10-09-16

WEEKJE 2 IS GEDAAN EN NU KOMT WEEKJE 3 ER AL AAN!

We begonnen de week met een leuke Olaf-verrassing. De juf kreeg de nieuwe Olaf-agenda van 2017 van Ine om in het verzamelhoekje te zetten.

Daarna gingen we verder met werken en leren. We bezochten alle klassen en maakten kennis met de vele juffen en de meesters. Ja, ook op het bureau van meester Jos, onze nieuwe directeur, waren we welkom. Nu weten de kleuters ook waar die 'woont'. De secretaresse was weer druk in de weer met het vele papierwerk. De kleuters stelden zich toch vragen bij de speelhoekjes en de keukentjes, de blokken ... die ze in de lagere klassen niet zagen. Daarna kwam de speelplaats aan de beurt. Waar moet iedereen in de rij staan? Welke kleur hebben de stippen, voetjes en rondjes? We bestudeerden grondig het grote hek, de rijen voor het plein, de brug en het middageten.

De juf controleerde samen met de kleuters de vuilbakken. Was er wel goed gesorteerd? Ondertussen kunnen onze kleuters alweer perfect sorteren in de afvalbakjes van de klas. Ze weten ook in welke container de kleine afvalbakken leeg gemaakt moeten worden. Wat een knappe kleuters. Ook een dikke 'dank u wel' aan de papa van de juffen, want hij maakte tijdens de vakantie een gloednieuw afvalkarretje voor de klas en ook eentje voor juf Kris. We zullen volgende week enkele foto’s posten.

Tijdens de waarneming rond boekentassen liet iedereen trots zijn/haar boekentas zien, want sommigen hadden tijdens de vakantie een nieuwe gekregen. De ene voelde al zwaarder aan dan de andere, waardoor we ook nieuwsgierig waren geworden van wat er allemaal in zit. In de kleine doosjes zagen we vaak een lekker fruitje of koekje zitten en in de boterhamdozen zaten boterhammen of sandwiches. Het zag er allemaal even lekker uit! Nu weten de kleuters ook van wie welke boekentas is. 

Daar we alle werkblaadjes uit Dopido willen benutten, hebben we samen een woordkaartjesdoos gemaakt. De kleuters kleurden daarvoor enkele tekeningen om het deksel te versieren. Iedere maand steken we daar de nieuwe kaartjes in en de achterkant van de kaartjes kan als puzzel gebruikt worden. Dus dubbel leerplezier.

Om niets van het boekje verloren te laten gaan, spendeerde de juf haar vrije woensdagnamiddag om een mooie bewaarpot voor zakdoekjes, tutjes of wasco’s te maken. En Olaf mocht op het deksel staan.

En nog meer werkjes deze week. Alle kleuters schilderden een boekentas uit Dopido in hun lievelingskleur. De knuffelbeer mochten ze dan weer bruin stempelen met een schuursponsje. Met een speelgoedautootje en zwarte verf maakten de kleuters sporen op de weg. Om de klas nog mooier te maken voor de infoavond van komende maandag schilderden de kleuters een boekentas en plakten ze prentjes er op van spullen die in de boekentas horen. Nog een touwtje aan de boekentasjes en de draad werd weer in dienst genomen.

Verrassing alom vanmorgen. De juf had van haar klasbudget Smartmax en Magformers gekocht en dit om 'techniek' in de 1ste kleuterklas te stimuleren. Sommigen dachten dat ze echt konden toveren met het speelgoed, maar de magneten moeten juist op elkaar staan. Super speelgoed en ook nog leerrijk.

Dan nog ons 'grijze themakoffertje'. Deze week heeft het koffertje thema 'naar school'. Spannend om te gluren in het koffertje en een perfecte taalactiviteit, want de kleuters kunnen veel vertellen over het geheime koffertje.

Met dit mooie zomerweer hadden alle kleuterjuffen besloten om met de kleuters te gaan picknicken achter opvang de Dolfijn. De bolderkar werd gevuld met ballen en fietsbanden om mee te spelen. Het werd een warme, plezante en speelse namiddag. Een welverdiende afsluiter van de drukke week.

Grappige uitspraken van de week:

  • Een kleuter noemde de nieuwe directeur meester Janjos.
  • Een kleuter zei:"Juf, ik heb een nieuwe drinkbus, want ik wil zo groot worden als uw drinkbus!" De juf heeft natuurlijk een grote drinkbus met water om het goede voorbeeld te geven. 
  • De juf gaf wat uitleg bij het nieuwe speelgoed en de magneten. Daarop zei iemand:"Mijn mama zet daar de soep in om op te warmen."

Weer naar school 3.JPG

Het leek wel vakantie afgelopen week met die zomerse temperaturen, maar dat hield ons niet tegen om ook nog wat te werken en leren in de klas. We gingen op verkenning in school, maar ook een picknick met de andere kleuterklassen stond op het programma zoals jullie op de foto's kunnen zien:

https://goo.gl/photos/L5jNoGAjn5pWCU4n9

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

02:06 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's, Uitstapjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.