19-11-16

LIEVE HEMEL, WAT EEN DRUKTE. WAT EEN LEVEN IN DE ZAAL ! ! !

Zo begonnen we ons grootouderfeest in de zaal. Maar eerst moest er deze week nog heel hard gewerkt worden door alle kleuters.

Omdat ons klasje ook versierd moest worden in het thema 'Grootouders' maakte de juf kopies van de grootouderfoto’s uit de kleuterboekjes en kleefde die nog op een mooi hartje. Zo kon onze wasdraad weer vol gehangen worden. Alle kapoenen herkenden onmiddellijk hun oma en opa en poseerden dan ook trots met hun hartje.

De kleuters kleurden een tekening van een oma en een opa. Ze konden nog vrij kleuren en tekenen. Met de stempelstiften stempelden ze een kleurrijke kader rond oma en opa. De grote tekening met ballonnen en cadeautjes mochten de kleuters schilderen. 

Na weken van stilzwijgen en geheimpjes hebben, mogen we nu eindelijk vertellen en tonen wat de kleuters voor hun lieve grootouders knutselden. Het werd een klein, maar fijn geschenkje. De kleuters maakten met de juffen een 'kleuterpaspoort'. Eerst een mooie foto opplakken, naam, voornaam en geboortedatum schrijven en dan konden de kleuters aan hun taak beginnen. We maakten een vingerafdruk, we gaven een kusje en de juf knipte een klein haartje af. Hopelijk hebben de kleuters dit goed kunnen verzwijgen, anders krijgt de juf slechte punten. Alle kaartjes nog lamineren en uitknippen en de paspoortjes waren klaar. De kleuters maakten ook een kaartje met een hele lieve wens voor alle grootouders. Ze mochten zelf een kleine tekening maken aan de voorkant en ook dat klusje was geklaard. Daarna werd alles in een mooie witte briefomslag gestoken, maar dat vonden de kleuters toch wat saai. Dus ... toen moest er in zeven haasten nog iets leuks bedacht worden. De juf kopieerde een 'I love you-vogeltje' en de kleuters maakten met hun wijsvinger nog enkele leuke hartjes. Prachtig. Dat hebben onze kleuters heel erg goed gedaan. En hopelijk zijn alle grootouders ook blij met dit persoonlijke geschenkje van hun kleinkind. 

De juf had deze week de wip ook in de klas gezet zodat de kleuters zich een beetje konden afreageren tijdens deze drukke dagen.

Tijdens ieder vrij moment werden de liedjes en dansjes geoefend voor het grootouderfeest. De juf had uitzonderlijk een heel mooi lied en dansje van een beroepsartiest mogen lenen. De kleuters waren dan ook heel blij met dit gloednieuwe dansje en de juf natuurlijk ook. Het vliegerlied hadden we al vaker in de klas geoefend als tussendoortje.

Op donderdagvoormiddag oefenden we voor het eerst op het podium. Dit was zeer hectisch ... Er moesten nog vlug stippen gekleefd worden om alles in goede banen te leiden en de kleuters stonden opeens hoog boven de grond. Vanaf 12.45u begon de zaal stilaan vol te lopen met grootouders. De zaal zat afgeladen vol en de kleuters stonden te popelen om hun grootouders te verrassen met liedjes en dansjes. De kleuters waren verbaasd door de vele grootouders. Meester Jos was presentator van dienst en speelde gitaar, juf Noëlla speelde accordeon en gelukkig kregen we op het laatste nippertje ook wat technische hulp van haar vriend. De kleuters genoten van hun optreden en ook de grootouders waren zichtbaar tevreden met een feest speciaal voor hen. Het oudercomité heeft weer eens bewezen dat ze het hart op de juiste plaats hebben en werkten zich uit de naad om alles tip top te verzorgen en de grootouders te bedienen. De koffie en de wafels hebben gesmaakt. De kleuters werden ook niet vergeten, want zij kregen lekkere koeken om te eten. Een dikke welgemeende 'dank u wel'. Ook bedankt aan de vele grootouders om naar ons grootouderfeest te komen!

Ook een hele dikke merci aan Wim Van Mele, papa van Sander. Hij was onze persoonlijke fotograaf op het grootouderfeest om alles mooi op beeld te zetten. Prachtig gedaan, een welverdiende pluim! Op deze link kunnen jullie alle foto's van het grootouderfeest bekijken:

https://www.flickr.com/photos/wimvanmele/sets/72157675169...

De laatste dag van de week begonnen we dan met het thema 'Sinterklaas'. Eerst was er de waarneming rond een brief voor de Sint en daarna maakten we samen nog één grote brief voor de klas. De kleuters hadden thuis ook een brief mogen maken en dus trokken we samen met alle kleuters naar de brievenbus aan de kerk om de brief te posten. Hopelijk kon postbodepiet nog al die brieven in zijn postzak krijgen en nu maar afwachten of de Sint ons een briefje terug zal sturen. We schilderden ons eerste werkblad in de Sinterklaasdopido. Lekkere mandarijnen met oranje verf. De komende 2,5 weken gaan we dus verder met dit leuke thema. En denk er aan ... Wie zoet is krijgt lekkers!

Ook nog een dikke proficiat aan de ouders van Esved. Hier werd een zoontje geboren met de naam Yasar. Bedankt voor de mooie en lekkere doopsuiker. Nu is Esved grote zus en is het gezinnetje compleet.

Op donderdag 10 november organiseerde ons oudercomité een heus prinsen- en prinsessenfeest voor alle kleuters en leerlingen. Er kwamen veel verklede kinderen hun beste dansmoves tonen en zich uitleven op de muziek. Ook hiervan heeft Wim Van Mele mooie foto's gemaakt die jullie op deze link kunnen bekijken:

https://www.flickr.com/photos/wimvanmele/albums/721576763...

Grappige uitspraken:

  • De juf knipte een klein haartje af voor het kleuterpaspoortje. Daarop zei een kleuter:"Misschien mag dat niet van mijn mama." "Oei! Hoe moeten we dat oplossen?" zei de juf. Waarop de kleuter pienter antwoordde:"Plak het er maar terug aan met uwe sterke lijm."
  • Een kleuter zei:"Mijn oma en opa komen ook, want die gaan kijken of de juf ook nog kan dansen, want gij zijt ook oma he!"

Grootouderfeest.jpg

Eindelijk ... De kleuters en juffen hebben op hun tanden moeten bijten om niet te verklappen wat we gingen knutselen voor onze oma's en opa's. Maar nu kunnen we laten zien hoe hard de kleuters eraan gewerkt hebben. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie nog een filmpje bekijken van onze vrolijke vriendjes in de klas:

https://goo.gl/photos/AzG9LnVWUSksqqXy5

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

14:45 Gepost door Juf Lutgarde in Feest, Thema's | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Bedankt aan alle juffen en zeker aan alle kleuters want het was een mooi grootouderfeest. We kijken al uit naar volgend jaar. Proficiat.

Gepost door: Omi en opa | 19-11-16

Bonne en vake waren heel aangenaam verrast door de dansjes van de kleuters.
Het was de mooiste namiddag voor hen sinds jaren.
Bedankt de juffen maar goed.

Gepost door: Bonne en vake | 19-11-16

Bedankt oudercomité, bedankt Wim, bedankt aan iedereen die ons geholpen heeft met deze zeer geslaagde grootouderdag. Bedankt grootouders voor jullie aanwezigheid. Tot volgend jaar!

Gepost door: juf Lutgarde | 19-11-16

Dikke proficiat voor alle kleuters, de directeur en de meester en de juffen.
Het was een gezellige en geslaagde namiddag met lekkere koffie en lekkere wafels
Het klasje van onze kleine was ook geweldig. Nu hebben we de echte Olaf ook eens gezien. En alles was zo netjes en ordelijk. En de kleuters hadden zoveel werkjes gemaakt. Daar is hij in goede handen, bedankt juffrouwen.

Gepost door: Jos en Magda | 19-11-16

De commentaren zijn gesloten.