03-07-16

10 MAANDEN SCHOOL EN NU IS HET VOORBIJ ... DE VAKANTIE GAAT BEGINNEN EN IEDEREEN IS BLIJ!

We hebben met z’n allen afgeteld naar de laatste schooldag. Voor de grote schoonmaak samen met de kleuters was er dit jaar geen tijd, dus dat zullen de juffen tijdens de vakantie nog moeten doen. We hebben wel een beetje met water kunnen spelen. Het slechte weer zorgde dus voor weinig waterpret.

Maandag werd er nog een werkje gemaakt. Voor de werkjesbundel had de juf een mooi voorblad gemaakt met een vlinder er op. Die mochten de kleuters kleuren om zo een mooi voorblad te maken. We bundelden alle werkjes van het 3de trimester. We deelden de liedjes- en versjesmappen uit en we namen afscheid van de oudste kleuters van onze klas. Zij schuiven na de zomervakantie namelijk allemaal door naar de 2de kleuterklas bij juf Manuella. De 5-jarigen hadden woensdag hun diploma-uitreiking, want zij gaan naar het 1ste leerjaar. Ook van de leerlingen van het 6de leerjaar werd afscheid genomen. Zij zetten de stap naar de 'grote' school.

De mama van Endy kwam dinsdag samen met Ariane nog lekkere suikerbonen uitdelen. Een pracht van een baby waar ook opa en oma heel fier op zijn. Alleen was Endy er niet helemaal gerust in. Het was zijn zusje en daar mocht niemand aankomen. De leuke doosjes met suikerbonen werden uitgedeeld zodat er thuis lekker gesmuld kon worden. Nogmaals proficiat beste ouders en grote broer!

Dinsdag rond 10.40u begonnen alle kleuter- en kinderbuikjes te grommen. Kwam dat misschien door de ijsman die naar school was gekomen? Bij het zien van de auto kwam het water de kleuters al in de mond. Alle kapoenen kregen een potje met een bolletje vanilleijs en discobolletjes. Ook de leerlingen en leerkrachten mochten aanschuiven voor een ijsje. De vele plakmondjes en plakhandjes en de lege potjes waren het bewijs dat het hen enorm gesmaakt had. 

De middagmama's werden ook in de bloemetjes gezet voor hun inzet en hulp gedurende het afgelopen jaar. Dankzij hen konden de kleuters en leerlingen 's middags fijn in school blijven eten. 

De kleuters schilderden nog een vlinder en de juf bakte vlinderkoekjes en stak er een reuzegrote ballon bij. Zo kon iedereen vrolijk de vakantie in vliegen!

Meester Jan sleet ook zijn laatste dagen in ‘t Nederwijsje. Hij wordt volgend schooljaar aangesteld als schoolhoofd in Munsterbilzen. Na 26 jaar als collega en 4 jaren als schoolhoofd moesten wij met pijn in het hart afscheid nemen van een toffe man. We hebben samen kunnen discussiëren, samen werken, mekaar plagen, ook al eens boos worden, maar toch altijd door één deur kunnen gaan als waardige collega’s. Meester Jan was degene met het hart op de juiste plaats voor de collega’s, de kinderen en de ouders. We hebben dan op de valreep nog een klein afscheidsfeestje in elkaar gestoken. De kinderen maakten allemaal een mooie tekening en de juf bundelde die in een herinneringsmap. De leerkrachten maakten een lied, kaderde dit in en schreven er een boodschap bij voor meester Jan. Op de allerlaatste schooldag om half 12 werd er een grote erehaag gemaakt met alle kleuters en leerlingen op de speelplaats. Eerst passeerden de leerlingen van het 6de leerjaar om dan plaats te maken voor meester Jan. De leerkrachten zongen hun afscheidslied en overhandigden de cadeautjes. Vooral de rugzak met handige festivalattributen kwam goed van pas voor meester Jan. Meester Jan, bedankt voor alles! We gaan u missen in 't Nederwijsje!

En dan was het zo ver ... Na 10 fijne maanden in de klas kwam op donderdag de laatste schooldag er aan. Iedereen kwam daarom extra goedgezind naar school. De juffen keken stiekem toch wel een beetje uit naar de vakantie. Want met 19 kapoenen in de klas kan het wel eens druk zijn en kwamen de juffen soms wel eens handen te kort. Maar we zijn ook wel wat bedroefd omdat we onze kapoenen gaan missen. Het klinkt misschien raar, maar het is echt waar. Het werd nog een laatste fijne speeldag in school. De verjaardag van juf Lutgarde werd uitgebreid gevierd met allerlei lekkers. 

Het zit er op ... De voorbije 10 maanden zijn voorbij gevlogen. Wat hebben we veel plezier gehad en leuke dingen gedaan met de kapoenen. Lekkere dingen gemaakt, fijne uitstapjes gemaakt, ons gaan uitleven tijdens het sporten in de Kimpel ... Bij deze een hele dikke 'dank u wel' aan alle kleuters en hun ouders voor de mooie tekeningen en kaartjes, de lekkere pralines en chocolaatjes, de vele mooie verrassingen en attenties waar de juffen wel even van moesten blozen. Bedankt van juf Jannicke en juf Lutgarde!

De allerlaatste grappige uitspraken van dit schooljaar:

  • Een kleuter kwam zeggen:"Juf, ik word groot onder de vakantie!" Deze kleuter mag na de vakantie naar de volgende kleuterklas.
  • Meester Jan vertrekt als schoolhoofd en daarom vroeg een kleuter:"Komt er ene nieuwe meester Jan dan?"
  • Een kleuter vroeg:"Waarom komt er een nieuwe meester en geen mevrouw meester?"

Onder dit bericht kunnen jullie het bericht en de foto's van juf Lutgarde haar verjaardag vinden, dus scrol zeker even door naar beneden!

Einde schooljaar.JPG

Net als ons is ook ons fototoestel aan vakantie toe. Ook die gaat nu zijn batterijen opladen voor het nieuwe schooljaar. Maar eerst kunnen jullie hier nog genieten van de allerlaatste foto's van dit schooljaar:

https://picasaweb.google.com/106130594068934930912/630284...

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

12:22 Gepost door Juf Lutgarde in Thema's | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.