03-09-16

DE ZOMERVAKANTIE IS AL ACHTER DE RUG ... EN NU ZIEN WE ELKAAR EINDELIJK TERUG ! ! !

Na 2 maanden zomervakantie gingen we op 1 september opnieuw aan de slag. 's Morgens waren de leerkrachten al druk in de weer om alles klaar te zetten voor de ontvangst van de kleuters, leerlingen en hun ouders. Eerst werden alle kinderen en ouders als VIP onthaald. De rode loper werd uitgerold en juf Lutgarde stelde het nieuwe schoolhoofd meester Jos Gregoor voor. Hopelijk kunnen we jarenlang genieten van een leerrijke en fijne samenwerking. Iedereen kreeg een VIP-badge en mocht zich mooi maken, want juf Els fungeerde als gelegenheidsfotograaf om van iedereen een leuke foto te maken. Er was voor iedereen een kopje koffie, water en een speculaasje. Bedankt beste ouders en grootouders voor jullie talrijke opkomst! Iedereen kon nog even gezellig bijbabbelen en dan ging plots de schoolbel. Het nieuwe schooljaar was nu echt begonnen en iedereen ging in de rij staan om naar hun klas te gaan. Er waren toch nog wat traantjes te bespeuren in onze rij met de rode voetjes. Nog even zwaaien naar de ouders en dan richting kleuterklas. 

We zijn het nieuwe schooljaar met 13 kleuters gestart. 11 ervan kwamen vorig jaar al naar school. Sander Van Mele is onze eerste instapper omdat ons ander nieuw vriendje, Eslem Can, nog aan ‘t genieten is van een zonnige vakantie. Dus binnenkort komt hij ook naar ons klasje en zijn we voltallig.

Weer naar school 1.JPG

Eerst gingen we samen op zoek naar de juiste herkenningstekens, het juiste postbakje en zitplekje van iedere kapoen. De meeste kleuters wisten nog heel goed van vorig schooljaar welk tekeningetje ze hadden en waar hun vaste stek was. Na een korte kennismaking met alle kleuters en de juf mocht er gespeeld worden in de hoekjes in de klas. 

De juffen hadden tijdens de vakantie de klas en al het speelgoed mooi gepoetst, alles was versierd en Olaf kreeg weer een eigen hoekje met leuke spullen. Het godsdiensthoekje werd een beetje aangepast en op de kast verscheen een 'Weer naar school'-hoekje met een koekendoos, boterhammendoos, drinkfles, boekentas, zakdoekjes, fruit en nog veel meer. Er werden ook nieuwe emmertjes aangekocht en versierd voor Mieneke Poes en Bruintje de Beer. Hopelijk wordt er veel zorg voor gedragen. De kleuters mochten al een keertje in de speeltuin spelen en de eerste tekening hebben ze ook al gekleurd. Juf Lutgarde heeft de emmer met letterkoekjes gevuld zodat deze weer gebruikt kan worden om te zien of iedereen ook aanwezig is in de klas.

Hopelijk heeft iedereen een fijne start gehad en kunnen we samen met de kleuters en jullie een heel fijn schooljaar uitbouwen. Ook een dikke 'dank u wel' aan juf Jannicke, onze webmaster, omdat ze ondanks haar verhuis naar Werm, toch nog iedere week enkele uren tijd wil vrijmaken om de klaswebsite voor ons te maken.

Tot slot nog een woordje van dank aan ons oudercomité. Zij hebben tijdens de laatste week nieuwe voetjes en stippen op de speelplaats gespoten. Er werd ook een nieuw grasperk aangelegd achter het toiletgebouw.

Enkele grappige uitspraken van de kleuters:

  • De juf heeft nieuwe werkhelmen gekocht voor bij de werkbankjes. De elastiek die er aan vast zit is 'voor onder de baard van de kindjes' te doen volgens een kleuter.
  • Er ligt ook een grote nieuwe hamer, een werkgsm en een werkbril zonder glazen in waarop een kleuter zegt:"Als daar geen glas in zit, kunnen we die ook niet opdoen om door te kijken he juf!"
  • Een kleuter zegt:"Ik heb u gemist juf onder de vakantie."
  • Een kleuter zegt:"Ik woon liever in uw huis" waarmee hij bedoelt dat hij het in onze klas echt wel fijn vindt.

Onder dit bericht kunnen jullie ook de kalender van september vinden.

Weer naar school 2.JPG

Ons fototoestel heeft zijn batterijen letterlijk en figuurlijk opgeladen en kan er weer tegen voor de komende 10 maandjes. Het is maar een kort weekje van 2 dagen geweest, dus daarom ook weinig foto's van afgelopen week:

https://goo.gl/photos/JDDs6fC9K85JBjsv9

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

17:53 Gepost door Juf Lutgarde in Kleuters, Thema's | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Wat spannend, we hebben uitgekeken naar de klaswebsite met alle leuke weetjes en foto's van de kleuters. Juffen jullie doe dat super!

Gepost door: Evy | 04-09-16

De commentaren zijn gesloten.