11-11-16

DE HERFSTVAKANTIE IS VOORBIJ EN WE HEBBEN ER 2 NIEUWE VRIENDJES BIJ!

Het weekje herfstvakantie heeft iedereen deugd gedaan en zo kon iedereen op maandag 7 november uitgerust naar school komen. Voor Tiana Meuwissen en Maxime Bronckaers was het een spannende dag, want zij mochten voor de allereerste keer met hun nieuwe boekentas de speelplaats op wandelen. De eerste kennismaking viel meteen goed mee. Zo veel hoekjes en zo veel speelgoed om te verkennen en mee te spelen. Eerst even goed rondkijken en dan al dadelijk meespelen. Het was een drukte van jewelste, maar het werd een leuke dag voor beide kapoenen. We wensen hen dan ook nog veel plezier toe in onze klas samen met alle vriendjes en de juffen.

Instappers november 1.JPG

Dinsdag hebben de kleuters extra veel moeten lachen. Juf Alda was naar school gekomen om nog enkele groepsfoto's met alle kleuters, met alle kleuters en leerlingen en alle kleuters van onze klas te maken. Deze kunnen jullie binnenkort op onze schoolkalender bewonderen.

Bij juf Jannicke konden de kleuters dinsdag een mooie tekening maken voor oma en opa. Iedere kleuter kreeg een blad met een mooie hartjeskader errond waarin de kleuters naar hartelust mochten tekenen. 

Op donderdag gingen de juf en de kleuters eindelijk volop aan de slag voor het grootouderfeest van volgende week. Want dan worden alle oma's en opa's in de bloemetjes gezet met liedjes, dansjes en een cadeautje natuurlijk. Aangezien sommige kleuters wel 4 of 5 cadeautjes moesten maken, was er geen tijd te verliezen. Er werd druk geknutseld, gekleurd en getekend. Die foto's komen pas volgend weekend op onze klaswebsite, anders is het geen verrassing meer voor de grootouders. Dus mama's en papa's, volgende week komen ook jullie te weten waarmee de kleuters druk bezig geweest zijn afgelopen week. 

Nog even groot nieuws melden. Juf Lutgarde en juf Jannicke hebben de voorbije dagen voor het eerst in 7 jaren 2 mailberichten gekregen van L J Vis. Dit is Leendert Jan Vis, de geestelijke vader van Olaf de Giraf. Hij feliciteerde ons voor ons enthousiasme en harde, mooie werk. Hij had enkel woorden van lof voor de juffen en hun extra inzet. Hij is zelf ook nog in het bezit van 1 echte Olaf de Giraf en wil die graag houden omdat ze uniek aan ‘t worden zijn. Hij beloofde ons wel op zoek te gaan, na zijn verhuis binnenkort, naar nog enkele leuke spulletjes voor ons. Zulke mails maken de extra uren werk voor de klaswebsite, iedere week opnieuw, nog plezanter. Dank u wel mijnheer Leendert Jan Vis!

Onder dit bericht kunnen jullie het bericht en de foto's bekijken van Olaf zijn verjaardagsfeest. Afgelopen woensdag werd hij 7 jaar en dat werd natuurlijk uitgebreid gevierd in de klas. 

Nog enkele grappige uitspraken:

  • Een kleuter was druk in de weer in het kappershoekje en kwam trots vertellen dat ze thuis ook een 'dimadeem' heeft. 
  • 2 kleuters waren druk aan het tekenen. Toen de tekening klaar was, vroeg de juf wat ze getekend hadden waarop 1 kleuter zei:"Das een koezie om in te zitten." Blijkbaar zit deze kleuter graag in een jacuzzi met veel bubbeltjes.

Grootouders 1.JPG

Wat zijn de kleuters en Olaf blij, want ze hebben er 2 nieuwe vriendinnetjes bij. Ze voelden zich meteen thuis in de klas zoals jullie op de foto's kunnen zien. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie een filmpje zien van onze kleuters die allemaal vrolijke vrienden van elkaar zijn:

https://goo.gl/photos/2s3Urfb7H8g4Uxhj9

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

23:49 Gepost door Juf Lutgarde in Kleuters, Thema's | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat Olaf met je verjaardag, wat zou ik nog graag in jullie klasje zitten met al die lieve kindjes en de juffen!

Gepost door: Dirk | 12-11-16

Super! Ik geniet iedere week opnieuw van de belevenissen in jullie klas.
Proficiat Olaf met je verjaardag en een dikke duim voor de juffrouwen.
Een unieke klaswebsite.

Gepost door: Evelien | 12-11-16

Gelukkige verjaardag Olaf!!
Je hebt goed gewaakt over juf Lutgarde, juf Jannicke en de kindjes.
Hun veel mooie momenten bezorgd en ook heel veel werk:-)
Ik wens je nog vele mooie jaren toe.
Groetjes... het vriendje van juf Jannicke.

Gepost door: Kevin Houben | 13-11-16

De commentaren zijn gesloten.