25-06-16

SPRINGKASTELEN, SPORTDAG EN EEN VERJAARDAGSFEEST ... HET IS EEN LEUKE WEEK GEWEEST!

Het was afgelopen week weer een 'duivelse' week. We supporterden voor de Rode Duivels en leerden scanderen voor de Belgen.

Juf Cindy, onze middagmama, had echte Rode Duivel-smarties en chocolaatjes op de kop kunnen tikken en dus werd het supporteren van de kleuters door haar beloond. Bedankt Cindy, uitzonderingen bevestigen de regels!

Dinsdag stond onze speeldag op het programma. Maar het weer was wat te wisselvallig om alle springkastelen buiten te zetten. Dus onze eetzaal stond proppensvol met 3 springkastelen en allerlei leuke spellen, bouwblokken, een sjoelbak en nog veel meer. Buiten stond ook een springkasteel en daar konden de kleuters ook nog fietsen en steppen. De hele dag ravotten en springen deed de kleuters honger krijgen. Bij deze een dikke 'dank u wel' aan alle ouders en grootouders voor de overheerlijke wafels, cakejes, gateaus ... We maakten een heus gebakbuffet met keuze in overvloed. De ganse week nog hebben de kleuters hun buikje vol kunnen eten.

En dan onze langverwachte sportdag, natuurlijk in het teken van de Rode Duivels en het EK. Alle kleuters zagen er op hun paasbest uit ... Of ja, op hun duivelsbest! De Belgische driekleur was overal te zien in de kleren en op de gezichtjes van de kleuters. Eerst trok juf Lutgarde een spurtje aan met alle kleuters van de Neder en Werm. Enkele rondjes maken, dan samen dansen om ons op te warmen en dan stond alles klaar om te beginnen. Ter plaatse verzon juf Lutgarde nog een België-kreet en dan konden we beginnen met allerlei leuke activiteiten. Voetballen, basketballen, stoffen ballen over een hobbelige weg overbrengen, spelen met ballonnen en een parachute. Rollen met een reuzegrote bal. De kleuters en de juffen hebben zich kunnen uitleven tijdens deze sportdag. Moe maar voldaan konden we in de namiddag recuperen van een sportieve voormiddag.

Dan begonnen we met ons thema 'water'. Het warme weer zorgde voor veel spelplezier. De eendjes werden uit de kelder gehaald en de watertobbe werd gevuld. Om beurt konden de kleuters eendjes vissen zoals in een echte kermiskraam. Een beurtrol was dus nodig. Ook het lieve watereendje kwam uit de kast. Even over het kopje wrijven en het eendje begon te kwaken en water te spuiten. De kleuters beleefden hier echt veel plezier aan. Omdat het echt puffen werd in de klas kocht de juf nog een grote pot met waterballonnen en werd er menig uurtje met deze ballonnen gespeeld. Nog enkele werkjes uit Dopido maken en dan werd het laatste weekend ingezet voor de grote vakantie.

Reeds enige tijd misten we allerlei spulletjes uit ons keukentje: de fruitjes, de groenten, ons peper- en zoutvatje, een ovenwant ... Het leek wel of de spulletjes pootjes hadden gekregen. Totdat speurneus juf Lutgarde te weten kwam dat sommige kleuters de spulletjes deden verdwijnen in de wasmachine van ons keukentje. Regelmatig staken ze enkele dingen door het gat van de lade waardoor alles achter de wastrommel kwam te zitten en zo dus op magische wijze verdween. Na het nodige geschud met de wasmachine kwam alles weer te voorschijn, zelfs dingen die we al misten van vorig schooljaar. Eind goed, al goed dus!

Nog enkele grappige uitspraken van onze kapoenen:

  • Een kleuter had Mieneke Poes mee naar huis mogen nemen en zei de dag nadien:"Juf, die was wel aan het snurkelen deze nacht!"
  • Een kleuter had een losse veter en zei:"Juf, mijne beter is los."
  • Een kleuter was nog een beetje moe en zei:"Juf, ik heb slaap in mijn ogen."
  • Het onweer was de kleuters niet ontgaan en 1 kleuter vertelde:"Juf, er was overweer bij ons thuis."
  • Een kleuter vertelde:"De wind bloesde onze trampoline weg."

Springkastelen.JPG

Een verjaardag vieren, springen en fietsen tijdens onze speeldag, sporten op onze sportdag, met water spelen ... Ja ja, de kleuters hebben het allemaal gedaan afgelopen week. Iedere dag was er wel iets anders leuks te beleven. Op het einde van de fotoreeks kunnen jullie nog 4 filmpjes zien van onze sportdag en een grappig heksenliedje:

https://picasaweb.google.com/106130594068934930912/630012...

Groetjes van juf Lutgarde & juf Jannicke

16:34 Gepost door Juf Lutgarde in Feest, Thema's, Uitstapjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.