in de woordkaartjesdoos van jullie kleuter. We zijn volop bezig aan de kerstknutsels met dank aan onze knutselpapa die we weer aan het werk gezet hebben. De sterrenplankjes zijn al mooi goud geschilderd. De kerstballen maken voor het kerststuk is een veel moeilijker werk en de kleuters zullen wellicht met gekleurde handjes naar huis komen. Het idee is mooi, maar het werk hebben de juffen onderschat. Dat wordt dus avond- en weekendwerk.

Ook voor onze Olaf hebben we een kersthoekje voorzien met mini-kerstboom en pakjes. Olaf had onverwachts zelfs een kerstmuts op.

Op vrijdag had de juf ook voor een geel emmertje en enkele poetsdoeken gezorgd. Er werd nog nooit zoveel gepoetst en geveegd als de afgelopen week. Nu nog enkele kleine dweilen en dan is een poetsvrouw overbodig in onze klas zoals jullie op de foto’s kunnen zien.

Ook een dikke 'dank u wel' aan een lieve mama die voor ons al als kerstgeschenk zelf limoncello had gemaakt. Dat gaat smaken tijdens de kerstvakantie!

Enkele grappige uitspraken:

  • Een kleuter zei:"Juf, ik heb van de Sint ook sniknacjes gekregen."
  • Een kleuter zei:"Juf, Spiekpiet is weg!" De juf antwoordde:"Natuurlijk. Die is met de mereltjes terug naar Spanje." waarop de kleuter vroeg:"Kan dan gene andere Piet komen om te kijken wie er flink is?"

Sinterklaas 3.JPG

Het zit er weer op ... De Sintperiode is voorbij! We hebben veel gespeeld, veel gewerkt en ook veel geproefd en gesmuld natuurlijk. De Sintspulletjes hebben we opgeruimd om plaats te maken voor een gezellig kerstsfeertje in de klas zoals jullie op de foto's kunnen zien:

https://goo.gl/photos/JoYRQqFwAQs2FwYq6

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

 

11:59 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.