08-10-16

MAANDAG ZIJN WE ER WEER ... MET THEMA 'HERFST' DEZE KEER ! ! !

Maandag kwamen de kleuters naar school met een extra gevulde boekentas. Iedereen had een banaan en een reep chocolade bij. We gingen dan ook aan de slag voor een heerlijk tussendoortje. De kleuters mochten de bananen in grote stukken snijden en de juf smolt ondertussen de chocolade op een veilige afstand. Even de bananen in de chocolade dopen en op een bordje leggen. Na enkele uren in de koelkast konden de kleuters van de overheerlijke bananenlollies snoepen. De chocolademondjes waren het bewijs dat het hen gesmaakt heeft. In een mum van tijd was alles op. Van de chocolade die er nog over is, maken we binnenkort nog eens iets lekkers.

De overige bananen kwamen goed van pas om voor de eerste keer bananenconfituur te maken. Even wat opzoekwerk doen en thuis wat recepten proberen. De persappelsienen en de citroen konden nu ook gebruikt worden. Wat chocoladekorrels en geleisuiker kopen en de kleuter-confituurpotjes konden gevuld worden.  Blijkbaar vonden de kleuters dit receptje erg lekker.

Maandag kwam juf Alda ook even langs in de klas om de fluo-driehoekjes op te halen. Ze maakte vakkundig een lintje aan de voor- en achterkant van de hesjes zodat ze nog beter passen. Dank u wel voor al dit werk juf Alda!

Dinsdag hadden we een drukke dag op ons programma staan. 's Voormiddags gingen we iets lekkers maken om kracht op te doen voor onze herfstwandeling 's namiddags. Met de meegebrachte bananen en aardbeien gingen we fruitsmoothies maken. Het snijwerk was voor de kleuters die het fruit in kleine stukjes sneden. Daarna werden de stukjes banaan, een flesje fruitsap en een potje magere yoghurt samen in een kom gedaan en gemixt tot een lekkere smoothie. Zo maakten we 3 porties: bananensmoothie, aardbeiensmoothie en bananenaardbeismoothie. En 3 keer was de kom helemaal leeg. Een leuk en gezond drankje om ook thuis eens te maken. 

's Middags trokken we de laarzen aan en gingen we samen op stap met de andere kleuterklassen. We wandelden naar het bos van de papa van Ziggy achterin de Groenstraat. Voordat we in het bos kwamen, passeerden we eerst de geitjes in de wei die nieuwsgierig kwamen piepen. Daarna konden de kleuters fijn ravotten en spelen in het bos. Ze raapten eikels, blaadjes en takken voor in de klas en iedereen ging op zoek naar de grootste of zwaarste tak. Ieder gaatje en holletje werd aandachtig bestudeerd om te zien of er toch maar geen kaboutertje zou komen piepen. We vertrokken tijdig terug naar school, want de bel werd vandaag 5 minuutjes vroeger geluid voor 'Saved by the bell', om even stil te staan bij het feit dat elk kind ter wereld recht heeft op kwaliteitsvol onderwijs. 

Woensdag hadden we een pedagogische studiedag en was het ook 'Dag van de leerkracht'. Het oudercomité trakteerde alle leerkrachten op heerlijke chocomoussetaart, gateau en petit-beurre-koekjes. Bedankt Evie en Cindy om zoveel tijd te steken in de heerlijke traktatie. Meester Jos had een mooi wenskaartje gemaakt en haalde op het einde van de vergadering enkel flessen Cava uit de koelkast. Bedankt meester Jos!

Ineens zijn de kleuters in ons klasje ook 'bezeten' om te kunnen schrijven zoals 'grote mensen'. Vandaar dat de juf nog enkele werkjes aangeboden heeft om de schrijfmotoriek te stimuleren. Er werd gekleurd, getekend, geschilderd en heel veel gewerkt.

Tijdens ons godsdienstmoment werkte de juf deze week uit het boekje Naomi. Hier stond het verhaal van 'Het verloren schaap' in en een mooi knutselwerkje. De schaapjes werden gekleurd en de wol werd gestempeld. Het knip- en plakwerk was voor de juf. Volgende week werken we nog even verder rond dit thema en gebruiken we de dikke duimen bij het verhaal. In de loop van de week krijgen de kleuters dan hun schaapje mee naar huis om thuis de goede voornemens verder te zetten. De dikke duimen werden mooi gekleurd en de kleuters zullen wel uitleggen hoe je er mee moet werken.

Donderdagnamiddag was juf Alda weer van de partij om de eerste foto’s voor onze jaarkalender te maken. Juf Alda, bedankt dat we weer een beroep op je konden doen. Zo zie je maar ... We kunnen je niet missen.

De laatste levering voor onze nieuwe speelgoedkast is ook gebeurd. We mankeerden nog enkele speelgoedbakken. Nu zit de kast vol met bakken die de kleuters zelfstandig kunnen uithalen om mee te spelen.

Vrijdagnamiddag kwamen de dames van het 5de en 6de leerjaar een handje toesteken in ons klasje. Ze hielpen met het uitknippen van de duimpjes, werkten met de Smartmax en de Magnetico. Ze leerden enkele kleuters puzzelen en mochten daarna nog even in de andere hoeken spelen met de kleuters. Ook het werken met de schakels is niet zo simpel voor de allerkleinsten, maar met een beetje hulp lukt dit wel. Bedankt dames, jullie werkten als echte kleuterjuffen.

Nog enkele grappige uitspraken:

  • Een kleuter zei:"Juf, ik ben ziek en moet micamentjes nemen in mijn mond."
  • Op de Dopido-puzzel staat een egel die gemaakt is van een halve appel, druiven op een stokje en een kerstomaatje als neus. Een kleuter kwam zeggen:"Juf, kijk! Dat is een cactus. Die kan je toch niet opeten he?"
  • Bij de woordkaartjes is er een kaartje met een stuk kaas op. Toen juf Wendy vroeg wat dat was, zei een kleuter:"Dat is het eten van de muis."

Fruit.JPG

Ondertussen zullen alle fruitafdelingen wel leeg zijn door onze 3 weekjes rond fruit. Maar het zijn wel gezonde weekjes geweest. Vooral afgelopen week is een lekker weekje geweest zoals jullie op de foto's kunnen zien:

https://goo.gl/photos/NmK2tghkEhx38PHZ6

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

11:09 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's, Uitstapjes | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Wat ne schone klaswebsite. Ik kijk er regelmatig op.
Dat is zeker de verdienste van de 2 hardwerkende juffrouwen die heel actief en creatief bezig zijn met de kinderen. Doe zo verder!

Gepost door: Tante Rita | 08-10-16

De commentaren zijn gesloten.